Home  /  Svivodeća generacija  / Kako povećati B2C angažman: 7 ključnih elemenata uspješnih popup kampanja

Kako povećati B2C angažman: 7 ključnih elemenata uspješnih popup kampanja

Neki ljudi mrze skočne prozore. To se ne može poreći. Ipak, na web stranicama se i dalje prikazuju slijeva, zdesna i središta. 

Zašto? Zato što rade. Nema jednostavnijeg objašnjenja od toga. I postoji mnogo podataka za to. 

U konkretnom slučaju, možete pretvoriti do 7% posjetitelja koji su napustili web stranicu u pretplatnike e-pošte ako ponudite popust za njihovu sljedeću kupnju. (Getsite Control)

Možete smanjiti napuštenu prodaju za 13.5% ako potaknete kupce da završe naplatu s kuponom (Getsite Control). Dakle, sa sigurnošću se može reći da skočni prozori mogu povećati konverzije, prodaju i pretplate na bilten. Čak su izvrsni za stvaranje potencijalnih klijenata. 

A ako se pravilno koriste, neće naštetiti vašim naporima u optimizaciji za tražilice (SEO) ili vašem rangiranju na Googleu.

U ovom ćemo vodiču podijeliti sedam ključnih elemenata koji će vam pomoći da napravite skočne kampanje i postignete stope konverzije o kojima ste oduvijek sanjali. 

Što su skočni prozori web stranica?

Skočni prozori web stranice mali su prozori koji se pojavljuju ili "iskaču" iz različitih kutova web-stranice dok posjećujete web-stranicu. Obično sadrže ponude koje zahtijevaju radnju od korisnika, kao što su: 

  • Pretplatite se na naše obavijesti
  • Otključajte kupon za popust za određeni proizvod
  • Prijavite se za webinar

Marketinški stručnjaci ih koriste u različite svrhe, kao što su stvaranje potencijalnih klijenata, konverzije, povećanje prodaje, ili promoviranje određene ponude. 

Na web-mjestima se skočni prozori pojavljuju kada netko prvi put posjeti web-mjesto — pojavljuju se odmah nakon učitavanja web-mjesta ili nekoliko sekundi kasnije. 

Određene radnje također pokreću skočne prozore, poput pomicanja ili klikanja gumba ili kada se posjetitelji spremaju izaći s web stranice. Ovi su skočni prozori s namjerom izlaza, a detaljnije ćemo ih istražiti kasnije na blogu.

Slika prikazuje skočni prozor odbrojavanja napravljen od Poptina koji stvara osjećaj hitnosti među korisnicima kako bi ih natjerao da poduzmu željenu radnju.

Izvor – www.poptin.com

Međutim, nisu svi skočni prozori jednaki. Ako posjetiteljima web-mjesta vaši skočni prozori smetaju, odmah će ih zatvoriti ili odbiti s vašeg web-mjesta. Rezultat? Propuštena prilika i izgubljeno povjerenje. 

Stoga morate znati kada i kako koristiti skočne prozore i za koju publiku. Dakle, vrijeme je da istražite različite vrste i kako ih koristiti za postizanje određenih ciljeva.

Vrste skočnih prozora

Ključno je koristiti skočne prozore mudro i štedljivo, pazeći da povećavaju, a ne ometaju korisnikovo iskustvo pregledavanja kako ih ne bi iritirali.

Vrste skočnih prozoraOpisSvrhaEfikasnost
Skočni prozori za unosPojavljuju se kada korisnik uđe na web stranicu. Koristi se u razne svrhe, kao što je isticanje promocija ili predstavljanje novih proizvoda. Teško ih je koristiti jer mogu povećati ili uništiti povjerenje korisnika u vašu marku.Istaknite promocije. Istaknite nove proizvode. Uspostavite povjerenje.Umjereno učinkovit.
Skočni prozori pokrenuti pomicanjemPojavljuju se kada se posjetitelj pomakne prema dolje određeni postotak web stranice. Predstavite relevantan sadržaj ili ponude dok se posjetitelj bavi vašom web lokacijom. Dođite u vidokrug korisnika zainteresiranih za vaš proizvod.Pružite relevantan sadržaj. Uključite posjetitelje. Snimite korisničke podatkeVrlo učinkovito.
Vremenski ograničeni skočni prozoriPrikaz nakon što korisnici provedu određeno vrijeme na web stranici. Omogućuje vam da angažirate posjetitelje koji su već neko vrijeme na vašoj web-lokaciji, ali nisu ništa poduzeli. Koristi se za privlačenje pažnje korisnika guranjem ponuda, prijavama na bilten ili drugim planiranim ciljevimaPonovno privucite posjetitelje. Privucite pažnju. Promovirajte ponude i prijave.Umjereno učinkovit.
Skočni prozori s namjerom izlazaPokreće se kada se korisnik sprema napustiti vašu web-lokaciju. Ponudite poticaj u zadnjem trenutku kako biste potaknuli posjetitelje da ostanu ili poduzmu određenu radnju. Izvrsno za smanjenje stope napuštanja košarica. Imajte stopu konverzije od 2-4% - sigurno rade.Spriječite napuštanje. Potaknite akciju. Učinkovito u smanjenju napuštanja košarice.Vrlo učinkovito.

