Početna  /  SviSaaS  /  3 sjajna primjera pisanja teksta za SaaS e-poštu

3 izvrsna primjera pisanja teksta za SaaS e-poštu

Nema sumnje da je B2B tvrtkama najteže kada je u pitanju razvoj učinkovite marketinške strategije. Nije svaki sadržaj i svaki kanal učinkovit za B2B tvrtke, koje često moraju naučiti na teži način, poput SaaS e-pošte.

Međutim, među mnogim strategijama, marketing putem e-pošte do sada se pokazao najpopularnijom i najučinkovitijom za B2B tvrtke. ove statistika Hubspota dokazati ovu točku:

 • 81% B2B marketinških stručnjaka kaže da je najvažniji sadržaj koji razvijaju bilten putem e-pošte
 • 87% B2B tvrtki kaže da je e-pošta jedan od njihovih najboljih besplatnih organskih distribucijskih kanala
 • 90% marketinških stručnjaka u ovom području također potvrđuje da je glavni pokazatelj koji dobivaju od marketinga putem e-pošte angažman 

SaaS tvrtke, koje su također članovi B2B obitelji, mogu izvući puno koristi od marketinga putem e-pošte. Ali bez dobre kopije, marketing putem e-pošte može postati razočaranje i veliki gubitak novca za SaaS tvrtku. 

Dakle, što je potrebno za pisanje dobre kopije SaaS e-pošte? 

Pogledajmo. 

1. Otvorite vrata novim iskustvima s e-poštom za uključivanje

Jedna od glavnih svrha e-mail marketing je voditi njegovanje. Drugim riječima, morate se pobrinuti da vaš pretplatnik postane vaš vjerni kupac. 

Zato je važno diverzificirati svoju marketinšku strategiju e-pošte pomoću e-poruka za uključivanje. Ove poruke e-pošte upoznaju kupce s novim iskustvima proizvoda i uvjeravaju ih da kupe ili nastave koristiti vašu uslugu. 

Postoje tri vrste uvodnih e-poruka koje možete koristiti u svojoj SaaS marketinškoj kampanji putem e-pošte:

 • E-mail dobrodošlice Ove su poruke apsolutno neophodne jer su prvi korak da novog kupca malo bolje upoznate s vašim proizvodom. Osim toga, e-poruke dobrodošlice imaju stopu otvorenosti od nevjerojatnih 50%, pa zašto to ne iskoristiti?
 • Ankete i ankete. Iako ove poruke nisu ekskluzivne za proces uključivanja, mogu vam pomoći da saznate koliko je prvi korisnik zadovoljan vašim proizvodom. 
 • Re-e-poruke za angažman. Ako je prošlo dosta vremena, a vaš pretplatnik još uvijek nije kupio vaš proizvod, možete ga malo pogurati u pravom smjeru pomoću raznih vrsta e-poruka za ponovno angažiranje. 

Doista, pridobiti novog klijenta kompliciran je proces, a kvaliteta vaše kopije e-pošte može to učiniti ili uništiti u smislu njegovanja potencijalnih klijenata. 

Kako izraditi dobru uvodnu e-poštu?

Razmotrimo sljedeći primjer SaaS tvrtke. 

Tidio, jedna od vodećih tvrtki za chatbotove u svijetu, ima izvrstan proces uključivanja korisnika, koji uključuje sve tri gore navedene vrste e-pošte. 

Kao primjer bacit ćemo brzi pogled na Tidiovu poruku dobrodošlice. To je jednostavna poruka koja sadrži bitne detalje o tvrtki i njezinom proizvodu:

Što vidimo ovdje?

 • Uvodni dio. Tvrtka pozdravlja novog potencijalnog kupca i ukratko spominje što radi za svoje kupce. 
 • Prednosti. Zatim, poruka uključuje društveni dokaz koji pokazuje kako Tidiov proizvod pomaže tisućama tvrtki da povećaju svoje prihode. 
 • Detalji o proizvodu. Zatim se e-poruka nastavlja s kratkim opisom jedne od značajki proizvoda i načina na koji funkcionira. Osim toga, pretplatnik također dobiva sve potrebne detalje, kako postaviti proizvod. 
 • Gumb za poziv na radnju. Ovaj bitan element prisutan je u cijeloj e-pošti i pomaže novom kupcu da brzo pristupi nadzornoj ploči i kreće se drugim značajkama proizvoda. 

