Naslovna  /  Svie-commerceShopify  / Kako stvoriti skočne prozore za svoju Shopify trgovinu pomoću Poptina

Kako stvoriti skočne prozore za svoju Shopify trgovinu pomoću Poptina

Izgradnja uspješne Shopify trgovine uključuje više od samog sjajnog proizvoda. Marketing e-poštom ostaje moćan alat za povećanje prodaje i poticanje lojalnosti kupaca, ali za mnoge Shopify trgovine povećanje popisa e-pošte i konverzija mogu se činiti kao teška bitka. 

Zašto? 

Ljudi oklijevaju samo predati svoje adrese e-pošte. Shopify trgovine moraju ponuditi snažan poticaj, magnet za vođenje, kako bi privukle prijave. To može biti kod za popust, besplatni vodič za preuzimanje ili ekskluzivni rani pristup rasprodajama. 

Također, nuđenje slabih poticaja poput 5% popusta u zamjenu za prijavu putem e-pošte ne privlači mnogo pretplatnika ovih dana.

Kako ovo možete popraviti pomoću skočnih prozora? 

Skočni prozori mogu biti vrijedan alat u vašem Shopify toolboxu, posebno kada je u pitanju povećanje popisa e-pošte i konverzija. 

Različite vrste skočnih prozora omogućuju vam da izložite svoju najprivlačniju ponudu točno ispred lica posjetitelja. Mogu se pokrenuti određenim ponašanjem posjetitelja, što vam omogućuje da prilagodite svoju ponudu. Na primjer, skočni prozor koji nudi "popust dobrodošlice" mogao bi se pojaviti za posjetitelje koji prvi put dolaze, dok bi kupci koji se vraćaju mogli vidjeti skočni prozor za novu liniju proizvoda. 

Također su savršeni za A/B testiranje različitih naslova, ponuda i dizajna. To vam omogućuje da vidite što najbolje odjekuje kod vaše publike i kontinuirano optimizirate svoje obrasce za prijavu.

Nude toliko prednosti i priliku za pretvorbu, uključujući: 

  • Oporavak od napuštanja košarice: Skočni prozori mogu se pojaviti kada kupac pokuša napustiti svoju košaricu. Podsjetite ih na artikle koji su ih zanimali, ponudite popust za dovršetak kupnje ili istaknite relevantne promocije.
  • Stvaranje osjećaja hitnosti i oskudice: Skočni prozori mogu stvoriti osjećaj hitnosti ili nedostatka kako bi potaknuli trenutnu akciju. 
  • Ciljani olovni magneti: Skočni prozori izvrsni su za prikazivanje magneta visoke vrijednosti kao što su ekskluzivni popusti, rani pristup rasprodajama ili vodiči koji se mogu preuzeti u zamjenu za prijavu putem e-pošte. Zamislite ih kao mini-panoe koji privlače pozornost s jasnom vrijednošću.

Dodavanje skočnog prozora u vašu Shopify trgovinu

Da biste iskoristili sve prednosti skočnih prozora, trebate instalirati program za izradu skočnih prozora koji vam može pomoći da ih jednostavno izradite. Poptin je izvrstan izbor ako niste sigurni koji upotrijebiti. 

Postupak instalacije

Idite na Shopify App Store i potražite "Poptin". Nakon što pronađete aplikaciju, možete je instalirati sa samo nekoliko klikova. 

Aplikacija Poptin u trgovini aplikacija Shopify

Nakon brzog postupka instalacije, bit ćete preusmjereni na Poptin nadzornu ploču, spremnu za stvaranje zanimljivih skočnih prozora za vašu trgovinu.

Možete također pogledajte ovdje za detaljniji postupak instalacije.

Sada, raspravimo stvaranje vašeg prvog skočnog prozora na Shopifyju.

Stvaranje skočnog prozora pomoću Poptina

Nakon što uspješno instalirate aplikaciju, moći ćete pristupiti svojoj nadzornoj ploči. Ovo je vaše središnje središte za upravljanje svim vašim skočnim prozorima. Od vas će se tražiti da ispunite podatke o uključivanju koji će se koristiti za upravljanje vašim računom. 

