Domaći  /  SviCRMCROSlužba za korisnikee-commercee-mail marketing  /  Kako povećati zadržavanje kupaca (i najbolji alati za pomoć)

Kako povećati zadržavanje kupaca (i najbolji alati za pomoć)

Većina tvrtki usredotočuje se na stjecanje novih klijenata jer vjeruju da više kupaca znači veći prihod. Iako to ima neke prednosti u tome, nije 100% točno.

Ako ne zadržite kupce koje ste stekli, kupci odlaze, a vi gubite novac. A to je zato što stjecanje novih kupaca košta pet puta više od zadržavanja postojećih. 

Dakle, kako proširiti svoje poslovanje i smanjiti odljev? Fokusiranjem na zadržavanje kupaca. U ovom ćemo članku raspravljati o strategijama i alatima koje možete koristiti da počnete povećavati svoje stope zadržavanja. 

Strategije koje pomažu u povećanju zadržavanja kupaca

Izradom zadržavanje kupaca središnja točka u svom poslovanju povećavate svoju bazu lojalnih kupaca. I ti će kupci vjerojatno preporučiti vaš proizvod drugima kojima je potreban. Uz to, raspravimo o nekim strategijama koje možete koristiti da zadržite više kupaca. 

Uspjeh korisnika temeljen na podacima

stephen-phillips-hostreviews-co-uk-shr_Xn8S8QU-unsplash

Usredotočenost na uspjeh klijenta znači da komunicirate s njima i pomažete im da uspiju prije nego što naiđu na problem. Ali kako to možete učiniti ako niste sigurni što im treba? Neki alati pružiti vam analitiku korištenja proizvoda, koja vam može pomoći da vidite kako vaši kupci koriste vaš proizvod. A uz ovaj uvid, možete im prilagoditi svoj doseg. 

Vaši će klijenti također cijeniti trud koji ulažete da im pomognete da uspiju, što može potaknuti dugoročne odnose. 

Testirajte svoju kampanju za uključivanje klijenata

Prve interakcije koje vaš klijent ima s vama ili vašim proizvodom mogu ostaviti trajan dojam o tome kako vide vaše poslovanje. Želite biti sigurni da vaša onboarding kampanja educira vaše klijente i čini da se osjećaju dobrodošli. Izvođenje A/B testova na vašim kampanjama može vam pomoći da vidite što funkcionira, a što bi možda trebalo prilagoditi ili u potpunosti ukloniti.  

Jedan primjer A/B testa koji možete izvesti jest korištenje videozapise u svojim uvodnim kampanjama. Možete upotrijebiti video s objašnjenjem proizvoda kako biste korisnicima pomogli da se bolje upoznaju s proizvodom.  

Koristite odredišne ​​stranice

Uz testiranje svojih kampanja za uključivanje, razmislite o implementaciji odredišnih stranica. Kada se rade učinkovito, mogu pomoći u stvaranju pozitivnih dojmova na vaše potencijalne klijente. A to im može pomoći u postavljanju temelja njihovog iskustva s vašim poslovanjem nakon što dođu do vaše kampanje uključivanja. 

Izvrstan primjer privlačne odredišne ​​stranice je s Bid4Papers. To je platforma za izravnu prodaju koja studentima omogućuje kupnju akademskih radova koje trebaju izraditi. Njegova stranica objašnjava kako mogu imati koristi od njihove usluge, što mogu očekivati ​​od pisaca, jednostavnih CTA-ova i društvenih dokaza. 

Pomažući svojim klijentima da vide vrijednost koju nudite, oni počinju koristiti vaš proizvod ili uslugu s jasnim očekivanjima, smanjujući razočaranja i odljev korisnika. Kao SaaS copywriter, prava vrijednost usluga pisanja koje pružam je osigurati da odredišne ​​stranice prodaju ishod koji pruža SaaS proizvod i da ne izostavljaju važne točke niti pretjerano prodaju ili obećavaju.

Personalizirajte komunikaciju

yogas-design-J6Qn9sE4aKM-unsplash

Vaši klijenti ne žele imati dojam da je e-pošta koju su primili također poslana tisućama drugih ljudi. Žele da se osjećaju kao da je namijenjeno samo njima. Čineći to, možete uspostaviti odnose sa svojim klijentima, što dovodi do većeg zadržavanja kupaca. e

Možete personalizirati sve interakcije koje imate sa svojim klijentima korištenjem CRM-a i softvera za marketing putem e-pošte. CRM vam može pružiti relevantne informacije o njihovoj kupnji i povijesti korisničke podrške. Tada možete koristiti te podatke u vaš softver za marketing putem e-pošte segmentirati svoje klijente kako biste mogli stvarati visoko ciljane e-poruke. 