Kao što vidite, e-pošta dobrodošlice ne mora biti preduga i sadržavati previše detalja. Ne želite bombardirati novog korisnika s previše informacija. 

Umjesto toga, distribuirajte ove informacije u nekoliko e-poruka za uključivanje i počnite postupno njegovati svog novog potencijalnog klijenta, mameći ih sve više i više uzbudljivih značajki proizvoda. 

Kako dobiti više pretplatnika?

To je trenutak "Oh!". Naravno, ne možete imati uspješan proces uključivanja kupaca ako nemate koga uključiti. Zato morate unaprijed uložiti u izgradnju popisa pretplatnika. 

Kako to možete učiniti brže?

Skočni prozori su put kojim treba ići. Oni vam mogu pomoći prikupiti podatke od svojih pretplatnika, uključujući njihova imena i adrese e-pošte, potpuno automatski. Osim toga, tu je i gomila drugih prednosti:

 • gradite svijest o robnoj marki
 • Vaše poslovanje štedi troškove
 • skočni prozori dodaju novi izvor prihoda

Poptin vam može pomoći da iskoristite sve ove pogodnosti. Naša usluga omogućuje tvrtkama, velikim i malim, da naprave skočne prozore u roku od nekoliko minuta i prate svoj učinak putem naše automatizirane nadzorne ploče. Također možete prijavite se za besplatno i počnite testirati našu uslugu kako biste vidjeli odgovara li vašim poslovnim potrebama.  

2. Napravite vodiče za proizvode

Još jedan razlog zašto je marketing e-poštom toliko koristan za SaaS tvrtke je taj što pruža dodatnu priliku za educiranje kupaca o njihovim proizvodima. 

Jedan od načina na koji ove tvrtke to rade putem e-pošte je slanje različitih vodiča za proizvode. 

SaaS proizvodi obično su prilično složeni i imaju više značajki. Ponekad kupci možda nisu ni svjesni svih prednosti koje im vaš proizvod može donijeti. Stoga im izrada skupa e-poruka s vodičem za proizvode može pomoći da saznaju više o tome što propuštaju. 

Kako bi trebala izgledati e-pošta s vodičem za proizvode?

Uzmimo Canvinu e-poštu, na primjer. 

Canva je usluga koja nudi predloške za osobnu upotrebu i marketinške svrhe. Među mnogim značajkama proizvoda Canva, pretplatnici tvrtke Canva također mogu stvarati prezentacije. Kako bi educirala svoje kupce o ovoj opciji, tvrtka šalje e-poštom vodič za proizvode. Ukratko objašnjava postupak stvaranja prezentacije pomoću nadzorne ploče Canve:

Pogledajmo pobliže ovu e-poruku. 

Kao što vidite, struktura e-pošte s vodičem za proizvode tvrtke Canva nalikuje članku na blogu, ali je kraća. Možete primijetiti sljedeće strukturne elemente:

 • Uvod. Ovaj odjeljak daje čitatelju ideju zašto je vizualni izgled prezentacije važan za način na koji priča priču. 
 • Prednosti proizvoda. Te-pošta ide odmah do opisa kako Canvin predložak scenarija može riješiti problem naveden u uvodu. 
 • Vodič za korištenje značajke proizvoda. Ovo je glavni odjeljak u kojem kupac ukratko upoznaje svaki korak izgradnja prezentacije s Canvinim rješenjem. 
 • CTA. E-pošta završava pozivom da ovaj vodič primijenite u praksi i napravite prezentaciju s Canva nadzornom pločom. 

Ono što je dobro kod takvih e-poruka s vodičem za proizvode je to što grade kredibilitet vaše tvrtke jer se trudite bolje educirati svoje kupce o svojim uslugama. 

Takav pristup e-mail marketingu čini vašu tvrtku istaknutom od konkurencije jer ne pokušavate nametnuti svoje usluge svojim klijentima. Vi im samo pokazujete prednosti vašeg proizvoda. 

