Početna  /  SviSEO  /  Kako koristiti skočne prozore temeljene na ponašanju bez gubitka SEO prednosti

Kako koristiti skočne prozore koji se temelje na ponašanju, a da pritom ne izgubite nikakvu SEO vrijednost

skočne prozore i SEO

S beskrajnim brojem web stranica u svakoj zamislivoj niši i internetom preplavljenim sadržajem koji se vrti nezamislivom brzinom, zgrabiti udio željenog prometa teško je postići.

Iako je teško privući organski promet pretraživanja, jednako ga je teško zadržati. Ono što je još teže jest dobro iskoristiti tu vuču. Dobra bi upotreba ovdje podrazumijevala zadržavanje pozornosti organskih posjetitelja, pretvaranje u ponovne posjetitelje i daljnje poticanje da poduzmu radnju koju želimo.

Postizanje toga pretpostavlja izvrstan UX koji je u biti kombinacija sučelja i sadržaja koji se prikazuje na web stranici. Posluživanje posjetitelja sa strateški izrađenim, dizajniranim i prikazanim skočnim prozorima siguran je način da privučete pažnju i potaknete željeni odgovor tijekom vremena koje provode na stranici.

Kako skočni prozori mogu biti iznimno korisni?

Skočni prozori već su neko vrijeme omiljeni kod webmastera. Uostalom, oni su iznimno učinkoviti u smislu postavljanja udica i navođenja korisnika da se kreće prema planu.

Mogu se koristiti za uvjeravanje posjetitelja da se pretvore u pretplatnike, kupce ili stalne kupce. Prema studijama, skočni prozori s dobrom izvedbom mogu u prosjeku dovesti do stope konverzije od 8.5%.

Skočni prozori mogu pomoći u:

  • Osvojite više pretplatnika putem e-pošte i proširite tok prodaje
  • Ostvarite više potencijalnih kupaca i mogućnosti prodaje
  • Smanjite napuštanje košarice za kupnju na platformama za e-trgovinu
  • Privucite povratne informacije posjetitelja i povećajte razinu angažmana

Recept za uspjeh leži u pristupu uključivanju skočnih prozora

Uz gore navedene prednosti, nije intuitivno izbjegavati korištenje skočnih prozora. Međutim, trgovci su ovih dana prisiljeni biti malo oprezni pri korištenju skočnih prozora zbog SEO kazni s pretraživanjima kojima dominiraju mobilni uređaji.

Istina je da problemi nastaju samo kada se skočni prozori prekinu, što uopće ne mora biti slučaj. Ključ uspješnog iskorištavanja prednosti korištenja skočnih prozora bez da vas algoritam na bilo koji način kažnjava leži u pristupu korištenju.

Poptin, sa svojim skupom naprednih značajki, pomaže osvojiti najbolje od oba svijeta na najjednostavniji i najlakši način. To je u biti alat za više platformi koji vam pomaže da napravite skočne prozore u manje od tri minute bez prethodnog jezika kodiranja.

Evo značajki Poptina koje ga čine pobjedničkim alatom za SEO i angažman

Bez sumnje, Poptin je najbolji odgovor za izbjegavanje suboptimalnog kompromisa između angažmana i SEO-a budući da dolazi u paketu s nizom korisnih značajki koje pomažu da se najbolje iskoristi oba svijeta. Pogledajmo neke od njegovih pobjedničkih ponuda:

1. Pruža niz prilagodljivih, nenametljivih opcija predložaka
Sa stajališta SEO kazni, Google kažnjava samo nametljive međuprostorne oglase. Sada ova razlika ima svoj stupanj dvosmislenosti, što jasno znači da nisu svi međuprostorni oglasi loši.

U suštini, oni koje treba izbjegavati pokrivaju one koji čine sadržaj manje dostupnim, posebno kada se gleda na mobitelu. Na primjer, podmetači za dobrodošlicu ili skočni prozori koji prisiljavaju čitatelja da pritisne blizu kako bi nastavio čitati na stranici.

