Domaći  /  Svi  /  Alati za praćenje SaaS metrike: Profitwell vs. Baremetrics vs. ChartMogul

Alati za praćenje SaaS metrike: Profitwell vs. Baremetrics vs. ChartMogul

Srpanj 29, 2020

Vjerojatno ste već čuli da ako ne možete mjeriti svaki dio svog poslovanja, ne možete ga ni razvijati.

Naravno, to ne treba uzeti zdravo za gotovo. Ova rečenica je uglavnom istinita i treba je shvatiti ozbiljno.

Ali zašto je to tako?

Prvo, jer bez mjerenja rezultata i promatranja podataka nećete moći vidjeti cjelovitu, realnu sliku svih događanja vezanih uz vaše poslovanje.

Drugo, ako ne pratite rezultate, teže ćete doći do zaključaka gdje su napravljene pogreške. Trebat će vam dosta vremena prije nego što ih eliminirate, što može predstavljati veliki rizik za vaše poslovanje i prihode bez kojih samo poslovanje ne može dugoročno opstati.

Treće, važno je znati kako stojite u odnosu na konkurenciju. Zapravo, u kojoj god se niši nalazili, važno je znati kakav je rang konkurenata. Kada imate uvid u njihove strategije i rezultate, puno vam je lakše stvoriti prednost nad njima.

Praćenje raznih metrika vezanih uz posjetitelje i kupce, povrate novca i ostale financije, tržišne uvjete i slično veliki je izazov ako to radite ručno.

Zato danas na tržištu postoje određeni alati za praćenje SaaS metrike koje možete iskoristiti i uštedjeti ogromnu količinu vremena. Posebno treba imati na umu da je ponekad nemoguće prikupiti, pročitati i analizirati sve važne podatke koji su vam potrebni.

U nastavku ovog teksta upoznati ćemo vas s tri iznimno moćna alata koji će vam uvelike olakšati ovaj krucijalni dio posla.

Pa počnimo!

ProfitWell

Ovaj SaaS alat za praćenje metrike stvoren je s namjerom da vam pomogne u rastu pretplate. Štedi vam vrijeme i omogućuje vam da se usredotočite na svoje proizvode i kupce.

ProfitWell nudi proizvode usmjerene na rezultate za:

 • Smanjenje odljeva
 • Priznavanje revizijski dokazanog prihoda
 • Optimiziranje cijena pretplate

alat za praćenje metrike saas profitwell nadzorna ploča

Na nadzornoj ploči ProfitWell moći ćete pratiti sve najvažnije metrike i nedavne aktivnosti vaših kupaca koji gledaju njihove slike, akcije i oznake.

Ponuđene značajke:

 • Izvještavanje o pretplatama i analitika
 • Metrika angažmana
 • Mjerni podaci o akviziciji
 • Mjerni podaci prihoda
 • Segmentacija podataka
 • Analiza ROI-a
 • Softver za određivanje cijena
 • integracije

Cijene: ProfitWell je besplatni SaaS metrički alat s mogućnošću dodavanja neograničenog broja korisnika.

alat za praćenje metrike saas profitwell cijene

Koje su prednosti ProfitWell-a?

ProfitWell okuplja ekonomske stručnjake koji će vam pomoći da napravite snažnu strategiju cijena.

Korištenjem ovog alata možete prepustiti odgođene prihode, komplikacije, pakete, promjene standarda u razvoju ProfitWell timu na brigu o tome.

Zbog korištenja napredne umjetne inteligencije i algoritama, vaši izračuni bili bi bez pogrešaka.

ProfitWell vam omogućuje korištenje njihovih izvornih integracija, ali također možete koristiti njihov Metric API. Možete ga povezati sa Stripeom, Google tablicama, ReChargeom itd.

Mobilnu aplikaciju možete koristiti i na iOS i Android uređajima.

ProfitWell je zaštićena platforma usklađena s GDPR-om.

Koje su mane ProfitWell-a?

