Home  /  Svivodeća generacijaprodajni  / Kako dizajnirati skočne prozore e-pošte koji ne smetaju vašim posjetiteljima

Kako dizajnirati skočne prozore e-pošte koji ne smetaju vašim posjetiteljima

Skočni prozori e-pošte su sveprisutni u online svijetu. Čini se da gotovo svaka web stranica koju posjetite ima jednu, željnu uhvatiti vašu adresu e-pošte u zamjenu za popust, bilten ili druge poticaje. Iako mogu biti moćan alat za izradu popisa e-pošte i povećanje konverzija, loše dizajnirani skočni prozori mogu brzo odbiti posjetitelje.

Nažalost, mnogi skočni prozori ne zadovoljavaju ovu oznaku. Nametljivo vrijeme, nerelevantne ponude i nespretni dizajni mogu posjetitelje brzo pretvoriti iz potencijalnih pretplatnika u frustrirane ljubitelje klikanja. Loše dizajnirani skočni prozori mogu oštetiti imidž vaše marke i spriječiti vaše napore u stvaranju potencijalnih klijenata.

Međutim, dobro dizajnirani skočni prozori mogu biti moćan alat. Nudeći jasnu vrijednost, pojavljujući se u pravom trenutku i poštujući korisničko iskustvo, skočni prozori mogu učinkovito uhvatiti potencijalne kupce i proširiti vašu listu e-pošte. U ovom članku ćemo vas opremiti znanjem i strategijama za dizajn skočni prozori e-pošte koji ne samo da pretvaraju već i ostavljaju pozitivan dojam na vaše posjetitelje.

Razlozi zašto većina loše dizajniranih skočnih prozora nerviraju posjetitelje

Nametljiv tajming i izgled

Ovo je čest razlog koji većina korisnika ne uzme u obzir prije stvaranja skočnog prozora e-pošte. Na primjer, udaranje posjetitelja a skočni prozor za vrtenje kotača prije nego što su uopće vidjeli vašu web stranicu ometa njihov tijek pregledavanja i djeluje nametljivo. Isto vrijedi i za prikazivanje skočnog prozora čim netko dođe na vašu stranicu. Ovo djeluje kao agresivnost i odbacivanje njihove namjere. To ih sprječava da istraže vaš sadržaj i razumiju vašu ponudu vrijednosti prije nego što zatražite njihovu e-poštu.

Na zaslonu se prikazuje skočni prozor za vrtenje kotača za Crni petak

Web stranice koje koriste velike skočne prozore koji blokiraju sadržaj kojem korisnici pokušavaju pristupiti ometaju ih i ometaju njihov napredak. To tjera korisnike da krenu neželjenim putem zatvaranjem skočnog prozora prije nego što mogu nastaviti s planiranim zadatkom, što uzrokuje frustraciju i usporava ih.

Nadalje, skočni prozori koji preklapaju bitne gumbe, izbornike ili pozive na radnju otežavaju ili onemogućuju korisnicima interakciju s web-mjestom kako je to predviđeno. To remeti prirodni tijek njihova iskustva i sprječava njihovu sposobnost da postignu svoje ciljeve.

Nedostatak relevantnosti i vrijednosti

Većina skočnih prozora smeta posjetiteljima jer ne nude vrijednost u zamjenu za njihovu dragocjenu pozornost i adrese e-pošte. Postoje tri ključna načina na koja skočni prozor nema relevantnost i vrijednost, što dovodi do ljutnje posjetitelja.

Prikaz generičkih ponuda: Ne zadovoljavaju individualne potrebe. Na primjer, generički video skočni prozor u online trgovini odjećom, s 10% popusta na haljine ne privlači nekoga tko je posebno zainteresiran za košulju, šešir ili cipelu.

Ponekad se te ponude često čine bezličnima i spamiranima. Sugeriraju nedostatak truda da se razumiju interesi posjetitelja. Također, previše generičkih opcija može preopteretiti posjetitelje i smanjiti njihovu vjerojatnost da će se angažirati.

Navođenje nejasnih pogodnosti: Ponude koje ne komuniciraju učinkovito o ponudi vrijednosti mogu lako iznervirati posjetitelja. Posjetitelji moraju razumjeti što dobivaju u zamjenu za svoje adrese e-pošte. Ako je korist nejasna, posjetitelji bi mogli dovesti u pitanje legitimnost ponude.

Također, ako zahtijeva veći mentalni napor potreban za uključivanje, posjetitelji bi mogli brzo zatvoriti svoje kartice. A mobilni skočni prozor koji se ne može lako dešifrirati, vjerojatno će ga zatvoriti posjetitelj koji radi više stvari na svom telefonu. 

