Domaći  /  Svie-commerceprodajni  /  Kako stvoriti besprijekoran prodajni tok pomoću Make (Integromat)

Kako stvoriti besprijekoran prodajni tok pomoću Make (Integromat)

 

Prodajni lijevak jedan je od središnjih elemenata u svijetu digitalnog marketinga.

Detaljno opisuje vaš korak po korak proces usmjeravanja posjetitelja da postanu kupci koji plaćaju.

Ako prvi put čujete za prodajni lijevak, on je poput obrnute piramide koja uključuje faze filtracije, gdje se određeni element ulijeva i odlazi na određeno odredište.

U stvarnom životu, često počinje kada posjetitelji postanu svjesni vašeg brenda, prijave se ili uđu na vašu web stranicu. Zatim će krenuti na različita putovanja ovisno o kupovnim osobnostima, niši i mnogim drugim čimbenicima. Tužno je to što se neće svi moći ponovno pojaviti s druge strane.

Važnost prodajnog lijevka

Bez sustavnog prodajnog lijevka, postaje vam nevjerojatno teže uočiti curenje i ostvariti više prihoda. Utjecaj je stvarno lud.

Dobra vijest je da postoje napredni alati koji vam mogu pomoći da u potpunosti automatizirate svaku fazu dok vaš potencijalni klijent ne bude spreman finalizirati posao s vama.

U ovom postu na blogu objasnit ću vam kako možete stvoriti besprijekoran prodajni lijevak Integramat to bi cijeli proces učinilo lakim za vas i vaše izglede.

Uronimo u!

Što je Make (bivši Integromat)?

Kako kaže njegova web stranica, Integramat je ljepilo interneta. To je napredna platforma za automatizaciju koja vam omogućuje da povežete svoje platforme i dobijete brže rezultate.

S Integromatom nećete morati ručno unositi podatke. Platforma će obaviti posao umjesto vas u bilo koje doba dana.

Povežite svoj Integromat sa svojim omiljene aplikacije i ostvarite neograničene mogućnosti u svom prodajnom toku!

Samo slijedite ove brze i jednostavne korake.

1. Sinkronizirajte potencijalne klijente sa svoje web stranice sa svojim CRM softverom

Da biste imali uspješan prodajni tok, možda biste trebali proučiti svoje strategije za hvatanje potencijalnih klijenata jer one uvelike obogaćuju rezultate vaših poslovnih ciljeva.

Vaša odredišna stranica ili web stranica mora biti opremljena lijepim skočnim prozorima i obrascima na kojima vaši posjetitelji mogu ostaviti svoje osobne podatke i adrese e-pošte.

Ako ga niste implementirali, lako možete izraditi vlastiti Poptin.

Napravio sam ovaj skočni prozor za manje od 2 minute pomoću jednog od njihovih potpuno responzivnih predložaka.

Pozadina (8)

Posjetitelji web stranice koji će se pretplatiti iz ovih skočnih prozora i obrazaca automatski će otići na popis za slanje e-pošte vaše omiljene CRM platforme kao što su MailChimp, Hubspot, Klaviyo, Pipedrive, Zoho CRM i mnogi drugi.

Na taj način štedite vrijeme jer ih nećete morati ručno unositi jednu po jednu iz Google tablice.

Da biste to učinili, samo odaberite između Poptin popis integracija, au samo nekoliko klikova možete uspješno sinkronizirati svoje skočne prozore sa softverom.

Za besprijekornije iskustvo, integrirati Poptin s Integromatom so svaki put kada se stvori novi potencijalni klijent, Novi potencijalni klijent aktivira se modul u vašem Integromat scenariju. Samo provjerite Korak-po-korak vodič o tome kako ga postaviti.

Sada kada u svojim rukama imate podatke za kontakt vaših potencijalnih klijenata u vašem CRM-u, sada možete prijeći na drugi korak.

2. Generirajte automatski prijedlog za svoje izglede

Naravno, želite pridobiti svoje potencijalne klijente i sklopiti ugovor s njima.

Kako biste im pomogli da vas primijete bez muke s pisanjem svake riječi, automatizirajte postupak. Ovo je najbolja opcija, pogotovo ako govorimo o stotinama kontakta do adrese.

Sjajan alat koji vam može pomoći u generiranju automatskih prijedloga je Prospero. Ima zbirku dobro napisanih prijedloga koje možete koristiti prema svojoj niši i ciljevima.

Kada integrirati Prospero s Integromatom, možete automatski poslati svoje generirane prijedloge svojim novim potencijalnim klijentima. 

Koraci su prilično jednostavni.

  • Na svom Prospero računu idite na Stranica integracije I kliknite na Connect gumb za Integromat.
2020-09-16_20h36_13
  • Napravite novu scenario. Treba započeti okidačem i završiti radnjom.