Ako tek započinjete posao, možda ćete imati poteškoća u razumijevanju svih metrika i njihovoj analizi. Trebat će vam neko vrijeme da izvučete sav potencijal iz ovih izvješća i iskoristite ih u svom unaprijed.

Kada želite integrirati s nekim od drugih alata i platformi, postoji mogućnost da će to potrajati neko vrijeme, a ne samo nekoliko minuta.

Ukratko: ProfitWell je vrlo moćan alat koji vam može pružiti zaista važna izvješća i analize, ali može proći neko vrijeme da se upoznate sa svim značajkama i mogućnostima koje nudi.

Baremetrija

Baremetrics vam pomaže da vidite sve najvažnije metrike i uvide iz vašeg kontrolnog centra.

saas alat za praćenje metrike baremetrics nadzorna ploča

Ova platforma izdvaja vašu dnevnu raščlambu, mjesečni stalni prihod, novčani tok i druge važne podatke za vaše svakodnevno poslovanje.

Postoje dnevna, tjedna i mjesečna izvješća koja dolaze izravno u vaš pretinac e-pošte i obavještavaju vas o stanju vaših podataka.

Možete pratiti što se događa dok su vaši klijenti u probnoj fazi, što vam može pomoći da postignete veće stope konverzije.

Korištenjem Baremetrics-a možete vidjeti koji su vaši rezultati u usporedbi s konkurencijom.

Za svakog kupca možete vidjeti njegovu povijest plaćanja i promjena.

Ponuđene značajke:

 • Pametna nadzorna ploča
 • Segmentacija
 • Povećanje
 • Izvješća e-poštom
 • Slab alat
 • Kontrolni centar
 • Praćenje ekspanzije i odljeva
 • Uvidi u ispitivanje
 • Uvidi ljudi
 • API za Analytics
 • integracije

Cijene: Baremetrics ima cijene temeljene na vašem MRR-u koji označava mjesečni ponavljajući prihod. Također nudi 14-dnevno besplatno probno razdoblje.

saas alat za praćenje metrike baremetrics pricing

Koje su prednosti Baremetrics-a?

Baremetrics prikazuje vaše podatke na jasan način. Ne ostavlja vas s brojnim grafikama koje morate analizirati satima i satima dok ih u potpunosti ne shvatite. Sve vam je već isporučeno.

Zahvaljujući Baremetrics segmentaciji, možete jednostavno odvojiti svoje B2B od B2C kupaca i vidjeti preciznije podatke.

Ako radite unutar tima, možete se jednostavno integrirati sa Slackom i koristiti Slack alate koji će vam pomoći da budete produktivniji i održavate jednostavan i učinkovit tijek rada.

Ovaj SaaS alat integrira se sa Stripe, Braintree, Recurly, Google Play i još nekoliko važnih platformi.

Koje su mane Baremetrics-a?

Kao i prethodno spomenuti SaaS metrički alat ProfitWell, Barematics također može biti veliki zalogaj za nekoga tko tek počinje analizirati metrike i podatke.

Stvarno treba biti svjestan puno toga kako biste u potpunosti iskoristili potencijal koji ti alati nude.

Također, ako tek pokrećete posao, Baremetrics metoda određivanja cijena koja se temelji na MRR-u možda neće u potpunosti odgovarati vašim potrebama, ali uvijek možete isprobati besplatno probno razdoblje i saznati je li ovo dobro rješenje za vas.

Ukratko: Zahvaljujući Baremetricsu, možete zaboraviti na spremanje brojnih podataka proračunskih tablica i umjesto toga imati sve kombinirano na jednom mjestu.

ChartMogul

ChartMogul je još jedan alat namijenjen za analizu pretplata i izvješćivanje o prihodima.