Neusklađenost sa sadržajem: Skočni prozor o nepovezanom sadržaju prekida fokus posjetitelja na stranici s kojom su aktivno angažirani. Često se čini nevažnim i neumjesnim. Na primjer, skočni prozor koji nudi popust na cipele na blogovom članku o vrtlarstvu stvara uznemirujući prekid veze. Ova vrsta disonance između sadržaja i skočnih poruka ukazuje na nedostatak pozornosti na detalje i personalizaciju te potkopava povjerenje i kredibilitet u marku. 

Teško je odbaciti skočne prozore

Morate klikati kroz više slojeva skočni prozori web stranice ili proći kroz proces u više koraka samo da ih zatvorite osjeća se kao da ste zarobljeni u labirintu. To je nepotrebno i oduzima puno vremena, povećava osjećaj da ste prisiljeni na nešto što ne želite.

Neki skočni prozori imaju više gumba, a neki su prerušeni u "lažne" gumbe za zatvaranje koji vode do daljnjih radnji koje niste namjeravali. 

Zamislite da ste zadubljeni u članak kada se pojavi skočni prozor, samo da imate maleni "X" skriven u kutu, koji vas tjera da ga tražite dok pokušavate ne kliknuti pogrešno i pokrenuti radnju koju pokušavate izbjeći. To je frustrirajuće prekidanje koje izgleda kao igra skrivača, dovodeći vas u reaktivno, frustrirano stanje. Nitko to ne želi doživjeti. 

Pretjerana učestalost skočnih prozora

Ljudi imaju ograničene kognitivne resurse. Konstantni skočni prozori preopterećuju našu pozornost, što dovodi do umora i frustracije. Kada se skočni prozori pojavljuju često, posebno s agresivnim gumbima za zatvaranje ili višestrukim koracima, posjetitelji se mogu osjećati zarobljenima. Pretjeranost skočnih prozora izaziva očaj, umanjujući vjerodostojnost i profesionalnost web stranice. Posjetitelji bi ih mogli shvatiti kao taktiku za prisilno prikupljanje informacija, narušavanje povjerenja i potencijalno narušavanje ugleda.

Osnovni principi za stvaranje skočnih prozora prilagođenih korisniku

Neiritantni skočni prozori osmišljeni su kako bi poboljšali korisničko iskustvo i angažman bez ometanja ili iritiranja posjetitelja. Evo nekih načela koja treba slijediti pri implementaciji skočnih prozora koji nisu dosadni:

1 – Vrijeme

Prikaži skočne prozore u odgovarajuće vrijeme koristeći pravila ciljanja kao što su izlazna namjera. To vam omogućuje da prikažete skočni prozor samo kada je korisnik proveo određeno vrijeme na stranici ili kada se sprema otići. Ometanje korisničkog iskustva pregledavanja trenutnim skočnim prozorom može biti neugodno.

2 – Relevantnost

Provjerite je li sadržaj skočnog prozora relevantan za trenutnu aktivnost ili interese korisnika. Iskoristite ono što znate o svojoj publici da personalizirate ponude koje vide. Prilagodite poruku na temelju ponašanja korisnika ili demografskih podataka kako biste povećali njezinu relevantnost.

3 – Prijedlog vrijednosti

Prenesite vrijednost ponude skočnog prozora jasnim izrazima. Nema potrebe za dvosmislenošću ili nejasnoćama. Obavijestite korisnike što će dobiti uključivanjem u skočni prozor, bilo da se radi o popustu, ekskluzivnom sadržaju ili korisnim informacijama.

4 – Lakoća otpuštanja

Olakšajte korisnicima da odbace skočni prozor ako nisu zainteresirani. To pokazuje da poštujete njihovo vrijeme čak i ako se nisu bavili vašim skočnim prozorom. Uključite jasan i istaknut gumb za zatvaranje i osigurajte da ga korisnici mogu lako pronaći.

5 – Učestalost

Ograničite učestalost skočnih prozora kako biste izbjegli preopterećenje korisnika. Na primjer, ako ste dizajnirali skočni prozor u Poptinu, možete postaviti učestalost prikaza da se prikazuje samo jednom dnevno, jednom svakih nekoliko dana ili cijelo vrijeme. Sve ovisi o strategiji koju usvojite, ali zapamtite, prečesto prikazivanje skočnih prozora može frustrirati posjetitelje i dovesti do negativne percepcije web stranice.

Pravila ciljanja Poptina stvaraju se u skočnom prozoru

6 – Estetska privlačnost

Dizajnirajte skočne prozore koji su vizualno privlačni iu skladu s cjelokupnom estetikom vaše web stranice. Puno graditelji skočnih prozora nude potpune mogućnosti prilagodbe, tako da možete koristiti visokokvalitetne slike, fontove i boje kako biste skočni prozor učinili vizualno privlačnim.

