Početna  /  Svie-commerce  /  Najnovije prijetnje kupnjom putem interneta i kako ih prevladati

Najnovije prijetnje kupnjom putem interneta i kako ih prevladati

Industrija e-trgovine sada cvjeta više nego ikada. Od pandemije, porast u području internetske kupovine privukao je i poduzetnike i kupce. 

Izvješća su otkrila da maloprodajna prodaja e-trgovine porastao 27.6% godišnje, što je jednako 4.280 trilijuna (2020.) dolara rasta. E-commerce prodaja postaju temeljni poslovni model i održiva alternativa za tvrtke koje bilježe opadanje fizičkih kupaca.

Nažalost, nisu svi tražili prednosti modela digitalne kupnje. Kibernetički kriminalci i prevaranti također su usavršili svoje tehnike za provođenje prijevarnih radnji. 

Zapravo, istraživanja pokazuju da je vrijednost gubitaka, zahvaljujući prijevarama u e-trgovini, porasla 2021., počevši od $ 17.5 milijardi 2020 na više od 20 milijardi dolara u prošloj godini. 

S obzirom na to, poduzetnici i marketinški agenti moraju poduzeti opsežne mjere kako bi izbjegli rizike i zaštitili svoje e-trgovinsko poslovanje. 

Ove prijetnje uključuju prijevaru, nezakonito dijeljenje podataka, zlonamjerni softver, sigurnosne provale i druge ranjivosti povezane s radom s medijima trećih strana, online sigurnosnim propisima, problemima s korisničkom službom i zakonima o privatnosti podataka.

Rizici online kupnje

Prijetnje povezane s vođenjem e-trgovine prilično se razlikuju od vođenja fizičke trgovine. U potonjem, tvrtke moraju integrirati slojeve sigurnosti u svoje web stranice kako bi osigurale da njihovi klijenti i podaci o trgovini ostanu zaštićeni. 

bilo koji zastoj je skup i pogubno za internetsku trgovinu, posebno u vrijeme najveće gužve ili sezone. Danas se online kupci brzo okreću konkurenciji ako ne smatraju da je virtualna trgovina sigurna ili nudi loše korisničko iskustvo (CX).

Kao prodavač e-trgovine, imate mnogo toga za zaštititi, ali poznavanje prijetnji može olakšati podupiranje utvrda. Osim toga, ključna je pouzdana sigurnosna kopija.

Izvor: Unatrag

Iako vas mrežne sigurnosne kopije možda neće zaštititi od svih mogućih rizika, pružit će vam mir jer će vam pomoći da se oporavite u slučaju nesretnog kibernetičkog napada. 

Evo nekih potencijalnih prijetnji koje mogu ometati iskustvo kupnje putem interneta.

Rizici online sigurnosti i privatnosti podataka

Kibernetička sigurnost jedna je od najvažnijih briga za tvrtke koje posluju online. Od DDoS napada i prijevara s kreditnim karticama do prijenosa zlonamjernog softvera, internetske trgovine moraju povećati svoju sigurnost kako bi osigurale sigurno korisničko iskustvo. 

DDoS napad se događa kada web stranicu vaše trgovine progutaju prijetnje s tisuća IP adresa kojima se ne može ući u trag. Ti su tragovi često uzrokovani manipuliranjem IoT uređajima i mogu rezultirati ozbiljnom štetom, poput ostavljanja izvanmrežne web stranice ili otvaranja puta za napredne napade zlonamjernog softvera. 

DDoS napadi su posebno štetni zbog gubitaka ugleda koji nastaju. To pokazuju rezultati istraživanja 78% sigurnosnih stručnjaka vjeruje da tvrtke koje se susreću s DDoS napadima gube povjerenje kupaca. 

Slično tome, kredit i prijevara s debitnom karticom je još jedna ključna prijetnja s kojom se tvrtke e-trgovine suočavaju. Dok trgovine obrađuju stotine transakcija dnevno, prepoznavanje lažnih transakcija postaje naknadna misao. Kao rezultat toga, vlasnici trgovina mogu povećati troškove za plaćanje računa kreditnim karticama, smanjujući svoj proračun za marketing, promocije i zalihe. 

Trgovine e-trgovine također se moraju zaštititi od napada zlonamjernog softvera. Zlonamjerni softver je softverska komponenta isključivo projektirana za nanošenje štete računalnoj mreži. Zlonamjerni program se integrira u web stranice različitim tehnikama, poput SQL injekcija. 

Zlonamjerni softver omogućuje kibernetičkim kriminalcima da preuzmu identitet trgovine, kontroliraju računala i mreže, šalju zlonamjerne e-poruke u ime trgovine, dobiju potpuni pristup povjerljivim podacima i ometaju bazu podataka. 