Razlozi zašto biste trebali koristiti skočne prozore na svojoj web stranici

Voljeli ih ili mrzili, ‌skočni prozori pojavljuju se na gotovo svakoj web stranici jer rade. 

Pogledali smo njihove stope konverzije i kako ih marketinški stručnjaci koriste da potaknu korisnike na poduzimanje određenih radnji ili postizanje određenih ciljeva. 

Ali ako još uvijek niste uvjereni, evo tri razloga za pokretanje skočnih kampanja na vašoj web stranici. 

Izradite popis e-pošte

Korisnici su puno spremniji prijaviti se za newsletter ili vam dati svoju adresu e-pošte nakon što su konzumirali sadržaj na vašoj web stranici i stekli vrijednost.

Stoga je najbolje da ih potaknete skočnim prozorom kada napuštaju vašu stranicu ili nakon što na njoj provedu dosta vremena. 

S Google Analytics, možete pronaći prosječno vrijeme koje korisnik provede na svakoj stranici vašeg web-mjesta i zatim tempirati skočne prozore u skladu s tim.

Pokušajte ne gurati skočni prozor u lica korisnika odmah nakon što dođu na vašu web stranicu. Ne samo da je neugodno, već može potaknuti korisnike da ili odbace skočni prozor ili potpuno napuste web mjesto.

Vrijeme je ključ za izgradnju povjerenja.

Smanjite stope napuštanja stranice

Upotrijebite skočne prozore s namjerom izlaza za ciljanje posjetitelja koji će napustiti vašu web stranicu. Možete im dati posljednji poticaj za promoviranje sadržaja, ponuditi popust ili ih zamoliti da se prijave za vaš bilten. 

Odbrojivači vremena rade iznimno dobro u takvim slučajevima, jer stvaraju osjećaj hitnosti među korisnicima i tjeraju ih da što prije poduzmu određenu radnju.

Slika prikazuje božićni skočni prozor s odbrojavanjem vremena.

Izvor – www.poptin.com

Međutim, bitno je pružiti korisnicima pravu vrijednost prije nego što od njih zatražite da poduzmu određenu radnju. To možete učiniti tako da podijelite svoje skočne prozore i pogledate brojeve kako biste vidjeli koji se pretvaraju.

Ovi skočni prozori mogu biti najbolji izbor za smanjenje stope napuštanja početne stranice i zadržavanje korisnika na vašoj web stranici duže vrijeme.

Korištenjem OAutha možete poboljšati svoje skočne kampanje društvenim dokazom, personalizacijom i igrifikacijom poštujući privatnost i preferencije svojih korisnika. 

Na primjer, možete koristiti OAutha za stvaranje skočne kampanje koja poziva korisnike da se prijave sa svojim računima na društvenim mrežama i imaju vremena za osvajanje nagrade ili popusta. 

Na taj način možete povećati svoje stope konverzije, proširiti popis e-pošte i izgraditi povjerenje svoje publike. 

Povećajte angažman

Ovo bi moglo zvučati kontraintuitivno, ali dobri skočni prozori pružaju vrijednost korisnicima i mogu povećati angažman u prodaji na svoju web stranicu. 

Kada korisnicima date izvrsnu ponudu ili vrijednost (kroz skočni prozor) u zamjenu za određenu radnju, oni su prirodno skloni poduzeti radnju. 

Ovo im daje a dobro korisničko iskustvo i gradi povjerenje u vaš proizvod ili uslugu. 

Zapamtite, svijet skočnih prozora sklizak je teren i mala pogreška može razočarati korisnike. A ti to ne bi želio. 

Evo primjera kako možete povećati angažman korisnika svojom skočnom kampanjom.

Hims & Hers ističe se u jačanju B2C angažmana svojim proizvodom spironolaktonom. Oni nude sveobuhvatne, ali sažete informacije, transparentno rješavajući ključne probleme. 

Slika prikazuje opis spironolaktona, jednog od Hers proizvoda. Nastojimo korisnicima pružiti jasne pojedinosti o proizvodu.

