Početna  /  Svie-mail marketing  /  6 elemenata dizajna e-pošte koji privlače pažnju i pretvaraju (s primjerima)

6 elemenata dizajna e-pošte koji privlače pažnju i pretvaraju (s primjerima)

elementi dizajna e-pošte

Živimo u digitalnom dobu u kojem svi hodaju uokolo s računalom u džepu. Diljem svijeta ima preko 2.5 milijarda korisnika pametnih telefona. A kad bolje razmislite, vaše e-mail kampanje najvjerojatnije se otvaraju na ovim malim uređajima.

U stvari, račune samo za desktop Otvara se 15% e-pošte a mobilni čini 61%. Oko 3 od 5 potrošača voli provjeravati svoju e-poštu u pokretu, a drugih 75% koristi svoje pametne telefone za provjeru e-pošte.

Ako postoji nešto što naučite u marketingu, to je da morate zadovoljiti zahtjeve svoje ciljane publike. I kao što možete zamisliti, potrošači koriste svoje pametne telefone za gotovo sve.

Stoga ima smisla kreirati kampanje putem e-pošte koje reagiraju na mobilne uređaje. Može pomoći vašoj e-pošti u stopi klikanja i konverzijama.

U ovom ćemo članku raspravljati o nekim od načina na koje možete poboljšati dizajne svoje e-pošte kako biste angažirali i preobratili korisnike mobilnih uređaja.

Uronimo.

1. Kratki odlomci, bez blokova teksta

Korisnici stolnih računala rijetko se zadržavaju na web-mjestu koje ima velike blokove teksta. Pa zašto bi na manjem ekranu? To je ono što ovaj savjet čini obaveznim - djeluje za angažiranje korisnika stolnih i mobilnih uređaja.

Razdvojite svoj tekst tako da bude lako probavljiv. Evo sjajnog primjera iz Caterpillara:

Oni rade sjajan posao čineći e-poštu privlačnom i jednostavnom za skeniranje mobilnim korisnicima. Boje i tekstualni okviri olakšavaju konzumaciju. Osim toga, uključuju CTA na dnu koji korisnici mobilnih uređaja mogu dodirnuti kako bi pretražili Cat čizme.

2. Snažne i odvažne boje i slike

Želite da se vaša e-pošta ističe na dobar način. Zato su vaše sheme boja i slike toliko važne. Vaši bi kontrasti trebali biti privlačni, a fotografije dovoljno intrigantne da natjeraju korisnika da zastane i pogleda.

Evo sjajnog primjera iz easyJeta:

Dodavanje boje vašim biltenima putem e-pošte nije samo želja. Zapravo je znanstveno dokazano da boja može povećati prepoznatljivost marke za 80%. Zbog toga ćete pronaći vodeće robne marke kao što su Starbucks (zeleno), Target (crveno), Dell (plavo) i druge poznate s dosljednim i nezaboravnim shemama boja.

Samo pazite da boje koje odaberete budu privlačne.

A što se tiče slika, želite da budu relevantne i da izražavaju poruku koju pokušavate prenijeti. Na primjer, ako ste putnička tvrtka, trebali biste koristiti slike odredišta, zabavnih mjesta ili kvalitetnog smještaja.

Istraživanja pokazuju da ljudi zadržavaju 65% u slikama koje vide. Provjerite jesu li slike koje prikazujete visoke kvalitete.

3. Tipografija koja je zanimljiva, ali ne pretjerana

Osim vaše palete boja i izgleda teksta, sve je u vašoj tipografiji. Očito, ne želite odabrati ništa što je teško za čitanje. Međutim, fontovi koje odaberete mogu pomoći privući pozornost i dodati osobnost vašoj e-pošti.

Upravo je to Jack Daniels učinio u ovoj e-poruci:

Ono što je pametno u načinu na koji su koristili tipografiju je kako su miješali različite fontove. Kao što vidite u naslovu, prva riječ ima jedinstvenu kurzivnu tipografiju nakon koje slijedi pismo "Tennessee".

Zatim se igraju s velikim slovima i veličinom slova u naslovu kako bi dodali malo začina. Za tijelo e-pošte koristi se serifni tekst, koji odgovara naslovu i gumbu CTA (koji vodi do njihove Facebook stranice).

