Domaći  /  Svie-mail marketingprodajni  /  Kako koristiti marketing putem e-pošte za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija

Kako koristiti marketing e-poštom za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija

Kako koristiti marketing e-poštom za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija

Želite li unaprijediti svoje poslovanje i privući više potencijalnih kupaca i konverzija? Pa, imate sreće! Marketing e-poštom, u kombinaciji sa strateški postavljenim skočnim prozorima i skočnim prozorima za izlaz, može učiniti čuda za vaše poslovanje. 

U ovom vodiču provest ćemo vas kroz postupak korištenja marketinga putem e-pošte za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija, s posebnim naglaskom na skočne prozore s namjerom izlaza. Započnimo!

Stvarnost modernog e-mail marketinga

Marketing e-poštom ostaje jedan od najučinkovitijih kanala za interakciju s vašom publikom i povećanje konverzija. Omogućuje vam izravnu komunikaciju sa svojim pretplatnicima, izgradnju povjerenja i njegovanje odnosa tijekom vremena. 

Ključ leži u pružanju vrijednog sadržaja i personaliziranih ponuda koje odgovaraju potrebama i željama vaše publike. Zapravo, 90% marketinških stručnjaka vjeruje da personalizacija poboljšava uspjeh marketinga putem e-pošte. 

Da biste se zaista istaknuli u današnjem svijetu, morat ćete personalizirati svoju e-poštu. To može dovesti do poboljšanih otvorenih stopa, angažmana kupaca i povećanog povrata ulaganja.

Kako se izdvojiti od buke

Sa svojim izravnim i personaliziranim pristupom, marketing e-poštom može promijeniti pravila igre za tvrtke koje žele maksimalno povećati angažman korisnika i konverzije. Sada ćemo istražiti nekoliko taktika koje su se pokazale vrlo učinkovitima u pomaganju tvrtkama da se istaknu iz buke putem marketinga putem e-pošte.

Strateški postavite skočne prozore

Popups su alati koji privlače pažnju i mogu značajno povećati vaš popis e-pošte. Postavite ih strateški na svoje web mjesto kako biste privukli pozornost posjetitelja u pravom trenutku. 

Koristite privlačan dizajn i uvjerljiv tekst kako biste privukli posjetitelje da se pretplate. Dobro dizajniran skočni prozor može pretvoriti povremene posjetitelje web stranice u vrijedne potencijalne kupce.

Koristite skočne prozore s namjerom izlaza

Skočni prozori s namjerom izlaza mijenjaju igru ​​u smanjivanju stope napuštanja stranice i pretvaranju posjetitelja koji su napustili stranicu u pretplatnike ili kupce. Ti se skočni prozori pokreću kada posjetitelj namjerava napustiti vašu web stranicu, poput pomicanja miša prema gumbu za zatvaranje preglednika. 

Osmislite uvjerljive poruke i ponude u svojim skočnim prozorima s namjerom izlaza kako biste privukli posjetitelje da ostanu, pretplate se ili kupe prije nego odu.

Personalizirajte svoje skočne prozore

Personalizacija je ključna kako bi vaši skočni prozori bili učinkovitiji. Koristite opcije ciljanja za prikaz relevantnih ponuda određenim segmentima vaše publike. 

Prilikom prilagođavanja skočnih prozora uzmite u obzir lokaciju, ponašanje pregledavanja ili izvor preporuke. Prilagođavanje vaše poruke individualnim potrebama i interesima vaših posjetitelja može značajno povećajte stope konverzije.

E-mail

Ponudite neodoljive poticaje

Kako biste potaknuli posjetitelje na pretplatu ili kupnju, ponudite im neodoljive poticaje. To može biti popust na njihovu prvu kupnju, besplatnu dostavu, besplatno probno razdoblje ili ekskluzivni pristup vrhunskom sadržaju. 

Provjerite jesu li poticaji relevantni za vašu publiku i stvorite osjećaj hitnosti koji će potaknuti hitnu akciju. Neki od najboljih načina za to su:

1- Popusti i promocije

Svatko voli dobru ponudu! Nudi ekskluzivne popuste, promotivni kodovi ili vremenski ograničene ponude za vaše pretplatnike e-pošte mogu stvoriti osjećaj hitnosti i potaknuti ih na kupnju.

Bilo da se radi o postotku popusta, besplatnoj dostavi ili kupnji jedan-dobi jedan, promocije mogu učinkovito potaknuti konverzije.

2- Besplatni proizvodi i uzorci

Pružanje besplatnih poklona ili uzoraka vaših proizvoda ili usluga moćan je način predstavljanja novih ponuda vašim pretplatnicima. 