Izvor – Forhers.com

Interaktivne značajke poput procjena i podrške putem chata vode korisnike prema personaliziranim rješenjima. 

Slika prikazuje interaktivne značajke kao što su procjene na Hers web stranici za dobro korisničko iskustvo.

Izvor – Forhers.com

Jasni pozivi na radnju pojednostavljuju korisničko putovanje, olakšavajući pristup relevantnim informacijama i proizvodima. 

Integrirajući svjedočanstva korisnika i priče o uspjehu, Hims & Hers stvara srodne veze, potičući povjerenje i angažman. 

Kroz ove promišljene strategije za poboljšanje korisničkog iskustva, oni učinkovito podižu angažman B2C za svoju ponudu spironolaktona.

7 ključnih elemenata uspješnih popup kampanja

Jeste li spremni generirati više potencijalnih klijenata uz pomoć skočnih prozora? Koristite ovih sedam ključnih elemenata za najbolje rezultate. 

1. Prilagodite svoje skočne prozore stilu web stranice

Banner sljepoća je korisnikova sposobnost da zanemari elemente web stranice koji se pojavljuju kao oglasi. Kada korisnik vidi skočne prozore koji imaju gumbe, fontove i stilove koji se ne osjećaju kao robna marka web-mjesta, klikne. 

Zato trebate dizajnirati skočne prozore koji odgovaraju stilu vaše web stranice kako se ne bi činili spamom. Želite da korisnik konzumira sadržaj skočnog prozora umjesto da ga odbaci. 

Pogledajte kako Semrush to radi s takvom finoćom. Njihov skočni prozor izgleda koherentno s web-stranicom, sa svim njezinim dijelovima koji se pojavljuju kao dio veće marke, tako da izgleda i djeluje pouzdano. 

Boja, fontovi i stil uzeti su u obzir pri dizajnu.  

Snimka zaslona prikazuje odjeljak bloga Semrush. Ima skočni prozor koji se pojavljuje na web mjestu iz desnog kuta koji potiče korisnike da naprave besplatni račun. Skočni prozor ima slične boje, font i stil teksta kao i ostatak web stranice, zbog čega izgleda kao dio web stranice.

Izvor slike – SemRush

Napomena urednika: Poptin pruža sve što vam je potrebno za stvaranje skočnih prozora koji besprijekorno odgovaraju izgledu i dojmu vaše marke. Možete uskladiti svoje fontove, boje, logotip i jedinstvene elemente koji stvaraju cjelokupnu estetiku vašeg brenda.

Poptin alat za izradu skočnih prozora koji prikazuje skočni prozor koji se stvara i uređuje kako bi odgovarao bojama, fontovima i slikama

Sve gore navedeno možete postići čak i ako koristite vanjsku uslugu za svoje skočne prozore. S Poptinom možete dizajnirati skočne prozore robne marke u nekoliko minuta pomoću uređivača povuci i ispusti. 

A najbolji dio je to što je sve besplatno. Ne morate čak ni koristiti svoju kreditnu karticu. 

2. Pružite jasnu ponudu kupcima

Mrežna sfera ispunjena je skočnim prozorima koji mogu preplaviti korisnike dok se pojavljuju na svakoj web stranici, potičući ih da se prijave za biltene ili iskoriste određene popuste. 

Jednostavno guranje ponuda ljudima u lice i lijepo ih zamoliti neće uspjeti. Morate im dati odgovarajuću i jasnu ponudu. 

Inače će misliti da vam njihov kontakt treba samo da ih bombardirate neželjenom e-poštom. 

To možete postići tako da korisnicima pružite ponudu goleme vrijednosti koju će teško propustiti. Za to morate napisati ‌jasnu, sažetu kopiju za svoje skočne prozore. 

Iskoristite strah od propuštanja (FOMO) i stvorite osjećaj hitnosti za korisnike kako bi bili u iskušenju da se prijave, baš kao što Crocs čini za posjetitelje koji prvi put dolaze na njihovu stranicu. 

Snimka zaslona Crocs skočne ponude

Izvor slike – www.crocs.com

Korisnici mogu otključati 15% popusta na svoju prvu narudžbu prijavom na svoju listu e-pošte. Vrijedno je razmijeniti podatke za kontakt. Zašto? Jer ponuda nestaje kada je odbijete. 

3. Dajte prioritet vremenu

Prikazivanje skočnih prozora korisnicima pet milisekundi nakon što su sletjeli na vašu web stranicu moglo bi se činiti očajničkim potezom. Ne čini ništa osim što tjera korisnike da kliknu ili napuste vašu stranicu. 

Morate se uvjeriti da su dobro uloženi u vaš sadržaj prije nego što ih zabodete.

