Home  /  Svivodeća generacijaprodajni  / 12 stvari koje trebate znati o skočnim prozorima s namjerom izlaza iz mobitela

12 stvari koje trebate znati o skočnim prozorima s namjerom izlaza iz mobitela

Postoji dobar razlog zašto su skočni prozori s namjerom napuštanja mobilnih uređaja postali popularni posljednjih godina. Jeste li novi u konceptu? Ne brinite; ovdje smo da vam damo najniže informacije. Opremit ćemo vas znanjem za izradu skočnog prozora koji radi.  

Što je mobilni skočni prozor s namjerom izlaza?

Primjer skočnog prozora za mobitel iz modcloth-a

Snimak zaslona preuzet s modcloth.com 

Skočni prozori s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja mali su prozorčići s porukom koji se pojavljuju na zaslonu vašeg mobilnog telefona kada se spremate izaći s web stranice. Ove poruke obično sadrže ponude, kupone, informacije ili druge marketinške materijale koji vas potiču na akciju.

Vjerojatno ste ih vidjeli kada kupujete na mreži i počnete oklijevati ili se predomisliti. Tehnologija je super pametna - pojavljuje se kada se dogode određeni okidači. To može biti promjena u korisnikovom kretanju mišem, brzini ili ponašanju pomicanja. Tako je – algoritam zna što mislite samo na temelju toga kako pomičete kursor. 

Okidači namjere izlaza prikazuju se u alatu za izradu skočnih prozora Poptin

Ovi skočni prozori web-mjesta imaju za cilj privući vašu pozornost prije nego što potrčite prema izlazu. Daju vam primamljiv razlog da ostanete i nešto poduzmete. Na primjer, kupite sve što je u vašoj internetskoj košarici ili se prijavite za e-mail bilten u zamjenu za 10% popusta pri sljedećoj kupnji. 

Skočni prozori za izlaz iz mobilnog uređaja nisu učinkoviti samo na stolnim računalima. Oni su također korisna taktika u mobilnoj trgovini, jer su potpuno kompatibilni s mobilnim uređajima (iako ćete morati promijeniti svoj skočni prozor za mobilne korisnike).  

Što se tiče online prisutnosti, ključno je biti ispred krivulje. Kako se pojavljuju nove tehnologije i trendovi, poduzeća se moraju prilagoditi kako bi ostala konkurentna. Stoga je razumijevanje značaja domena poput .ai ključno jer odražava rastuću važnost umjetne inteligencije u raznim industrijama. Sada, zaronimo u to što je .ai domena? '.ai domena' je domena najviše razine koju prvenstveno koriste tvrtke i organizacije uključene u umjetnu inteligenciju.

12 stvari koje trebate znati o skočnom prozoru s namjerom izlaza iz mobitela

U ovom ćemo članku pokriti 12 stvari koje trebate imati na umu kada dizajnirate svoju strategiju skočnih prozora s namjerom izlaza iz mobilne mreže. Iako se može činiti da je to smiješno jednostavan koncept za koji morate razmišljati, potrebno je malo promišljanja i planiranja. 

Objasnit ćemo zašto je stvoren skočni prozor s namjerom izlaza, prednosti ove vrste skočnog prozora i što ga može aktivirati. Također ćemo govoriti o tome kako možete stvoriti svoje skočne prozore i koracima koje treba izbjegavati pri tome. 

Skočni prozori s namjerom izlaza razvijeni su početkom 2000-ih

Ideja o skočnim prozorima s namjerom izlaza prvi put se pojavila početkom 2000-ih zajedno s Britney Spears i Jenifer Lopez. No popularnost im je naglo porasla desetak godina kasnije, zajedno s optimizacijom stope konverzije. Tvrtke su počele pronalaziti različite načine povećanja stope pretvorbe svojih trgovina e-trgovine, a skočni prozori s namjerom izlaza došli su im u pomoć kao jedna od najkorisnijih metoda.

