Početna  /  Svivodeća generacija  /  5 automatiziranih tijekova rada za generiranje više potencijalnih klijenata pomoću Poptina i Zapiera

5 automatiziranih tijekova rada za generiranje više potencijalnih klijenata pomoću Poptina i Zapiera

Vlasnici tvrtki danas posebno žele maksimizirati procese tijeka rada za bolje rezultate. Poduzeća su svjesna vremena uloženog u različite aktivnosti jer utrošeno vrijeme može rezultirati prihodom ili gubicima. 

Ključna strategija za većinu tvrtki u digitalnom dobu u kojem sada živimo je maksimalno iskoristiti svaku priliku za stvaranje potencijalnih kupaca i povećanje poslovne prodaje. Ali proces pronalaženja potencijalnih klijenata može potrajati puno vremena i biti dosadan, pogotovo kada se radi ručno. 

Ljudi uvijek traže nove načine za generiranje više potencijalnih klijenata u kraćem vremenu. Stoga su moćni alati koji automatiziraju procese stvaranja potencijalnih klijenata obično vrlo traženi. Pomoću ovih alata možete brže i učinkovitije pretvoriti svoje posjete web-mjestu u djelotvorne potencijalne klijente.

Snažna kombinacija koju bi svaki vlasnik tvrtke koji gleda naprijed trebao primijeniti je upotreba Poptina & Zapiera za pojednostavljenje stvaranja potencijalnih klijenata.

Poptin je alat za izradu skočnih prozora bez koda koji vam to omogućuje stvoriti skočne prozore koji se prikazuju na web-mjestu ili odredišnoj stranici kako bi privukli pozornost posjetitelja i potaknuli ih na radnju. Zapier je, s druge strane, platforma koja vam omogućuje povezivanje i automatiziranje procesa između različitih aplikacija. 

Kada tvrtke zajedno koriste ove alate, mogu napraviti moćne automatizirane procese koji privlače više potencijalnih kupaca i čine njihov prodajni proces boljim. Posljedično do povećanja prihoda i dominacije na tržištu.

Želite li dobiti pretvoriti više potencijalnih kupaca povećati profitabilnost vašeg prodajnog toka? Ili poboljšati svoje stope konverzije za nove klijente na vašoj web stranici? Kakva god bila vaša strategija. Sastavili smo popis procesa koji mogu pomoći ubrzati proces stvaranja potencijalnih klijenata i uštedjeti vrijeme i novac.

Evo 5 automatiziranih radnih procesa koje možete implementirati za stvaranje još boljih potencijalnih klijenata. 

1. Dodajte nove kontakte na svoj popis e-pošte

Ciljanje novih kupaca jedan je od najučinkovitijih načina za stvaranje potencijalnih klijenata, bilo da ste mala tvrtka, agencija ili Tvrtka SaaS. Tijek rada koji automatizira prikupljanje potencijalnih kupaca putem e-mail marketinga nudi jednostavan i brži način za generiranje potencijalnih klijenata putem e-pošte. 

Skočni prozori nude učinkovitu metodu za poticanje posjetitelja web stranice da se prijave na vašu listu za slanje e-pošte. Pomoću Poptina možete stvoriti skočni prozor koji prikuplja e-poštu i dodati određena pravila ciljanja na temelju metrike kao što su izvor prometa, zemlje, posjećene stranice itd. Kada korisnik ispuni svoje podatke na pop-up, bit će dodani na vaš popis adresa e-pošte. 

Da biste to postigli, morate postaviti popis za slanje e-pošte na željenu platformu za marketing putem e-pošte, stvoriti skočni prozor s opcijom za ispunjavanje adresa e-pošte i imena, zatim izraditi zap koji vodi iz vašeg skočnog prozora izravno na vaš popis kontakata e-pošte. 

