Omah  /  Kabehmedia sosial  /  5‌‌ ‌‌Benefits‌ ‌of‌ ‌Including‌ ‌Surveys‌ ‌in‌ ‌your‌ ‌Social‌‌ Media‌ ‌Marketing‌ ‌Strategy

5‌‌ enefManfaat‌ ‌of‌ cKlebu ‌Survei‌‌‌‌‌‌‌‌‌ocococ‌‌‌‌‌

Yen bisnis sampeyan ana ing media sosial sing wis duwe pamirsa, bakal ana akeh pemahaman sing terkenal. Wawasan kasebut bakal mbantu sampeyan nggawe marketing uga keputusan bisnis sing luwih apik.

Saiki, merek wis nyelametake jero analytics media sosial kanggo nglacak jejak pamirsa, tingkat respons, keterlibatan, lsp. Klompok merek nggunakake alat analisis media sosial kanggo nyedhiyakake konten lan layanan sing luwih apik kanggo pamirsa.

Aku ora bakal nolak manawa iki mbantu, nanging ayo ndeleng cara paling gampang kanggo entuk wawasan.

Survei!

Amarga ayo setuju manawa ora ana cara sing luwih apik kanggo ngerti pamirsa tinimbang saka awake dhewe.

Kasunyatane, survey media sosial bisa menehi asil sing migunani nanging kaget. Amarga 87 persen panaliti pengin ujar babagan produk lan layanan perusahaan mbesuk, bisa uga ana asil survey media sosial sing mupangate lan informatif.

Yen sampeyan durung miwiti nggunakake survey ing pemasaran media sosial, sampeyan saiki bisa uga kudu akeh pitakon. Kaping pisanan, keparenga aku mbusak pentinge survey kanggo bisnis sampeyan.

Napa Survei Sarat kanggo Bisnis Sampeyan?

Fokus sampeyan yaiku nyedhiyakake khalayak. Lan kanggo menehi solusi sing berharga, luwih dhisik, sampeyan kudu ngerti . Lan penting uga kanggo ngerti apa sing dipikirake pelanggan babagan produk / layanan sampeyan, ing endi lan kapan butuh sampeyan, bener?

Survei bisa ngewangi sampeyan wektu sing gedhe. Alat tradisional ing kothak piranti marketing bisa ngukur persepsi pelanggan babagan produk / layanan sampeyan. Iki bisa mbantu sampeyan ngidentifikasi masalah potensial sing bakal diadhepi pelanggan supaya sampeyan bisa nemokake solusi sing pas.

Nggawe survey ora kurang saka seni. Sampeyan bisa ngatur survey media sosial kanthi cara kreatif kanggo entuk wawasan sing paling apik saka para pelanggan. Sampeyan uga bakal ngidini sampeyan ngobrol ing area sing kuwatir, sing bisa menehi kesadaran kanggo merek sampeyan.

This can be the most beneficial on social media because you must already have a potential audience to respond to your surveys. So long as you are using social media for branding, you can easily leverage your follower base and receive more sincere survey engagement than you would when interacting with a broader unknown audience.

Nalika njupuk, ayo ndeleng cara nggunakake survey ing media sosial.

Cara Nggunakake Survei ing Strategi Pemasaran Media Sosial?

Facebook

Posting a survey on Facebook is relatively easy and can be done quickly in a few steps.

  1. Gawe kiriman anyar ing media sosial banjur klik telung titik ing sisih tengen.
Layar Ditembak 2563-12-04 jam 4.21.05 PM (1)
  1. Pilih opsi "Poling" saka kene lan isi informasi sing dibutuhake, yaiku, pitakon, pilihan wangsulan. Tambah foto lan gif kanggo njabarake pilihan sampeyan kanthi luwih apik.
FB-Poll-Step-3
  1. Setel durasi roto lan elinga supaya pelanggan cukup wektu kanggo nanggapi jajak pendapat banjur klik tombol "Kirim".

Twitter

Ngirim survey ing Twitter bisa nggawa pemahaman sing apik. Mangkene carane sampeyan bisa nindakake.

  1. Gawe kiriman anyar banjur klik ikon kanthi telung bar.
Layar Ditembak 2563-12-04 jam 5.09.44 PM
  1. Isi informasi sing dibutuhake kalebu opsi pitakon lan jawaban sampeyan. Bebas bae kanggo nambah emoji.
  2. Banjur, tweet tweet sampeyan.
Layar Ditembak 2563-12-04 jam 5.11.16 PM

Instagram

Nggawe poling ing Instagram kudu ngirim visual supaya sampeyan bisa mbukak sepatu kreatif lan nggawe visual kanggo poling. Poling iki biasane duwe wates wektu 24 jam. Mangkene carane nggawe.

  1. Upload utawa klik gambar ing bagean crita.
  2. Pilih stiker jajak pendapat lan lebokake ing gambar ing endi wae sing sampeyan karepake.
  3. Takon pitakon lan tulis opsi wangsulan banjur kirim ing crita sampeyan.
IG-Survei-Langkah1

Saiki sampeyan wis ngerti cara nggunakake survey ing jaringan media sosial, ayo goleki mupangat sing kudu digunakake.

Keuntungan Kalebu Survei ing Strategi pemasaran media sosial

1. Sampeyan bisa njaluk luwih akeh pamirsa sing bisa dipercaya

Minangka merek, yen sampeyan nyedhiyakake konten sing penting kanggo para pamirsa, dheweke bakal miwiti bali nalika mbutuhake. Lan sanalika konten, produk utawa layanan sampeyan wiwit nulungi pangguna, mula bakal dipercaya karo sampeyan.

