Domaći  /  Svie-mail marketing  /  Kako zaštititi svoju reputaciju pošiljatelja

Kako zaštititi svoju reputaciju pošiljatelja

Kako zaštititi svoju reputaciju pošiljatelja

Unatoč uvjerenju da su e-mailovi stvar prošlosti, studije pokazuju da je marketinška kampanja putem e-pošte još uvijek stvar najbolji način za generiranje potencijalnih klijenata, uz izravni angažman kupaca, društvene medije i skočni prozori za uključivanje. Međutim, koliko god vaše e-poruke bile dobre, neće učiniti mnogo za vaš posao ako ne dođu do željenih primatelja.

Zbog toga morate razumjeti važnost reputacije pošiljatelja i kako zaštititi svoju reputaciju pošiljatelja.

Ali prije nego što pređemo na to, što je reputacija pošiljatelja?

Što je reputacija pošiljatelja?

Ukratko, vaš ugled pošiljatelja je rezultat koji vam je dodijelio ISP (pružatelj internetskih usluga). Ovaj rezultat je vaš bit-end-all: ako je visok, vaše se e-poruke isporučuju sigurno. Ako padnu ispod određenog praga, klasificiraju se kao neželjena pošta, au najgorem slučaju... Vaša se e-pošta odmah odbija i uopće se ne isporučuje. Vašu reputaciju pošiljatelja određuju različiti čimbenici, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

  • Broj e-poruka koje šaljete
  • Koliko primatelja označava vašu e-poštu kao neželjenu poštu
  • Koliko se primatelja žali na vaše e-poruke
  • Koliko često vaša e-pošta aktivira ISP-ovu zamku neželjene pošte
  • Jeste li uvršteni na neke crne liste
  • Koliko e-poruke se vraćaju tebi
  • Kolika je vaša stopa otvaranja, stopa klikova, stopa konverzije i stopa otkazivanja pretplate
  • Kakav je vaš angažman pretplatnika

Na temelju svih ovih čimbenika i drugih, od kojih neki nisu nužno javni, ISP-ovi vam dodjeljuju ocjenu reputacije pošiljatelja i ona će upravljati vašom marketinškom kampanjom putem e-pošte. Vaš uspjeh u potpunosti ovisi o održavanju rezultata reputacije pošiljatelja iznad određenog praga.

Gore navedeni čimbenici sigurno će naštetiti vašem ugledu pošiljatelja, a cilj ovog članka je da vas naoruža znanjem kako se boriti protiv svega što bi moglo naštetiti vašem ugledu pošiljatelja.

Očistite svoj popis!

Ako pogledate gornji popis uzroka, vidjet ćete da se gotovo svi oni mogu zaobići ako očistite svoj popis e-pošte.

Vrlo je vjerojatno da nisu sve adrese e-pošte na vašem popisu valjane, a od onih koje su valjane vjerojatno se sve ne odnose na vašu e-poštu. Ove e-poruke uzrokovat će probleme kao što je slanje ogromnog broja e-poruka, od kojih su mnoge nevažeće i mnoge druge koje se nikada neće otvoriti, kliknuti ili angažirati na bilo koji drugi način. Nadalje, bit će nevažeći emailovi odskočiti natrag, što će naštetiti vašem rezultatu IP reputacije.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da će se ljudi koji se ne bave vašom e-poštom, a ipak otkriju da im šaljete e-poštu, ili otkazati pretplatu ili još gore, uložiti žalbu. Prvo će utjecati na ovlasti vaše domene, a potonje je pravi udarac vašem ugledu pošiljatelja.

Svi ovi problemi mogu se vrlo vješto izbjeći ako uzmete poticaj i očistite svoje liste e-pošte. Čišćenje popisa e-pošte ostavit će vam popis kontakata koji su svi valjani i koji će vjerojatno stupiti u kontakt s vama – i sve dok se održavaju valjani e-mailovi i dosljedan angažman, vaš ugled pošiljatelja neće biti narušen. S vremenom će čak i rasti ako dobro upravljate svojom kampanjom.

Pojačajte svoju kampanju!