Isprobajte različite fontove i veličine u različitim split testovima kako biste vidjeli što najbolje funkcionira za vaše kampanje.

4. Usta puna sadržaja za angažman

Samo zato što su vaši pretplatnici e-pošte na malim uređajima ne znači da morate smanjiti količinu sadržaja koji šaljete. Postoji pametan način na koji im možete dati zaslon pun sadržaja kako biste im omogućili pristup onome što žele.

A ako obraćate pozornost na svoju analitiku i segmentirate svoje kampanje, trebalo bi biti puno lakše osmisliti "klastere sadržaja" e-pošte.

Evo kako Starbucks to radi:

Oni nude:

  • recepti za domaću ledenu kavu
  • besplatna ponuda za kupnju njihovog kuhala za ledenu kavu
  • brzi recept s Pinterest vezom za više ideja
  • promocija za jednu od njihovih mješavina okusa
  • promocija proizvoda i recept
  • promocija proizvoda za njihov proizvod za kavu u pokretu i veza za kupnju

Povrh svega, uključuju način na koji njihovi pretplatnici mogu dobiti popuste na njihove proizvode koji se prodaju u trgovinama mješovitom robom (paketi sa zvjezdicama). Naravno, oni to završavaju CTA-ovima za svoje forume i stranice na društvenim mrežama.

5. Animacije koje će očarati vaše čitatelje

Slike su sjajne, ali pokretne slike su još bolje. Ovi GIF-ovi ne samo da privlače pažnju, već mogu navesti i vaše pretplatnike da odvoje vrijeme i pročitaju vašu e-poštu.

Evo primjera banner animacije koju možete uključiti u e-poruku.

Riječ je o animiranom telefonu koji simbolizira poziv čitatelja. I onda se naslov poigrava s tim govoreći da ne bi htjeli dopustiti da poruka ode na govornu poštu (stvarajući osjećaj hitnosti).

6. Dodajte video u predmet i tijelo e-pošte

Ako pogledate različite studije slučaja, otkrit ćete da dodavanje riječi "videozapis" u vaš predmet može povećati vaše stope otvaranja i stope klikanja. A u nekim slučajevima može minimizirati vaše otkazivanja pretplate.

U izvješću HighQ-a, pokazuje a 19% povećanje otvorenih stopa, 65% povećanje CTR-a i 26% smanjenje broja otkazivanja pretplate samo dodavanjem "videozapisa" u retke predmeta e-pošte.

Zatim možete ugraditi video u svoju e-poštu ili poveznicu koja ih vodi na a odredišna stranica ili YouTube video.

Evo primjera iz Patagonije (odlučili su se povezati):

Postavili su video u središte svoje e-pošte kako bi osigurali da ga čitatelj vidi i ništa drugo. Ipak, oni i dalje uključuju poveznice na vrhu koje čitatelji mogu koristiti za kupnju. Također uključuje kratki sažetak sadržaja (i upozorenje).

Stvaranje e-poruka koje privlače i pretvaraju

Sada je vrijeme da ove elemente stavite u svoje nadolazeće kampanje e-pošte. Pomoću ovih jednostavnih savjeta potencijalno možete povećati svoje stope otvaranja i CTR.

Zatim, ako vam je potrebno povećanje popisa pretplatnika e-pošte Poptin može pomoći. Ovo je jednostavna platforma koju možete koristiti za brzo dizajniranje skočnih prozora s namjerom izlaza koji će privući vašu publiku prije nego što ode.

Možete dizajnirati skočne prozore za svoj obrazac za pretplatu na e-poštu kako biste uhvatili što više potencijalnih kupaca. Također možete učiniti da se vaši skočni prozori pojavljuju nakon određenog vremena provedenog na stranici ili nakon pomicanja do kraja posta na blogu.

Ako želite saznati više o ovom alatu, onda prijavite se za besplatno i isprobajte ga!

Iznimno predani poduzetnik, suosnivač Poptina i Ecpm Digital Marketinga. Devet godina iskustva u području digitalnog marketinga i vođenja internetskih projekata. Diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Tel Avivu. Veliki obožavatelj A/B testiranja, optimizacije SEO i PPC kampanja, CRO-a, growth hackinga i brojeva. Uvijek voli testirati nove oglašivačke strategije i alate te analizirati najnovije start-up tvrtke.