Domaći  /  SviCROe-commerceprodajni  /  4 skočna okidača za korištenje kako ne biste ometali kupce na mreži

4 skočna okidača za upotrebu kako ne biste ometali kupce na mreži

Ako odlučite da želite koristiti vrlo popularne skočne prozore na svojoj web stranici za e-trgovinu ili online trgovini, također biste trebali naučiti kako ih kontrolirati kako biste iskoristili njihov maksimalan potencijal.

Cijela poanta skočnih prozora je privući i zadržati pozornost kupaca, ali i prikupiti njihove adrese e-pošte, pomoći im da završe kupnju i tako dalje, a da to učine bez ometanja njihovog iskustva.

Koristiti iskačući prozori na najbolji mogući način treba ih kontrolirati, odnosno kontrolirati kada oni će se pojaviti vašim posjetiteljima.

Različiti skočni okidači mogu vam značajno pomoći, zbog čega smo odabrali 4 skočna okidača koja možete koristiti kako biste izbjegli ometanje kupaca na mreži i još uvijek mogli pozitivno utjecati na konverzije.

Dakle, provjerimo ih!

1. 'X' broj sekundi nakon okidača učitavanja stranice

Mnogi bi rekli da je optimalno vrijeme za pokretanje skočnog prozora nakon što je posjetitelj bio na vašoj web stranici 5 sekundi.

Najbolji način da svoju ponudu pokažete svojim kupcima je da je ne predstavite ni prerano ni prekasno i zato je važno pronaći pravi balans koji je obično nakon nekoliko sekundi.

Ne biste ih trebali prekidati prikazivanjem skočnog prozora čim uđu na vašu web stranicu, jer to može smetati vašim kupcima i odvratiti ih od kupnje.

Ova vrsta okidač vremenske odgode idealan je za nekoliko namjena:

 • Različite promocije
 • Posebne ponude
 • Ažuriranja vijesti
 • Prodaje

Shwood Shop koristi ovaj skočni prozor na nevjerojatno pametan način uvođenjem skočnog prozora koji nudi 10% popusta na njihovu prvu kupnju u zamjenu za adresu e-pošte.

image1

Alat koji vam može pomoći ne samo da jednostavno i brzo postavite pravi okidač za svoj skočni prozor, već i da stvorite privlačne skočne prozore za svoju web stranicu zove se Poptin.

Poptin vam omogućuje stvaranje nevjerojatnih skočnih prozora u nekoliko minuta pomoću njihovog uređivača povuci i ispusti, raznih predložaka i više.

Također vam omogućuje postavljanje pravih okidača za vaše skočne prozore, a jedan od tih okidača je okidač 'Nakon X sekundi'. 

Možete čak i A/B testirati svoje skočne prozore kako biste saznali koja je odgoda najbolja za vaše posjetitelje.

image3

Izvor: Poptin

Na taj način možete vidjeti koji je prozor najučinkovitiji i povećati svoje šanse za veću prodaju.

Broj sekundi nakon učitavanja stranice okidač „X” najčešće je korišten okidač među mrežnim trgovcima jer omogućuje vašim posjetiteljima nekoliko sekundi da se naviknu na vašu web stranicu prije nego što im pomogne i vodi ih dalje kroz proces kupnje.

2. Okidač za pomicanje

Korištenje električnih romobila ističe okidač za pomicanje je okidač koji postavlja skočni prozor da se pojavi nakon što se određeni postotak stranice pomakne prema dolje.

Ovo je pristojan način da svojim posjetiteljima pokažete svoju ponudu, a da istovremeno ne ometate njihovo iskustvo.

Omogućuje im da skrolaju određeni dio stranice prema dolje prije nego što dobiju priliku vidjeti određenu posebnu ponudu koja im se prikazuje u najrelevantnijem trenutku.

Osim na web stranicama e-trgovine, ovi se okidači najučinkovitije koriste na postovima na blogu i člancima jer aktiviraju skočne prozore tek nakon što se uspostavi određeni angažman.

Pomoć izviđaču koristi ovaj okidač za prikupljanje više adresa e-pošte i povećanje popisa e-pošte nudeći posjetiteljima priliku da postanu jednako "opsjednuti pružanjem izvrsne korisničke usluge" kao i veliki broj njihovih već postojećih pretplatnika.

image2

Ovo je izvrstan način da svojim klijentima omogućite neometano uživanje u cijelom iskustvu, što će oni jako cijeniti.

Također ih možete iskoristiti kako biste svojim posjetiteljima ponudili ekskluzivni popust u trenutku kada su već skrolali kroz vaš proizvod mjeseca, prikazali CTA na dnu stranice ili slično.

Okidač za pomicanje može im pomoći pružajući im određene informacije, usmjeravajući ih predstavljanjem njihovog sljedećeg koraka, olakšavajući im navigaciju kroz vašu web stranicu e-trgovine i tako dalje.

Pružajući svojim klijentima primamljive ponude u pravom trenutku, moći ćete vidjeti trenutni poslovni napredak.

3. Okidač korisničke povijesti

Okidač temeljen na kupnji ili povijesti posjeta vrlo je važan jer vam omogućuje da djelujete u skladu s prethodnim ponašanjem svojih posjetitelja, ali je također vrlo učinkovit kada je u pitanju stjecanje novih kupaca.

