Domaći  /  Svivodeća generacija  /  5 osnovnih pravila za korištenje skočnih prozora za stvaranje potencijalnih klijenata

5 osnovnih pravila za korištenje skočnih prozora za stvaranje potencijalnih klijenata

Dakle, želite biti sigurni da vaši marketinški napori nisu samo napori. Želite da daju rezultate. Rezultati koji vam mogu povećati prodaju i održati rast krajnje dobiti. 

Ako ste se okrenuli generiranju potencijalnih klijenata kako biste postigli sve ovo, definitivno ste na dobrom putu. 

Ali s novim razvojem tehnologije koji je uložio napore u praćenje, vjerojatno se pitate hoćete li imati sreće u svojim naporima za stvaranje potencijalnih klijenata. 

Iako prema ovome 61% marketinških stručnjaka generiranje potencijalnih klijenata smatra izazovom broj jedan prijaviti, stvaranje potencijalnih klijenata i dalje je vrlo važan dio nastojanja mnogih tvrtki da povećaju prodaju, svijest o marki, prepoznatljivost i lojalnost kupaca.

Jedna strategija koja je izdržala test vremena je korištenje skočnih prozora za stvaranje potencijalnih kupaca u postizanju poslovnih ciljeva.

Skočni prozori za stvaranje potencijalnih klijenata strateške su, pravovremene poruke koje se pojavljuju na vašoj web stranici kako bi privukle pozornost vaše publike i potaknule je na poduzimanje određene radnje, kao što je pretplata na vaš bilten, preuzimanje e-knjige ili kupnja. 

U ovom ćemo članku istaknuti 5 osnovnih pravila koja biste trebali znati kada stvarate i koristite skočne prozore za stvaranje potencijalnih klijenata kao dio svoje marketinške strategije. 

Poptin automatski odgovori unutar alata za izradu skočnih prozora

Koristite ciljanu segmentaciju publike 

Segmentacija publike ključ je za otključavanje punog potencijala vaših skočnih prozora za stvaranje potencijalnih kupaca. Sve je u razumijevanju da nisu svi posjetitelji web stranice isti. Svaka osoba koja dođe na vašu stranicu ima jedinstvene potrebe, interese i bolne točke. 

Tu na scenu dolazi segmentacija publike – ona vam omogućuje da svoje skočne poruke prilagodite različitim skupinama posjetitelja, povećavajući šanse da ih učinkovito angažirate.

Neki posjetitelji možda prvi put otkrivaju vašu web stranicu, dok drugi mogu biti česti posjetitelji. U svakom slučaju, morate zadovoljiti jedinstvene potrebe svakog segmenta vaše publike. Bilo da otkrivaju vašu web stranicu putem društvenih medija, pregledavaju iz određene zemlje ili klikaju na jedan od vaših digitalnih oglasa.

Kako biste učinkovito segmentirali svoju publiku, započnite s prikupljanjem podataka o posjetiteljima vaše web stranice. Analizirajte njihovo ponašanje, demografiju i preferencije. Jesu li oni prvi posjetitelji ili stalni kupci? Koje stranice pregledavaju? 

Nakon što dobijete ove informacije, stvorite segmente publike na temelju zajedničkih karakteristika. Na primjer, možete imati jedan segment za posjetitelje koji prvi put dolaze zainteresirani za demonstracije proizvoda, a drugi za ponovne kupce koji traže ekskluzivne ponude.

Poptin skočni prozori prikazani na web stranici

Na primjer, za posjetitelje koji prvi put dolaze zainteresirani za demonstracije proizvoda, razmislite o skočnom prozoru koji nudi besplatnu demonstraciju s jasnim pozivom na radnju (CTA). 

Za kupce koji se vraćaju, skočni prozor s ekskluzivnim kodom za popust ili informacijama o programu vjernosti može biti vrlo učinkovit. Ključno je učiniti da vaši skočni prozori odgovaraju svakom segmentu, baveći se njihovim specifičnim potrebama i motivacijama. 