Omogućuje im da iskuse vrijednost i kvalitetu koju nudite, povećavajući vjerojatnost da postanu kupci koji plaćaju u budućnosti. Možete ponuditi besplatnu e-knjigu, resurs za preuzimanje ili probno razdoblje za vaš softver.

3- Ekskluzivni sadržaj

Isporuka vrijednog i ekskluzivnog sadržaja vašim pretplatnicima e-pošte može učiniti da se osjećaju posebno i cijenjeno. 

To može uključivati ​​pristup objavama na blogu samo za članove, industrijskim izvješćima, webinarima ili Video tutoriali. Nudeći jedinstven i pronicljiv sadržaj, pozicionirate se kao autoritet u svom području i gradite vjerne sljedbenike.

4- Nagrade i programi vjernosti

Implementacija programa nagrađivanja ili vjernosti za vaše pretplatnike e-pošte može potaknuti ponovljene kupnje i potaknuti lojalnost kupaca. 

Možete ponuditi bodove za svaku kupnju koji se mogu iskoristiti za popuste, besplatne stvari ili posebne pogodnosti. Ovo ne samo da potiče angažman, već i potiče dugoročne odnose s vašim kupcima.

5- Natjecanja i darivanja

Pokretanje natjecanja ili darivanja isključivo za vaše pretplatnike e-pošte može izazvati uzbuđenje i angažman. Potaknite pretplatnike na sudjelovanje tako što ćete ponuditi priliku za osvajanje vrijedne nagrade ili darovne kartice. 

Međutim, pobrinite se da je natjecanje u skladu s vašim brendom i potiče dijeljenje na društvenim mrežama kako biste proširili svoj doseg i povećajte svoj popis e-pošte.

6- Rani pristup i kratak pregled

Omogućite svojim pretplatnicima e-pošte ekskluzivan rani pristup novim proizvodima, uslugama ili nadolazećim rasprodajama. Zavirivanja podižu iščekivanje i čine da se osjećaju kao VIP osobe. 

Ovaj ekskluzivni pristup može stvoriti osjećaj hitnosti i potaknuti konverzije jer pretplatnici žele biti prvi koji će iskoristiti najnovije ponude.

Osmislite privlačan sadržaj e-pošte

Nakon što uhvatite adrese e-pošte svojih potencijalnih klijenata, vrijeme je da njegujete te odnose kroz zanimljiv sadržaj e-pošte. Napravite seriju e-poruka dobrodošlice kako biste novim pretplatnicima predstavili svoju marku i ispunili obećanja koja ste dali u svojim skočnim prozorima. 

Pružite vrijedan sadržaj, poput korisnih savjeta, uvida u industriju i ekskluzivnih ponuda, kako bi vaši pretplatnici ostali angažirani i željni čuti od vas.

Automatizirajte svoje kampanje putem e-pošte

Optimizirajte svoju produktivnost i pojednostavnite operacije implementacijom automatiziranih kampanja putem e-pošte. Iskoristite snagu alata za automatizaciju marketinga za isporuku prilagođenih e-poruka prilagođenih specifičnim okidačima ili radnjama vaših pretplatnika.

Jedna učinkovita strategija uključuje slanje naknadne e-pošte koja sadrži personalizirane preporuke proizvoda osobama koje su ostavile artikle u svojim košaricama. Na taj način možete uštedjeti dragocjeno vrijeme i povećati učinkovitost u njegovanju potencijalnih kupaca.

Testirajte i optimizirajte

Ljepota marketinga e-poštom je u tome što pruža brojne mogućnosti za a / b ispitivanje i optimizacija. Eksperimentirajte s različitim predmetima, izgledima e-pošte, CTA-ovima i vremenskim rasporedima kako biste pronašli što najbolje odgovara vašoj publici. 

Pratite svoju analitiku e-pošte putem najbolji alati za analizu e-pošte za praćenje stope otvaranja, stope klikanja i konverzija. Kontinuirano poboljšavajte svoje strategije kako biste poboljšali izvedbu marketinga putem e-pošte.

Osoba koja radi na prijenosnom računalu

7 taktika za stvaranje djelotvornih potencijalnih klijenata s marketingom putem e-pošte

U svijetu digitalnog marketinga koji se stalno razvija, e-pošta ostaje moćan alat za generiranje djelotvornih potencijalnih klijenata. Pripremite se za otključavanje potencijala marketinga putem e-pošte i pojačajte svoje napore u stvaranju potencijalnih klijenata.

1- Izravna i osobna komunikacija

E-pošta vam nudi jedinstvenu priliku da izravno stupite u kontakt sa svojom publikom. Za razliku od društvenih medija, gdje se poruke lako mogu izgubiti, e-poruke izravno slijeću u inbox vaših pretplatnika.