Postoje neke velike prednosti korištenja mobilnih skočnih prozora s namjerom izlaza

primjer skočnog prozora iz treecentra

Snimka zaslona preuzeta s thetreecenter.com

Postoji hrpa prednosti korištenja mobilnih skočnih prozora s namjerom izlaza, uključujući:

  • Smanjene stope napuštanja početne stranice: skočni prozori s namjerom napuštanja mobilne mreže mogu vam pomoći u smanjenju stope napuštanja početne stranice vaše e-trgovine. Oni mogu spriječiti vaše korisnike da odlutaju na druge web stranice u potrazi za boljim ponudama. Svojim sadržajem i ponudama proizvoda možete zaokupiti klijente i generirati više potencijalnih kupaca.
  • Veći broj pretvorbi: skočni prozori s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja mogu biti izvrstan način za povećanje stope pretvorbe vaše web stranice. Oni nude ponudu u zadnjem trenutku i primamljiv razlog za vašeg posjetitelja da kupi na vašoj web stranici.
  • Bolji angažman korisnika: Snaga skočnih prozora s namjerom izlaza iz mobilnih uređaja može se koristiti za angažiranje posjetitelja web stranice na ciljani i personalizirani način. U konačnici, to dovodi do veće stope lojalnosti kupaca i zadržavanja.

Pritiskom na tipku za povratak možete ih aktivirati

Možete upotrijebiti kodiranje za pokretanje skočnog prozora kad god posjetitelj web stranice pritisne “Natrag” kako bi napustio web mjesto. Pomoću kodiranja možete postaviti skočni prozor da se prikazuje kada korisnik pritisne "Natrag" da napusti web stranicu. Ovo je bolji pristup od korištenja skočnog prozora svaki put kada pritisnu natrag (kao prijelaz sa stranice jednog proizvoda na glavnu stranicu dobrodošlice).

Pomicanje prema gore može pokrenuti skočne prozore s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja

Na mnogim telefonima, kada se pomaknete prema dolje, traka za pretraživanje naziva domene nestaje. To znači da ako želite upisati novi URL (i napustiti stranicu na kojoj se nalazite), morate se malo pomaknuti prema gore. Taj pokret je još jedan signal koji se može koristiti za pokretanje skočnog prozora.

Kao koder, vaš posao je pronaći zlatokosu količinu pomicanja prema gore. Ne želite da signal bude toliko osjetljiv da se aktivira prebrzo ili lako (i stoga postane dosadan korisniku). Također ne želite da se uopće ne pojavi. Želite ono slatko između. 

primjer skočnog prozora iz Wesworlda

Snimka zaslona preuzeta s foambrewers.com

Prebacivanje kartica može signalizirati pojavljivanje skočnog prozora

Neke će tvrtke također koristiti kodiranje za praćenje prebacivanja kartica u pregledniku. U ovom slučaju, korisnik vidi skočni prozor kada se vrati na vašu web stranicu, poput lijepog malog poklona. Ovome možda nedostaje osjećaj hitnosti kao kod drugih signala, ali također može biti učinkovit. 

Vrijeme mirovanja može pokrenuti skočni prozor za izlaz

Još jedno izlazno rješenje za skočne prozore prati kada se čini da su korisnici mirni (tj. ne rade ništa) dok su na vašoj web stranici. Ovaj skočni prozor može "probuditi" osobu i njezin interes za vaše proizvode te je natjerati da nešto poduzme. 

Dodatno, uključivanje sigurnosnih mjera kao što je autentifikacija s više faktora može uliti dodatno povjerenje korisnicima, osiguravajući da su njihovi podaci zaštićeni čak i tijekom razdoblja mirovanja.

Ponuda bi trebala biti relevantna

Možete pokušati ponuditi kupon koji će uskoro isteći ili ponudu besplatne dostave. Ili, dati svoje e-mail marketing poticaj, možda postoji prilika da osvojite nešto cool u zamjenu za adresu e-pošte posjetitelja. Alternativno, možete čak zamoliti ljude da ispune brzu izlaznu anketu kako biste saznali više o iskustvu vaših posjetitelja na vašoj web stranici. 

Skočni prozor s namjerom izlaza trebao bi biti primamljiv. To ne može biti samo molba da ostanete na stranici i kupite nešto. Želite ljudima dati dodatni uvjerljiv razlog da ostanu - neku vrstu ponude. Kako biste napravili razliku u vašim prodajnim stopama i kupcu, vaš skočni prozor mora donijeti jasnu vrijednost posjetitelju koji je samo što nije spreman otići.

Uključite veliki X za zatvaranje 

Uključivanjem znaka "x" koji se lako klikne za zatvaranje skočnog prozora možete prevladati faktore frustracije. Mnogi korisnici ne vole pojavu skočnih prozora u njihovom doživljaju pregledavanja. Njihovo jednostavno zatvaranje čini njihovo pregledavanje opuštajućim. 

Ako možete učiniti da X bude lako dodirnuti i daleko od rubova zaslona, ​​čak i na mobilnom uređaju, vi ste zlatni. 