Pomoću ovog SaaS alata za praćenje metrike možete pratiti sve aktivnosti svojih korisnika znajući njihovo ponašanje i stvoriti besprijekorno korisničko iskustvo.

alat za praćenje metrike saas chartmogul nadzorna ploča

Uz ChartMogul, svi su vaši podaci na jednoj platformi, organizirani i spremni za dijeljenje s članovima vašeg tima.

Ova vam platforma prikazuje različite dijelove analitike pretplate kao što su MRR i njegova kretanja, godišnji stalni prihod, novčani tok i više.

Ponuđene značajke:

 • Podaci o pretplati
 • Analitika mobilnih pretplata
 • Priznavanje prihoda
 • Središte za razvojne programere
 • Analize i izvješća
 • Grafikoni i popisi
 • integracije

Cijene: ChartMogul nudi tri različita paketa, a cijene se također temelje na vašem MRR-u. No, ako tek započinjete posao, možete besplatno odabrati Launch paket i kasnije ga nadograditi na plaćene pakete.

alat za praćenje metrike saas chartmogul pricing

Koje su prednosti ChartMogula?

S ChartMogulom možete jednostavno dijeliti informacije s drugim radnicima i pomoći im da bolje razumiju posao.

Mnoge velike tvrtke već koriste ChartMogul za bolje razumijevanje prihoda, cijena i odljeva.

Ovaj alat ima nativne integracije sa Stripe, Braintree, PayPal, Shopify, Google Play i drugim važnim platformama za vaše poslovanje. Također uključuje integracije treće strane.

Ako neki od vaših klijenata ne plaćaju putem ovih platformi, možete ih uvesti u svoju analitiku iz Google tablica.

Za svaku datoteku koja je napravljena u ChartMogulu, možete je preuzeti kao CSV datoteku i napraviti detaljniju analizu.

Korištenjem Metrics API-ja možete pristupiti ChartMogul računu i izvući podatke za određene klijente koje odaberete.

Koje su mane ChartMogula?

Može doći do nekih grešaka kada se pokušate integrirati s Google tablicama, što može biti vrlo neugodno.

Ponekad može biti teško doći do korisničke podrške i brzo dobiti odgovore.

ChartMogul je moćna platforma, ali ima manje metrika za praćenje nego ProfitWell i Baremetrics. Zbog toga je to bolje rješenje za početnike nego za one koji su upoznati s SaaS metrikom i žele još dublje podatke.

Ukratko: ChartMogul je jedna od prvih platformi napravljenih za analitiku pretplate i vrlo je jednostavna za korištenje, što je sjajno ako tek počinjete sa svojim poslom.

Dno crta

Svaki od gore spomenutih alata za praćenje SaaS metrike ima sličnu svrhu, ali iz popisa značajki možemo vidjeti da postoje određene razlike.

Također, ProfitWell i Baremetrics mogu biti malo komplicirani za startupe, pa na temelju onoga što vam je potrebno za vaš posao i ovisno o tome u kojoj je fazi razvoja, možete lakše donijeti konačnu odluku kojoj ćete platformi vjerovati.

Ono što je sigurno je da vam mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i prikazati znatno više podataka nego što biste mogli ručno prikupiti.

Na temelju ovih metrika dobit ćete realniju sliku stanja vašeg poslovanja općenito.

Također, još jedan alat pomoću kojeg možete vidjeti ponašanje posjetitelja svoje web stranice i kako u praksi reagiraju na određene radnje je Poptin.

Poptin je alat za stvaranje skočnih prozora koji mogu učinkovito privući pozornost vaše ciljane publike i povećati vaše stope konverzije.

Iskoristite prednosti ovih SaaS alata za praćenje metrike što je prije moguće. 

Nevjerojatno moćni alati sada su dostupniji nego ikad i spremni za isporuku informacija koje će vam biti od velike važnosti!

Aazar Ali Shad je poduzetnik, prodavač rasta (ne haker) i iskusan SaaS tip. Voli pisati sadržaje i dijeliti ono što je naučio sa svijetom. Možete ga pratiti na Twitteru @aazarshad ili aazarshad.com