Početna  /  SviCROprodajni  /  Kako iskoristiti AI za skuplju i unakrsnu prodaju svojim klijentima ovog BFCM-a

Kako iskoristiti AI za skuplju i unakrsnu prodaju svojim klijentima Ovaj BFCM

Kupci koji željno očekuju ponude velikih kupnji za Crni petak i Cyber ​​ponedjeljak (BFCM) sada su godišnji ritual. Ne tako davno, većina blagdanske kupnje obavljala se u fizičkim izlozima, trgovačkim centrima i supermarketima. Ali stvari su se drastično promijenile s brzim procvatom e-trgovine.

BFCM je već postavio novu prekretnicu za online kupnju u 2020. s a porast od 22% (YoY), što iznosi 9 milijardi dolara. I, unatoč ponovnom otvaranju fizičkih izloga, čini se da 2021. nije ništa drugačija u pogledu online kupovine. Sedamdeset četiri posto kupaca koji ove godine očekuju kupnju online, prema anketi Publicis Sapient.

Anketa web stranice Black Friday to sugerira 52% korisnika su spremni iskoristiti promotivne ponude i popuste na ovaj dan. Osim toga, predviđa se da će kupnja putem interneta tijekom Cyber ​​ponedjeljka ove godine porasti za 61%.

AI može promijeniti igru ​​tijekom BFCM-a

Maloprodajne tvrtke doživljavaju snažnu digitalnu transformaciju, osobito nakon karantina izazvanih pandemijom. Strojno učenje (ML) pokretano velikim podacima može pomoći tvrtkama u predviđanju potražnje i personalizaciji usluga korištenjem umjetne inteligencije (AI).

Kao eCommerce tvrtka, možete imati koristi od modeli sklonosti koji pomažu u predviđanju ponašanja potrošača na temelju podataka koje imate o prošlim kupnjama. Budući da su ML motori izgrađeni na vrhu umjetne neuronske mreže koji mogu oponašati proces učenja u ljudskom mozgu, postižu sve višu razinu točnosti s više upotrebe.

Umjetna inteligencija također može pomoći u procjeni broja proizvoda i inventara koji su vam potrebni "pri ruci" da biste uzeli u obzir povećanje i unakrsnu prodaju. Nadalje, omogućuje vam učinkovito planiranje i upravljanje cijenama, logistikom i distribucijom tijekom BCFM prodaje.

Uz zašto iza upotrebe AI jasno, vrijeme je da saznate kako možete iskoristiti AI ovaj BFCM za uspjeh e-trgovine. Provjerite ove pametne načine za iskorištavanje AI i prerastanje konkurencije.

Prilagođene preporuke

Internetske trgovine svjedoče a 220% povećanje prometa na Crni petak, prema Adtheninim podacima. Jedan od načina da to najbolje iskoristite je korištenje umjetne inteligencije koja optimizira konverziju. Ovdje se sustavi preporuka isplate.

Algoritmi za preporuke koje je uveo Amazon redefinirali su tržište e-trgovine jer ga sada koristi gotovo svaka internetska trgovina. Mnoge tvrtke koje se bave e-trgovinom sve više koriste podatke iz različitih izvora trećih strana kako bi procijenile što će kupac sljedeće kupiti na temelju svojih nedavnih kupnji.

Personalizacija proizvoda moguća je kada znate što su vaši kupci nedavno kupili. Na primjer, ako je vaš kupac kupio novi pametni telefon na rasprodaji Crnog petka, iskoristite AI kako biste ponudili produženo jamstvo i plan zaštite zaslona pod prijedlozima "obično se kupuju zajedno". Na ovaj način možete koristiti AI za oboje — za skuplju i unakrsnu prodaju proizvoda putem prijedloga proizvoda.

Alati za e-trgovinu pokretani umjetnom inteligencijom kao Dijalog može isporučiti personalizirane preporuke proizvoda zajedno s prilagođenim porukama. Njegov #Recommender prikazuje automatizirane povezane prijedloge proizvoda na stranici proizvoda, stranicama kolekcija i početnoj stranici.

U konačnici, imate koristi od analize kupovnog ponašanja svojih kupaca koji se uvijek iznova vraćaju u vašu tvrtku. Alati za strojno učenje mogu vam pomoći predvidjeti navike i preferencije kupaca pri ponovnoj kupnji.

Osim toga, ako koristite ispravan označavanje podataka tehnike i visokokvalitetne bilješke, AI model to može lako naučiti i ispravno izvršiti zadatke. To će vam pomoći pružiti prilagođenije iskustvo korisnicima koji koriste prave podatke za remarketing.

Uspješna dodatna prodaja uz preporuke proizvoda

Personalizacija je jednostavna ako ste mala trgovina u gradu koja ima odnos jedan na jedan sa svojim kupcima. No većina trgovaca e-trgovinom ne funkcionira na taj način i ima previše različitih kupaca da bi personalizacija bila učinkovita.

Većina kupaca je sigurna što želi kupiti tijekom akcija Crnog petka i Cyber ​​ponedjeljka. Stoga, ako posjetitelji ne uspiju dovoljno brzo pronaći proizvode koje traže, napustit će vašu stranicu i preseliti se drugamo. 

Korištenje umjetne inteligencije za razumijevanje onoga što traže ključno je za brži završetak njihove pretrage i unakrsnu prodaju drugih relevantnih proizvoda. Mnogi divovi e-trgovine toga su itekako svjesni — zbog čega ćete među ostalima vidjeti prilagođene prijedloge na Amazonu, eBayu, Spotifyju i Netflixu.