Prikupljanjem adresa e-pošte iz skočnih obrazaca i njihovim povezivanjem sa svojim popisima kontakata putem Zapiera, možete njegovati te potencijalne klijente ciljanim porukama e-pošte, na temelju radnji i aktivnosti koje su poduzeli na vašem web-mjestu i na kraju ih pretvoriti u kupce koji plaćaju. Kako prikupljate više potencijalnih kupaca, možete eksperimentirati s različitim radnjama kako biste vidjeli što najbolje funkcionira za vašu tvrtku.

Evo nekoliko tijekovi rada za automatizaciju e-pošte isprobati: 

E-poruke dobrodošlice: one su važne za generiranje potencijalnih klijenata jer vam daju priliku da ostavite dobar prvi dojam i upoznate novog potencijalnog klijenta, a istovremeno potencijalnom klijentu predstavljate osobnost i proizvode svoje marke.

Kad god se novi potencijalni klijenti prijave putem vašeg skočnog prozora, dobit će personaliziranu e-poštu dobrodošlice putem vašeg softvera za marketing putem e-pošte. Ovo ne samo da pomaže da se odmah uspostavi odnos s vodećim klijentima, već također pomaže da ostanu angažirani i upoznati s vašom markom.

Takvi se potencijalni klijenti također mogu dodati u druge tijekove rada marketinga putem e-pošte koji se povezuju s ciljevima koje ste postavili za svoje poslovanje – probni proizvod; plaćena pretplata itd.

Zakažite naknadne e-poruke: Sposobnost održavanja komunikacije s potencijalnim kupcima i njegovanja odnosa s njima tijekom vremena omogućena je slanjem naknadnih e-poruka, koje su važna komponenta stvaranja potencijalnih kupaca.

Nakon početne e-poruke dobrodošlice, važno je zadržati svoje potencijalne klijente angažiranima putem naknadnih e-poruka. Možete automatizirati proces zakazivanja naknadnih e-poruka postavljanjem tijeka rada koji povezuje vaš alat za skočne prozore s vašim marketinškim softverom e-pošte. To osigurava da svaki novi potencijalni kupac koji se prijavi putem vašeg skočnog prozora primi niz naknadnih e-poruka koje ponavljaju vrijednosti i obećanja vašeg brenda. 

2. Obavijestite svoj prodajni tim o novim potencijalnim kupcima

Jedan od glavnih čimbenika zbog kojih se tragovi s vremenom hlade je nedostatak praćenja. Ako pravodobno ne kontaktirate potencijalnog klijenta, mogao bi izgubiti interes ili zaboraviti na vaš proizvod ili uslugu. To može dovesti do nedostatka angažmana i na kraju do hladnog traga. 

Kako onda možete spriječiti ovu pukotinu u svom procesu stvaranja potencijalnih klijenata? Automatizirajte svoj glavni izvor pomoću alata za projekt ili suradnju vašeg tima. 

Kada se potencijalni klijent prijavi putem vašeg skočnog prozora, važno je osigurati da ga se odmah prati. Sa Zapierom možete automatizirati proces dodjele zadataka svom prodajnom timu postavljanjem tijeka rada koji povezuje vaš skočni alat sa softverom za upravljanje projektima. To osigurava da svaki novi potencijalni kupac koji se prijavi putem vašeg skočnog prozora bude dodijeljen članu prodajnog tima koji ga može odmah pratiti.

Predstavnik prodajnog tima može dodatno učvrstiti šanse za prodaju pružanjem pravovremenih i učinkovitih resursa potencijalnom klijentu koji bi mogao biti u nedoumici oko vašeg proizvoda; nesigurni u njegovu korisnost za njih; ili jednostavno nezainteresirani za korištenje usluge. 

vaš timovi za prodaju i korisničku podršku trebaju raditi ruku pod ruku kako bi pružili personalizirano iskustvo novim potencijalnim kupcima kako bi dugoročno povećali vaše šanse za konverziju. 