Okidač 

Za ovaj članak koristit ćemo Pipedrive kao naš CRM.

Postavit ćemo Nova osoba kao okidač. To znači da kad god se stvori/doda nova osoba, pokreće se scenarij.

U našem slučaju, to je kada se novi kontakt prijavi putem vašeg skočnog prozora i izravno se pošalje na vaš CRM račun.

2020-09-17_23h45_41

Akcija

Ovdje Prospero stupa na scenu. 

Da bismo dovršili scenarij, postavit ćemo Prospero da za nas generira prijedlog. 

2020-09-16_21h16_33

Samo ispunite potrebne podatke i spremni ste!

zalijepljena slika 0 (1)

Usput, možete uređivati ​​odjeljke svoje ponude, pa čak i prilagoditi kako želite da se vaše cijene prikazuju.

UŠTEDI scenarij.

Sada, kada se točno ovaj cijeli scenarij dogodi u stvarnosti, voila! Novogenerirani prijedlog pojavit će se na vašoj Prospero nadzornoj ploči.

2020-09-17_16h08_38

3. Pošaljite svoj prijedlog putem svoje omiljene platforme za slanje e-pošte

Sada kada imate prijedlog pri ruci, što je sljedeće?

U ovom koraku moći ćete automatski poslati generirani prijedlog svom potencijalnom klijentu odmah. Ne morate to stalno pratiti. Integromat će ovaj proces obaviti za Vas 24/7.

Postoji mnogo platformi za e-poštu koje možete koristiti. Vjerojatno najpopularniji je Gmail. 

Ako već znate koja je najbolja platforma za dosezanje vaših potencijalnih klijenata, postavite je na svojoj Integromat nadzornoj ploči.

U ovom primjeru ćemo dodati Gmail kao naš treći modul. Tada će se aktivirati za slanje prijedloga u vaše ime.

zalijepljena slika 0 (2)

Postaviti Pošalji email kao svoju akciju.

2020-09-17_20h20_21

Nakon što ga kliknete, pojavljuje se obrazac za prilagodbu gdje možete ispuniti relevantne podatke, kao što je Pošiljatelj, primatelj, sadržaj (podržava HTML oznake), prilozi (slike, datoteke, veze), Među ostalima.

Bilješka: Kada pišete svoj sadržaj, ne zaboravite staviti poveznicu na svoju ponudu kako bi vaši potencijalni klijenti mogli jednostavno kliknuti na nju.

2020-09-17_23h51_10

Štoviše, primatelje kopije i slijepe primatelje možete postaviti izravno putem Integromata – možda su svi potrebni elementi e-pošte već tamo.

Testirajte cijeli postupak i pričekajte na svom Gmail računu za primjer e-pošte.

Evo kako je izgledao kad sam ja testirao svoj. Od Integromat podržava HTML oznake, možete slobodno prilagoditi tekst, napraviti razmake, staviti druge elemente i mnoge druge.

2020-09-17_20h29_23

Ovako bi otprilike izgledao vaš prijedlog u stvarnosti. Klijenti mogu s velikom lakoćom pročitati i potpisati prijedloge.

4. Pratite nepotpisane prijedloge

Milijuni e-poruka šalju se svaki dan. Kada šaljete ponude klijentima, postoji mala mogućnost da oni to neće primijetiti na prvi pogled ili da se uopće neće potruditi pogledati.

Trenutačna prosječna stopa otvaranja e-pošte je 17.80%. I dok to uvelike ovisi o temi, vremenu i relevantnosti, imate moć povećati svoje šanse za odobrenje.

Koristeći Integromat, stvorite scenarij u kojem možete privući pozornost svojih potencijalnih kupaca prateći njihov odgovor. To je jedna opcija koja bi dugoročno mogla biti pozitivna. Zapamtite da njegovani potencijalni klijenti imaju 47% veće kupnje od nenjegovanih potencijalnih kupaca.

Možete razmotriti ovaj scenarij:

2020-09-21_16h20_10

Ovaj scenarij omogućuje vam da gledate e-poštu koju ste poslali putem Gmaila, a kada klijent ne odgovori unutar navedenog vremena, Integromat automatski traži od Gmaila da pošalje još jednu naknadnu poruku.

Kako biste bili sigurni da je ovaj scenarij aktiviran na pravu e-poštu, na Okidač prilagođeni okvir, stavite pojedinosti izvorne poruke, bilo da se radi o istom predmetu ili određenoj frazi.

2020-09-21_16h30_12

U međuvremenu, za vaše Akcijski, možete izraditi novu e-poruku ili priložiti povezane datoteke.

2020-09-21_16h36_19

Također postoji mnogo načina da se tome pristupi. Možete poslati nasumične pozdrave, podijeliti sadržaj ili im čak poslati neke od prethodnih projekata za koje mislite da su im prilično zanimljivi.