Jednostavna je istina da će se vaša reputacija pošiljatelja, autoritet domene, IP reputacija – sve to organski poboljšati ako šaljete e-poštu ljudima koji će stvarno komunicirati s vašom e-poštom. Ali također možete pokušati povećati angažman vaše kampanje. Stoga poduzmite korake kako biste povećali svoje stope angažmana i učinite si uslugu osiguravajući reputaciju pošiljatelja i snagu svoje kampanje.

Dobra stvar je što postoji mnogo načina da to učinite jednostavno i učinkovito. Možete istražiti načine i poduzeti potrebne korake za povećajte otvorene stope – ima ih raznih kategorije redova predmeta koje možete istražiti kako biste privukli pozornost primatelja.

Također biste trebali segmentirati svoje popise, što vam omogućuje da šaljete samo e-poruke koje su relevantne i vrijedne za vaše moguće tisuće i tisuće pretplatnika. Naravno, slanjem samo sadržaja koji im je značajan i usklađen s njihovim ukusom i potrebama, povećavate vjerojatnost da će otvoriti vašu e-poštu i stupiti u interakciju s njima. Osim segmentacije, trebali biste također raditi ciljanje i ponovno ciljanje.

Ciljanje i ponovno ciljanje procesi su koji osiguravaju slanje prave e-pošte pravoj osobi u pravo vrijeme, praćenjem njezinih aktivnosti. Ako ste čokoladar, učinite nešto tako jednostavno kao što je slanje e-pošte s naslovom "25% popusta na tamnu čokoladu" kada primijetite da su posjetili vašu web-stranicu u potrazi za tamnom čokoladom, odmah će imati pozitivan učinak na vašu kampanju, a time i reputaciju vašeg pošiljatelja .

To su stvari koje biste ionako trebali raditi sa svojom kampanjom, a one dolaze s lijepom prednošću poboljšanja i učvršćivanja vašeg rezultata reputacije pošiljatelja.

Upoznajte svoje kupce!

Nije potrebno spominjati da će i vama koristiti uzimanje u obzir ljudske prirode vaših kupaca. Na svakom koraku morate biti usredotočeni izgradnja povjerenja s njima. Poznavanjem svojih klijenata možete poboljšati uspjeh svoje kampanje i dodatno zaštititi svoj ugled pošiljatelja. Saznavanje što im se sviđa, a što ne sviđa u vezi vaše marketinške strategije omogućit će vam da se pozabavite njihovim problemima prije nego što otkažu pretplatu.

To možete učiniti zapošljavanjem a anketa e-poštom i možda davanje poticaja vašim pretplatnicima da doista provedu anketu tako što ćete im ponuditi priliku da nešto osvoje ispunjavanjem ankete. Kao lijep bonus, podaci koje dobijete iz ankete mogu se koristiti za više od prilagodbe vašim strategijama za zaštitu ugleda vašeg pošiljatelja. Ove podatke možete koristiti za točnije segmentiranje popisa e-pošte i učinkovito ciljanje pretplatnika.

U idealnom slučaju, možete koristiti opt-in sustav bogat značajkama poput onog kojeg nudi Poptin za stvaranje skočnog prozora za uključivanje koji će prikupiti nekoliko pojedinosti o kupcima odmah. Poptin vam omogućuje da dizajnirate različite skočne prozore za različite posjetitelje nadzirući njihovo ponašanje i ciljanje pomoću niza različitih metoda. Sustav kao što je ovaj omogućit će vam da dobijete važne detalje dok se pretplatnici prijavljuju kako biste mogli slati e-poštu koja im je relevantna od početka kampanje.

Svaki trgovac e-poštom trebao bi pažljivo pratiti svoje metrike kako bi osigurao da ide u pravom smjeru sa svojom marketinškom kampanjom putem e-pošte. Kao takva, jedna od ključnih metrika koju biste trebali pratiti je reputacija vašeg pošiljatelja. Ako ostali, poput otvorenih stopa ili stopa konverzije padnu, moći ćete relativno lako poduzeti radnje. Ako vam padne reputacija pošiljatelja i ne možete slati e-poruke, zaglavit ćete se u paradoksalnoj poziciji u kojoj ne želite biti.

Imajte na umu gore navedene točke kada nadzirete svoju kampanju, njegujte respektabilan rezultat reputacije pošiljatelja i osigurajte da postignete uspjeh koji zaslužujete za svoju marketinšku kampanju putem e-pošte.