Što još može sadržavati primjerak vodiča za proizvod putem e-pošte?

Gore navedena e-pošta s vodičem za proizvod izravno promovira proizvod. Međutim, takve e-poruke također ne mogu biti tako jednostavne. 

Također možete napisati primjerak vodiča za proizvod e-poštom koji daje samo općenite savjete. Canva također ima primjer takve e-pošte:

Ova e-poruka pruža osnovne savjete za dizajn s Canvinim rješenjima koja su u njih ugrađena. Uz tekst se nalaze i animacije koje objašnjavaju proces opisan u e-poruci. 

Kao i kod svake druge digitalne kopije, važno je da ove e-poruke budu dobro uređene i lektorirane. To možete učiniti pomoću online alata kao što su Grammarly, TrusMyPaper ili NajboljiEsejObrazovanje

Povrh toga, može biti korisno tim e-porukama dodati neki društveni dokaz. Pomoći će u izgradnji vjerodostojnosti sadržaja i učiniti da zvučite kao vodeći u industriji. 

3. Proslavite postignuća svojih kupaca 

Cilj svake marketinške strategije je osvojiti srce kupca. A jedan od ključnih trikova kako to učiniti brzo i učinkovito jest personalizacija.  

Kupci od robnih marki uvijek očekuju personaliziraniji pristup. Navodno, 80% korisnika kažu da je vjerojatnije da će kupovati od tvrtki koje nude vrlo personalizirana iskustva. 

Marketing e-poštom jedan je od načina koji može pomoći SaaS tvrtkama da dodaju više personalizacije putovanju korisnika. A slavljenje ciljeva koje su vaši klijenti postigli uz pomoć vašeg proizvoda može biti sjajna prilika da vam pomognemo da to postignete. 

Kako napisati kopiju e-pošte koja slavi ciljeve vašeg klijenta?

Grammarly, online servis za uređivanje, ima jedan od najboljih primjera takvih e-mailova. 

Što je tako dobro u ovoj e-poruci?

 • Nudi tjedno ažuriranje ciljeva. Na ovaj način e-pošta potiče kupca da nastavi koristiti uslugu Grammarly kako bi otključao još postignuća. 
 • Pokazuje dokaz kako je cilj postignut. Snaga je u brojkama. Doista, kada koriste Grammarlyjev proizvod, njihovi korisnici rijetko razmišljaju o tome koliko su produktivni i koliko je točno njihovo pisanje. Davanje nekih statističkih podataka o izvedbi može ih uvjeriti da nastave koristiti uslugu Grammarly za postizanje svojih ciljeva. 
 • Ova e-poruka ima društveni aspekt. Grammarly potiče svoje korisnike da slave svoja postignuća s drugima na društvenim medijima. To je poput virtualnog tapšanja po ramenu jer ste dobro obavili posao. 

Također možete koristiti takve e-poruke tijekom procesa uključivanja kako biste svoje klijente potaknuli na ispravnu odluku o kupnji. Ova e-poruka ne forsira vaš proizvod. Naprotiv, pokazuje prednosti vašeg proizvoda u punom sjaju i čini vaše klijente sigurnijim da su odabrali pravo rješenje koje zadovoljava njihove potrebe. 

Preko vas

Suprotno popularnoj zabludi, SaaS marketing e-poštom ne mora biti dosadan. Primjeri e-poruka koje smo vam predstavili učinkovito dokazuju ovu tvrdnju. 

Dakle, nemojte se bojati pustiti svoju kreativnost na volju. Međutim, nemojte zaboraviti da bi vaša e-pošta trebala imati obrazovnu vrijednost i pokazati da je vaša tvrtka vodeća u svojoj industriji. 

O Autor:

Kristin Savage hrani, iskri i osnažuje korištenjem magije riječi. Sada radi kao spisateljica na TrustMyPaper. Uz stjecanje diplome iz kreativnog pisanja, Kristin je stjecala iskustvo u izdavačkoj industriji, uz stručnost u marketinškoj strategiji za izdavače i autore