Domaći  /  SviCROe-commerce  /  [AŽURIRANO] Kako postati kreativniji u marketingu namjere izlaska

[AŽURIRANO] Kako postati kreativniji s marketingom namjere izlaska

namjera izlaza creative

Marketing je stalna bitka - samo zato što ste natjerali klijente da posjete vašu stranicu, to ne znači da ste završili posao. U svakoj fazi procesa kupnje morate prodati vrijednost svoje marke i proizvoda svojim korisnicima.
Marketing namjere izlaska vaša je posljednja prilika da uvjerite svoje korisnike da kupe vašu robu prije nego što napuste vašu stranicu, možda se više nikada ne vrate...

Dakle, čitajte dalje i saznajte kako možete postati kreativni s marketingom namjere izlaska i povećati svoju zaradu.

Preporučena literatura: Što je Exit-intent tehnologija? I kako to može unaprijediti vaše poslovanje

Što je marketing namjere izlaza?

Izlazna namjera je kada posjetitelj namjerava napustiti mobitel ili web mjesto. Prateći njihove pokrete mišem, tehnologija izlaznog marketinga utvrđuje kada vaši korisnici žele napustiti vašu stranicu.

Marketing s namjerom izlaska koristi se ovom tehnologijom kako bi uhvatio korisnike koji žele napustiti vašu web-lokaciju, a zatim im prodajte vrijednost svoje marke prije nego što odu.

Zašto je namjera izlaska ključna za vaše online poslovanje

U 2022, global cart abandonment stopa iznosila je 71.23%. To znači da gubite gotovo 3/4 svojih kupaca zainteresiranih za kupnju u vašem online poslovanju, a kamoli one koji su došli s povremenim interesom.

Nema svaka industrija istu stopu napuštanja košarica, ali brojke su visoke posvuda.

Uvjerite se sami u nastavku:

Izvor: Statista

U kojoj od tih industrija poslujete?

Što god vaša internetska tvrtka prodaje, možete biti sigurni da ne uspijevate uvjeriti više od polovice posjetitelja vaše web stranice da kupuju od vas.

Srećom, marketing namjere izlaska je tu da vam pomogne da uzvratite udarac i pridobijete one posjetitelje koji ne kupuju.

Što marketing namjere izlaza može donijeti vašem poslovanju

Sada kada znate zašto je marketing namjere izlaska toliko vrijedan za vaše poslovanje, vrijeme je da saznate više o njegovim mnogim različitim značajkama i kako ih možete početi koristiti da pridobijete više od 75% svojih posjetitelja koji napuste vašu web-lokaciju, a da vi ne kupite s nje.

Jedna od najboljih tvrtki u poslu marketinga namjere izlaza je Poptin. Korištenje njihovog softvera daje vam pristup nizu značajki koje vas sprječavaju da izgubite posao, uključujući:

  • Povećanje broja pretplatnika e-pošte: možete znatno poboljšati svoju stopu pretplate.
  • Ostvarite više prodaje i potencijalnih kupaca: prodajte vrijednost svoje marke marketingom relevantnih ponuda svojim potencijalnim kupcima.
  • Smanjite napuštanje košarice: zaustavite posjetitelje na mjestu kada razmišljaju o napuštanju vaše stranice tako što ćete ih pogoditi ponudom koju ne mogu odbiti
  • Povećajte angažman posjetitelja: provođenjem anketa možete uzeti povratne informacije od svojih kupaca/posjetitelja i koristiti ih za reklamiranje proizvoda koje žele kupiti

Naravno, ovo je samo vrh ledenog brijega što se tiče marketinga namjere izlaska, a možete biti kreativni s načinom na koji privlačite svoje posjetitelje.

Kako vaša tvrtka može postati kreativna s marketingom namjere izlaska

Postoji toliko mnogo načina na koje možete postati kreativni s marketingom namjere izlaska, a to možete primijeniti na sve kanale koje vaša tvrtka koristi.

Mobilni

Možete ciljati svoje posjetitelje na njihovim mobilnim uređajima tako da izradite oglas koji od njih traži da vas nazovu poslovno ili da propuste privremenu ponudu popusta. Mobilni skočni prozori izvrstan su način da najbolje iskoristite sve lokalizirane zahtjeve i doprete do zauzetih kupaca dok obavljaju svoj dan. Želite koristiti podebljane boje i izravan jezik kako biste ih natjerali da pauziraju svoje pomicanje.