S obzirom na ove prijetnje, vlasnici trgovina moraju primijeniti napredne mjere kibernetičke sigurnosti, kao što su antivirusna instalacijaopsežni Ptaas kako bi bili sigurni da njihova digitalna trgovina ostaje zaštićena od svih oblika internetske sigurnosti i rizika privatnosti podataka.

Neovlašteni pristup

Neovlašteni pristup još je jedna velika briga za pojedince koji vode e-trgovinu. Neopravdano izlaganje povjerljivih podataka o kupcima i trgovini može ugroziti ugled trgovine i udaljiti kupce od konkurencije. Štoviše, neke tvrtke također mogu platiti kazne za izlaganje privatnih podataka o klijentima. 

Stoga vaša e-trgovina mora poduzeti mjere kako bi ostala zaštićena od kršenja povjerljivosti. To možete učiniti dodavanjem strogih protokola za prijavu za zaposlenike, kao što je sustav autentifikacije s više faktora. 

Također možete zaštititi svoje poslovanje od vanjskih prijetnji korištenjem taktika kibernetičke sigurnosti poput antivirusa, vatrozida, enkripcije i drugih pristupa zaštiti podataka.

Loše CSV datoteke

Datoteka s vrijednostima odvojenim zarezima ili CSV datoteka tekstualna je datoteka koja sadrži tablične podatke i proračunske tablice. Jedna od najvećih prednosti stvaranja CSV datoteka je ta što brzo pohranjuju velike dijelove podataka. Datoteke se mogu jednostavno mijenjati, uvoziti i izvoziti na druge platforme. 

Međutim, te datoteke moraju uključivati ​​određene kategorije sadržaja, a sadržaj podataka mora biti pohranjen kao tekstualni podatak. Tekstualni podatak je sustavno prikupljena građa uglavnom prepisana ili zapisana iz govora. Primarni razlog za korištenje tekstualnih podataka je taj što vam omogućuju pohranu složenih podataka kao jednostavnih i čitljivih. 

Možete pohraniti različite podatke stvaranjem određenih kategorija sadržaja, kao što su:

  • Informacije o proizvodima
  • Informacije o kupcima
  • Cijene proizvoda
  • Kolačići web stranice i povjerljivi podaci
  • Zalihe proizvoda
  • Podaci o narudžbi, praćenje i upravljanje
  • Informacije o popustu

Ako bilo koja kategorija sadržaja nedostaje u datotekama, naići ćete na poruku o pogrešci. Rješavanje ove pogreške može potrajati dugo i može rezultirati velikim smetnjama, što utječe na vašu prodaju. Stoga bi vaša trgovina trebala imati instalirano rješenje za sigurnosno kopiranje i oporavak koje će vam pomoći da se vratite u stanje prije pogreške dok se ne otkrije glavni uzrok.

Ljudska pogreška

Ljudska pogreška još uvijek je jedna od najčešćih prijetnji koje pogađaju e-trgovine. Lagana nepažnja člana tima može rezultirati gubitkom kritične datoteke ili mape, što utječe na cijeli vaš operativni model.

Uzimajući to u obzir, trebate implementirati rješenje za sigurnosno kopiranje i oporavak za brzo vraćanje i oporavak svih datoteka nakon što vi ili vaš zaposlenik pogriješite. Ova rješenja moraju biti posebno stvorena da smanje vrijeme zastoja i nastave vaše poslovne operacije što je brže moguće.

Neusklađenost

Ako se bavite e-trgovinom, morate se pridržavati propisa i ograničenja proširenih na regiju u kojoj prodajete.

Nadležna tijela postavila su određene propise za zaštitu privatnosti podataka za kupce. Za trgovine e-trgovine najčešće smjernice uključuju HIPAA, GDPR, PCI i druge regionalne i međunarodne zakone o privatnosti podataka. 

Nepoštivanje ovih propisa rezultira ozbiljnim i strogim kaznama, što može uzrokovati ozbiljne financijske štete za eCommerce tvrtke. 

Stoga vlasnici tvrtki moraju odvojiti vrijeme kako bi identificirali sve regionalne i međunarodne propise koji se primjenjuju na njihove internetske trgovine. Također morate ažurirati svoje web mjesto i internetske stranice kako bi bili u skladu s ovim propisima i surađivati ​​samo s dobavljačima koji rade isto.

Osim toga, ako koristite SaaS treće strane, provjerite je li usklađen s međunarodnim propisima o privatnosti i sigurnosti podataka. 

Iskorištavanje ranjivosti

Ako vaša mreža ostane nezaštićena, zlonamjerni akteri mogu naštetiti vašem sustavu iskorištavanjem ranjivosti. Kako biste to izbjegli, morate ažurirati svoje softverske programe i SaaS aplikacije. Također morate ukloniti i deinstalirati nekompatibilne teme i dodatke te dodati vatrozid i antivirusni softver. 

