Domaći  /  SviCRO  /  15 minuta ili manje: Kako dodati skočni prozor u svoju Shopify trgovinu

15 minuta ili manje: Kako dodati skočni prozor u svoju Shopify trgovinu

15 minuta ili manje: Kako dodati skočni prozor u svoju Shopify trgovinu

Mučite li se povećati broj pretplatnika putem e-pošte na svoju Shopify trgovinu?

Trebate skočni prozor!

Popups jedan su od najboljih načina za dosljedno i učinkovito pretvaranje posjetitelja web stranice u pretplatnike e-pošte. Ali tu ne staje. Dobar skočni prozor može:

  • Povećajte angažman posjetitelja
  • Pomozite značajno smanjiti broj napuštenih kolica za kupnju
  • Ostvarite tisuće potencijalnih kupaca svaki mjesec
  • Usmjerite promet na ispravne stranice i povećati konverzije

Jesu li vam ove činjenice privukle pažnju? Pa, imate sreće! Ovaj članak će vas naučiti kako postaviti skočnu kampanju u manje od 15 minuta i pretvoriti posjetitelje u pretplatnike e-pošte koji čekaju posebne ponude, vremenski ograničene rasprodaje i nove proizvode.

Korak 1: Dodajte skočnu aplikaciju u svoju Shopify trgovinu

Potrebna vam je skočna aplikacija za stvaranje i pokretanje učinkovitih skočnih prozora za vašu internetsku trgovinu. 

Mnoge su aplikacije danas na tržištu, ali Poptin je nedvojbeno najbolja, koju je ocijenilo više od 200,000 marketinških stručnjaka. 

Koristit ćemo aplikaciju Poptin za ovaj vodič. Instalacija Poptina traje samo nekoliko koraka (ovdje je vodič korak po korak.) Nakon instaliranja, dobivate trenutni pristup neograničenom broju pametnih skočnih prozora i drugim značajkama koje vam omogućuju stvaranje i pokretanje vrlo učinkovitih skočnih prozora.

Postoje četiri različita paketa, uključujući besplatni plan koji podržava do 1000 posjetitelja mjesečno. Možete započeti s besplatnom verzijom da je isprobate prije nego što se potpuno posvetite. 

Korak 2: Napravite skočni prozor

Nakon što je aplikacija instalirana i spremna, morat ćete stvoriti skočni prozor koji će potaknuti posjetitelje vaše stranice da kupe ili ostave svoje adrese e-pošte. 

Idite na nadzornu ploču, kliknite gumb "novi skočni prozor", a zatim prijeđite na sljedeći korak.

Korak 3: Odaberite cilj kampanje

Na sljedećoj stranici odlučite koji je cilj za vaš prvi Shopify skočni prozor. Trebate li privući više potencijalnih kupaca, povećati prodaju ili povećati svoju listu za slanje e-pošte?

Na primjer, upotrijebimo 'Grow Email List' za ovu vježbu. 

Nakon što kliknete opciju "Proširi popis e-pošte", Poptin će vam pokazati izbornik s raznim skočnim opcijama i predlošcima. 

Uzmite si vremena da pregledate predloške i odaberete onaj koji najbolje odgovara cilju i temi vaše Shopify trgovine. Na primjer, ovdje je ponuda kupona od 10% koju možete prilagoditi za svoju Shopify trgovinu: 

Korištenje ovog kupona obećava posjetiteljima koji ostave svoje adrese e-pošte 10% popusta na kupnju nakon određenog razdoblja. Ova tehnika može pomoći u povećanju pretplata i prodaje e-pošte, kao što je popust od 10%. veliki poticaj za ljude koji kupuju online. 

Korak 4: Prilagodite svoju kampanju

Nakon što odaberete svoj predložak, vrijeme je da ga prilagodite. Zadržite pokazivač iznad predloška da biste vidjeli opciju "prilagodi". Kliknite na njega i bit ćete preusmjereni na stranicu na kojoj možete unijeti podatke o svojoj Shopify trgovini. 

