Početna  /  SviCRMvodeća generacija  /  8 najboljih alata za stvaranje potencijalnih klijenata za SaaS tvrtke

8 najboljih alata za stvaranje potencijalnih klijenata za SaaS tvrtke

Kako bi poboljšale ovaj skup mogućnosti, tvrtke koriste različite taktike stvaranja potencijalnih klijenata. Međutim, budući da vaši konkurenti također traže potencijalne kupce na mreži, bit će teško privući pozornost istih ljudi. 

Ručno traženje prodaje oduzima vrijeme od drugih prodajnih operacija koje mogu povećati prihode. Softver za generiranje potencijalnih klijenata, često poznat kao softver za generiranje potencijalnih klijenata, automatizira i fino podešava proces traženja potencijalnih klijenata. Omogućuje vašem marketinškom timu da razvije kampanje koje generiraju potencijalne klijente više kvalitete.

Koje su značajke softvera za generiranje potencijalnih klijenata?

Evo pet najvažnijih kvaliteta kada tražite sustav za stvaranje potencijalnih kupaca.

User-friendly sučelje

Čak će i najsofisticiraniji softver biti beskoristan u vašim rukama ako ga ne budete mogli koristiti. Marketinški timovi su marketinški stručnjaci, a ne web programeri. Potražite softver za generiranje potencijalnih klijenata sa sučeljem jednostavnim za korištenje i raznim alternativama za obuku. Tada ga bilo tko u vašem timu može koristiti bez tehničkih poteškoća.

integracije

Budući da nedvojbeno već koristite poslovne aplikacije, bilo koji softver za generiranje potencijalnih klijenata koji odaberete trebao bi imati integracije. To vam omogućuje komunikaciju podataka između vašeg sustava za generiranje potencijalnih klijenata i vašeg CRM-a, aplikacija za e-poštu i drugih platformi povezanih s poslovanjem.

analitika

Ključno je imati točne i ažurne podatke dok razvijate poboljšane procedure tvrtke. Bilo koji softver za stvaranje potencijalnih klijenata koji odaberete trebao bi sadržavati kompletan mogućnosti analitike i izvješćivanja. Na taj način možete stalno pratiti brojke. To vam omogućuje donošenje odluka za poboljšanje na temelju podataka i prepoznavanje područja u kojima ne ispunjavate svoje ciljeve.

Automatizacija

Odgovarajući na potencijalne klijente, procjenjujući podatke i dajući prednost potencijalnim klijentima, automatizacija štedi značajnu količinu vremena. Nije potrebno automatizirati svaki zadatak na vašem popisu obaveza. Međutim, mogućnost izbora podrazumijeva veći utjecaj na to kako ćete timovi koriste svoje vrijeme.

Upravljanje odnosima s kupcima

CRM alati — upravljanje odnosima s klijentima — vjerojatno će se pojaviti u vašoj potrazi za softverom za stvaranje potencijalnih kupaca. CRM često uključuje stvaranje potencijalnih klijenata jer je sve to dio njegovanja klijenata u vašem prodajnom kanalu i uspostavljanja baze lojalnih kupaca.

Najbolji alati za stvaranje potencijalnih klijenata za SaaS tvrtke

Alati za stvaranje potencijalnih klijenata podijeljeni su u više kategorija.  

 • Sljedeći su najpopularniji oblici alata za generiranje potencijalnih kupaca koje bi tvrtke mogle koristiti:
 • Stvaranje potencijalnih klijenata na stranici uključuje privlačenje potencijalnih kupaca s web stranice pomoću obrazaca za uključivanje i promocija.
 • E-mail marketing – Kampanje se koriste za njegovanje potencijalnih klijenata za povećanje angažmana.
 • Tražilice adresa e-pošte – Pronađite potencijalne klijente, pretvorite ih u potencijalne klijente i dodajte ih na popis e-pošte.
 • Izgledi i domet – Prikupite podatke za kontakt od posjetitelja i dođite do mogućih potencijalnih kupaca.
 • Alati za upravljanje odnosima s kupcima – Potencijalni klijenti su povezani i nadzirani.
 • Alati za oglašavanje – Oglasi su ključni za povećanje prometa na web stranici i zadržavanje interesa posjetitelja do kraja njihovog ciklusa kupovine.
 • Alati za komunikaciju – Alati za korisničku podršku uživo pomažu tvrtkama u generiranju potencijalnih klijenata.

Zaronimo dublje u svaki SaaS alat za stvaranje potencijalnih klijenata. 

1. Alati za traženje i širenje – SalesIntel

SalesIntel vam omogućuje pristup milijunima donositelja odluka i hiperciljanih organizacija na temelju tehnologije, veličine tvrtke, geografskog položaja, signala namjere kupnje i drugih čimbenika.

SalesIntel vam pomaže u razvoju vašeg idealnog profila klijenta i lociranju potencijalnih klijenata u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Kanadi.

S podacima o namjerama kupaca, SalesIntel pomaže predstavnicima u ciljanju klijenata koji su aktivno uključeni u proces kupnje i spremni su kupiti već danas. Putem platforme možete dobiti izravno radno mobilno biranje. 

