Domaći  /  SviCRM  /  [AŽURIRANO] Koji je CRM sustav najbolji za vaše poslovanje? 13 najboljih CRM sustava u 2022

[AŽURIRANO] Koji je CRM sustav najbolji za vaše poslovanje? 13 najboljih CRM sustava…

CRM

Dobro upravljanje odnosima s klijentima (CRM) ključno je za unovčavanje prodajnog potencijala iz baze "kupaca", što uključuje kontakte s kojima je posao već obavljen i one koji su pokazali interes, ali tek trebaju obaviti kupnju.

Važno je zapamtiti da se za većinu poduzeća samo mali postotak prodaje ostvaruje brzo i bez potrebe za održavanjem neke vrste stalnog odnosa sa svakim potencijalnim klijentom.

Ako zanemarimo njegovanje veza s onima koji bi mogli biti zainteresirani za kupnju proizvoda ili usluge od nas u budućnosti, propustit ćemo znatan broj prodaja. Moramo dobro odigrati svoje karte i dovesti potencijalne klijente do točke u kojoj možemo napraviti prodajnu ponudu koju jednostavno ne mogu odbiti.

Potreba za održavanjem kontakta s bazom kupaca očigledna je sama po sebi. Širok raspon relevantnih informacija može biti od pomoći u jednom ili drugom trenutku. Trebali bismo pratiti stvari poput onoga za što je klijent (ili potencijalni klijent) iskazao interes, kakvu smo ponudu dali, jesu li izrazili nezadovoljstvo, jesu li zadovoljni kupnjom koju su obavili itd.

Bilo bi dobro prikupiti informacije koje bi neizravno mogle biti korisne, kao što su datumi rođendana (za slanje personalizirane čestitke), hobiji, bračni status, područja interesa i druge sitnice.

Trebali bismo pratiti sve što možemo izvući iz rukava u pravom trenutku da nam pomogne zaključiti posao. CRM sustavi dizajnirani su kako bi nam pomogli prikupiti i koristiti relevantne informacije.

Dobar CRM sustav daje jasnu sliku o tome gdje stvari stoje sa svakim potencijalnim kupcem. Takav sustav nam omogućuje korištenje prikupljenih podataka na način koji nam omogućuje da našim kupcima pružimo bolju uslugu, kao i da ih pokušamo zainteresirati za ponovnu kupnju od nas nudeći im, u najpovoljnijim trenucima, ponude za druge proizvode ili usluge.

Ovaj post sakupio je kratke recenzije 13 CRM sustava koji se općenito smatraju najboljima dostupnima. Opisujemo relativne prednosti i nedostatke svakog sustava kako biste mogli procijeniti koji će vam od njih najvjerojatnije najbolje poslužiti.

Bitno je shvatiti da su se vremena promijenila. U prošlosti su male i srednje tvrtke bile prisiljene rukovati CRM-om bez korištenja CRM sustava. To više nije istina, zahvaljujući činjenici da cloud computing je stvorio učinkovit, user-friendly razvoj CRM softvera od kojeg tvrtke bilo koje veličine mogu profitirati.

Salesflare

Salesflare je jednostavan, ali moćan CRM za mala poduzeća koja prodaju B2B. Lako se može integrirati sa platforme podataka o kupcima Automatizira sve vaše podatke o klijentima tako da možete prestati unositi podatke. To znači da umjesto toga možete izgraditi bolje odnose i ostvariti veću prodaju.

Ako tražite praktičan, vizualni prodajni stroj jednostavan za korištenje, Salesflare je vjerojatno ono što tražite. Postavlja se u tren oka i vrlo ga je lako održavati ažurnim zahvaljujući svoj ugrađenoj automatizaciji. Cijena je 35 po korisniku/mjesečno za punu funkcionalnost, koja uključuje sve, čak i mogućnost slanja spajanja kampanja e-pošte — što je jednostavno za mala poduzeća.

Pipedrive

CRM sustav koji je jednostavan za integraciju i jednostavan za rukovanje. Ovaj sustav ima prijateljsko, intuitivno korisničko sučelje. To osigurava da što više članova osoblja može imati koristi od njegove upotrebe. Mobilna aplikacija za korištenje na terenu također je iznimno laka za korištenje, osiguravajući da su svi relevantni podaci dostupni bilo kada i bilo gdje.