Nakon što dostavite ove informacije, možete dizajnirati kampanju tako da izgleda kao prirodni dio vaše Shopify trgovine. 

Evo nekoliko savjeta:

  • Uklonite zadanu sliku predloška i dodajte jedinstvenu koja odgovara vašoj robnoj marki.
  • Promijenite stil i boju teksta kako bi odgovarali temi vaše marke.
  • Promijenite boju gumba CTA (osigurajte da je boja u kontrastu s ostalim bojama teksta kako bi se istaknuo).
  • Uključite vezu na zaokretnu stranicu (na primjer, dodajte vezu na stranicu proizvoda kako biste posjetitelje naveli na kupnju).

Stručni savjet: Osigurajte da su informacije koje uključujete što preciznije moguće. Na primjer, ako nudite popust na određene proizvode, svakako navedite koji su proizvodi uključeni u promociju. Ako trebate da klijent ostavi svoju e-poštu kako bi bio obaviješten o promociji, pomaže vam navođenje vremenskog okvira. Potencijalni će kupci vjerojatno bolje reagirati na koncizne i specifične informacije. 

Ili ako je cilj skočnog prozora povećati broj konverzija, uključujući pojedinosti o opcijama plaćanja koje prihvaćate i obećanje vrhunske sigurnosti može uvelike potaknuti korisnike da kliknu na vaš skočni prozor.

Korak 5: Postavite ciljanu publiku, okidače i učestalost prikazivanja

Budući da je dio dizajna sada gotov i obrisan, prijeđimo na najkritičniji dio: optimizaciju kampanje.

Za maksimalne konverzije (ili pretplate), vaši skočni prozori moraju biti prikazani pravoj publici u pravom trenutku, tako da morate postaviti svoju ciljanu publiku i okidače skočnih prozora. 

Sve ove metrike možete postaviti na sljedećoj stranici.

Mjerne podatke možete postaviti kako god želite. Na primjer, možete odlučiti da se skočni prozor prikaže 5 sekundi nakon što novi posjetitelj dođe na stranicu.

Također možete odabrati različite postavke za određene posjetitelje. Na primjer, možete postaviti skočni prozor koji će se prikazivati ​​samo kupcima na mobilnim uređajima ili posjetiteljima određenog spola. Možete čak postaviti okidače za određene skočne prozore koji će se prikazivati ​​kupcima na određenoj lokaciji. 

Poptin vam daje razne opcije postavki kako biste osigurali da vaša kampanja bude što ciljanije kako biste povećali konverzije ili pretplate putem e-pošte. 

Rezultat ovisi o cilju vaše kampanje – skočni prozori namijenjeni smanjenju broja napuštenih košarica bit će potpuno drugačiji od skočnih prozora namijenjenih povećanju broja prijava na e-poštu. 

Korak 6: Vrijeme je za puštanje uživo! 

U ovom trenutku ste već završili glavninu posla i jedino što vas dijeli od aktivne kampanje je aktivacija. 

Učinimo to sada.

U gornjem desnom kutu vidjet ćete gumb za objavljivanje. Jednom kada kliknete na to, kampanja je aktivna!

Sada kada znate kako izraditi skočne kampanje kao profesionalac, vrijeme je da stvorite više, eksperimentirate s različitim ponudama i razvijete svoje internetsko poslovanje.  

S Poptinom možete dodati bilo što skočni prozor u vašu Shopify trgovinu uz minimalan napor. Također možete pristupiti mnogim prekrasnim skočnim predlošcima, profesionalnim marketinškim savjetima i značajkama usmjerenim na pretvorbu. Svi Poptin predlošci vrlo su prilagodljivi i možete jednostavno promijeniti boju, format, izgled, pa čak i dodati različite gumbe. 

Također je važno spomenuti da je na trenutnom digitalnom tržištu korištenje aplikacija za integraciju usluga plaćanja tekstom za vašu internetsku trgovinu jedan od najboljih načina da potaknete kupce na kupnju bez potrebe da ručno upisujete mnogo detalja. To će, zajedno s vašim ciljanim skočnim prozorima, povećati vaše konverzije i prodaju. 