Vremena je sve

Zamislite da ulazite u trgovinu i prije nego što uopće stignete razgledati police, prodavač vas obasipa ponudama i pitanjima. Iritantno, zar ne? 

Isti princip vrijedi i za posjetitelje vaše web stranice. Prikazivanje skočnih prozora u pravom trenutku ključno je. Svoju publiku želite zaokupiti kada su najshvatljiviji, a ne kada pokušavaju steći dojam o vašoj web stranici. 

Učinite to kako treba i dobit ćete nevjerojatne prednosti. Učinite to pogrešno i posjetitelji vaše web stranice će izaći brže nego što možete zamisliti.

Dakle, zašto je tajming tako važan? Pa, sve je u stvaranju pozitivnog korisničkog iskustva. Ne želite prekidati putovanje svojih posjetitelja; želite ga poboljšati. 

Da biste to učinili, razmislite o strategijama poput skočni prozori s namjerom izlaza, koji se pojavljuju kada se korisnik sprema napustiti vašu stranicu. Oni mogu zaokupiti njihovu pozornost neposredno prije nego se pozdrave. 

Još jedna učinkovita taktika je korištenje vremenski odgođenih skočnih prozora. Dopustite posjetiteljima da istražuju vaš sadržaj nekoliko sekundi prije nego što ih nježno upoznate s ponudom. 

Predstavite ponude orijentirane na vrijednost

Jedno pravilo koje stoji visoko iznad ostalih kada je u pitanju stvaranje potencijalnih klijenata je sljedeće: uvijek pružite vrijednost svojoj publici. 

Razmislite o tome - vaši su posjetitelji svakodnevno bombardirani informacijama, a njihova je pažnja dragocjena roba. Na isti način na koji ne biste razmatrali slanje irelevantnih informacija svojim klijentima putem e-pošte ili čak tijekom telefonskog razgovora, ne biste trebali nuditi ništa što nema stvarnu vrijednost posjetiteljima vaše web stranice. 

Da biste to uhvatili, vaš bi skočni prozor trebao nuditi nešto istinski vrijedno zauzvrat. 

To može biti u obliku popusta, besplatnog izvora, pretplate na bilten ili ekskluzivnog pristupa sadržaju. Ključ je da vaša publika osjeti da dobiva nešto vrijedno u zamjenu za svoje informacije ili vrijeme.

Kada sastavljate svoje ponude orijentirane na vrijednost, razmotrite što vaša ciljana publika uistinu treba ili želi. Ako vodite modni butik, ponuda popusta od 10% na najnoviju kolekciju može biti primamljiva. Za blog o tehnologiji, to bi mogla biti ekskluzivna e-knjiga o najnovijim trendovima u industriji. 

Zapamtite, što je vaša ponuda više usklađena s interesima i bolnim točkama vaše publike, to će biti učinkovitija. 

Također, razmislite o relevantnosti svoje ponude u odnosu na godišnje doba ili praznike u godini. Božić i ponuda crnog petka posebna su godišnja doba koja potiču kupce na kupnju. Neka vaše ponude budu relevantne i za te sezone.

Konačno, neka vaše ponude budu jasne, koncizne i lako razumljive u vašem skočnom prozoru kako biste osigurali da vaši posjetitelji odmah prepoznaju vrijednost koju im predstavljate.

Iskoristite nenametljiv dizajn

Nametljivi skočni prozori glavna su prepreka za posjetitelje web stranice. Blokatori skočnih prozora postoje kako bi pomogli u suzbijanju neželjenih skočnih prozora. Opasnost ovdje leži u potencijalu da otjerate potencijalne potencijalne klijente i kupce. Nitko se ne voli osjećati prisiljenim na nešto, a nametljivi skočni prozori često stvaraju negativan dojam. 