Napravite program vjernosti kupaca

Pokažite svojim kupcima koji često kupuju od vas da ih cijenite programom vjernosti kupaca. Osim što svojim klijentima pokazujete da cijenite njihov posao, također ih motivirate da nastave kupovati od vas i šire vijest o vašem proizvodu. 

Kada ga kreirate, razmislite o višeslojnom programu vjernosti kupaca. Svaka razina može pružiti vašim vjernim klijentima više nagrada, što znači da je vjerojatnije da će nastaviti ulagati trud u program i povećati njihovu životnu vrijednost

Optimizirajte svoju korisničku službu

berkeley-communications-WEDDt-u3q3o-unsplash

Služba za korisnike obično je prvo mjesto na koje kupci idu kada im je potrebna pomoć, bilo prije ili nakon prodaje. I pretpostavimo da imaju užasno iskustvo s vašim timom za korisničku podršku. U tom slučaju, vjerojatno će se prebaciti na vaše konkurente za bolje iskustvo, čak i ako imate bolji proizvod.  

S druge strane, recimo da vaši klijenti imaju izuzetno iskustvo s vašim timom za podršku. Čak i ako nisu u potpunosti zadovoljni vašim proizvodom, vjerojatno će ostati i postati lojalni kupci.  

Nekoliko načina na koje možete optimizirati iskustvo svoje korisničke službe kako biste povećali zadržavanje je: 

  • Pružanje usluga korisnicima na društvenim medijima.
  • Nuđenje live chat
  • Stvaranje samoposlužne baze znanja.
  • Osigurajte da vaši predstavnici imaju pristup svim podacima vaših klijenata.

Iskoristite povratne informacije kupaca

Vaši klijenti jedno su od prvih mjesta na koje biste trebali ići kada pokušavate povećati stope zadržavanja. Vaši vjerni klijenti mogu vas obavijestiti što ste dobro radili kako bi ostali. A vaši nezadovoljni kupci mogu vam reći čime nisu bili zadovoljni i gdje se možete poboljšati

Možete se okupiti ocjene korisnika te povratne informacije provođenjem anketa. Najučinkovitije ankete uključuju mješavinu višestrukog izbora i neobaveznih otvorenih pitanja jer klijenti mogu brzo i jednostavno odgovoriti na njih. 

Događaji uvažavanja kupaca (da, čak i virtualni)

Kao što je prethodno spomenuto, vaši kupci se žele osjećati cijenjenima. A jedan od načina na koji klijentima možete dati do znanja da su važni za vas i vašu tvrtku je organiziranje događaja za uvažavanje kupaca. 

Ovi događaji, posvećeni samo vašim klijentima, jednostavna su strategija koju možete koristiti za izgradnju čvrstih odnosa sa svojim klijentima. A događaji zahvalnosti kupaca ne moraju biti licem u lice. I dalje možete davati darove, promotivne, vremenski ograničene ponude i saznati više o svojim klijentima putem virtualnog događaja. 

Jedan takav primjer je PatientBond, zdravstveno rješenje za povećanje angažmana pacijenata, koji su bili domaćini virtualnog događaja koji je njihovim klijentima pružio vrijedan uvid i odgovorio na različite teme. Drugi primjer je Hot Springs Aesthetics, PLLC, domaćin virtualnog događaja koji uključuje demo uživo i nagrade. 

Vrhunski alati za povećanje zadržavanja kupaca

Sada kada smo razgovarali o strategijama koje možete implementirati, istražimo alate koji također mogu povećati vaše stope zadržavanja. 

Poptin

skočni prozori za zadržavanje kupaca

Poptin je SaaS platforma koja vam pomaže pretvoriti posjetitelje web stranice u kupce, a kupce u ponovne kupce. Alat nudi pop-up, obrasci i automatski odgovori. Možete ga koristiti za povećanje zadržavanja kupaca na nekoliko pametnih načina. Povratite napuštena kolica, kreirajte i promičite programe vjernosti i povećajte vrijednost košarica prodajom skupljih i dodatnih cijena.

Odljev van vode

q_f1tjyxMTlaUxNOGkiTUhu7sMbyh9JAiGPMRNgMxcC504djSLC8WZaeRqXJjCVKdN4meYpQpQdkrZU7aA8RQwhm6QMO0wgxOTBFpAEonOz2TnEm0qzwSNHV9p-UIWBlnYpY9O6G

Outfunnel je platforma za marketing e-poštom koja pomaže u rješavanju uobičajenog problema s kojim se tvrtke suočavaju. A to je slanje e-pošte na temelju segmenata koje definiraju iz svog CRM-a i sinkronizacija angažmana e-pošte. S ovim uvidom možete izgraditi odnose sa svojim klijentima i stvoriti prilagođene tijekove rada za njih.