Na temelju toga gdje se točno nalaze na putovanju kupca, možete im pokazati skočni prozor s pravom ponudom bilo da se radi o prvim kupcima ili starim kupcima.

Nakon što prikupite potrebne podatke o svojim kupcima, možete ih upotrijebiti i postaviti prave okidače za izgradnju lojalnosti i pokazati svojim ponovnim posjetiteljima zašto je vaša trgovina još uvijek pravi izbor za njih. Vaša trgovačka aktivnost može pokrivati ​​apsolutno različita područja trgovine, bilo da jest prodaja Lightroom unaprijed postavljenih postavki ili trgovine s ostalom robom.

Možete im ponuditi neke dodatne pogodnosti kao što su popusti ili kuponi i pokazati im da ih cijenite onoliko koliko cijenite svoje nove kupce.

S druge strane, za svoje nove kupce možete dodati popust like Tvornica platna učinio i ostvario veći prihod.
image5S ovom nevjerojatnom ponudom možete motivirati svoje kupce koji prvi put kupuju i ostvariti još veću prodaju na jednostavan način.

Ovaj primjer je posebno velik jer, kao Poduzetnik kaže: ljudi bolje reagiraju na iznose u dolarima nego na postotke

Na primjer, kupon s popustom od 50 USD bolje će se prodavati od kupona s popustom od 15%.

Ova vrsta okidača ne ometa kupce na mreži, ali ih potiče da poduzmu akciju dok se trudite što bolje zadovoljiti njihove posebne potrebe.

4. Okidač na klik

Skočni prozor s okidač na klik aktivira se svaki put kada kupac klikne na određeni element web stranice kao što je poveznica, gumb, fotografija, ikona, logo ili slično.

Pomaže vam predstaviti svoj pop-up i prenijeti poruku kroz njega bez ometanja, što je posebno važno za vođenje vaših posjetitelja kroz tok.

Kada se posjetitelj zainteresira za određeni artikl na vašoj web stranici za e-trgovinu, klikne na njega kako bi vidio što se dalje događa, no ponekad mu je potrebno dodatno objašnjenje.

Vaš je zadatak olakšati im završetak kupnje pa, na primjer, ako želite smanjiti svoje odustajanje od naplate, možete dodati skočni prozor i omogućiti svojim kupcima da vrlo jednostavno nastave s naplatom.

Također, olakšava navigaciju, prijavu, a možete ga koristiti za ponudu ekskluzivnog sadržaja svojim posjetiteljima.

Backlinko koristi skočni prozor klikom kako bi posjetiteljima omogućio otključavanje ekskluzivnog sadržaja potvrdom svoje adrese e-pošte, a izgleda ovako:

image4

Poptin također nudi mogućnost postavljanja okidača na klik i na taj način povećava šanse za više konverzija.

Možete ga implementirati bez ikakvih vještina kodiranja i poboljšati svoje iskustvo pregledavanja.

Kada je riječ o gore navedenom primjeru, riječ 'ekskluzivno' također čini da se posjetitelj osjeća posebnim i važnim, što je odlična strategija za održavanje njihove pažnje.

Okidač na klik je jedinstven jer se temelji na ljudskoj psihologiji koja tvrdi da je osoba sklonija dovršiti određenu radnju nakon što je već započela.

Dakle, uspostavljanjem određenog angažmana na samom početku, dobivate tople tragove i već ste puno bliže ostvarenju još jedne uspješne kupčevo-prodavačke suradnje.

Bottom Line

Prilikom odabira pravih okidača za skočne prozore za vaše web mjesto za e-trgovinu, morate obratiti pozornost na potrebe svojih posjetitelja i kako im možete pomoći da se kreću kroz vaše web mjesto ili online trgovinu. 

Skočni prozori idealni su za predstavljanje vaših ponuda klijentima u pravom trenutku, a neke od ovih primamljivih ponuda koje vam mogu donijeti više prihoda su:

 • Popusti
 • Kuponi
 • Besplatne probe
 • Besplatni vodiči
 • Besplatne demonstracije
 • Posebne ponude
 • Vremenski ograničene ponude

Ključna prednost korištenja okidača je mogućnost odabira kada će se te ponude prikazati vašim kupcima, bilo da su stari ili novi kupci.

Nudeći im određenu vrijednost, privlačite njihovu pozornost i približavate ih finalizaciji kupnje.

Ako trebate jednostavan način postavljanja ovih okidača, možete podesiti ručne okidače ili okidače autopilota pomoću Poptin alat i njegove napredne mogućnosti pokretanja. 

Važno je ne ometati kupce na mreži i njihovo cjelokupno iskustvo, pa korištenje nekih skočnih okidača kao što su okidač za pomicanje, okidač za povijest korisnika, okidač na klik i slično postaje nužna.

Odaberite prave okidače za svoje skočne prozore i gledajte kako vaše poslovanje raste brže nego ikad!

Prijavite se sada BESPLATNO!

Aazar Ali Shad je poduzetnik, prodavač rasta (ne haker) i iskusan SaaS tip. Voli pisati sadržaje i dijeliti ono što je naučio sa svijetom. Možete ga pratiti na Twitteru @aazarshad ili aazarshad.com