Provjerite jeste li dobro odredite vrijeme. Najbolje trajanje je između tri i trideset sekundi.

Osim toga, nemojte dodavati skočni prozor na svaku web stranicu. Dodajte ih tamo gdje im najviše odgovara, poput postova na blogu, resursa, stranica s cijenama i studija slučaja.  

Napomena urednika: Za skočne prozore dobrodošlice ciljajte na blagu odgodu od 3-5 sekundi. Pokreću skočne prozore namjere izlaza dok se pokazivač korisnika pomiče prema rubu prozora preglednika. Koristite okidače za pomicanje stranice oko 50-70% dubine pomicanja.

4. Tražite samo relevantne informacije

Što više polja treba ispuniti, to će korisnika više opteretiti. Zato od korisnika trebate tražiti samo najrelevantnije informacije. 

U većini slučajeva dvije opcije su više nego dovoljne. Jedan za ime, a drugi za adresu e-pošte.

Pogledajte kako Wild Souls to radi do savršenstva. Postoji jasna ponuda sa zanimljivim CTA-om i samo jednim poljem s podacima za popunjavanje. 

Slika prikazuje skočni prozor iz igre Wild Souls koji traži samo adresu e-pošte i ništa drugo od korisnika kako ih ne bi preopteretio.

Izvor – www.wildsouls.gr

5. Usredotočite se na postavljanje skočnih prozora

Korisničko iskustvo uvijek mora biti vaš glavni prioritet. Ne želite prekidati besprijekorno iskustvo pregledavanja ili kupnje pokazujući im skočni prozor koji zauzima sav prostor na zaslonu.

Učinite svoje skočne prozore manje nametljivima i dodajte istaknuti gumb za izlaz ili minimiziranje tako da ih je lako odbaciti, baš kao što Olipop radi za svoj skočni prozor s popisom e-pošte.

Primjer skočnog okvira za osvjetljavanje iz olipopa

Izvor – www.drinkolipop.com 

Također, bitno je testirati sve za mobitel jer vozi više od 50% web prometa. Dakle, morate imati na umu njihovo korisničko iskustvo. 

6. Koristite Gamification

Gamifikacija je inteligentan način da se privuče pozornost korisnika i natjera ih da poduzmu željenu radnju. Ne samo da povećava angažman već i udvostručuje stope konverzije.

Vrtovi Mount Crest su stvorili gamificirani skočni prozori potaknuti korisnike da zavrte kotač kako bi otključali ekskluzivni popust.

Slika prikazuje gamificirani skočni prozor koji ima opciju okretaja za pobjedu. To je snimak zaslona s web stranice Mount Crest Gardens.

Izvor – www.mountaincrestgardens.com 

7. Test, test, test

Svaki skočni prozor prilika je za interakciju s posjetiteljima vaše web stranice. Ali nisu svi pobjednici izvan vrata. 

Ključno je eksperimentirati s elementima kao što su vrijeme, kopija, slike, fontovi i položaj. Razlika između zadivljujućeg poziva na radnju i onoga koji se lako ignorira može se svesti na jednostavno podešavanje. 

Bilo da se radi o prilagođavanju pojavljivanja skočnog prozora ili usavršavanju vaše poruke, iterativno testiranje osigurava da svojoj publici isporučujete najprivlačniji sadržaj.

Proces Obrnuti ETL, koji uključuje kopiranje podataka iz središnjeg skladišta u operativne sustave i vaš postojeći tehnološki skup, igra značajnu ulogu u usavršavanju ovih elemenata. 

Upotrebom Reverse ETL-a možete osigurati besprijekoran protok podataka između platformi, osnažujući svoje marketinške timove zlatnim rudnikom podataka koji vam mogu pomoći da učinkovitije prilagodite iskustva skočnih prozora.

Ovim rigoroznim pristupom testiranju možete ukloniti nejasne skočne prozore i uložiti više u one koji uistinu privlače pažnju i pretvaraju. 

Završavajući

I eto ga – sveobuhvatan vodič o svemu što trebate znati o uljepšavanju svojih skočnih kampanja kako biste potaknuli B2C angažman.

Jeste li spremni pokrenuti svoju sljedeću popup kampanju i požnjeti plodove veće konverzije i boljeg krajnjeg rezultata? 

Ako si želite dodatno olakšati stvari, dajte Poptin alat za izradu skočnih prozora pokušaj — nema nikakvih obveza. Nećete se razočarati!

Autor bio

Guillaume je digitalni trgovac usredotočen na upravljanje sadržajem na Wordable. Izvan posla, uživa u svom iseljeničkom životu u sunčanom Meksiku, čitajući knjige, lutajući uokolo i gledajući najnovije emisije na TV-u.