Zato je ključno osigurati pametne proizvode i segmentaciju kupaca kako bi se prilagodili prijedlozi za proizvode koji otvaraju mjesta za mogućnosti prodaje na više cijena i dodatne prodaje. Internetska trgovina koja personalizira prijedloge proizvoda pomoću umjetne inteligencije može drastično povećati vrijednost njihove narudžbe i ukupni prihod.

Preferencijski profili koji uključuju precizne oznake proizvoda na razini atributa uz podatke o korisnicima za stvaranje prijedloga na svakoj stranici vaše web stranice, poboljšavajući vjerojatnost dodatne prodaje.

izvor

Prati se aktivnost pregledavanja korisnika stranice i oni dobivaju prijedloge koji odgovaraju njihovom profilu preferencija. Puno su značajnije preporuke povratnih gostiju.

Pretvorite neodlučne kupce prilagođenim skočnim prozorima

Ne želite izgubiti kupce koji su vam u prošlosti već ukazali povjerenje slanjem narudžbi. Ako imate trgovinu na Shopifyju, ona može maksimizirati blagdanski prihod identificiranjem i predstavljanjem relevantnih, zanimljivih i dodatnih proizvoda na temelju njihovog ponašanja. 

Na primjer, ako se vaši posjetitelji pomiču prema dolje do stranice s pojedinostima o proizvodu (PDP) nakon što su pogledali proizvod ili skaču između PDP-ova, to sugerira da ne nalaze ništa što traže i, u konačnici, mogu napustiti vašu stranicu. 

Morate implementirati metode za kontrolu takvih ispadanja, posebno usred BFCM prodaje. Jedna takva metoda uključuje prikazivanje skočnih prozora koji se pojavljuju kada se posjetitelj sprema napustiti vašu stranicu.

Kada dođe do ovakvog ponašanja pregledavanja, možete postaviti pametni skočni prozor s namjerom izlaza programiran za prikaz ponuda. Pomaže:

  • Zadržite potencijalne kupce
  • Smanjite napuštanje košarice
  • Poboljšajte stopu konverzije

Kada AI preuzme te operacije, kupci odmah dobivaju popuste i ponude koje odgovaraju njihovim željama. Možete odlučiti za što želite prilagoditi skočni prozor? Poboljšanje najnovije verzije proizvoda za koji je vaš kupac zainteresiran ili dodatna prodaja relevantnog proizvoda povezanog s nedavnim interesima vašeg kupca.

Dobro pročitajte: Pop-up primjeri Crnog petka za korištenje ove 2021

Šaljite prilagođene e-poruke za remarketing

Strojno učenje može nadvladati izazov pristupa stvarnim dodirnim točkama korisnika e-pošte rudarenjem podataka i profila preferencija dizajna.

Također možete koristiti rješenje koje pokreće umjetna inteligencija za automatiziranje prikupljanja podataka, štedeći vam vrijeme i pružajući korisne uvide u vaše kupce/posjetitelje web stranice.

AI otključava pristup ključnim podacima o korisnicima kako bi segmentirao vaše marketinške napore putem e-pošte u stotine internih pod-kampanja. Zamislite korištenje ovih podataka za naknadne e-poruke nakon prodaje s namjerom da iskoristite opoziv robne marke. 

Dakle, možete implementirati AI u ovaj BFCM bolje sastavljajte predmete e-pošte, cilja korisnike prema definiranim kategorijama kao što su "česti kupac", "nedavno stečeni kupac", "česti posjetitelj izloga" itd. Zatim koristi te skupove podataka za generiranje tema koje povećavaju vašu stopu otvaranja i klikanja, što u konačnici rezultira većim prihod. 

Evo kratkog primjera za bolje razumijevanje:

Pretpostavimo da kupac doda artikl u svoju košaricu, ali zatim napusti web stranicu bez kupnje. Neki ljudi mogu reagirati pozitivno ako ih se potakne na djelovanje nakon kratkog vremena, dok drugi to odluče ignorirati.

Integriranjem podataka o ponašanju ili prošlih podataka iz usporedivih kategorija kupaca, AI pomaže u određivanju optimalnog trenutka za ponovni pristup potencijalnom kupcu. Stoga, ako vaš pokrenute kampanje e-pošte automatizirani, imat će veću vjerojatnost uspjeha.

Dakle, ako je kupac kupio novo prijenosno računalo na rasprodaji Crnog petka, umjetna inteligencija vam može pomoći da prodate relevantan dodatni proizvod povezan s prijenosnim računalom na Cyber ​​ponedjeljak.

E-pošta se također može zakazati daleko prije Crnog petka i Cyber ​​ponedjeljka kako bi kupci imali dovoljno vremena da saznaju o izvrsnim ponudama koje će dobiti. 

Vrijeme je da povećate svoju prodaju

Nazvati BFCM eCommerce konkurenciju "žestokom" bilo bi podcjenjivanje.

AI može biti vaše tajno oružje. Učinkovita implementacija umjetne inteligencije tijekom BFCM-a temelji se na angažiranju kupaca na više dodirnih točaka kako bi njihovo iskustvo bilo ugodno i vođenje ih kroz kupovno putovanje i dalje.

Kao tehnologija koja je još uvijek u povoju, AI će se nastaviti razvijati, omogućujući vam bolje razumijevanje ponašanja potrošača i u konačnici pomoći u implementaciji strategija koje će poboljšati vašu izvedbu e-trgovine. Ali za sada je vrijeme da povećate svoju prodaju BFCM-a gore spomenutom taktikom.