7 – Mobilna optimizacija

Provjerite jesu li vaši skočni prozori optimizirani za mobilne uređaje. Korisnici mobilnih uređaja imaju ograničen prostor na zaslonu, stoga je bitno dizajnirati skočne prozore koji su osjetljivi i nenametljivi na manjim zaslonima.

8 – Testiranje i optimizacija

Kontinuirano testirajte različite dizajne skočnih prozora, vremenske strategije i slanje poruka kako biste utvrdili što najbolje odgovara vašoj publici. Koristite A/B testiranje za usporedbu izvedbe različitih varijacija i optimizaciju u skladu s tim

9 – Poštujte korisničke postavke

Poštujte korisničke postavke u vezi s skočnim prozorima. Pružite opciju za korisnike da odustanu od prikazivanja skočnih prozora u budućnosti ako ih smatraju nametljivima.

10 – Sukladnost

Osigurajte da su skočni prozori u skladu s relevantnim propisima, kao što su GDPR ili CCPA, posebno u pogledu prikupljanja podataka i pristanka korisnika. Budite transparentni o tome kako će se korisnički podaci koristiti ako se prikupljaju putem skočnog prozora.

Dizajn skočnih prozora i najbolji primjeri iz prakse koje treba slijediti

1- Vrijeme je ključno

Izbjegavajte bombardiranje korisnika skočnim prozorima odmah po dolasku na vašu web stranicu. Prvo im dopustite malo vremena da se pozabave sadržajem. Odgodite pojavljivanje skočnih prozora dok korisnici ne provedu razumnu količinu vremena na stranici ili dok se ne pomaknu prema dolje za određeni postotak.

2 – Okidači namjere izlaza

Upotrijebite tehnologiju izlazne namjere za prikaz skočnih prozora kada se korisnici spremaju napustiti vašu web stranicu. To može biti manje nametljivo jer ne prekida njihovo iskustvo pregledavanja.

3 – Osigurajte vrijednost

Pobrinite se da vaš skočni prozor nudi korisniku nešto vrijedno, poput popusta, ekskluzivnog sadržaja ili korisnog izvora. Komunicirajte s koristima koje će dobiti uključivanjem u skočni prozor.

4 – Jasne i koncizne poruke

Neka sadržaj vašeg skočnog prozora bude kratak i jasan. Obavijestite svrhu skočnog prozora i radnju koju korisnik treba poduzeti. Izbjegavajte korištenje pretjeranog žargona ili nepotrebnih informacija.

5 – Koristite atraktivan dizajn

Dizajnirajte svoje skočne prozore tako da budu vizualno privlačni i u skladu s brendiranjem vaše web stranice. Koristite visokokvalitetne slike, boje i tipografiju kako biste privukli pozornost, a da pritom ne budete neugodni.

Skočni okvir za osvjetljavanje stvoren je na Poptin nadzornoj ploči

6 – Neka ih bude lako odbaciti 

Omogućite korisnicima jasnu i lako dostupnu opciju za odbacivanje skočnog prozora ako nisu zainteresirani. To može biti istaknuti gumb za zatvaranje ili suptilna ikona "X" u kutu.

7 – Razmislite o korištenju mobitela

Provjerite jesu li vaši skočni prozori optimizirani za mobilne uređaje. Trebali bi biti brzi i laki za interakciju na manjim zaslonima bez ometanja korisnikovog pogleda.

8 – Testirajte različite elemente

Eksperimentirajte s različitim varijantama svojih skočnih prozora kako biste vidjeli koji imaju najbolju izvedbu u smislu angažmana i pretvorbe. Testirajte različite dizajne, poruke i okidače za optimizaciju izvedbe.

9 – Postavite ciljna pravila

Ograničite učestalost prikazivanja skočnih prozora korisnicima kako biste spriječili da se osjećaju preopterećeno ili iznervirano. Postavite pravila za kontrolu koliko se često skočni prozor prikazuje istom korisniku unutar određenog razdoblja.

Zaključak

Upamtite, skočni prozori e-pošte moćan su alat za stvaranje potencijalnih kupaca, ali njihovo učinkovito rukovanje zahtijeva poštovanje iskustva vaših posjetitelja. Slijedeći gore navedena načela i najbolju praksu, možete stvoriti skočne prozore koji ne samo da privlače vrijedne potencijalne klijente, već i ostavljaju pozitivan dojam na vašu publiku.

A ako ste spremni odmah početi dizajnirati skočne prozore, možete započnite ovdje.

Idongesit 'Didi' Inuk je prodavač sadržaja u tvrtki Poptin. Pokreću je razgovori o tehnološkim proizvodima i utjecaju koji imaju na ljude za koje su stvoreni.