Domaći  /  Svirast hakiranja  /  21 Chromeova proširenja koja bi svaki stručnjak za digitalno oglašavanje trebao znati

21 Chromeova proširenja koja bi svaki stručnjak za digitalno tržište trebao znati

krom

Kao digitalnim trgovcima, preglednik je naš primarni alat, naš pristup Internetu. Ako pripadate šezdeset posto čitatelja našeg bloga koji koriste Chrome kao zadani preglednik, najvjerojatnije će vam ovaj post pomoći da poboljšate svoje radne prakse.

U ovom postu pronaći ćete alate koji će vam pomoći sa SEO-om, sadržajem, društvenim mrežama, dizajnom i više, uključujući proširenja produktivnosti.

Prije nego što pređemo na praktične detalje, dopustite mi da pružim malo pozadine: preglednik Google Chrome lansiran je 2008. godine i nakon uspona i padova počeo je vrtoglavom brzinom dobivati ​​na popularnosti.

Jedan od razloga uspjeha preglednika i činjenice da ga surferi iz cijelog svijeta preferiraju u odnosu na njegove glavne konkurente je veliki izbor besplatnih proširenja koja se mogu instalirati i koja značajno povećavaju opseg posla koji se može učinjeno; od identificiranja tehnologije korištene za izradu web stranice kojom korisnici surfaju, do prikaza podataka iz Google Analyticsa, sažetka broja lajkova / dijeljenja koje određena stranica ima, informacija o organskoj promociji, pronalaženja podataka za kontakt, potvrde da umetnuti pikseli rade ispravno i više.

Postoji toliko mnogo proširenja za Chrome da se ponekad čini da se lako izgubiti i teško znati što je vrijedno, a što bi nas kasnije samo zbunilo.

Za digitalne trgovce, neka Chromeova proširenja mogu vam uštedjeti vrijeme, a neka vam mogu dati prirodnu prednost nad vašim konkurentima.

Ispod je popis od 21 proširenja za Chrome koje bi digitalni trgovci trebali znati, s kratkim opisom onoga što svako može učiniti.

1. Spojka

Ovo proširenje je aplikacija baze znanja koja vam omogućuje stvaranje, pohranu i upravljanje stranicama vaše tvrtke i pripremljenim odgovorima. Klutch pomaže timovima usporediti sve bitne zapise tvrtke i učiniti ih dostupnima svim članovima tima, i na stolnom računalu i na mobilnom uređaju. Ima značajku suradnje u stvarnom vremenu i mnogo alata za prilagodbu za bolju produktivnost. Također ne morate brinuti o sigurnosti jer možete kontrolirati tko može imati pristup vašim stranicama.

Što se tiče pripremljenih odgovora, proširenje za Chrome omogućuje vam da im pristupite čak i dok pregledavate i koristite druge alate korisničke službe kao što su Gmail i WhatsApp. Trebate samo potražiti točan odgovor, kopirati ga i zalijepiti u okvir za poruke. Korištenje Klutcha omogućuje vam slanje najprikladnijeg odgovora brže i bez pogrešaka. Također ne morate ručno upisivati ​​sve odgovore koji se ponavljaju, što vam štedi vrijeme i trud.

Klutch nudi niz predložaka relevantnih za različite poslovne timove, kao što su prodaja, HR, korisnička podrška, menadžment i mnogi drugi. Također je dostupan na Microsoft Edge proširenje projekti.

Prijavite se za Klutch besplatno!

2. Usersnap

Usersnap je osmišljen kako bi revolucionirao način na koji digitalni trgovci upravljaju povratnim informacijama web stranica i praćenjem bugova, Usersnap Chrome Extension nudi neusporedive uvide i učinkovitost. Besprijekorno integrirano u vaš preglednik, ovo proširenje marketinškim stručnjacima omogućuje prikupljanje korisnih povratnih informacija, pojednostavljenje komunikacije i optimiziranje performansi web stranice kao nikada prije.

