Početna  /  Svirazvoj web stranicawordpress  /  Dodatno punjenje WordPressa: 7 kanona optimizacije brzine i izvedbe vaše web stranice

Supercharging WordPress: 7 kanona za optimizaciju brzine i izvedbe vaše web stranice

Dok svijet izvana govori o davanju šanse miru usred nasilja i bijesa posvuda, korisnici na webu uvijek vape za davanjem veće šanse i prioriteta tempu i performansama.

Da, brzina i izvedba su dva najveća razmatranja za web stranice i ne razlikuju se od WordPress web stranica. Budući da WordPress koristi jedna trećina svih web stranica na globalnoj razini, postoji previše WordPress web stranica s niskim performansama i sporim učitavanjem. 

wordpress

Pate li vaše WordPress web stranice zbog lošeg rada i spore brzine učitavanja? Pa, ova loša izvedba također može biti razlog za slabu publiku i sporost pretvorba poslovanja.

Želite li promijeniti ovu situaciju i osigurati bolju izvedbu svoje WordPress web stranice? Ne, bez angažiranja a Tvrtka za razvoj WordPressa da biste redizajnirali svoju postojeću web stranicu, možete poboljšati brzinu i izvedbu svoje web stranice samo slijedeći dolje navedene mjere i savjete. 

Razumijevanje odgovornih čimbenika

Prije nego objasnimo općenite mjere i savjete za povećanje brzine, počnimo s vrlo osnovnim savjetom. Da, trebate izvršiti kompletnu reviziju cijele web stranice. Saznajte odgovorne čimbenike za spor rad i brzinu učitavanja. Srećom, WordPress 5.5, najnovija verzija WordPressa nudi mnoštvo atributa usmjerenih na izvedbu. 

Ovdje su neki od uobičajenih odgovornih čimbenika koje će otkriti temeljita revizija web stranice.

  • Loša struktura web stranice i loš dizajn navigacije mogu smanjiti performanse web stranice. 
  • Kompliciran dizajn s preteškim stranicama može dovesti do problema s učitavanjem stranica. 
  • Korištenje previše dodataka, uključujući nekoliko nedovoljno optimiziranih ili međusobno nekompatibilnih dodataka, može usporiti rad web stranice. 
  • Korištenje loših tema koje nisu optimizirane za bržu izvedbu može ugroziti izvedbu web stranice. 
  • Dizajn koji ne reagira može ugroziti izvedbu kada mu se pristupa putem mobilnih uređaja. Budući da većina web korisnika pristupa web stranicama putem mobilnih uređaja, to je apsolutno ključno. 

Sada kada smo uprli prstom u neke od uobičajenih čimbenika koji su odgovorni za usporavanje brzine i performansi web stranice, nastavimo s drugim važnim savjete za poboljšanje brzine i performansi

Korištenje WordPress dodatka za predmemoriju

Kad god se posjetitelj pojavi na web stranici, WordPress u pozadini mora spojiti sve elemente. Ovaj dinamički karakter web stranice uključuje više pozadinskih zadataka. To je razlog zašto WordPress web stranica može biti sporija u radu kada previše posjetitelja dođe na web mjesto u određenom trenutku. 

Za rješavanje ovog problema korištenje dodatka za predmemoriju može biti vrlo učinkovito. Lokalnim pohranjivanjem stranica i njihovog sadržaja u predmemoriju može se izbjeći cijeli proces generiranja prikaza stranice sa svakim posjetom web stranici. Posjetiteljima se može brzo prikazati verzija u predmemoriji. Ovaj pristup ne ostavlja prostora za sporo učitavanje bilo koje stranice. 

Cijeli proces dohvaćanja podataka iz MySQL baze podataka i PHP datoteka te obrade podataka u HTML sadržaj može se izbjeći pri svakom sljedećem posjetu budući da se jednom otvorene web stranice mogu pohraniti u predmemoriju i opskrbiti korisnike omogućujući trenutno učitavanje.   

Nema nedostatka kvalitetnog predmemoriranja dodaci za WordPress korisnika. Dva najpreporučljivija i najhvaljenija među kojima možete izabrati uključuju WP Rocket (premium) i WP Super Cache (besplatan) dodatak. Puno web hosting platforme također nude izvrsne usluge predmemoriranja koje olakšavaju stvari. 

Optimizacija slike web stranice za brže učitavanje 

Jasno je da slike i vizualni sadržaj zapravo daju štih web stranici i igraju ulogu u privlačenju pozornosti posjetitelja i angažiranju publike.

image3

Budući da korisnici ovih dana uglavnom skeniraju web-mjesta umjesto da čitaju duge blokove teksta, slike i vizualni sadržaji igraju stvarno veliku ulogu u izgradnji privlačnosti i osiguravanju upotrebljivosti web-mjesta. Dakle, samo zato što slike zauzimaju puno memorije i prostora, ne možete ih ispustiti sa svoje web stranice.

Ali uvijek možete optimizirati slike za brže učitavanje. I to bez stvarnog potkopavanja kvalitete slika ili cjelokupnog vizualnog štiha vaše web stranice. Na web-lokacijama za početnike učitavanje slika izravno s mobilnog uređaja zapravo usporava izvedbu web-lokacije i brzinu učitavanja. 