Znajte što želite postići

Podrazumijeva se da želite da vaš skočni prozor s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja uspije. Ali prvo morate znati što želite postići. Stoga svakako postavite jasne ciljeve u smislu konverzija, angažmana korisnika i stvaranja potencijalnih klijenata.

Bilo da želite započeti novu marketinšku kampanju, stvoriti skočnu kampanju s namjerom izlaza ili dizajnirati uvjerljive ponude putem e-pošte, ključno je znati što želite postići.

Personalizirajte poruku

Korištenjem personaliziranih i ciljanih poruka za privlačenje pozornosti posjetitelja, veća je vjerojatnost da ćete ih moći uvjeriti da ostanu i poboljšati zadovoljstvo kupaca. Recimo da je posjetitelj kupac prvi put. Možete im ponuditi jedinstveni kod kako biste ih, da tako kažem, uključili u svoju tvrtku.

Ako se čini da su odustali nakon što su prikazane cijene dostave, možete ponuditi besplatnu dostavu. Koristeći kodiranje i praćenje web-mjesta, možete shvatiti koje su različite mučne točke kupaca i upotrijebiti izlazne skočne prozore kako biste ih spriječili. 

Dizajn za mobitel

Konačno, trebali biste se uvjeriti da je vaš mobilni izlazni skočni prozor dizajniran za mobilne uređaje. Trebalo bi se podrazumijevati, ali to je aspekt koji se lako promaši. I vaša web stranica i skočni prozori trebaju biti optimizirani za gledanje na mobilnom uređaju. Uz toliko ljudi koji svoje mobitele koriste za kupnju, vaši bi skočni prozori trebali biti kompatibilni s ovim uređajima.

Izbjegavajte ove uobičajene pogreške 

Snimka zaslona preuzeta s mountainwarehouse.com/eu/

Kada postavljate svoju strategiju skočnih prozora s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja, želite izbjeći ove uobičajene pogreške: 

  • Biti previše agresivan. Iako želite da vaša kampanja bude samouvjerena i uporna, ali izbjegavajte dojam agresivan. Čineći to, riskirate da odbijete svoje posjetitelje i negativno utječete na stopu konverzije. Dakle, u smislu vremena i učestalosti pojavljivanja, neka bude lagano i slatko.
  • Ne pruža pravu vrijednost. Ako ti stvoriti skočni prozor koji ne nudi nikakvu stvarnu vrijednost kupcu, vjerojatno ćete na kraju pružiti negativno korisničko iskustvo. Želite biti nezaboravni iz dobrih razloga, a ne zato što je vaša web stranica frustrirajuća za korištenje i puna beskorisnih skočnih prozora.
  • Ne uzimajući u obzir mobilni dizajn. Mnogi ljudi koriste svoje mobitele za kupovinu. Vaši skočni prozori trebaju biti optimizirani za ove uređaje. U suprotnom, isključujete velik dio svoje potrošačke baze. 
  • Ignoriranje moći umjetne inteligencije. AI skočni prozori mogu vam pomoći u igri (samo ne zaboravite registrirati svoju AI domenu kako biste pokazali svoje vjerodajnice za napredno razmišljanje).

Uključivanje umjetne inteligencije u vašu strategiju skočnih prozora namjere izlaza, zajedno s registracijom relevantnog tehnološka domena može podići digitalnu prisutnost vašeg brenda, učiniti ga prepoznatljivim i pozicionirati vas kao lidera koji razmišlja naprijed u tehnološkoj industriji.

Završne misli

Skočni prozori s namjerom izlaza iz mobilnog uređaja mogu biti super učinkovit način za povećanje vaših konverzija i smanjenje stope napuštanja početne stranice za vašu web stranicu. Imajući na umu naše savjete, poput personalizacije i postavljanja jasnih ciljeva, možete stvoriti optimalnu strategiju izlazne namjere. Tada ništa ne stoji na putu postizanja željenih rezultata.

Uvijek biste trebali dati prednost korisničkom iskustvu i ponuditi vrijednost za poticanje angažmana. Ispravan pristup i pozornost posvećena detaljima učinit će vaše mobilne skočne prozore za namjeru izlaza moćnim alatom za vaše poslovanje.

Pretvorite više posjetitelja u kupce, potencijalne kupce i pretplatnike e-pošte Poptinprekrasni i visoko ciljani skočni prozori i obrasci za kontakt.