Omah  /  Kabehe-commerceSEO  /  8 Technical Tips for SEO in eCommerce

8 Tips Teknis kanggo SEO ing eCommerce

Nalika ngrancang situs web eCommerce kanggo klien, sampeyan wis ngerti manawa SEO minangka faktor penting.

Keuntungan promosi SEO toko online minangka saluran digital pertama kanggo narik pelanggan:

  • Saluran iki ora mbutuhake infus dhuwit kanthi jangka panjang tinimbang mbandhingake karo iklan kontekstual.
  • Ing sawetara ceruk, pesaing nandur modal luwih akeh dhuwit ing pariwara PPC tinimbang perusahaan SEO . Iki nggawe luwih gampang nggayuh TOP telusuran lan saben klien sing kepincut liwat saluran iki bakal luwih murah.
seo e-commerce

Posisi mriksa

SE Ranking mriksa posisi situs ing mesin telusuran sing paling populer nalika ngidini sampeyan milih siji utawa sawetara wilayah. Gumantung saka rencana tarif sing dipilih, sampeyan bisa kanthi bebarengan nglacak informasi ing sawetara substasi lan wilayah sekaligus.

Kanthi nambah tembung kunci kanggo nglacak data, sampeyan bisa nglumpukake menyang folder, ngurutake miturut macem-macem paramèter, lan mbusak duplikat langsung diunggah.

Elinga layanan bangunan link otomatis kanggo situs eCommerce

04d9720dfa679f9d108060404396203fe99ba4e1

Link building is a great way to drive organic traffic and improve website rankings. In this environment, link building is necessary. Some people provide services in this area, so the fastest and easiest way to build links for your site will be outsourcing.

Apa wong liya bisa ngatasi kerja keras nalika sampeyan sibuk karo proses liyane. Sampeyan bisa nggawe merek, promosi iklan, utawa melu diskusi media sosial, lan nggawe link bisa ditindakake dening profesional sing wis trampil.

Ngoptimalake kaca sing paling penting

SEO kanthi gaya datar, konsep ilustrasi proses optimasi pencarian internet sukses
SEO kanthi gaya datar, konsep ilustrasi proses optimasi pencarian internet sukses

Yen sampeyan milih nggawe situs web toko online SEO -promosi, miwiti karo kaca sing paling penting: kaca utama, kertu produk, kaca kategori, lan postingan blog. Umume wong sing ndeleng, lan keterlibatan umume gumantung.

Mangkene sawetara tips kanggo ngoptimalake kaca iki:

  • URL sing bisa digoleki

Gunakake URL sing gampang lan langsung sing bakal diwaca wong lan mesin telusuran. Aja nomer, simbol langka, lan kombinasi huruf sing ora ana artine.

  • Ngoptimalake kaca produk

Promosi kaca produk ing toko online kalebu sawetara tahapan. 

  1. Ngerjakake katrangan sing migunani ora luwih saka 1000 tembung kanggo saben produk. Perlu dicritakake ukuran, fungsi, lan warna, menehi ulasan lan jawaban pelanggan kanggo pitakon sing asring ditakokake.
  2. Metu saka kaca stok. Sanajan 404 kaca ora ngganggu pengunjung, mesin telusuran isih ora seneng tautan sing rusak. Mula, tinggalake kaca kaya saiki, nuduhake yen barang kasebut wis entek. Sampeyan bisa nyebutake produk liyane sing padha lan nyiyapake kabar email nalika produk lagi adol.
  3. Snippets. Gunakake informasi sing relevan: kasedhiyan saham, ulasan , rating, alamat toko, lan liya-liyane.
  • Ngoptimalake kategori

Tautan menyang produk sing gegandhengan. Sawetara produk duwe tema umum, lan luwih becik ngubungake. Contone, yen sampeyan adol helm, sampeyan kudu menehi link menyang sarung tangan utawa sepatu bot: kabeh kalebu peralatan protèktif pribadi.

Analisis strategi promosi link kanggo toko online pesaing

link_building

Analisis pesaing minangka salah sawijining cara sing paling jelas kanggo nemokake strategi bangunan link sing efektif supaya bisa miwiti kanthi cepet.

Coba 10 asil telusuran paling utama kanggo tembung kunci utama kanggo analisis. Dhaptar kasebut nemokake situs ing spreadsheet Excel.

Banjur gunakake analisis Ahrefs kanggo nemokake kabeh backlink pesaing sampeyan.

Waca sing apik: 4 Alat Pemasaran lan SEO Paling Apik Kanggo Nggawe Tujuan

  • Aja lali babagan tautan internal strategis

Tautan internal nggawa pengunjung saka sawijining kaca menyang situs liyane, lan yen klik saya akeh, luwih akeh massa link lan SEO luwih apik.

  • Tautan menyang kaca prioritas

Selehake link menyang kategori utawa produk / layanan utama ing garis navigasi utawa sikil. Tambahake tautan kasebut menyang kiriman sing paling populer ing blog sampeyan.

  • Roti roti

Roti roti minangka urutan kaca saka kaca ngarep menyang kaca sing saiki dideleng pengunjung. Biasane, breadcrumbs ana ing sisih ndhuwur kaca.

  • Tautan menyang produk sing gegandhengan

Tambah bagean sing menehi rekomendasi produk sing gegandhengan karo pelanggan. Cara iki ora mung mbantu entuk backlinks nanging uga bisa nambah penjualan. Nanging aja kakehan: aja kakehan tautan.

Visibilitas & struktur situs

seo-lan-web-struktur

Elingi: sampeyan nggawe toko online kanggo pelanggan. Tanggung jawab saben klien lan nggawe situs kasebut dadi pangguna-gampang: sampeyan ora pengin mbukak lan nutup langsung /

Struktur toko online minangka komponen penting kanggo sukses promosi lengkap proyek eCommerce.