Izvor: Loginradius

Nekompatibilni dodaci ili softver

Procesi održavanja eCommerce trgovine pojednostavljeni su dodacima i SaaS-om treće strane. Međutim, sve aplikacije trećih strana nisu potpuno pouzdane ili kompatibilne s platformom, temom ili aplikacijama koje koristite.

Upotreba nekompatibilnog dodatka često može dodati ranjivosti vašoj trgovini e-trgovine. 

Zbog toga je bitno koristiti softverske dodatke i dodatke samo od renomiranih dobavljača.

Možete provesti sveobuhvatno istraživanje i pregledati recenzije prije nego odaberete prave dodatke za implementaciju. Osim toga, morate redovito ažurirati i nadzirati alat kako biste potvrdili korištenje bez grešaka.

Prekid rada platforme

Bez obzira na platformu koju koristite za pokretanje svoje trgovine e-trgovine, od vas će se tražiti da isplanirate zastoje kako biste ažurirali sigurnost poslužitelja i izvršili usluge održavanja koda. Nažalost, dulji zastoj može utjecati na vašu prodaju, pa čak i narušiti ugled trgovine. 

Međutim, možete izbjeći duge zastoje odabirom pouzdane platforme. Temeljito pregledajte recenzije i proučite forume kako biste usporedili svoje mogućnosti. U biti, najbolje je odabrati pozitivnu reputaciju i platformu s visokim vremenom neprekidnog rada.  

Osim pažljivog odabira platforme, također morate strateški proučiti i odabrati prave aplikacije trećih strana i SaaS. To vam može pomoći da poboljšate funkcionalnost stranice i optimizirate svoje operacije. 

Gubitak lokacije zbog krize

Nepredviđeni zastoj može uzrokovati ozbiljnu štetu vašem poslovanju. Vaše poslovanje može pretrpjeti ozbiljne gubitke od prirodnih katastrofa, požara, poplava i kvarova na električnoj mreži bez rezervnog plana. Ako imate trgovinu e-trgovine, morate imati obrambeni sustav za rješavanje nepredvidivih problema.

U biti, možete izraditi i implementirati plan oporavka od katastrofe kako biste riješili svaki nesretni scenarij. Možete istaknuti specifične probleme s kojima se vaša tvrtka e-trgovine može susresti i izraditi odgovarajući plan djelovanja za rješavanje svakog problema.

Ovaj plan trebao bi biti oblikovan oko vašeg poslovnog modela i mora se redovito ažurirati. 

Na primjer, detaljan sustav sigurnosnog kopiranja i oporavka u oblaku može osigurati da kritični podaci vaše trgovine ostanu zaštićeni pod svaku cijenu. 

Loše korisničko iskustvo (CX)

Većina eCommerce trgovina zanemaruje korisničko iskustvo pri izradi dizajna za izgled trgovine. Na primjer, softverski dodaci i dodaci mogu učiniti vašu internetsku trgovinu estetski ugodnom i lakšom za rad u pozadini. Ipak, to također može utjecati na brzinu učitavanja vaše web-lokacije, čime šteti korisničkom iskustvu. 

Osim toga, također možete negativno utjecati na korisničko iskustvo dizajnom web stranice koja je teška za navigaciju ili razumijevanje.

Stoga je bitno stvoriti jednostavan, ali atraktivan dizajn, dodati navigacijske značajke i ponuditi lako razumljiv, privlačan i informativan sadržaj koji će pomoći vašim klijentima da pronađu odgovore koje traže. 

Završavajući

Samo oko 3% posjeta stranicama e-trgovine pretvorenih u stvarne kupnje u 2019.

Poteškoće u pridobivanju kupaca i niske stope konverzije su vrh ledenog brijega. Upravljanje internetskim poslovanjem donosi niz problema i izazova koji mogu utjecati na krajnji rezultat, što dovodi do pada ugleda robne marke.

Stoga je pametna taktika da unaprijed budete svjesni rizika kako biste se pripremili i ublažili ih u svom izravnom mrežnom okruženju kako biste povećali svoju prodaju putem e-trgovine.

Osim financijskih posljedica, sigurnosne prijetnje mogu ometati cjelokupno korisničko iskustvo. S odgovarajućim alatima i tehnikama možete uspješno ublažiti prijetnje i nadvladati ih. 

Štoviše, važno je udružiti se i pronaći zaobilazna rješenja za prevladavanje sigurnosnih prijetnji kako biste postigli svoje poslovne ciljeve.

Sve u svemu, svijest je ključ za sigurno iskustvo kupnje za kupce na mreži. Također, poduzmite dodatne mjere u ovim vremenima kako biste spriječili narušavanje ugleda, napuštanje kupca, i financijski gubitak.

 

Pretvorite više posjetitelja u kupce, potencijalne kupce i pretplatnike e-pošte Poptinprekrasni i visoko ciljani skočni prozori i obrasci za kontakt.