Home  /  Svivodeća generacija  / Odabir pravog alata za izradu skočnih prozora za vaše potrebe: Poptin protiv Privy

Odabir pravog alata za izradu skočnih prozora za vaše potrebe: Poptin u odnosu na Privy

Jeste li ikada poželjeli iskoristiti snagu skočnih prozora za povećanje angažmana, konverzija i lojalnosti publike? Ispostavilo se da taj san može postati stvarnost uz pravi alat za izradu skočnih prozora. Ali s toliko mnogo opcija, odabir one savršene može se činiti kao kretanje u labirintu.

Zato ćemo usporediti Poptin i Privy, dva popularna alata za izradu skočnih prozora kako bismo vam pomogli da napravite informirani izbor. 

Bacit ćemo svaku značajku, cijenu i snagu/slabost pod mikroskop, tako da vi ne morate.

Na kraju, nećete samo znati koji alat za izradu skočnih prozora najbolje odgovara vašem poslu, znat ćete i zašto, i to ćete znati sigurno.

Postavljanje i jednostavnost korištenja

Kada birate alat za izradu skočnih prozora, želite se zadovoljiti onim koji omogućuje brzo stvaranje skočnih prozora. Ne želite uložiti svoj novac i kasnije otkriti da je članovima vašeg tima teško postaviti marketinške kampanje na vašoj web stranici jer alat za izradu skočnih prozora zbunjuje. 

Poptin

Jedna od prvih stvari koje primijetite kada se prijavite za Poptin je njegova upada u oko i jednostavno korisničko sučelje. Novim korisnicima je jednostavno početi stvarati jer je alat za izradu skočnih prozora prilično intuitivan. Poptin je sasvim unutar svojih prava kada navodi da "nije potrebno tehničko iskustvo" za korištenje njegovog proizvoda. Uistinu je tako jednostavno.

Poptin alat za izradu skočnih prozora koji prikazuje stvaranje skočnog prozora

Također, dok dublje istražujete, brzo ćete primijetiti druge stvari koje možete učiniti s alatom za izradu skočnih prozora na lijevoj strani nadzorne ploče – stvarajte skočne prozore, obrasce, automatske odgovore i pratite svoje potencijalne klijente. 

Ako prijeđete na stvaranje "Novog Poptina", dobit ćete dvije mogućnosti: stvoriti skočni prozor ili ugrađeni obrazac. Nakon što kliknete na ovo, bit ćete usmjereni na biblioteku predložaka gdje možete birati iz izbora gotovih predložaka za različite namjene. 

Od ovog trenutka možete dodati pojedinosti svoje web stranice, skočni prozor i početi dizajnirati svoju poruku u alatu za izradu skočnih prozora. 

Ako se osjećate pomalo kreativno ili jednostavno želite više autonomije, možete preskočiti predloške i početi dizajnirati svoj skočni prozor od nule. Što god vama odgovara, ovaj graditelj osigurava da imate najbolje alate na raspolaganju.

Tajno

Kada se prvi put prijavite za besplatni Privy račun, dobivate pristup njihovom cijelom paketu alata na ograničeno vrijeme – to uključuje njihov e-mail marketing značajke. Ako namjeravate jednostavno proširiti svoj popis adresa e-pošte i nemate potrebe za dodatnim značajkama marketinga putem e-pošte, morat ćete otići na "Privy Convert" na navigacijskoj traci. Od tada nadalje, možete pristupiti njihovom alatu za izradu skočnih prozora i započeti svoje putovanje ka stvaranju skočnih prozora za sve poslovne ciljeve koje ste možda postavili.

Privatni alat za izradu skočnih prozora koji prikazuje postupak uređivanja skočnog prozora

Nakon što pritisnete navigacijsku traku, vidjet ćete da Privy ima dobro postavljeno sučelje koje će vam pomoći da počnete odmah. Možete odabrati neki od predložaka ili kliknuti "Izradite vlastiti" da biste počeli dizajnirati svoj skočni prozor od nule.

Presuda

I Poptin i Privy nude nevjerojatno user-friendly sučelja s glatkim procesima postavljanja. Njihove jednostavne upute i intuitivni alati olakšavaju svakome da brzo počne graditi privlačne marketinške poruke.