Kako svoje Shopify skočne prozore učiniti učinkovitijima

Iako poslovni plan ne jamči da će posao biti uspješan, to sigurno povećava izglede. Na isti način, skočni prozor ne jamči da će vaša lista e-pošte ili prodaja rasti, ali dobro napravljena kampanja može značajno povećati vaše izglede. 

Iz gore navedenog procesa jasno je da je potrebno mnogo toga za stvaranje učinkovitog skočnog prozora. Dakle, ukratko, evo ključnih stvari koje možete učiniti kako biste dobili više pretplata na e-poštu, potencijalnih kupaca i konverzija iz svojih skočnih prozora.

Prilagodite i optimizirajte svoje skočne prozore imajući na umu cilj.

Obično ne postoje dvije iste kampanje s skočnim prozorima. Kampanja za povećanje pretplate na e-poštu razlikuje se od skočnih prozora za sezonsku prodaju. 

Uspjeh skočne kampanje ovisit će o tome koliko ste je dobro prilagodili i optimizirali za predviđeni cilj. Srećom, Poptin skočne značajke omogućuju vam prilagodbu i optimizirati kampanju u najkraćem vremenu i uz vrlo minimalan napor. 

Vrijeme čini veliku razliku.

Skočni prozori mogu biti dosadni. Ali ako se pravilno izvede, ne moraju biti. Ideja je pokazati posjetiteljima skočni prozor u najprikladnijem trenutku kako ih ne bi živcirali. To može značajno poboljšati njihove šanse da kliknu na njega, pretvarajući ih u kupce. 

U idealnom slučaju, ne morate prikazati skočni prozor posjetitelju odmah nakon što stigne na vašu odredišnu stranicu. Dajte im priliku da se uključe u sadržaj prije nego što ga pokažete.

Pokažite prave skočne prozore pravim ljudima.

Bilo bi beskorisno i neugodno prikazati skočni prozor za pretplatu na e-poštu posjetiteljima koji su već na vašoj listi za slanje e-pošte. Pa kad dizajniranje skočnog prozora, jako je važno koliko ćete ga dobro prilagoditi svojoj ciljanoj publici. Uz Poptin možete jednostavno postaviti svoju ciljanu publiku i osigurati da vaša kampanja dopre do pravih ljudi. 

A/B testirajte svoju kampanju

Online prodaja ponekad može biti obeshrabrujuća. Ako ne dobijete očekivane rezultate od svoje popup kampanje, vaš um dolazi u iskušenje da je potpuno izbrišete. 

Ali nemojte. Možda je nešto pokvareno i treba ga popraviti. Dakle, prije nego što popravite svoju kampanju, pokušajte je prilagoditi. Možete pokušati promijeniti boje kako bi bolje "iskočile", promijeniti tekst u naslovu, izbaciti sliku itd. 

U marketingu je to poznato kao A / B testiranje. Iskušava različite varijacije istog materijala kako bi vidio koji najbolje funkcionira. 

Završavajući

Čestitamo! Uspio si.

Sada imate skočnu kampanju uživo i pridružili ste se klubu tisuća internetskih trgovina koje posjetitelje pretvaraju u kupce pomoću Poptin skočnih prozora. 

U sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci morat ćete provjeriti koliko dobro napreduje vaša kampanja. Neke kampanje možda neće djelovati učinkovito kao što se očekivalo, ali to je u redu! Ovo je mjesto gdje možete ponovno posjetiti svoju nadzornu ploču kampanje, procijeniti što bi moglo biti pogrešnoi napraviti potrebne prilagodbe za poboljšanje njihove učinkovitosti. 

Voditeljica je marketinga tvrtke Poptin. Njezina stručnost kao pisca sadržaja i marketinškog stručnjaka vrti se oko osmišljavanja učinkovitih strategija konverzije za rast poslovanja. Kad ne radi, prepušta se prirodi; stvaranje avantura koje se događaju jednom u životu i povezivanje s ljudima svih vrsta.