Ključne značajke uključuju:

  • Snimanje povratnih informacija bez napora: Samo jednim pritiskom na gumb snimite snimke zaslona bilo koje web stranice zajedno s komentariranim povratnim informacijama, omogućujući marketinškim stručnjacima da prenesu precizne upute i zapažanja svojim timovima.
  • Pojednostavljeno prijavljivanje grešaka: Upotrijebite intuitivno sučelje Chrome Extension za prepoznavanje i prijavu grešaka na web-mjestu bez napora. Marketinški stručnjaci mogu brzo istaknuti problematična područja i dati detaljne opise kako bi ubrzali rješavanje grešaka.
  • Prilagodljivi obrasci za povratne informacije: Prilagodite obrasce za povratne informacije za prikupljanje specifičnih informacija od posjetitelja web stranice, omogućujući trgovcima da prikupe vrijedne uvide za optimizaciju i napore za poboljšanje.
  • Integracija s marketinškim alatima: Besprijekorno se integrirajte s popularnim alatima kao što su Slack, Jira ili Trello, omogućujući marketinškim stručnjacima da povežu podatke povratnih informacija s ključnim mjernim podacima i donesu informirane odluke.
  • Uvidi temeljeni na podacima: Steknite dragocjene uvide u izvedbu web stranice i ponašanje korisnika pomoću analitičkih značajki koje prate trendove povratnih informacija, angažman korisnika i više. Ovi podaci omogućuju marketinškim stručnjacima da učinkovito odrede prioritete optimizacije.
  • Poboljšano korisničko iskustvo: Brzim rješavanjem povratnih informacija i rješavanjem problema, trgovci mogu poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo, što dovodi do povećanog zadovoljstva, angažmana i konverzija.

Uz Usersnap Chrome proširenje, digitalni trgovci mogu poboljšati svoje strategije optimizacije web stranica, potaknuti značajna poboljšanja i na kraju pouzdano postići svoje poslovne ciljeve.

3. WhatFont

Zanima vas koji font vidite na web stranici? Ovo Chromeovo proširenje je za vas ako želite da se određeni font koji vidite na nasumičnim stranicama koristi u vašim budućim kampanjama. Također ga možete koristiti za provjeru ujednačenosti fontova na vašim odredišnim stranicama. Omogućuje vam pregled web fontova samo postavljanjem pokazivača iznad teksta. Također vam daje ideju o tome odakle fontovi potječu, jesu li iz Google Fontova, Typekita itd.

4. Bitly

Ovo proširenje vam omogućuje da skratite URL jednim klikom. Marketinški stručnjaci moraju često dijeliti poveznice; s ekstenzijom Bitly možete stvoriti skraćeni URL i dijeliti ga izravno iz preglednika dok nadzirete promet. Proširenje za sažimanje URL-a jedno je od cijelog niza alata koje nudi Bitly. Osmišljen je da ove veze stavi u akciju dok im daje jednostavna imena, dijeli ih i prati promet koji generiraju. Svaki trgovac koji treba skratiti URL-ove imao bi koristi od implementacije ovog učinkovitog proširenja.

5. HootSuite

Proširenje koje omogućuje korištenje nekih značajki poznatog alata za upravljanje marketingom na društvenim mrežama izravno iz preglednika Chrome. Uz HootSuite i njegovo besplatno proširenje za Chrome, Hootsuite Hootlet, možete pretraživati ​​na društvenim mrežama u isto vrijeme kada pretražujete u Chromeu, dijeliti na društvenim medijima tijekom pregledavanja, stvarati poruke, isticati tekst ili slike, raspored postova na Facebooku, Twitter, i LinkedIn, i više.

6. Google Analytics stranice

Instaliranje ovog proširenja u preglednik Chrome omogućit će vam primanje podataka o ponašanju surfera na stranici prikazanoj u pregledniku. Neki će podaci biti prikazani iznad stranice, a neki na vrhu same stranice (sve dok se radi o web mjestu koje ugrađuje vaš analitički kod). Dakle, za svaku stranicu koju pregledavate, imat ćete jednostavan pristup kritičnim podacima iz Google Analytics alata, pod uvjetom da stranica ima takvo praćenje. Proširenje prikazuje informacije kao što su broj posjetitelja stranice, jedinstveni posjetitelji stranice (posjetitelji koji prvi put dolaze), prosječno vrijeme na stranici, stopa napuštanja početne stranice, podaci u stvarnom vremenu (kao što je koliko posjetitelja pregledava stranicu u ovom trenutku), podatke o obrascima klikova na poveznice i gumbe prikazane na stranici i više.