Ova izravna isporuka potiče osobniju i intimniju vezu, osnažujući vas da izgradite povjerenje i njegujete dugotrajan odnos sa svojom publikom. 

Iskorištavanjem snage e-pošte možete stvoriti značajnu vezu sa svojim primateljima, osiguravajući snažnu i trajnu vezu.

2- Ciljano i segmentirano slanje poruka

S marketingom putem e-pošte možete segmentirati svoju publiku na temelju demografskih podataka, preferencija, povijesti kupovine ili razine angažmana. 

Ova segmentacija omogućuje vam da svoje poruke prilagodite određenim skupinama, osiguravajući da je vaš sadržaj vrlo relevantan i vrijedan za svakog primatelja. Slanjem ciljane e-pošte povećavate šanse za povećanje angažmana, konverzija i prodaje.

3- Njegujte odnose i gradite povjerenje

E-pošta pruža priliku za njegovanje odnosa sa svojim pretplatnicima tijekom vremena. 

Dosljednim pružanjem vrijednog sadržaja, korisnih savjeta, ekskluzivnih ponuda i personaliziranih preporuka, možete se pozicionirati kao autoritet u svojoj industriji i izgraditi povjerenje svoje publike. 

Povjerenje vaših klijenata će rasti, a tako i vjerojatnost konverzija, budući da je veća vjerojatnost da će se pretplatnici uključiti u vaš brend i kupovati.

4- Automatizacija i skalabilnost

Marketinške ponude putem e-pošte automatizacija mogućnosti koje štede vrijeme i usmjeravaju vaše marketinške napore. 

Automatizacija vam omogućuje isporuku pravovremenih i relevantnih poruka vašim pretplatnicima bez potrebe za stalnom ručnom intervencijom. Ova skalabilnost osigurava da i dalje možete pružati personalizirana iskustva za svakog pretplatnika kako vaša lista e-pošte raste.

5- Mjerljivo i temeljeno na podacima

Steknite vrijedan uvid u izvedbu svojih marketinških kampanja putem e-pošte. Možete učinkovito pratiti bitne metrike kako biste poboljšali svoje marketinške napore putem marketinga putem e-pošte.

Ovi su podaci vrijedan izvor za kontinuirano analiziranje i optimiziranje vaše marketinške strategije e-pošte. Možete poboljšati svoj pristup na temelju onoga što najbolje odjekuje kod vaše publike eksperimentiranjem s različitim elementima vaše marketinške strategije putem e-pošte.

6- Isplativo i visok ROI

Marketing e-poštom poznat je po iznimnom povratu ulaganja (ROI). Izuzetno je isplativ u usporedbi s tradicionalnim marketinškim kanalima, omogućujući tvrtkama svih veličina da iskoriste njegove prednosti.

Iskorištavanjem pristupačnih pružatelja usluga e-pošte i dosezanjem šire publike, potencijal za značajan ROI je značajan. Ova pristupačnost i mogućnost povezivanja s mnogim primateljima postavili su pozornicu za vrlo unosan ishod.

7- Izgradite svoj popis e-pošte

Kako biste iskoristili snagu marketinga e-poštom, potreban vam je popis e-pošte. Započnite stvaranjem uvjerljivih vodećih magneta, kao što su e-knjige, vodiči ili ekskluzivni popusti, kojima posjetitelji mogu pristupiti pretplatom na vaš popis e-pošte. 

Promovirajte ove vodeće magnete kako biste privukli potencijalne pretplatnike putem raznih kanala, uključujući svoju web stranicu, društvene medije i blog.

Povećajte prodaju svoje tvrtke danas

Čestitamo! Sada dobro razumijete kako koristiti marketing e-poštom za povećanje potencijalnih kupaca i konverzija. Strateškim postavljanjem skočnih prozora, posebno skočnih prozora s namjerom izlaza, i nuđenjem personaliziranih poticaja, možete proširiti svoj popis e-pošte i posjetitelje pretvoriti u vjerne kupce. 

Ne zaboravite dostaviti vrijedan sadržaj kroz zanimljive e-poruke, automatizirati svoje kampanje i redovito optimizirajte svoje strategije. Samo naprijed, provedite ove savjete u djelo i gledajte kako vaše poslovanje napreduje uz moć marketinga putem e-pošte.

Sada možete započeti s Poptinom i stvoriti nevjerojatne skočne prozore koji potiču konverzije. Sve što trebate učiniti je prijavite se ovdje.

Pretvorite više posjetitelja u kupce, potencijalne kupce i pretplatnike e-pošte Poptinprekrasni i visoko ciljani skočni prozori i obrasci za kontakt.