InvGate

InvGate Service Desk omogućuje vam pružanje vrhunske podrške prikupljanjem svih dolaznih zahtjeva za zahtjevima, kategoriziranjem na temelju odjela, prioriteta, hitnosti i dodjeljivanjem pravom agentu za brži odgovor.

HelpCrunch

HelpCrunch je sveobuhvatna platforma za komunikaciju s korisnicima s chatom uživo, marketingom putem e-pošte, službom za pomoć i više. To je sveobuhvatan alat koji nudi različite opcije korisničke službe za vaše kupce, e-poštu temeljenu na ponašanju i još mnogo toga. U konačnici, s ovim alatom možete angažirati, uključiti i zadržati svoje klijente na jednom mjestu.

Spomene robne marke

Uz BrandMentions možete pratiti kada ljudi govore o vašem brendu na webu i na svim kanalima društvenih medija. To vam može pomoći da saznate što kupci stvarno govore o vašoj robnoj marki i otkrijete razloge odljeva. S ovim informacijama možete pametnije poboljšati proizvod.

LiveSession

G0RLvEX_h0ZTd7rg7t1U5lvHMkRVt26MZw7T1xXUsPU56VOTFIOKvGESreZuJQeV5zcNLHtxK44t6PgcYkVHVGsQDX96-h44mJvjYDgO4GO4BO5gXjcODBA9N1aGY3l0SKJ3mKqT

Analizom načina na koji korisnici stupaju u interakciju s vašom web lokacijom dobivate pronicljive podatke koje možete upotrijebiti za stvaranje boljeg proizvoda za svoje kupce. A to nudi LiveSession, softver za ponavljanje sesije. 

Tidije

Tidio vam omogućuje trenutno povezivanje sa svojim klijentima pomoću chatbota putem live chata i marketinga putem e-pošte. Njegovi chatbotovi mogu vam pomoći da stupite u kontakt s posjetiteljima web stranice i započnete s njima uspostavljati odnose kada posjete vašu web stranicu. 

Automate.io

oTKH0lLsN-HvAJpHIgYHuZcbb_exX2-i9NoEwScUy-syBSqWVYovsU_VUEHcU0JSTqJ7No0h7iac5yhKJpYP1YdLc_c9j5xBu8HSA_CCsoLfKOuPufmHHmDGIZrwwmGiyqU-nMG2

Automate.io vam pomaže integrirati vaše aplikacije u oblaku kako biste mogli automatizirati svoje poslovne procese. Može vam pomoći da personalizirate komunikaciju s potencijalnim kupcima povezivanjem vašeg CRM-a, marketinškog rješenja e-pošte i više. 

Prodavač

Možete povećati svoj prihod i odnose uz Salesmate, prodajni CRM i softver za automatizaciju. Pomaže vam automatizirati vaše interakcije s klijentima bez žrtvovanja segmentacije i personalizacije. Također, pomaže vašem timu uštedjeti vrijeme kako bi se mogli usredotočiti na pomaganje vašim klijentima umjesto na izvršavanje zadataka koji se ponavljaju. 

Snov.io

Snov.io je prodajni CRM koji vam pomaže generirati potencijalne kupce, kreirati personalizirane pokrenute e-mail kampanje, provesti analizu konkurenata i ponuditi više od 2,000 integracija. 

Pošalji X

SendX je softver za marketing putem e-pošte koji vam omogućuje slanje naprednih automatiziranih kampanja putem e-pošte. Kupce možete segmentirati na temelju njihovog ponašanja i aktivnosti kupnje kako biste im prilagodili daljnje poruke i povećali zadržavanje. 

Mailcharts

Niste sigurni kakav je vaš marketing putem e-pošte u odnosu na konkurenciju? Pomoću Mailchartsa možete usporediti svoje marketinške mjerne podatke putem e-pošte s popularnim markama i svojom industrijom općenito. To će vam pomoći da odredite učinkovitost vaših kampanja za uključivanje i zadržavanje.

Moesend

Moosend olakšava personalizaciju vaših marketinških kampanja putem e-pošte. Savršen je za tvrtke koje se bave e-trgovinom jer se oslanja na stvarno ponašanje kupaca kako bi potaknuo preporuke proizvoda, pa čak uzima u obzir i njihovu lokalnu vremensku prognozu. 

Ključni postupci

Povećanje stope zadržavanja kupaca može vam pomoći da uspostavite trajne odnose sa svojim klijentima i smanjiti odljev. Osim toga, može vam pomoći da svojim klijentima ponudite bolji proizvod i drastično povećate svoj prihod. A s ovim strategijama i alatima koji su vam na raspolaganju, u tren oka možete početi vidjeti željene rezultate. 

Biografija autora: 

Dayana Mayfield je slobodnjak SaaS copywriter koji radi s vrhunskim svjetskim SaaS brendovima i trener za promociju za pružatelje usluga koji se žele istaknuti na mreži i razviti svoje osobne brendove.