Ispod je jedan koji sam dizajnirao u samo nekoliko minuta. A ako ste još kreativniji od mene, moći ćete dizajnirati kreativniji…

Zasluge: Poptin
kredit: Poptin

Vaša online trgovina

Upotrijebite svoje značajne kreativne moći kako biste dizajnirali skočni prozor za svoju internetsku trgovinu koji će zapaliti vaše posjetitelje baš kad razmišljaju o odlasku bez kupnje.

Moje vještine možda nisu jednake tvojima, ali skočni softver stvaranje ovog marketinga namjere izlaza značilo je da ga mogu pripremiti za nekoliko sekundi...

poptin ui
Zasluge: Poptin

Razmislite o tome kako možete koristiti emotivan jezik, sezonska događanja, pa čak i gamifikaciju da pomiješate stil i jezik svojih dizajna skočnih prozora. U konkurentskoj niši kao što je e-trgovina, morate temeljito dizajnirati oglase koji privlače vaše ciljne kupce. Humor bi vam mogao pomoći da se probijete kroz buku i zavolite svoje klijente.

Ovo je samo nekoliko načina da počnete biti kreativni s marketingom namjere izlaska i dizajniranjem oglasa kako biste smanjili stopu napuštanja.

Za početak predlažem da pogledate sjajan video u nastavku i bit ćete spremni za nekoliko sekundi...

Ali zapamtite, marketing namjere izlaska nije jedina stvar koja vam je potrebna da zadržite kupce.

Naravno, namjera izlaska nije jedina značajka vašeg poslovanja kojoj je potreban excel kako biste zadržali klijente.

Postoji širok raspon detalja koje trebate ispraviti, kao što su UI / UX dizajn koji pjeva.

Ako vaši posjetitelji napuštaju vašu web-lokaciju, to bi moglo biti zato što ste im pružili loše iskustvo dok su je tražili. Vrijednost UI/UX-a je ogromna, što dokazuju ove brojke:

  • Dobro dizajnirano korisničko sučelje može povećati vašu stopu konverzije za 200%
  • Sjajan korisnički doživljaj može povećati vašu stopu konverzije za 400%

Svjedočanstva kupaca

Činjenica je: posjetitelji vaše stranice više cijene stavove vaših prošlih kupaca nego vaše. Kako mogu znati da je to činjenica? Jer vaši kupci to kažu:

  • 88% vaših kupci vjeruju recenzijama od svojih vršnjaka onoliko koliko cijene stavove svojih prijatelja, obitelji i rodbine
  • 85% vaših kupaca pročita deset recenzija svojih kolega prije nego što počnu razmišljati o kupnji vaših proizvoda

Društveni dokaz ključan je za uspjeh vašeg poslovanja i morate ga učiniti dijelom svoje internetske trgovine kako biste zadržali kupce. Korištenje alat za izgradnju trgovine koji vam omogućuje dodavanje marketinških značajki poput alata za marketing namjere izlaza nezaobilazan je za vaše poslovanje.

Zašto je tako važno?

Jer ako stvorite web mjesto koje ne može podržati značajke koje vaši klijenti žele od vas, oni će svoje poslovanje dovesti do poduzeća koje to može.

Ako trebate više dokaza za to, pogledajte video u nastavku koji objašnjava vrijednost svjedočanstava kupaca…

Velik dio vašeg poslovanja izgubljen je zbog posjetitelja stranice koji je napuste prije nego što kupe vaše proizvode. To znači da jednostavno ne možete previdjeti marketing namjere izlaska ako želite maksimizirati svoj profit.

Dakle, odbacite savjete iz ovog članka i budite kreativni sa svojim marketingom namjere izlaska, i vaš će prihod rasti, rasti i rasti.

Victoria Greene marketinška je stručnjakinja za e-trgovinu i slobodna spisateljica koja voli proučavati detalje online maloprodaje. Više o njezinom radu možete pročitati na njenom blogu Victoria Ecommerce.