Značajke za stvaranje potencijalnih klijenata uključuju:

 • Ciljanje s iznimnom preciznošću
 • Kontaktirajte administraciju
 • Integracije s marketing automatizacijom i CRM sustavima
 • Izvoz CRM podataka
 • Podaci o tehnologiji, firmografiji i namjeri kupca
 • Automatsko obogaćivanje podataka
 • Dodatak za Chrome – RevDriver

Sve te značajke i skupovi podataka čine SalesIntel jednim od najbolje ZoomInfo alternative za traženje prodaje. 

2. Generiranje potencijalnih klijenata na stranici – Hubspot 

Hubspotov marketinški softver je mjesto na jednom mjestu koje tvrtkama omogućuje da poboljšaju posjetitelje, prikupe više potencijalnih kupaca i promoviraju ih putem e-pošte i oglašavanja. Iako je skuplji, Hubspot nudi mnoge značajke koje ga čine vrijednim.

Hubspot možete koristiti za stvaranje učinkovitih marketinških kampanja, privlačenje posjetitelja i pretvaranje u kupce. Možete koristiti mogućnosti za stvaranje automatiziranih procesa, upravljanje računima na društvenim mrežama i kampanjama putem e-pošte te se usredotočiti na stvaranje potencijalnih klijenata saas. To je izvrsna opcija za mala poduzeća.

Značajke stvaranja potencijalnih klijenata uključuju:

 • Graditelj odredišnih stranica
 • Obrasci
 • analitika
 • Razgovorni botovi i live chat
 • Upravljanje oglasima

3. Alat za oglašavanje – Google AdWords

Zašto ne biste pokrenuli oglašavanje dok je vaša ciljana publika blizu? Za plasman oglasa na tražilici, Google Ads je najbolja opcija. Povećava mogućnost da posjetitelji web stranice dođu na vašu stranicu, poboljšavajući mogućnost stope konverzije.

To je izvrsno, pristupačno rješenje za mala poduzeća s ograničenim sredstvima za oglašavanje. Oglasi se plaćaju po kliku.

Slijede neke značajke stvaranja potencijalnih klijenata:

 • Hiperspecifično ciljanje ovisno o vašim ICP-ovima 
 • Optimizirajte svoje ponude na mikro razini kako biste poboljšali ROI
 • Držite publiku zainteresiranom remarketing oglašavanjem dok ne ispune obrazac i dođu do koraka odluke.

4. Ekstraktor e-pošte – Chrome Extension RevDriver

RevDriver omogućuje brzi pristup najpouzdanijoj tvrtki i kontakt informacijama prilikom istraživanja web stranice. To je besplatni dodatak za Chrome koji vam omogućuje traženje potencijalnih klijenata u stvarnom vremenu. Dok tražite na LinkedInu i korporativnim web stranicama, lako možete prikupljati podatke o osobama i tvrtkama.

RevDriver analizira web stranice koje gledate i inteligentno prepoznaje tvrtku i podatke za kontakt na stranici.

Značajke za generiranje potencijalnih klijenata

 • Istraživanje u stvarnom vremenu
 • E-mail adrese su provjerene
 • Telefonski brojevi s izravnim biranjem
 • Podaci o tehnologiji poduzeća
 • Podaci o namjerama kupaca Firmografski podaci
 • Izvoz CRM podataka

5. Alat za pametne skočne prozore – Poptin 

Nekoliko je web-mjesta koristilo neugodan skočni prozor za ulazak na web u ranim danima internetskog marketinga. Zauzeo je cijeli zaslon prije nego što je posjetitelj web stranice mogao pročitati materijal. Posjetitelji bi izašli bez pregleda web stranice; značajan promet je izgubljen kao rezultat ulaznih skočnih prozora. To je uzrokovalo oklijevanje pri instaliranju web-skočnih prozora. Međutim, postoji mnogo pametnih pop alata koji vam pomažu pretvoriti posjetitelje web stranice u potencijalne kupce

Poptin vam omogućuje da u nekoliko minuta razvijete snažne skočne prozore i obrasce za web-mjesto i poboljšate stopu konverzije vašeg web-mjesta. Ne morate ništa graditi od početka. Iskoristite Poptin skočne prozore i predloške obrasca e-pošte koji se mogu uređivati. Poptin jednostavan program za izradu skočnih prozora omogućuje vam stvaranje skočnih prozora i obrazaca u nekoliko minuta, bez potrebe za kodom.

Možete koristiti snagu skočnih prozora i obrazaca za kontakt koji se lako instaliraju koristeći WordPress, Wix, Shopify, ili bilo koja druga CMS platforma. Učinkovito angažirajte svoje posjetitelje prikazivanjem skočnih prozora temeljenih na ponašanju u odgovarajućem trenutku.

Nikad ne dopustite da posjetitelji vaše web stranice odu a da ništa ne poduzmu. Kada se posjetitelji spremaju napustiti vašu web-lokaciju, iznenadite ih intrigantnim ponudama putem skočnih prozora kako biste promovirali veće konverzije.

Isprobajte Poptin besplatno!