Sada, budući da svi skočni prozori ne moraju biti nametljivi, ako napravite pravi izbor, možete iskoristiti njegove prednosti bez negativnog utjecaja na rangiranje čak i u najmanjoj mjeri.

U tu svrhu, Poptin nudi širok raspon skočnih prozora u pogledu dizajna i veličina. Možete birati između okvira za pregled, gornje i donje trake, bočnih skočnih prozora, odbrojavanja, društvenih widgeta i još mnogo toga. Kao opća praksa, ako krenete s onima koji zauzimaju manje od petnaest posto prostora na zaslonu, bit ćete u sigurnoj zoni. Osim toga, Poptin također ima skočne prozore koji su posebno prilagođeni mobilnim uređajima.

2. Mogućnost prikazivanja na optimalnoj lokaciji
Osim vrste skočnog prozora, njegov položaj također igra ključnu ulogu u određivanju je li nametljiv za korisnika ili ne. Ako odaberete pravu lokaciju, gdje može upadati u oči, a ne prekrivati ​​tekst i smetati, postići ćete dva gola iz jednog pokušaja.

Kako bi pomogao u tome, Poptin dolazi s puno ugrađenih, fleksibilnih opcija postavljanja koje se mogu implementirati jednim klikom bez prethodnog znanja kodiranja. Možete sami provjeriti različite mogućnosti postavljanja s njihovim dinamičkim opcijama na početnoj stranici.

3. Može strateški odrediti vrijeme pojavljivanja skočnih prozora
S obzirom na to koliko smo daleko evoluirali u svijetu marketinga, ljudi danas mrze da im se prodaje ili da im se govori o proizvodima ili bilo čemu u tom smislu bez njihovog prethodnog pristanka. Svako zadiranje u njihov osobni prostor prije nego što pokažu interes za proizvod ili uslugu biva odmah klasificirano kao nametljivo i odvratno.

S obzirom na ovakav način razmišljanja posjetitelja weba, vrijeme koje osoba provodi na vašoj web stranici može se smatrati prilično točnim odrazom njihove razine interesa. To može značiti da ćete, ako tempirate pojavljivanje svog skočnog prozora, dati potrebne informacije i biti angažirani bez ometanja. Googleov algoritam u potpunosti je prilagođen skočnim prozorima koji se pojavljuju nakon što posjetitelj provede određeno vrijeme na toj stranici.

Jasno je da ako pratite korisnikovo putovanje i ispustite mamce za prava u pravom trenutku, sigurno će uspjeti u smislu sastavljanja popisa ili zadržavanja njihovog angažmana i fiksiranja njihovog interesa na web stranici.

U tu svrhu, Poptin vam omogućuje da kontrolirate vrijeme pojavljivanja skočnog prozora – kada se prikazuje i koliko dugo. Također dolazi u paketu s naprednim značajkama koje vam omogućuju kontrolu učestalosti prikazivanja svakom posjetitelju praćenjem njihovog jedinstvenog ponašanja na licu mjesta. Na primjer, ako otkrije da posjetitelji otkrivaju namjeru izlaska, može se pokrenuti skočni prozor da ih spriječi u izlasku. Alternativno, neki skočni prozori mogu se zakazati i rezervirati samo za ponovne posjetitelje koji su već na sredini vašeg toka.

4. Omogućuje skočne prozore na određene datume i vremena.
Mnogo puta, kada eksperimentirate s kampanjom, možda ćete htjeti testirati i otkriti koja je najbolja taktika koju treba slijediti. Kada je u pitanju optimizacija s obzirom na korištenje ili položaj skočnih prozora, Poptin čak može pomoći s omogućavanjem skočnih prozora u određene dane i vrijeme.

Možete koristiti ovu značajku i možda isprobati različite skočne opcije ili isprobati malo nametljiviju opciju kada je vaš očekivani promet nizak. Na taj način možete promatrati i analizirati utjecaj na konverzije bez značajnog utjecaja na ukupnu stopu napuštanja početne stranice.