Nadzorna ploča Poptina prikazuje pojedinosti o integraciji za novog korisnika

Zatim ćete biti preusmjereni da odaberete plan. Važno je napomenuti da u ovom trenutku možete lako započeti s Poptin besplatnim planom koji uključuje 1 domena, neograničen broj skočnih prozora i 1000 posjetitelja mjesečno

Ako su vam potrebne opsežnije značajke, možete odabrati bilo koju od dostupnih plaćenih opcija za početak.

Poptin cjenovni planovi

Nakon što odaberete plan, bit ćete preusmjereni na svoju nadzornu ploču gdje možete vidjeti različite skočne predloške s kojima možete početi. 

Poptinova nadzorna ploča koja prikazuje različite predloške skočnih prozora kao što su prikazi preko cijelog zaslona, ​​odbrojivači vremena, skočni prozori za vrtenje kotača

Dizajnirajte svoj skočni prozor:

Odaberite bilo koji predložak iz opcija prikazanih na nadzornoj ploči. Možete pregledavati odabir i odabrati predložak koji je u skladu s ciljem vaše kampanje. 

Postoje različite vrste predložaka skočnih prozora koje možete odabrati – klizni skočni prozori, skočni prozori mjerača vremena, skočni prozori preko cijelog zaslona, ​​skočni prozori za mobilne uređaje, skočni prozori s namjerom izlaza, gamificirani skočni prozori (ogrebi za pobjedu, skočni prozori za vrtenje kotača). Alternativno, možete odlučiti započeti od nule s praznim platnom.

Unutar skočnog uređivača: 

Odabir predloška ili odabir praznog platna odvest će vas do skočnog uređivača. U ovom smo slučaju odabrali skočni predložak.

Skočni prozor se stvara unutar Poptin uređivača

Ovdje ćete prilagoditi dizajn i funkcionalnost svog skočnog prozora. Poptinov uređivač nudi korisničko sučelje s elementima za povlačenje i ispuštanje, što vam omogućuje dodavanje teksta, slika, gumba i drugih elemenata dizajna za stvaranje vašeg idealnog skočnog prozora.

Različiti elementi koji se mogu dodati skočnom prozoru (tekst, slike, oblici, kuponi, gumbi, slike, videozapisi itd.)

Možete urediti tekstualni sadržaj svog skočnog prozora, uključujući naslove, tekst teksta, gumbe s pozivom na radnju i polja obrazaca. Možete prilagoditi fontove, boje i poravnanje teksta za kohezivni dizajn. Također, možete postaviti boju pozadine, sliku ili dodati video u svoj skočni prozor. Integracija relevantnih slika i videozapisa pomaže poboljšati vizualnu privlačnost vašeg skočnog prozora. Možete učitati vlastite medije ili odabrati iz naše knjižnice.

Postoje napredne postavke koje mogu pružiti opsežnu prilagodbu vašeg skočnog prozora. 

Pravila ciljanja skočnih prozora prikazana su unutar Poptin uređivača

Poptinov uređivač omogućuje vam prilagođavanje izgleda i dojma na mnogo načina. Evo što možete učiniti:

  • Uskladite svoju marku: Učitajte prilagođene fontove i boje kako biste stvorili skočni prozor koji se neprimjetno integrira s dizajnom vaše Shopify trgovine.
  • Fleksibilnost dizajna: Odaberite pozadinsku sliku ili videozapis ili jednostavno postavite boju pozadine. Možete čak ukloniti naljepnicu "Branded by Poptin" za čišći izgled.
  • Kontrolirajte otkrivanje: Odlučite kada će se pojaviti vaš skočni prozor. Možete odabrati da se prikaže nakon što netko izvrši kupnju (provjera sadržaja) ili upotrijebite namjeru izlaska da uhvatite posjetitelje koji će otići.
  • Privucite pažnju: Odaberite neku od raznih animacija kako biste kontrolirali kako vaš skočni prozor ulazi i izlazi iz zaslona. To može pomoći ostaviti trajan dojam na posjetitelje.
  • Pristupačnost je važna: Dodajte oznake arija elementima svog skočnog prozora kako biste poboljšali pristupačnost za korisnike s čitačima zaslona.