Ovaj sustav briljira u prikupljanju i arhiviranju podataka, ali nudi manje mogućnosti od mnogih drugih CRM sustava. Najosnovniji paket košta 12.50$ mjesečno po korisniku, a najskuplji 63$ mjesečno po korisniku.

Salesforce

Inteligentni CRM sustav jednostavan za korištenje koji nudi pristup svim prikupljenim podacima o svakom klijentu s bilo kojeg mjesta i putem bilo kojeg krajnjeg uređaja (na ovaj način prodajni predstavnici mogu koristiti svoje pametne telefone kada su „na terenu“). Sustav se puni informacijama kao što su podaci o kontaktu, proizvodi koje je kupac kupio u prošlosti, proizvodi ili usluge za koje su izrazili interes, ponuda koju smo im dali, stvari poznate o natjecanju za ponude koje su možda dobili itd.

Salesforce se smatra jednim od najboljih dostupnih CRM sustava, ima značajke umjetne inteligencije tako da sustav automatski predlaže, u idealnom trenutku, moguće radnje koje vam mogu pomoći u sklapanju poslova.

Postoji nekoliko mogućih korisničkih paketa za odabir. Najosnovniji, za 25 eura mjesečno, omogućuje pristup za najviše 5 korisnika. Najskuplji paket košta 300 eura mjesečno. Postoji 30-dnevno besplatno probno razdoblje za svaki paket koji bi vas mogao zanimati.

Zoho

CRM sustav prikuplja svu komunikaciju između vas i kupca, bilo da se radi putem e-pošte, SMS-a, društvene mreže, chata, foruma, obrazac za kontakt na vašoj web stranici, Itd

Zoho se može koristiti bilo kada i bilo gdje; postoji aplikacija prilagođena korisniku koja se može preuzeti na pametni telefon prodajnog predstavnika. Ovaj sustav ima različite značajke koje interakciju s potencijalnim kupcima čine jednostavnom i učinkovitom (uključujući navigaciju do lokacije klijenta i slanje tekstualnih i glasovnih poruka izravno iz sustava). Standardni paket košta 12$ mjesečno, a najnapredniji paket 100$ mjesečno. Postoji 15-dnevno besplatno probno razdoblje.

Infusionsoft tvrtke Keap

Platforma koja kombinira učinkovit CRM sustav s dobrim alatom za e-mail marketing. Infusionsoft tvrtke Keap popularan je sustav s preko 125,000 2016 korisnika diljem svijeta (vrijedi do kraja 25.). Osmišljen je za potrebe malih i srednjih poduzeća (do 199 zaposlenih), ali je cijena osnovnog paketa relativno visoka (u usporedbi s drugim CRM sustavima) - 599$ mjesečno. Najskuplji paket koštat će vas XNUMX$ mjesečno. Nema besplatnog probnog razdoblja, ali možete pogledati opsežnu demo verziju.

Hubspot

Hubspot je softverska tvrtka specijalizirana za online marketing. Moto ove tvrtke kreće se od "outbound marketinga" (približavanje potencijalnim klijentima, sudjelovanje na konvencijama, itd.) do "inbound marketinga" (prikupljanje potencijalnih kupaca, novih generiranih iz prošlih interakcija i djelovanje kako bi ih pretvorili u prodaju). Sasvim je prirodno da dobar CRM sustav čini značajan dio marketinške platforme koju Hubspot nudi; besplatno dopuštaju korištenje svog CRM sustava.

Za sve koji poduzimaju prve korake s CRM sustavima, CRM Hubspot je odlično mjesto za početak. Možda se čak ispostavi da ovaj besplatni CRM sustav zadovoljava sve vaše zahtjeve.

SugarCRM

Jedan od najpopularnijih CRM sustava. Sustav otvorenog koda koji se lako integrira s drugim marketinškim alatima. Idealan je za male i srednje tvrtke, ali ga koriste i velike korporacije kao što su IBM, Mitsubishi, Agfa, HTC i drugi. Osnovni paket košta 40$ mjesečno po korisniku, a najopsežniji paket 150$ mjesečno po korisniku. Besplatno probno razdoblje je samo sedam dana.

Bitrix24 CRM

Preko milijun tvrtki diljem svijeta izabralo je Bitrix24 kao svoj CRM sustav. Ovaj sustav omogućuje ne samo bolje upravljanje odnosima s kupcima, već i bolje upravljanje vezama s poslovnim suradnicima, dobavljačima, podizvođačima itd.