5. Omogućuje ciljanje prema izvoru prometa
Jedno područje na koje treba biti vrlo oprezan kada koristite skočne prozore je njihov izgled na temelju izvora prometa. Ako vaši posjetitelji dolaze na vašu web stranicu iz rezultata tražilice, a vi prikažete skočni prozor čim stignu na vašu stranicu iz SERP-a, to će dati negativan signal algoritmu tražilice i negativno utjecati na vaš rang.

Međutim, ako se skočni prozori pojavljuju kada promet dolazi s društvenih medija ili kada se posjetitelj kreće kroz različite stranice vaše web stranice nakon što je prošao svoju prvu ulaznu točku, to neće imati negativan utjecaj na rangiranje. Poptin dolazi s mogućnostima razlikovanja između izvora prometa i omogućuje napredno ciljanje prema izvoru prometa. Stoga pomaže u lakšem prevladavanju problema s nicanjem zubića.

seo i skočni prozori
SEO optimizacija, izometrijski koncept modernog ravnog dizajna. Koncept tražilice i ljudi. Predložak odredišne ​​stranice. Konceptualna izometrijska vektorska ilustracija za web i grafički dizajn.

6. Provedite besprijekorno A/B testiranje i optimizirajte
Da biste bili uspješni u bilo kojoj mrežnoj aktivnosti, vrlo je važno slijediti odmjeren pristup koji se temelji na podacima. Ako želite poboljšati svoje korisničko iskustvo i rezultirajući SEO rang, važno je da izvršite analizu i svojim klijentima poslužite samo ono što oni cijene najbolje.

Univerzalni način da se to postigne u digitalnom svijetu je A/B testiranje, a Poptin pomaže u njegovoj besprijekornoj provedbi. Omogućuje izradu A/B testova u nekoliko jednostavnih klikova koji traju čak i manje od minute. Pomoću te opcije možete usporediti vrijeme, otkrivenu interakciju, uzorak i okidače te odabrati najučinkovitiju verziju skočnih prozora za svoju web stranicu.

7. Ugrađeni mehanizam za optimizaciju automatskog učenja
Sada pretpostavimo da nemate vremena za vlastitu analizu učinka. Čak i u toj situaciji, platforma Poptin može raditi za vas u pozadini i predložiti optimalni skočni prozor i vrijeme sa svojom značajkom Autopilot Trigger. Njegov algoritam opremljen je tehnologijom za učenje i tumačenje ponašanja posjetitelja i prikupljanje najboljih prijedloga koji će vam pomoći da dobijete optimizirane rezultate.

8. Tehnički dobro izgrađen
Uz sve navedeno, korištenje skočnih prozora napravljenih s Poptinom pomaže vam ponuditi svojim posjetiteljima agilno i besprijekorno iskustvo pregledavanja. Brzina učitavanja stranice, kao što znamo, jedan je od čimbenika koji određuju korisničko iskustvo, a također utječe na rangiranje u tražilicama.

Poptin koristi mreže za isporuku sadržaja (CDN) na nekoliko svjetskih lokacija. To pomaže povećati vrijeme učitavanja stranice, omogućuje brže indeksiranje slika i također jača sigurnosni aspekt. Korištenje mehanizama predmemorije još je jedan doprinos brzini.

Zaključak

Ukratko, istina je da su skočni prozori iznimno učinkovit način da privučete pažnju i maksimalno iskoristite svoj web promet. Međutim, kako biste to postigli i također osigurali da vas algoritam pretraživanja u svijetu pokretanom mobilnim uređajima ne kažnjava zbog agresivnosti i nametljivosti, morate biti inteligentni u načinu na koji koristite skočne prozore. Poptin je jedinstveni odgovor na to da budete pametni i učinkoviti i može vam pomoći da dobijete željeni odgovor od prometa bez gubitka SEO soka.

Prakash je izvršni direktor i suosnivač Rankedy - An Sve u jednom SEO softveru s jedinstvenim značajkama za poboljšanje rangiranja web stranice na Googleu. Toliko opsjednut SEO dinamikom, nastavlja inovirati alate koji pomažu tvrtkama da radikalno poboljšaju performanse svojih tražilica