Nadzorna ploča alata za izradu skočnih prozora

Većina vlasnika tvrtki koji traže alate za stvaranje potencijalnih klijenata često žude za jednostavnošću. Žele platformu jednostavnu za korištenje i punu bitnih značajki, poput intuitivnog povlačenja i ispuštanja, gotovih predložaka, preciznih opcija ciljanja, različitih vrsta skočnih prozora i pronicljive analitike. Nema problema, samo značajke koje brzo obavljaju posao.

Poptin

Opet, Poptin vam olakšava postizanje željenog cilja u nekoliko jednostavnih koraka. Pruža bitne značajke poput funkcije povuci i ispusti – za koju se svi slažemo da je neophodna – omogućujući vam jednostavno dodavanje i raspoređivanje elemenata poput gumba, slika i teksta. 

Možete brzo povući i ispustiti elemente, prilagoditi stilove i lako prilagoditi sadržaj. 

Poptin nadzorna ploča koja prikazuje postavke uređivanja skočnog prozora

Poptin nudi potpuno slobodno iskustvo uređivanja svojih skočnih prozora, za razliku od nekih konkurenata koji vas ograničavaju na unaprijed definirane blokove. Niste ograničeni na rešetkasti sustav i možete postaviti bilo koji element koji želite, gdje god želite u svom skočnom prozoru.

Svi elementi koji će vam eventualno zatrebati za dizajn i stvaranje primamljivih ponuda prikladno su smješteni na lijevoj strani upravljačke ploče. Možete dodati tekst, slike, pozadine, gumbe, ikone, mjerač vremena, HTML i urediti veličinu skočnog prozora jednostavnim klikom na relevantne postavke. 

To nije sve, možete dodati teaser prije nego što se pojavi vaš glavni skočni prozor, odabrati ulazne i izlazne efekte za svoje skočne prozore, uključiti polja u svoj skočni prozor za snimanje podataka o kontaktu, dodati prilagođene fontove, postaviti automatski odgovor koji će se poslati kada posjetitelj izvrši konverziju , zatvorite sadržaj svoje poruke ili uredite bilo koji dio skočnog prozora pomoću prilagođenog CSS-a.

Tajno

Privy također nudi funkciju povlačenja i ispuštanja u svom graditelju. Možete dodati elemente, uključujući slike, tekst i gumbe kako biste stvorili marketinšku poruku koja odjekuje kod vaših kupaca. Također je jednostavno prilagoditi svoje skočne prozore kako bi odgovarali osobnosti vašeg brenda. 

Međutim, ovaj alat za izradu ograničava vaše mogućnosti dizajna na unaprijed definirane blokove, što znači da imate manje kontrole nad tim gdje svaki element ide. 

Slično kao i Poptin, možete dodati polja obrasca s ovim alatom za izradu, dizajnirati svoj skočni prozor i uključiti stranicu sa zahvalom ili kod kupona kako biste doista zadovoljili potrebe svoje publike. 

Privatna nadzorna ploča koja prikazuje skočni prozor koji se uređuje.

Presuda

Privyjeve postavke za dizajniranje skočnih prozora zaostaju u usporedbi s Poptinovim. Njihov alat za izradu nudi izvrsne značajke, ali nedostaju mu napredne postavke poput upotrebe prilagođenih fontova i CSS-a.

Također, ako trebate dodati HTML element, to ne možete učiniti s Privy. Nismo sigurni zašto je ova značajka zaključana u uređivaču, ali možemo pretpostaviti da je ograničena na korisnike koji plaćaju. Također ne postoji postavka za efekte ulaska i izlaska koja vam omogućuje kontrolu izgleda vašeg skočnog prozora 

Vrste skočnih prozora

Alat za izradu skočnih prozora moćni su alati za vlasnike web-mjesta koji im omogućuju prikupljanje potencijalnih kupaca, prikazivanje promocija i povećanje konverzija. Omogućuju vam da to postignete nudeći nekoliko vrsta skočnih prozora koje možete izabrati. Neki od njih uključuju skočne prozore okvira za pregled, cijeli zaslon, spin-to-win, bannere, slajdove, video skočne prozore, mobilne skočne prozore, skočni prozori mjerača vremena, ugrađeni obrasci, skočni prozori s namjerom izlaza i skočni prozori pri pomicanju.

Poptin

Bez obzira koju poruku namjeravate prenijeti, postoji odgovarajuća vrsta skočnih prozora koja vam može pomoći da to postignete pomoću ovog alata za izradu skočnih prozora. 