3. Slanje SMS poruka 

SMS marketinške strategije može imati značajan utjecaj na stvaranje potencijalnih kupaca jer nudi izravan i personaliziran način za dosezanje potencijalnih kupaca. Ova izravna metoda omogućuje bolju personalizaciju sličnu podršci koju pruža preko live chat. Mogu se personalizirati primatelju isporučiti odmah i uključiti jasan poziv na radnju, kao što je posjet web stranici, pozivanje broja ili kupnja. Sve to doprinosi bržem kretanju potencijalnih kupaca kroz prodajni lijevak.

Možete stvoriti automatizirani tijek rada koji automatizira proces slanja SMS poruka novim potencijalnim klijentima koji se prijave putem vašeg skočnog prozora. 

4. Dodajte nove potencijalne klijente u svoj CRM

Upravljanje potencijalnim klijentima može biti dugotrajan proces. Često zahtijeva dosljedan i točan unos podataka i upravljanje u svim izvorima. To može biti posebno teško ako podaci nisu standardizirani ili ako različiti izvori koriste različite formate. 

Štoviše, nisu svi potencijalni klijenti jednaki, a neki mogu biti vrjedniji od drugih. Može biti teško odrediti prioritet potencijalnim klijentima iz više izvora, integrirati podatke iz različitih izvora c i odrediti koji će najvjerojatnije izvršiti konverziju. 

Iz tog je razloga ključno imati sve svoje potencijalne klijente u središnjem repozitoriju gdje možete jednostavno upravljati dijeljenjem točnih informacija koje se odnose na vaše poslovanje. 

Automatizirani tijek rada koji povezuje vaše skočne prozore – koji prikupljaju potencijalne klijente preko različitih kanala – s vašim CRM-om vrlo je koristan za tvrtke, posebno tvrtke s velikom bazom podataka. 

Možete automatizirati proces dodavanja novih potencijalnih klijenata u vaš CRM postavljanjem tijeka rada koji povezuje vaš skočni alat izravno s vašim CRM softverom. Vaš skočni prozor može prikazati obrazac za kontakt ili polje za prikupljanje adresa e-pošte. To osigurava da se svaki novi potencijalni klijent koji se prijavi putem vašeg skočnog prozora automatski dodaje u vaš CRM, što olakšava upravljanje i praćenje potencijalnih klijenata.

5. Slack obavijesti za nove potencijalne klijente

Jedna od najboljih tajni za impresioniranje novih potencijalnih kupaca je pružanje izvrsne korisničke usluge na različitim točkama njihovog potrošačkog putovanja. 

Slack obavijesti mogu upozoriti članove vašeg tima na nove potencijalne klijente u stvarnom vremenu, omogućujući brz odgovor potencijalnim kupcima. To može povećati vjerojatnost pretvaranja potencijalnog klijenta u klijenta koji plaća, jer brzo vrijeme odgovora može impresionirati potencijalne kupce i pokazati visoku razinu korisničke usluge.

Da biste automatizirali ovaj radni tijek, jednostavno izradite zap koji šalje slack obavijesti vašem timu za podršku kada se novi potencijalni klijent prijavi ili poduzme unaprijed smišljenu radnju. 

Ovaj tijek rada nudi učinkovit način za osiguravanje pravovremenih odgovora, olakšavanje suradnje i promicanje odgovornosti za potencijalne klijente unutar tima.

Final Misli

Učinkovito stvaranje potencijalnih klijenata može pomoći tvrtkama da povećaju svoju bazu klijenata, povećaju prihod i postignu svoje poslovne ciljeve. Međutim, stvaranje potencijalnih klijenata također može biti izazovno i dugotrajno, zahtijevajući značajno ulaganje resursa, uključujući vrijeme, novac i trud.

Iskoristite mogućnosti koje tehnologija pruža automatiziranjem različitih aspekata procesa vođenja pomoću skočnih prozora. Isprobajte ove Poptin & Zapier tijekove rada kako biste pojednostavili svoj proces stvaranja potencijalnih klijenata i povećali učinkovitost svojih napora. 

Idongesit 'Didi' Inuk je prodavač sadržaja u tvrtki Poptin. Pokreću je razgovori o tehnološkim proizvodima i utjecaju koji imaju na ljude za koje su stvoreni.