Omah  /  Kabehe-commercehacking wutah  /  How to Create a Customer Feedback Portal

Cara Nggawe Portal Umpan Balik Pelanggan

Perusahaan ing endi perusahaan yen ora ngrungokake pelanggan? Ing kuburan bisnis sing gagal, mula ing kana. Umpan balik pelanggan penting kanggo ngirim produk lan layanan menyang pelanggan sing pancen pengin dibayar lan priksa manawa ora kelangan pelanggan sing wis ana.

Nanging angel banget supaya pelanggan ngrampungake survey, lan butuh wektu kanggo nyedhaki wawancara wawancara. 

Dadi, kepiye sampeyan kudu nglumpukake umpan balik?

Ing kiriman iki, kita bakal nemokake opsi kanggo nggawe portal umpan balik sing bakal mbantu ngatur saran pelanggan ing sak papan. 

Apa portal umpan balik pelanggan?

Portal umpan balik pelanggan minangka aplikasi, widget, utawa situs web sing bisa digunakake pelanggan kanggo menehi umpan balik bisnis kapan wae. 

Beda banget karo survey, sesi riset pasar, utawa grup fokus amarga kabeh mau ditindakake sajrone wektu tartamtu. Saliyane, portal umpan balik mesthine gampang digoleki lan digunakake pelanggan nalika dikarepake. 

Yen wis entuk ide utawa frustasi, dheweke bisa ngunjungi portal lan ngirim pesen. 

Mangkene conto dewan sing pelanggan ora mung bisa ngirim ide nanging uga ndeleng ide saka pelanggan liyane lan menehi komentar babagan kasebut.

papan-ide-papan-2
Sumber: Frill.co

Jinis perusahaan apa sing kudu portal umpan balik pelanggan

56% pelanggan ujar manawa dheweke tetep setya karo merek sing "entuk". Yen sampeyan ora aktif nglumpukake umpan balik, sampeyan ora bisa "entuk" pelanggan kaya sing sampeyan kira.

Langkawi perusahaan , perusahaan eCommerce , lan sarwa dumadi acara bisa kabeh entuk manfaat saka nggunakake portal darmabakti kanggo saran proactively Nglumpukake saka pelanggan.

Mangkene conto saka merek aksesoris populer Fossil.

fosil

Yen sampeyan ngeklik "Umpan Balik" ing sisih tengen situs web, sampeyan bakal digawa menyang portal umpan balik, sing takon sampeyan pengin nuduhake salah sawijining ing ngisor iki:

  • Gagasan
  • Kamar kanggo dandan
  • Muji
fosil-2

Keuntungan duwe portal umpan balik yaiku:

  • Siji papan kanggo nyimpen saran
  • Entuk umpan balik kanthi rutin (ora mung nalika ngirim survey)
  • Takon pelanggan sing njlentrehake pitakonan lan sesambungan karo dheweke
  • Kanthi gampang lan otomatis kategorikake saran sing mlebu

Nalika akeh bisnis bisa lan kudu nglumpukake umpan balik kanthi sawetara cara, perusahaan SaaS paling siap kanggo nindakake iki kanthi portal. Nopo nopo Pelanggane wis biasa interaksi karo merek nggunakake piranti lunak kasebut. Saliyane, pelanggan eCommerce bisa uga luwih seneng nanggapi email utawa survey tinimbang ngirim umpan balik karo portal situs web. 

Nanging, amarga ora nggawe portal, sampeyan bisa uga nyoba lan ndeleng manawa pelanggan nggunakake. Ing ngisor iki, kita bakal nuduhake sampeyan cara nggawe lan carane njaluk pelanggan nggunakake.

Cara nggawe portal sampeyan dhewe kanggo nglumpukake umpan balik pelanggan

Amarga 65% bisnis perusahaan asale saka pelanggan sing ana, pancen penting ngerti apa sing dikarepake pelanggan.

Sampeyan bisa nggunakake alat saran situs web gratis kanggo nggawe portal, utawa sampeyan bisa nggawe kode kustom. Sawetara portal populer lan terjangkau sing ora mbutuhake kode khusus kalebu Frill, Hellonext, lan Nolt.

Coding khusus mbuwang wektu lan larang regane, nanging ngidini sampeyan nyiyapake portal kanthi tepat kaya sing dikarepake. Mangkene conto portal sing digawe karo Qualtrics ing situs web Mailchimp. Yen sampeyan ngeklik "Umpan Balik", mbukak sidebar kanthi pitakon.

mailchimp

Pelanggan sampeyan ora prelu nggawe akun kanggo nuduhake ide. 

Mangkene sawetara opsi kanggo gampang nglumpukake ide:

  • Anonim - Pelanggan mung bisa ngirim ide utawa umpan balik tanpa kudu ninggalake jenenge utawa nggawe akun.
  • Kanthi mlebu ing platform sampeyan - Yen sampeyan bisnis SaaS utawa eCommerce (utawa bisnis liyane sing duwe akun pangguna), sampeyan bisa nggunakake siji mlebu (SSO). Pelanggan bisa ngirim umpan balik kanthi nggunakake kredensial mlebu kanggo produk SaaS utawa situs web eCommerce, lan ora butuh login liyane.

Priksa manawa sampeyan milih piranti lunak umpan balik sing wis disiyapake nggunakake cara sing dikarepake, utawa sing ngidini kaloro pilihan kasebut.

Sabanjure, wayahe miwiti nglumpukake umpan balik. 