Google Analytics

7. LastPass

Proširenje značajno nadograđuje osnovne mogućnosti Chromea za spremanje korisničkih imena, lozinki, automatskog popunjavanja obrazaca, kreditnih podataka, adresa e-pošte, telefonskih brojeva itd. LastPass omogućuje upravljanje lozinkama putem jedne središnje ploče. Proširenje vam omogućuje spremanje podataka o kontaktu kada se koriste na stranici prikazanoj u pregledniku Chrome. Od tog trenutka nadalje, možete brzo ponovno pristupiti s bilo kojeg uređaja sinkroniziranog s vašim Google računom i/ili vašim LastPass računom.

8. Strašan Screenshot

Kao mrežni trgovac, vjerojatno morate s vremena na vrijeme podijeliti snimke zaslona. S ovim korisnim proširenjem ne samo da to možete učiniti brzo, već i, dok ste tamo, označiti, zaokružiti, povećati, dodati komentare itd., snimak zaslona koji prosljeđujete.

9. Grammarly

Ovo proširenje pruža dodatnu zaštitu od tipfelera, pravopisnih ili gramatičkih pogrešaka. Ovo proširenje provjerava gotovo sve što upisujete na web stranicama kao što su Facebook, LinkedIn, Gmail, Twitter itd. Grammarly može prepoznati riječi koje nisu pogrešno napisane, ali se pogrešno koriste. Ovo proširenje se koristi samo za provjeru teksta na engleskom kako bi se izbjegle sumnje. Ovo inteligentno proširenje zna kako ponuditi prikladne formulacije, pomažući vam da pišete dojmljivije tekstove.

grammarly

10. VidlQ

Proširenje koje prikazuje podatke o YouTube videozapisima kako biste saznali što određene videozapise čini virusnim, ispituje izvedbu videozapisa koje prenesete i pomaže vam u izradi videozapisa koji brže dobivaju više pregleda i generiraju više buzza. Zanimljiva statistika, na primjer, je Velocity, ažurna stopa ideja po satu u stvarnom vremenu. Ostali potrebni podaci su prosječno vrijeme gledanja, broj dijeljenja na različitim platformama, podaci o prisutnosti i kvaliteti sadržaja SEO tagova i drugo.

11. Kapljica za oči

Doista, u nekom ste trenutku slučajno vidjeli boju za koju se činilo da odgovara određenoj svrsi koju ste imali na umu. S ovim lijepim proširenjem za Chrome možete odabrati i spremiti bilo koju boju na koju naiđete na stranici prikazanoj u pregledniku. Boje su pohranjene u vašem vlastitom repozitoriju "Povijest boja", iz kojeg možete izvesti podatke u CSV datoteku.

12. Pomoćnik za oznake

Zgodno proširenje koje omogućuje implementaciju raznih Google oznaka kao što su Analytics oznaka, oznake za praćenje konverzija, remarketing Google Adwords kampanja i više. Pomoću Tag Assistant-a možete provesti "testnu navigaciju" do stranice prikazane u pregledniku i primati podatke o radu različitih oznaka; na taj način možete osigurati da sve oznake rade ispravno ili riješiti sve pronađene probleme.

13. OneTab

Proširenje osmišljeno kako bi olakšalo život ljudima koji tijekom svog rada gomilaju mnogo prozora istovremeno otvorenih u pregledniku Chrome. Klikom na ikonu OneTab pretvorit ćete sve otvorene prozore u popis; s popisa možete ponovno otvoriti svaki prozor pojedinačno ili sve odjednom. Ovo proširenje vam omogućuje uštedu resursa procesora i memorije, značajno poboljšavajući brzinu odziva i učinkovitiji napredak.

14. Giphy

Proširenje vam omogućuje jednostavno dodavanje GIF slika u e-poštu, objave ili bilo koji drugi sadržaj na kojem radite. Proširenje omogućuje pristup bazi slika dopuštenih za korištenje. Možete pretraživati ​​i pregledavati bazu podataka prema različitim kategorijama. Pronašli ste odgovarajuću sliku? Jednostavno povucite i ispustite gdje želite da se pojavi.