Dakle, kako možete izbjeći ovu zamku i još uvijek imati koristi od skočnih prozora za stvaranje potencijalnih kupaca?

Da biste se klonili nametljivih skočnih prozora, prvo provjerite jesu li vaši skočni prozori strateški postavljeni, po mogućnosti u nenametljivim kutovima ili kao klizni prozori sa strane. 

Vrijeme skočnog prozora također je ključno – nemojte ih prikazivati ​​u trenutku kada netko dođe na vašu stranicu; umjesto toga, dopustite korisnicima da malo istraže prije nego što nježno predstave vašu ponudu. 

Osim toga, zadržite dizajn skočnog prozora čist i minimalistički, s čitljivim fontovima i privlačnim vizualnim prikazima. I, što je možda najvažnije, posjetiteljima pružiti opciju koju je lako pronaći da zatvore skočni prozor ako nisu zainteresirani. 

Imajte na umu da dizajn prilagođen korisniku poštuje iskustvo vaših posjetitelja i povećava šanse da se zainteresiraju za vaš sadržaj.

Inspirirajte se robnim markama poput Applea poznatim po svojim elegantnim, nenametljivim skočnim prozorima. 

Primjer dizajna skočnog prozora Apple

Često koriste suptilne, lijepo dizajnirane slojeve koji ne ometaju korisničko iskustvo. Ti se skočni prozori obično besprijekorno stapaju s estetikom web stranice i pokreću se u odgovarajućim trenucima, primjerice kada se korisnik sprema izaći ili je proveo dosta vremena na stranici. 

A/B testiranje i kontinuirana optimizacija

Kad je u pitanju učinkovita upotreba skočnih prozora za stvaranje potencijalnih klijenata, podaci su vaš najbolji prijatelj. Zato se ne može zanemariti važnost donošenja odluka na temelju podataka. 

A/B testiranje moćan je alat u vašem arsenalu za fino podešavanje skočnih prozora za maksimalan učinak. 

Kako biste dobili najbolje rezultate: izradite dvije verzije svog skočnog prozora – jedan može imati drugačiji naslov, boju ili gumb za poziv na radnju od drugog. 

Zatim pokažite te verzije različitim segmentima svoje publike i pratite koja ima bolju izvedbu. Ovaj vam postupak pomaže identificirati što ima odjeka kod vaše publike, a što ne. S vremenom ćete imati konkretne uvide u ono što je najbolje za vaše poslovanje.

Ali A/B testiranje samo je početak. Da biste doista briljirali u stvaranju potencijalnih klijenata pomoću skočnih prozora, morate prihvatiti kontinuiranu optimizaciju. To znači redovito pregledavanje podataka o izvedbi skočnih prozora i prilagođavanje u skladu s tim. Ako primijetite da jedna verzija vašeg skočnog prozora stalno nadmašuje drugu, razmislite o tome da je postavite kao zadanu. 

Testirajte različite elemente kao što su vrijeme, tekst ili vizualni elementi da vidite kako utječu na vaše stope konverzije. Imajte na umu da se preferencije vaše publike mogu promijeniti tijekom vremena, stoga je ostati agilan i reagirati na te promjene ključ za održivi uspjeh uz skočne prozore za stvaranje potencijalnih klijenata

Zaključak

Sada kada ste naoružani znanjem o ovih pet osnovnih pravila za korištenje skočnih prozora za stvaranje potencijalnih klijenata, vrijeme je da ih provedete u djelo i otključate puni potencijal svog poslovanja. 

Ne dopustite da ovaj vrijedan alat propadne – isprobajte naš popup builder danas i započnite sa stvaranjem skočnih prozora koji ubrzavaju vaše napore u stvaranju potencijalnih klijenata. 

Idongesit 'Didi' Inuk je prodavač sadržaja u tvrtki Poptin. Pokreću je razgovori o tehnološkim proizvodima i utjecaju koji imaju na ljude za koje su stvoreni.