6. Quick Landing Page Builder – SeedProd

SeedProd je najbolji alat za izgradnju odredišne ​​stranice na tržištu. Možete stvoriti prekrasne odredišne ​​stranice u samo nekoliko minuta pomoću alata za izradu povuci i ispusti (i bez kodiranja).

Možete dizajnirati brojne stranice za svoje web mjesto pomoću alata za izradu povuci i ispusti prilagođen početnicima. SeedProd vas pokriva za prodaju, održavanje, webinare i optin kampanje. Ne morate se čak ni truditi oko izrade prilagodljivih stranica spremnih za mobilne uređaje s više od 150 predložaka odredišnih stranica. Sav posao već je obavljen za vas.

SeedProd povećava udio u igri pretvorbe povezivanjem s nekoliko pružatelja usluga e-pošte i štiti vaše stranice od neželjene pošte, botova i drugih lažnih unosa.

7. Komunikacijski alat – Drift

Poboljšajte korisničko iskustvo kako biste stvorili više potencijalnih klijenata i povećali izloženost svoje tvrtke. Drift je vaša platforma za stvaranje potencijalnih kupaca koja povezuje kupce i trgovce uz podizanje njihove stručnosti.

Drift je kreirao kategoriju Conversational Marketing kako bi primarno angažirao kupce u stvarnom vremenu. Uz razgovorni marketing možete uključiti potencijalne kupce u dijaloge u stvarnom vremenu i pružiti im informacije koje su im potrebne za kupnju. 

Sljedeće značajke generiraju potencijalne kupce:

 • Upravljanje računom s fokusom na uvide
 • Korištenje inteligencije posjetitelja za ubrzanje transakcijskih ciklusa
 • Personalizacija u stvarnom vremenu za relevantne rasprave

8. Marketinški alat za pretraživanje (SEO) – SEMrush

SEMrush je dobar SEO alat i alat za stvaranje potencijalnih kupaca koji marketinškim stručnjacima omogućuje izvlačenje bitnih informacija o njihovoj ciljnoj publici putem alata za izgradnju veza i pregled web-mjesta. Samo jedan račun može koristiti ključne značajke. SEMrush je dobro poznat po provjerama ispravnosti na web-mjestima s određenom namjerom ključnih riječi kako bi se poboljšale mogućnosti istraživanja, kao što je mogućnost revizije web-mjesta.

Prednosti stvaranja potencijalnih klijenata:

 • Opsežno istraživanje konkurenata
 • Analitika za na stranici SEO predstava
 • Analiza natjecatelja za pobjedničku taktiku

9. Alat za planiranje kalendara – Calendly

Calendly omogućuje tvrtkama planiranje sastanaka, prodajnih poziva i drugih događaja. To je izvrstan alat za generiranje potencijalnih kupaca za poduzetnike, mala poduzeća i prodajne timove. Kao što naziv implicira, možete odabrati raspored koji najbolje odgovara vašim potrebama marketinga putem e-pošte.

Značajke stvaranja potencijalnih klijenata uključuju sljedeće:

 • Rezervacija je olakšana sinkronizacijom kalendara.
 • Snaga automatizacije u praćenju.
 • Integracije plaćanja pomoću Stripea i PayPala.
 •  

Traženje adresa e-pošte – brisanje

Clearout Email Finder pomaže vam da pronađete adrese e-pošte potencijalnih klijenata koristeći njihovo ime i domenu tvrtke. To je jedan od najboljih alata kada je u pitanju pronalaženje potvrđene adrese e-pošte.

To je najbolji izbor za tvrtke koje generiraju potencijalne klijente jer pruža ocjenu pouzdanosti za svaku e-poštu koja im pomaže optimizirati povrat ulaganja u hladnu e-poštu ciljanjem samo na stvarne i angažirane potencijalne klijente.

Značajke generiranja potencijalnih klijenata uključuju:

 • Bulk Email Finder
 • Ocjena pouzdanosti isporuke za svaku adresu e-pošte
 • Timski račun za voditelje prodaje
 • Integrira se s vrhunskim prodajnim CRM-ovima
 • Nadzorna ploča Analytics
 • Nedavno pokrenuto – LinkedIn Email Extraction

Hrana za ponijeti kući

Samo najbolja kombinacija SaaS alata za stvaranje potencijalnih klijenata može privući, njegovati i pretvoriti potencijalne klijente u kupce. Budući da se tržište uvijek mijenja, vaši se kupci također moraju prilagoditi.

Morate biti otvorenog uma dok razmatrate preporuke koje mogu pomoći vašoj tvrtki da se promijeni. Sve ovo možete postići dok istovremeno gradite aktivnu kupovnu zajednicu s ispravnim pristupom generiranju potencijalnih kupaca.

Voditeljica je marketinga tvrtke Poptin. Njezina stručnost kao pisca sadržaja i marketinškog stručnjaka vrti se oko osmišljavanja učinkovitih strategija konverzije za rast poslovanja. Kad ne radi, prepušta se prirodi; stvaranje avantura koje se događaju jednom u životu i povezivanje s ljudima svih vrsta.