Većina graditelja nudi skočne prozore okvira za osvjetljavanje – popularan izbor na tržištu – s određenim okidačima kao osnovnom značajkom. Poptin ne staje samo na tome. 

Prvo, Poptin prikazuje različite ciljeve i povezuje te ciljeve s dostupnim vrstama skočnih prozora. Možete stvoriti zadivljujuće poruke s preklapanjem preko cijelog zaslona, ​​skočnim prozorima za mobilne uređaje, skočnim prozorima s namjerom izlaza ili uključiti mjerač vremena na slajdove, donje trake i gamificirani skočni prozori.  

S ovim brojnim vrstama skočnih prozora možete kreirati marketinške kampanje na temelju specifičnih ciljeva, bilo da se radi o hvatanju adresa e-pošte, pozdravljanju novih posjetitelja, hvatanju posjetitelja koji napuštaju ili poticanju konverzija uz popuste. 

Tajno

Slično Poptinu, Privy također nudi različite vrste skočnih prozora. Oni to hvataju bez napora pokazujući vam prikladne skočne prozore na temelju specifičnih ciljeva koje imate na umu. Na primjer, ako namjeravate uhvatiti nove kontakte za svoju web stranicu, prikazat će vam se dvije opcije, "skočni prozor dobrodošlice" i "skočni prozor dobrodošlice" na nadzornoj ploči Privy. 

To čini stvaranje puno lakšim jer su vrste skočnih prozora dorađene prema određenim ciljevima.

Presuda

Sve u svemu, oba graditelja štede vam mnogo vremena. Umjesto da gube vrijeme razmišljajući o idealnoj vrsti skočnih prozora, vlasnici web-mjesta mogu iskoristiti ove user-friendly alate za izradu kako bi s lakoćom dizajnirali i postavili skočne prozore s visokom stopom konverzije, usmjeravajući svoje marketinške napore.

Okidači i ciljanje 

Poptin

Poptin se ističe kada je u pitanju optimizacija vaših skočnih prozora kako biste dosegnuli pravu publiku. Pomoću ovog alata za izgradnju možete postaviti da se vaši skočni prozori pojavljuju nakon što se dosegnu određeni parametri. To uključuje kada korisnik pokuša napustiti vašu web stranicu; nakon određenog vremena provedenog na vašoj web stranici; nakon što se korisnik pomakne kroz određeni postotak vaše odredišne ​​stranice; kada je korisnik neaktivan; ili kada korisnik klikne na drugi skočni prozor na vašoj web stranici. 

Uz to, Poptin nudi širok raspon opcija ciljanja za dodatno pročišćavanje onoga tko vidi ponude vaše web stranice. Možete ciljati segmente svoje publike na temelju njihovog uređaja, URL-a, Shopify oznaka, kolačića, preporuke, izvora prometa, geolokacije, zemlje, datuma i vremena. Ako ove opcije nisu dovoljne za vaše potrebe, možete uključiti napredne opcije ciljanja na temelju oznake naslova, izvornog koda, bloka oglasa ili bloka IP adresa. Sve te opcije pomažu vam da svoje ponude, popuste i poruke iznesete pred svoju definiranu ciljnu publiku. 

Tajno

U usporedbi s Poptinom, Privy nudi pristojne opcije za ciljanje vaše publike s ponudama koje im odgovaraju. Možete ciljati korisnike na temelju zemlje, jezika, poštanske regije, uređaja, URL-a, doba dana, dana u tjednu, aktivnosti web stranice, prikaza stranica i URL-a preporuke. Možda nije robustan kao Poptin, ali obavlja posao. 

Presuda

Općenito, dok oba graditelja nude sjajne opcije za ciljanje različitih segmenata vaše publike ako date prednost korisničkom ponašanju i fleksibilnosti, Poptin bi mogao bolje odgovarati jer ima više opcija za ciljanje. 

Planovi cijena 

Donošenje konačne odluke o pravom alatu za izradu skočnih prozora za vašu web stranicu često se svodi na dva ključna čimbenika: značajke i cijenu. 

Poptin

Znamo da svaki posao negdje počinje i zato nudimo besplatan plan posebno osmišljen za one koji tek počinju ili imaju web stranice s niskim prometom. S našim besplatnim planom možete uhvatiti potencijalne kupce i povećati svoju publiku s do 10,000 XNUMX posjetitelja mjesečno i neograničenim brojem skočnih prozora. Prilagodite svoje skočne prozore za različite korisnike s osnovnim opcijama ciljanja i steknite dragocjene uvide u svoju publiku i izvedbu skočnih prozora s uključenom analitikom.