15. Provjerite moje veze

Proširenje omogućuje brzu provjeru svih poveznica na stranici prikazanoj u pregledniku. Zgodno proširenje za programere, dizajnere i urednike sadržaja koji rade na određenoj stranici i žele osigurati da sve veze ispravno rade. Koristeći ovo proširenje, možete dobiti popis URL-ova neispravnih veza koje su otkrivene.

16. MozBar

Proširenje tvrtke Moz dizajnirano za prikaz podataka o statusu web-mjesta i stranica u vezi s organskom promocijom (SEO). Na primjer, možete dobiti podatke koji se odnose na ocjene autoriteta (autoritet stranice, autoritet domene), broj i vrste veza (unutarnje, vanjske, praćenje ili ne-slijeđenje), provoditi pretraživanja prema lokaciji ili karakteristikama tražilice i više. Proširenje prikazuje podatke o stranicama prikazanim u pregledniku i popis stranica na stranici s rezultatima pretraživanja (SERP – Search Engine Result Page); podaci se mogu izvesti u CSV datoteku.

MOZ

17. nofollow

Kao što mu ime govori, ovo proširenje ističe Nofollow veze na stranici prikazanoj u pregledniku Chrome. Proširenje će također detektirati oznake koje utječu na vrijednost poveznica s te stranice, kao što su Nofollow oznake, Noindex oznake i druge Googlebotove, Bingbotove, MSN botovske oznake i još mnogo toga.

18. Rapportive

Dodaje društvenu, profesionalnu dimenziju e-porukama koje stižu u vaš Gmail inbox. Neki ga čak koriste za upravljanje odnosima s klijentima (CRM). Rapportive prikazuje podatke e-pošte o pošiljatelju, sliku, interese, lokaciju, zanimanje itd. Informacije su preuzete iz izvora kao što su LinkedIn profil, aktivnosti na MailChimpu, Facebooku, Twitteru itd.

19. Pavle

Bufferovo proširenje u koje možete unijeti bilo koji tekst ili sliku (desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite otvaranje u Pablu) i zatim ih lako urediti kako bi odgovarali za objavljivanje na različitim društvenim platformama kao što su Pinterest, Google+, Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn.

20. BuzzSumo

Omogućuje procjenu popularnosti stranice otvorene u Chromeu pregledom podataka o dijeljenjima, sviđanjima, pribadačama (na Pinterestu) i +1 (na Google+). Zanimljivo je da vam ovo proširenje omogućuje dobivanje statistike koja procjenjuje Twitter Shares, iako tu statistiku više službeno ne pruža sam Twitter.

Buzzsumo

21. Spremi u džep

Kada vidite nešto dok pregledavate Chrome i želite to spremiti i vratiti se kasnije, Spremi u džep je proširenje koje želite koristiti. Spremanje bilo koje stranice jednim klikom sinkronizirat će se sa svim vašim uređajima (tablet, iOS ili Android); na ovaj način možete jednostavno pristupiti sadržaju kada vam odgovara. Također možete dodati oznake, dobiti preporuke za sličan sadržaj i još mnogo toga.

22. RiteForge

Proširenje osmišljeno da jednim klikom poboljša vaše objave na raznim društvenim platformama kao što su Facebook, Twitter, Hootsuite, Buffer, Sendible itd. Proširenje može automatski pridružiti odgovarajući hashtag, umetnuti sliku, pozvati na radnju i još mnogo toga.

23. Feedly

Nakon što unesete stranice u svoj Feedly, možete ih jednostavno podijeliti e-poštom, na Facebooku ili Twitteru, spremiti ih u Evernote, pristupiti im kasnije i više. To je proširenje osmišljeno za lakše upravljanje RSS-om (Rich Site Summary, poznatije kao Really Simple Syndication).


Na ovom popisu pokušao sam uvesti proširenja iz različitih područja. Nadam se da će vam ova proširenja koristiti. Ako znate druga izvrsna proširenja za Chrome, podijelite ih!

Ekstremni poduzetnik, suosnivač Poptina i Ecpm Digital Marketinga. Devet godina iskustva u području digitalnog marketinga i vođenja internetskih projekata. Diplomirao pravo na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu. Veliki obožavatelj A/B testiranja, SEO-a i optimizacije, CRO-a, growth hackinga i brojeva. Uživa u testiranju novih strategija oglašavanja i alata te u analizi najnovijih start-up tvrtki.