Nalika nyusun struktur situs, prinsip klasifikasi informasi tematik (transisi saka konsep umum menyang sing luwih spesifik), pitakon telusuran babagan topik kasebut, lan penak pangguna nalika nggoleki informasi sing dibutuhake bakal dipertimbangkan.

Amarga klasifikasi tematik kanggo nemokake produk sing pas ora trep ing sawetara topik, situs iki bisa uga duwe macem-macem cara nggolongake lan nyusun produk sing padha supaya pangguna bisa nemokake luwih cepet.

Ing kasus iki, salah sawijining klasifikasi bisa dadi sing utama, lan liyane minangka tambahan. Nggawe struktur situs minangka proses ngolah informasi babagan bisnis, struktur sabanjure, lan visualisasi sing mbuwang wektu. 

Mesthi gampang digoleki para pembeli menyang kaca:

  1. Rancang navigasi sing jelas sing gampang dipindai. Gunakake basa lan tindak tanduk pamirsa target.
  2. Selehake bilah telusuran ing papan sing misuwur. Ketik petunjuk telusuran lan koreksi typo.
  3. Sederhana proses tuku lan pembayaran sabisa. Langkah sing luwih sithik, luwih apik.
  4. Gunakake live chat. Ora mung nyuda tingkat bouncing nanging uga bisa dodol langsung.
  5. Pungkasane, lebokake informasi kontak sampeyan ing papan sing misuwur (biasane ing header) supaya gampang ditekani pembeli.
  • Kacepetan muat kaca

Nalika peringkat, Google nganggep kacepetan mbukak situs web: biasane wong ora seneng ngenteni. Mangkene sawetara tips:

  • Ngurangi ukuran file. Kompres gambar, video, lan konten liyane.
  • Gunakake hosting cepet. Yen bisa, gunakake tarif sing luwih cepet.
  • Gunakake Jaringan Pangiriman Konten (CDN). Ngapikake kacepetan loading uga keamanan situs web.

Waca sing apik: 7 Cannon Ngoptimalake Kacepetan lan Kinerja Situs Web Sampeyan

Ngoptimalake wektu mbukak kaca

Mungkin, iki minangka salah sawijining masalah teknis sing paling umum sing bisa dialami pangoptimal. Sampeyan uga asring diabaikan lan arang dianggep, amarga biaya solusi sing akeh.

Kacepetan mbukak kaca bisa dipengaruhi dening prekara-prekara sing sederhana kayata ukuran gambar gedhe, kakehan panjaluk HTTP, lan pirang-pirang panjaluk DNS, uga server sing ora dikonfigurasi, kode sing ora efisien utawa kurang dikelola.

Desain ulang lengkap situs, pangowahan platform, lan mindhah subdomain lan server bisa nambah kacepetan muatan kaca kanthi signifikan.

Lan saben langkah kasebut mbutuhake serangkaian pangowahan teknis.

Blog iku kudu

Pisanan lan paling penting, sawetara statistik blog:

  • Blog populer, lan popularitas kasebut terus berkembang.
  • 77% pangguna Internet maca blog.
  • Bisnis blogging kanthi aktif duwe 97% tautan mlebu liyane.
  • 60% pangguna nganggep perusahaan kanthi blog luwih dipercaya lan dipercaya.

Dhaptar terus. Kanggo sukses ing e-commerce, blog iku penting: supaya situs sampeyan tetep anyar, nyuda tingkat bouncing, ngasilake backlink, nambah gambar merek, nambah otoritas ing ceruk, lan mbantu bisnis sampeyan tuwuh umume.

Mangkene sawetara pandhuan kanggo blogging:

  1. Ajeg kanthi rutin nggawe konten sing digawe kanthi kerajinan tangan: manual, wawancara, pandhuan, ide, kasunyatan sing menarik, lan kiriman babagan topik sing populer.
  2. Ngundang pengaruh ing niche sampeyan kanggo nulis kiriman kanggo sampeyan.
  3. Dadi asli, mbiyantu, relevan, lan informatif.
  4. Kanggo keterlibatan sing luwih apik, wenehi komentar.
  5. Goleki judhul sing bakal narik kawigaten wong liya uga mesin telusuran.
  6. Gawe konten sampeyan luwih bisa diwaca kanthi visual, subtitle, lan dhaptar.
  7. Ngidini nuduhake lan seneng konten sampeyan ing jaringan sosial. Gampang supaya para pamiarsa nyebarke konten sampeyan.
  8. Gunakake tembung kunci ing kiriman lan basa sing dienggo target pamirsa.
  9. Pariwara blog sampeyan ing endi wae.
  • Tulis kiriman tamu ing blog wong liya

Hubungi blog sing kondhang ing ceruk sampeyan kanggo nambah visibilitas lan entuk tautan metu menyang toko online utawa kaca kebangkrutan.

Implementasi Hreflang

Aspek iki gegayutan karo kabeh wong sing wis mlebu level internasional. Nyatane, hreflang ora gampang dileksanakake lan asring disalah gunakake. Wong lali babagan referensi awake dhewe, nggunakake kode sing salah utawa ora lengkap, mung mbukak siji wilayah saka dhaptar, ora kalebu kabeh versi sawijining kaca, utawa mung lali mriksa implementasine kanthi rutin.

Kesalahan kasebut bisa uga negesake kabeh gaweyan sing wis rampung, lan supaya sampeyan duplikat konten lan rating sing mudhun kanthi cepet.

Kesimpulan

Sampeyan kudu sinau spesifikasi teknis, entuk rekomendasi profesional, lan. tindakake langkah-langkah teknis sing gampang iki yen sampeyan pengin sukses ing eCommerce lan aja nyusahake.