Cara ngandhani pelanggan babagan portal kasebut

Mesthi wae, nggawe lan ngatur portal umpan balik pelanggan mung minangka wiwitan. Sampeyan uga kudu nggawe manawa pelanggan ngerti babagan iki. 

Sampeyan kudu nggunakake macem-macem saluran komunikasi kanggo ngumumake portal anyar lan supaya gampang diakses pelanggan kapan wae. 

Mangkene sawetara ide:

  • Pengumuman email - Kirim email sing dikirim menyang pelanggan email. Sampeyan bisa ngirim menyang kabeh dhaptar, utawa mung mbedakake mung pelanggan sing wis mlebu dhaptar paling ora rong wulan.
  • In-app widget – With many feedback tools, you can use an in-app widget to notify people that they can submit feedback whenever they are logged in. It will be a little tab that people can click on to navigate to your idea board.
  • On-site pop-up - Kanggo minggu pisanan sing miwiti Warta saran customer, nggunakake Poptin pop-up supaya pengunjung website ngerti. Setel supaya bisa ditampilake sawise ana wong ing situs web suwene 90 detik.
  • Pengumuman spanduk situs web - Sampeyan bisa nyetel spanduk cilik lan sempit ing sisih ndhuwur situs web sampeyan supaya pengunjung situs web ndeleng link menyang portal kasebut. Tindakake iki ing situs web sampeyan nganti 1 nganti 2 minggu.
  • Mlaku buletin email - Ing sikil buletin email, lebokake tautan menyang portal sing njaluk pelanggan menehi saran babagan produk sampeyan.
  • Pengumuman postingan blog - Gawe postingan blog sing ngumumake portal anyar sampeyan. Sampeyan bisa nyambung iki saka cara ing ndhuwur lan nuduhake ing media sosial.
  • Pos media sosial - Gunakake saluran media sosial paling dhuwur kanggo promosi portal anyar, supaya luwih akeh pamirsa lan pelanggan ngerti manawa bisa menehi umpan balik.

Cara ngurutake lan ngatur saran sing mlebu

Amarga sampeyan nglumpukake umpan balik ing portal khusus, bakal luwih gampang ditangani. Yen sampeyan entuk umpan balik saka papan liya (umpamane komentar media sosial), sampeyan bisa nambah ide kanthi manual menyang papan supaya sampeyan bisa entuk kabeh ing sak papan.

Kanggo saben ide sing diwenehake, sampeyan bakal kudu mikir apa gunane kanggo ditangani. 

Sampeyan kudu ngrencanakake rapat tim mingguan utawa mingguan karo kabeh pihak kanggo ngrembug babagan umpan balik sing diwenehake pelanggan. 

Yen sampeyan ngrancang saran kasebut, sampeyan kudu menehi ngerti pelanggan. Yen sampeyan bisa ngatasi sawetara dina, cukup critakake sawise rampung. Yen butuh pirang-pirang minggu utawa wulan, komentar babagan ide sing dikirimake lan critakake timeline kira-kira. 

Yen sampeyan ora ngrencanakake menehi saran masing-masing, sampeyan uga kudu menehi ngerti pelanggan. Nyedhiyakake tanggapan sing sopan lan sederhana kanggo nerangake sebab sampeyan ora bisa ngatasi. 

Yen sampeyan nggunakake portal umpan balik sing nyakup fitur kanggo komentar bolak-balik karo pelanggan, iki sawetara conto sing bisa sampeyan ucapake yen ora duwe rencana kanggo menehi tanggapan kasebut:

  • Matur nuwun wis menehi wektu kanggo menehi saran. Sayange, kita ora duwe cukup pelanggan sing njaluk iki, nanging kita bakal bali menyang ide iki sajrone 6 wulan.
  • Matur nuwun wis menehi wektu kanggo menehi saran. Nanging, sawise nimbang, kita ngerti manawa kasus panggunaan cilik banget, lan pelanggan ora cukup uga butuh fitur iki, mula kita ora bakal bisa mbangun saiki. 
  • Matur nuwun wis menehi wektu kanggo menehi saran. Sayange, kita ora duwe sumber daya kanggo nggawe iki saiki, nanging kita pancen kudu bisa ngrampungake. Priksa tutorial iki. 

Cara komunikasi perbaikan produk sampeyan menyang kabeh pelanggan

Sampeyan ora mung kudu komunikasi karo wong sing menehi umpan balik, nanging sampeyan uga kudu menehi katrangan marang kabeh pelanggan babagan nganyari produk.

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi dhaptar pengumuman. Iki beda karo gulung blog amarga mung kanggo woro-woro produk. Dadi, pelanggan bisa ngunjungi iki nalika pengin ndeleng apa sing wis diganti. Utawa, sampeyan bisa nggawe kategori posting blog sing diarani "pengumuman" yen ora pengin nggawe dhaptar pengumuman sing kapisah. 

Sampeyan bisa nggawe kiriman anyar kanggo saben woro-woro, ora kira sepira gedhene utawa sekecil kasebut. 

Umpan balik pelanggan penting kanggo nggawe produk sing disenengi pelanggan. Yen sampeyan nggawe portal khusus kanggo saran iki, luwih gampang dikoleksi lan dikelola. 

Babagan panganggit

Dayana & Kulawarga

Dayana Mayfield heads up content marketing for Frill, a simple customer feedback, roadmaps, and announcements tool for SaaS companies. When not writing, she can be found swimming or hiking at Lake Tahoe.