Poptin cjenovni planovi koji prikazuju besplatne i plaćene planove

Također nudimo tri plana cijena koji počinju od 25 USD mjesečno za 10,000 1000 posjetitelja mjesečno, jednu domenu, 119 automatskih odgovora, neograničen broj skočnih prozora, napredno ciljanje, A/B testiranje i analitiku. Ovi cjenovni planovi idu do XNUMX USD mjesečno za tvrtke s puno većim potrebama. 

Tajno

Dok Privy nudi značajke marketinga putem e-pošte kao šlag na torti za svoje glavne planove, pruža različite opcije cijena za korisnike koji jednostavno žele proširiti svoj popis adresa e-pošte uz Privy Convert. 

Mogu se prijaviti za plan, uživati ​​u pristupu svim značajkama tijekom ograničenog razdoblja, a zatim se mogu vratiti na besplatni plan ako ne kupe nijedan od skupih planova.

Snimka zaslona planova Privy koja prikazuje različite planove cijena

Besplatni plan omogućuje pristup svim vrstama skočnih prozora, sinkronizaciju s pružateljima usluga e-pošte, napredno ciljanje skočnih prozora i besplatan je za do 100 kontakata koji se mogu poslati poštom. Međutim, ne pruža pristup podršci putem e-pošte i chata kao planovi koji se plaćaju. 

Sljedeći plaćeni plan počinje s 30 USD mjesečno za 1500 kontakata koji se mogu slati poštom i nudi robusnije marketinške značajke putem e-pošte za korisnike. 

Ako ste jednostavno zainteresirani za proširenje popisa e-pošte, možete se odlučiti za plan Privy Convert koji počinje s 24 USD mjesečno za 10,000 50,000 prikaza stranica. Ako želite više pregleda, morali biste potrošiti više novca. Na primjer, 84 pregleda stranica trenutno iznosi XNUMX USD mjesečno. 

Privy convert snimka zaslona cijena

Naša konačna presuda: Koji nudi veću vrijednost za vas?

Kada se uspoređuje vrijednost za novac, Poptin ima prednost u odnosu na Privy fokusirajući se na jedinstvene posjetitelje umjesto na prikaze stranica. 

Svaki put kada se stranica na vašem web-mjestu učita na korisnikov zaslon računa se kao prikaz stranice. To uključuje osvježavanje, ponovno učitavanje i gledanje iste stranice više puta tijekom jednog posjeta. Ako korisnik klikne na poveznicu na vaš post na blogu, to je jedan prikaz stranice. Ako osvježe stranicu, to je još jedan prikaz stranice. Ako zatim kliknu drugu stranicu na vašoj web stranici, to je novi prikaz stranice.

S druge strane, posjetitelj je jedinstvena osoba koja stupa u interakciju s vašom web stranicom unutar određenog vremenskog okvira, obično postavljenog na 24 sata ili 30 minuta, ovisno o alatu za analizu.

To znači da vam s Poptinom neće biti naplaćeno osvježavanje ili višestruki posjeti istoj stranici, što vam potencijalno štedi novac ako se vaši posjetitelji dublje angažiraju s vašim sadržajem.

Također, uz Poptin opsežne značajke ciljanja, možete ići dalje od osnovnog ciljanja, poboljšati svoje poruke i dostaviti ih točno onim korisnicima koje želite angažirati, maksimizirajući utjecaj svojih skočnih prozora.

Iako bi Privy mogao napredovati u odnosu na Poptin sa svojim ugrađenim značajkama marketinga putem e-pošte koje vam pomažu pretvoriti, impresionirati i povezati se s vašim klijentima tijekom vremena, niste ostavljeni u potpunom mraku jer možete integrirati Poptin s popularnim alatima za marketing putem e-pošte kao što je ConstantContact , MailChimp, Brevo itd. 

Na kraju, izbor je na vama i nadamo se da smo napravili izvrsnu usporedbu koja će malo olakšati tu odluku.

Idongesit 'Didi' Inuk je prodavač sadržaja u tvrtki Poptin. Pokreću je razgovori o tehnološkim proizvodima i utjecaju koji imaju na ljude za koje su stvoreni.