Zakažite ovaj scenarij na temelju vašeg željenog vremena i dobro ste. Postavio sam ga na prva dva dana nakon što sam poslao svoje prijedloge. Kada se potencijalni klijenti ne jave nakon dva dana, Integromat će onda radi svoj posao.

zalijepljena slika 0 (3)

Postoje i drugi intervali u rasponu od minuta, dana do tjedana koje možete postaviti kad god je potrebno. Saznajte više o Integromatove postavke zakazivanja ovdje.

Slanje dodatnih poruka omogućuje vam izgradnju odnosa s potencijalnim klijentima. To vam također pomaže da uspostavite dobar odnos s njima jer izgledate vrlo profesionalno i ozbiljno u svom zanatu.

5. Ažurirajte ponude na svom CRM-u

Kada klijent odobri posao, možete ga automatski sinkronizirati sa svojim CRM računom, omogućujući vam da ga pratite izravno od tamo.

Evo primjera:

Na nadzornoj ploči Integromat, stvoriti scenarij koji počinje od Prospero i završava s vašom CRM platformom. Trebalo bi izgledati otprilike ovako:

2020-09-21_15h23_41

Da biste bolje razumjeli, otvorit ću vezu za prijedlog u e-poruci i potpisati je od tamo.

2020-09-21_15h42_22

I, eto ga! Kad sam ga potpisao, ugovor na mom CRM računu sada je kategoriziran kao "pobijedio".

2020-09-21_15h37_01

Također možete koristiti ovaj postupak koristeći druge okidače kad god postoje promjene i ažuriranja vaše specifične ponude, baš kao kad je klijent otvori ili odbije.

zalijepljena slika 0 (4)

6. Nakon što potpišete, počnite slati nove zadatke svom softveru za upravljanje projektima

Kada dobijete obavijest da klijent potpisuje prijedlog, sada možete početi raditi na svojim novim projektima i učinkovito pratiti napredak putem Trella ili bilo kojeg drugog softvera za upravljanje projektima.

Da biste to učinili, postavite Pogledajte potpisani prijedlog kao vaš okidač.

2020-09-17_22h38_52

I, stvorite a Nova kartica na Trellu ili bilo koji drugi softver koji trenutno koristite.

zalijepljena slika 0 (5)

Možete čak i spojiti svoje omiljena aplikacija za razmjenu poruka, poput Slacka i FB Messengera, tako da dobivate obavijest na svom mobitelu svaki put kada se doda novi zadatak.

Sada je vrijeme da krenete na posao i razbijete guzice!

Završavati!

Ako stvarno želite pretvoriti više potencijalnih kupaca u klijente, nema boljeg načina da to učinite od stvaranja glatkog prodajnog toka. 

Kao što smo naučili iz ovog članka, to ne mora biti izvor stresa za vlasnike tvrtki. Uz pravu platformu kao što je Integromat, možete nadmašiti svoje uobičajene ručne procese i automatizirati sve što radite na mnogim aplikacijama za veću poslovnu učinkovitost.

Stvaranje prodajnog lijevka nikada nije bilo tako glatko i jednostavno. Iako će vam možda trebati neko vrijeme da svladate tehničke detalje softvera, sve će se isplatiti kada počnete požnjevati rezultate.

Također je lakše povezati se s potencijalnim kupcima i izgraditi dugoročne odnose dok s njima s vremena na vrijeme komunicirate. 

Zaključak je da imate moć orkestrirati scenarije koji bi se dogodili, navodeći posjetitelje da se uspješno ponovno pojave sa suprotne strane vašeg prodajnog toka.

Sada je savršeno vrijeme da isprobate ono što ste naučili i počnete zadržavati, osvajati i zadovoljavati više kupaca dok osvajate veće visine!

Što je sljedeće?

Ako ste u skladu s drugom industrijom ili vjerojatno želite postići određeni skup zadataka osim onih koje smo ilustrirali, Integromat vam još uvijek može pomoći.

Njegove usluge i partnerske integracije savršene su za one industrije koje su sklone društvenim medijima, upravljanje projektima, bankarstvo, razvoj softvera, upravljanje vremenom, čak i osobne svakodnevne aktivnosti i mnoge druge.

Provjerite Integromat i prepustite im se Tim podrške znati ako naiđete na prepreke.

Uživajte!

Voditeljica je marketinga tvrtke Poptin. Njezina stručnost kao pisca sadržaja i marketinškog stručnjaka vrti se oko osmišljavanja učinkovitih strategija konverzije za rast poslovanja. Kad ne radi, prepušta se prirodi; stvaranje avantura koje se događaju jednom u životu i povezivanje s ljudima svih vrsta.