Iako izvorne slikovne datoteke mogu biti velike i stvaraju prekomjerno opterećenje propusnosti i kapaciteta poslužitelja kada previše posjetitelja posjeti web stranicu, uvijek možete izbjeći ovaj problem korištenjem kvalitetnih alata za uređivanje fotografija za promjenu veličine i optimizaciju slika. Pomoću ovih alata možete jednostavno smanjiti veličinu slikovnih datoteka najmanje pet puta.  

Poštedimo sada i nekoliko riječi o izboru formata slike. JPEG je komprimirani format s manjom veličinom slike, dok je PNG format nekomprimiran i stoga je veće veličine. U slučaju da slike imaju mnogo boja, JPEG je idealan format za kontrolu veličine. U slučaju jednobojnih ili prozirnih slika, PNG je dobar za optimizaciju kvalitete. 

Odlučite se za najbolje usluge hostinga 

Sada dolazimo do slona u sobi za optimizaciju performansi web stranice. Kako bi se osiguralo brzo učitavanje, usluge hostinga također igraju važnu ulogu. Kad odaberete dijeljeni WordPress hosting uslugama i ekonomskom planu, dobro je sve dok niste prošli indijsku fazu i niste postali popularni. 

image2

Jednom kada počnete primati tisuće posjeta u bilo kojem satu, propusnost koju pruža takav plan hostinga vjerojatno će biti premala za održavanje optimalne brzine učitavanja i performansi. 

Ako ozbiljno razmišljate o pretvorbi poslovanja putem web stranice i stalnom rastu s prometom, morate koristiti visokokvalitetne WordPress hosting usluge s skalabilnim planovima hostinga koji ne ostavljaju prostora za lošu izvedbu unatoč naglom povećanju prometa. 

Uvijek se možete odlučiti za dinamičke platforme za hosting u oblaku kako biste održali optimalnu brzinu učitavanja i performanse. SiteGround je dobar izbor za planove hostinga u oblaku. 

Koristite mrežu za isporuku sadržaja (CDN)

Mreže za isporuku sadržaja (CDN) pomažu u reklamiranju vašeg sadržaja s najbližih poslužitelja prema lokaciji određenog korisnika koji pristupa vašoj web stranici. I stoga, bez obzira na lokaciju poslužitelja i korisnika, sadržaj web stranice uvijek održava optimalnu brzinu učitavanja. 

CDN pohranjuje sve statične datoteke web-mjesta uključujući slike, tablicu stilova i JavaScript i brzo ih učitava čim i kada korisnik otvori web-mjesto. Za pohranu ovih statičkih datoteka CDN usluga distribuira sadržaj web stranice na više poslužitelja koji se nalaze u različitim dijelovima svijeta tako da svaki korisnik, bez obzira na lokaciju, može vidjeti trenutno učitavanje web stranice. 

Umjesto Pingbackova i Trackbackova Koristite Google Webmaster

Svaki put kada vaša web stranica primi novu poveznicu, funkcija Pingbacks i Trackback prema zadanim postavkama šalje vam upozorenja koja zauzimaju puno resursa poslužitelja. Budući da su odgovorni za trošenje resursa poslužitelja i usporavanje rada web stranice, trebali biste ih onemogućiti. 

google-webmaster-tools

Alternativno, uvijek možete upotrijebiti Google alate za webmastere da provjerite poveznice web stranica. Kada želite poboljšati rad WordPressa, čak ni ovo marginalno poboljšanje ne smijete izostaviti. 

Održavajte čistu bazu podataka 

Kako vaša web stranica stari, gomila se mnogo neželjenih i nevažnih podataka. I troši mnogo resursa poslužitelja dok ste zauzeti poboljšavanjem svog sadržaja. Kada pokušavate ubrzati web stranicu, također biste trebali obratiti pozornost na ovo nevažno opterećenje sadržaja. 

Jednostavno se riješite ovih neželjenih podataka web stranice čišćenjem baze podataka. Ovaj jednostavniji popravak za problem s izvedbom vaše web stranice može se lako učiniti s vremena na vrijeme. Od puštanja neiskorištenih nacrta planiranog sadržaja do brisanja spam sadržaja do uklanjanja neiskorištenih slika u bazi podataka, sve to može biti učinkovito za uklanjanje neželjenog opterećenja. 

Zaključak 

WordPress je obično popularan zbog svog jednostavnog i modularnog pristupa web razvoju. Slijedeći ove savjete, možete dodatno iskoristiti ovu robusnu platformu do njezinog najvećeg potencijala. Osim toga, osiguravate beskompromisnu brzinu i izvedbu svoje web stranice. 

Autor bio: Yakshit Bose viši je razvojni programer u vodećoj tvrtki za prilagođeni razvoj WordPressa CMARIX Technolabs Pvt. doo. On je iskusan WordPress programer. Voli dijeliti svoja razmišljanja o web razvoju, razvoju CMS-a i vijestima o tehnologiji.