Ya, ana siji liyane sing bisa nggawe pangguna dipercaya sampeyan. 

Takon apa sing dipikirake!

Nalika sampeyan nganakake survey media sosial lan nyoba ngerti sudut pandang pamirsa, dheweke mesthi bakal ngormati tumindak kasebut lan tetep merek sampeyan ana ing buku sing apik. Amarga sapa sing ora seneng dijaluk nuduhake perspektif!

2. Sampeyan bisa mecah es

Nalika pangguna wiwit berinteraksi karo merek ing media sosial, umume ora mesthi lan kurang percaya amarga sifat kasebut manungsa. Ora ana manungsa sing bisa dipercaya merek utawa malah wong kaya ngono.

It needs efforts from both sides and what you can do best is get to know them better. Using surveys in your social media marketing plan can help know the audience’s choices, perspective, pain points, likes, and dislikes, etc. This can guide you further in providing better content to them.

Amarga yen ngerti pangguna, pungkasane sampeyan bakal menehi luwih apik. Terus wae gaweyane supaya ora menehi vanilla nalika golek coklat.

Sumber: Survei Twitter
Sumber: Survei Twitter

3. Bisa nuwuhake pacelathon lan keterlibatan

It takes a lot for brands to do more than just talking about their product/service. Brands are now actively hiring content creators and social media managers to create content that talks to their audience.

Nindakake survey media sosial minangka salah sawijining cara.

Sampeyan kudu langsung mbukak sepatu kreatif lan mikir babagan apa sing bisa dijaluk supaya para pamirsa bisa ngobrol. Ngerti apa sing dikarepake lan jupuk pangguna kanthi trik. Lan, sabanjure sampeyan ngerti yaiku nggawe merek sampeyan.

Deleng kepiye poling Instagram bisa digunakake kanthi kreatif supaya wong-wong bisa ngobrol.

Screen-Shot-2019-02-05-at-9.37.34-AM
Screen-Shot-2019-02-05-at-9.11.41-AM

But for this to work out, you must post on your social media networks regularly with creative content. I understand that there might be times when you will feel overwhelmed, and then there might be times when you are out of ideas. 

Nanging aja mandheg posting!

If needed, let any social media marketing tool like Sendible help you post regularly and curate content. Though Sendible can be somewhat limiting in pricing structure relative to the number of users, you can also try out several Sendible alternatives from the market.

4. Sinau swarane pamirsa

To get the users to interact with your brand, you must also make them relate to you. And getting to know them so deeply isn’t a walk in the park. 

Yen sampeyan wiwit ngrasakake, pindhah menyang survey media sosial. 

Dheweke bisa ngrewangi sampeyan ngerti akeh yen dideleng kanthi mata analitis.

You can get valuable insights from them like familiar phrases, keywords, most asked questions, trigger words, etc. These insights and daily keyword rank tracking can help you increase your social media engagement quickly. Because as soon as you grasp your audience’s communication style, they start relating to your more.

5. Sampeyan bisa entuk luwih akeh wektu saka pamirsa

Iki minangka sing sederhana nanging penting. Sanalika sampeyan ngupayakake supaya pangguna kepincut karo produk / layanan sampeyan, pungkasane dheweke nggunakake luwih akeh wektu kanggo merek sampeyan ing media sosial.

Lan saiki sampeyan nggunakake survey, dheweke luwih akeh ngentekake wektu kanggo ngrampungake survey, mriksa profil media sosial, lsp.

Iki minangka salah sawijining target merek apa wae ing media sosial, bener?

Supaya wong bisa luwih akeh wektu ngubengi dheweke!

Lan, ing kene sampeyan duwe teknik liya kanggo nindakake.

Uga, aja mung miwiti masang survey media sosial. Luangake wektu lan kreatif amarga kreatif nalika nggawe, luwih akeh pangguna bakal kepengin merek sampeyan. Takokake pitakon supaya bisa cepet wangsulan lan menehi pilihan sing cukup kanggo dipilih.

Tip Pro: Aja takon akeh banget babagan deskriptif. Menehi macem-macem opsi sing bisa dipilih.

Supaya luwih ora diketik lan pilih liyane.

Iku bungkus

Sanajan sampeyan duwe strategi pemasaran media sosial sing sampurna, sampeyan ora bisa nolak manawa sampeyan kudu nganggep akeh perkara babagan pamirsa nalika nggawe. 

Sampeyan mesthi bisa nglacak kabeh tumindak sing ditindakake para pamirsa, nanging sampeyan ora bisa ngerti sebabe pangguna berinteraksi ing postingan tartamtu lan ora ing sisih liyane.

Survei bisa mbantu sampeyan wektu gedhe!

Amarga menehi wawasan sing ngluwihi metrik utawa alat analitik.

Dheweke bisa menehi wangsulan babagan pitakon deskriptif kaya iki:

  • Apa sing nyebabake pelanggan nggawe keputusan tuku saka konten sampeyan?
  • Ing tahap perjalanan tuku apa pelanggan nganggep sampeyan minangka panyedhiya?
  • Napa iklan utawa konten tartamtu bisa digunakake, lan kenapa ora?

While doing all the hard work, don’t miss out on the A/B testing required for your social media surveys. Because improvements should always be welcomed.

Apa sampeyan bisa mikir cara liyane kanggo nyakup survey ing pemasaran media sosial?

Survei Media Sosial sing Seneng!

Bio Panganggit

gambar kanggo blog tamu11

Surya is an SEO Strategist. He often looks out for new strategies to optimize the content. He is a problem solver by nature, a mountain person to the core, and music calms the chaos in him.