Nakon što ste zadovoljni dizajnom svog skočnog prozora, možete prijeći na sljedeći korak.

Postavljanje okidača skočnih prozora

Poptin vam daje preciznu kontrolu nad time kada i gdje se vaš skočni prozor pojavljuje u vašoj trgovini. Možete postaviti okidače kao što su učitavanje stranice, namjera izlaza (kada netko pomakne miš da napusti stranicu), vremenska odgoda (nakon određenog vremena na stranici), klikovi gumba ili dubina pomicanja (koliko se daleko netko pomaknuo prema dolje) . To vam omogućuje da odaberete savršen trenutak da privučete pozornost posjetitelja.

Također, Poptin vam omogućuje postavljanje pravila za prikazivanje vaših skočnih prozora određenoj publici na temelju različitih kriterija. Ti kriteriji mogu uključivati ​​stvari kao što su: datumi, operativni sustavi i preglednici koje posjetitelji koriste, dani i vrijeme kada su posjetitelji najaktivniji, izvor prometa (odakle su došli), koje su stranice prije posjetili, njihova država, pa čak i jesu li komunicirali s druge skočne prozore na vašoj web-lokaciji. Također možete dobiti više tehničkih opcija kao što su ciljanje prema naslovnoj oznaci, izvornom kodu ili Javascriptu.

Okidači skočnih prozora

Povrh toga, Poptin vam omogućuje ciljanje skočnih prozora na određenu publiku za još bolje rezultate. Možete odabrati da ih prikazujete na svim stranicama, određenim stranicama, korisnicima na određenim uređajima (mobilni, stolni, itd.) ili ih čak ciljati na temelju unaprijed definiranih kategorija kupaca u Shopifyju, poput njihove povijesti narudžbi ili oznaka.

Kao dodatni bonus za Shopify korisnike, Poptin vam omogućuje da iskoristite Shopifyjeve podatke o korisnicima za još ciljanije skočne prozore. Kupce možete ciljati na temelju stvari kao što su njihove prošle kupnje ili ako imaju artikle u košarici, što vam omogućuje stvaranje vrlo relevantnih ponuda.

Shopify pravila ciljanja za skočne prozore unutar Poptin uređivača

Objavite svoj skočni prozor

Nakon što su postavljeni okidači i pravila ciljanja, a skočni prozor dizajniran prema vašem zadovoljstvu, možete pritisnuti gumb za objavljivanje. Vaš bi skočni prozor trebao biti aktivan na vašoj Shopify web stranici. 

Uspješna stranica za skočni prozor kreiran pomoću Poptina

Ne zaboravite pratiti uspjeh svog skočnog prozora. Poptin nudi ugrađenu analitiku koja vam omogućuje praćenje ključnih mjernih podataka kao što su pojavljivanja (koliko puta se vaš skočni prozor prikazuje), klikovi (koliko puta korisnici stupaju u interakciju s vašim skočnim prozorom) i konverzije (koliko korisnika izvrši vašu željenu radnju, kao što je podnošenje obrasca).

Završavajući

Upamtite, Poptin može biti dragocjena prednost za vlasnike Shopify trgovina koji žele poboljšati svoje stope konverzije i angažman kupaca. Možete prilagoditi svaki aspekt svog skočnog prozora, od teksta i slika do animacija i uvjeta prikaza, kako biste savršeno odgovarali identitetu svoje marke i ciljevima kampanje.

Također, Poptin vam omogućuje stvaranje skočnih prozora s namjerom izlaza koji se pojavljuju kada posjetitelj pokaže znakove napuštanja vaše trgovine bez dovršetka kupnje. Ovo može značajno poboljšati jednu od najvećih frustracija za online trgovine, a to je napuštanje košarice.

Idongesit 'Didi' Inuk je prodavač sadržaja u tvrtki Poptin. Pokreću je razgovori o tehnološkim proizvodima i utjecaju koji imaju na ljude za koje su stvoreni.