Besplatna verzija omogućuje pohranu do samo 5 GB, proširenje nalaže kupnju korisničkog paketa, najosnovnija košta 29 $ mjesečno (dopušta do 24 GB), a paket od 100 $ mjesečno nagrađuje neograničenu pohranu.

Uvid CRM

Više od 400,000 malih i srednjih poduzeća koristi Insightly CRM. Besplatna verzija omogućuje pristup dvama korisnicima. Korisnički paketi koštaju 12$ mjesečno po korisniku do 99$ mjesečno po korisniku. Postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje. Insightly CRM je platforma jednostavna za korištenje koja omogućuje učinkovito upravljanje potencijalnim klijentima, pohranjivanje i pristup podacima o klijentima, arhiviranje podataka relevantnih za određeni projekt, upravljanje standardnim kalendarom događaja, praćenje poslovnih prilika, formatiranje izvješća, masovno slanje e-pošte i mnogo više. Postoji aplikacija prilagođena korisniku koja se može preuzeti na iOS kao i na uređaje kojima upravlja Android.

Spretan

Ovaj CRM sustav tvrdi da je jedinstven zahvaljujući značajkama integracije s društvenim mrežama. Naglasak je na održavanju bliskog, osobnog kontakta s kupcima i njegovanju odnosa osoba-osoba.

Nimble se može pohvaliti pretvaranjem svakog kontakta iz redova podataka u entitet na kojem se prikuplja obilje relevantnog materijala. Postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje i verzija od 25 USD mjesečno (ograničeno na 2 GB prostora za pohranu po korisniku). Prijateljske iOS i android aplikacije dostupne su za mobilnu upotrebu.

ProsperWorks CRM (sada Copper)

Ovaj CRM sustav odličan je za sve koji koriste Googleove alate kao što su Google Drive, Gmail i druge Google Apps. Postoji 14-dnevno besplatno probno razdoblje, paketi od 19 USD mjesečno po korisniku (do pet korisnika), 49 USD mjesečno po korisniku i do 119 USD mjesečno po korisniku za velike organizacije.

Orahova ljuska

Ovaj CRM sustav dizajniran je posebno za mala poduzeća. Sadrži različita korisnička sučelja za voditelje prodaje i prodajne predstavnike. Postoje user-friendly aplikacije za iOS i Android i izvrsna podrška. Možete uživati ​​u besplatnom probnom razdoblju od 14 dana, osnovni paket košta 20$ mjesečno po korisniku, a najnapredniji paket košta 70$ mjesečno po korisniku.

Radne bilježnice.com

CRM sustav koji se lako integrira s drugim marketinškim alatima i uslugama temeljenim na oblaku kao što su Google Docs, HubSpot, Campainmaster, Creditsafe, Mailchimp itd. Postoji 30-dnevna besplatna probna verzija.

amoCRM

CRM sustav koji odgovara zahtjevima mnogih malih poduzeća. Temelji se na oblaku i ne zahtijeva mnogo računalnih resursa (neće usporiti vrijeme učitavanja web stranica, na primjer).

Ovaj sustav omogućuje jednostavno upravljanje podacima o kontaktima, potencijalnim kupcima, podacima o obradi prodajnog toka i još mnogo toga. AmoCRM pruža namjensku podršku i nudi pakete od samo 5$ mjesečno po korisniku (do 199$ mjesečno po korisniku).

Kao što je vidljivo iz broja pregledanih sustava, ne nedostaje CRM sustava pogodnih za male i srednje tvrtke, čak postoje i neki sustavi dizajnirani posebno za takve organizacije. Postoje razlike u značajkama, jednostavnosti korištenja i cijeni.

Jedan sustav može učiniti više za vas nego drugi. Pretpostavimo da tek počinjete s CRM sustavima. U tom slučaju preporučujemo da odaberete osnovni, jednostavan za korištenje, relativno jeftin (možda čak i besplatnu verziju), radite na stjecanju iskustva, upoznate svoje potrebe, a tek onda kopajte dublje i odaberite sustav koji najbolje obraća im se.

Iznimno predani poduzetnik, suosnivač Poptina i Ecpm Digital Marketinga. Devet godina iskustva u području digitalnog marketinga i vođenja internetskih projekata. Diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Tel Avivu. Veliki obožavatelj A/B testiranja, optimizacije SEO i PPC kampanja, CRO-a, growth hackinga i brojeva. Uvijek voli testirati nove oglašivačke strategije i alate te analizirati najnovije start-up tvrtke.