Home  /  e-commerce  / 10 toonaangevende online winkelplatforms die u moet kennen

10 toonaangevende online winkelplatforms die u moet kennen

e-commerce-platforms

Als u een bedrijf heeft dat goederen of diensten verkoopt en klanten uw fysieke wereldwinkel laat bezoeken, moet u serieus nadenken over het opzetten en exploiteren van een online winkel naast de fysieke winkel. Met een online winkel kunt u veel meer potentiële klanten bereiken (zelfs degenen die in het buitenland wonen), verkopen met producten die via de scheepvaart worden geleverd, uw diensten van ver aanbieden, de mogelijkheden voor groei zijn werkelijk verbluffend.

Eigenaren van online winkels kunnen zich concentreren op de verkoop in plaats van tijd en geld te investeren in het onderhouden van een fysieke winkel. Je kunt tenslotte genoegen nemen met een eenvoudig magazijn in plaats van met een mooie, goed ontworpen, kostbare fysieke winkel. In een online winkel kunt u zelfs commissies verdienen door de producten van anderen te verkopen.
Vaak zal een online winkel een positieve invloed hebben op de zaken die via zijn fysieke tegenhanger worden gedaan. In feite profiteert vrijwel elk bedrijf van het opzetten en beheren van een online winkel. Het bouwen ervan is een kleine investering die een groot rendement kan opleveren.

Iedereen die overweegt een online winkel te starten, moet eerst beslissen of hij een kant-en-klaar platform gebruikt of er een helemaal zelf bouwt. Als vuistregel is het altijd raadzaam om te kiezen voor kant-en-klare platforms; alleen degenen met zeer unieke behoeften zullen mogelijk een geheel eigen systeem moeten ontwikkelen. Een andere manier om dit te doen is door een open source-systeem te gebruiken, zoals de populaire WordPress E-commerce plug-in – Wocommerce, de Opencart-plug-in voor Joomla-sites, en uw online winkel te bouwen met Magento of Prestastore (beide CMS’en speciaal ontworpen voor e-commerce).
Dit bericht is bedoeld voor diegenen die meer willen weten over online winkels, hoe je er een kunt maken en de voor- en nadelen van elke optie.

ecommerce

Gesloten versus open e-commerceplatforms

Al heel vroeg in je zoektocht om een ​​online winkel te creëren, zul je horen dat sommige zijn gebouwd met behulp van een gesloten platform en andere zijn gebouwd op open platforms.

Een online winkel met een gesloten platform is een online winkel die is gebouwd met behulp van een commercieel systeem dat is ontwikkeld en eigendom is van anderen. Het belangrijkste voordeel van online winkels met een gesloten platform is de eenvoud: u kunt uw eigen winkel vrij snel maken. Het is niet nodig om te zorgen voor een domein, hosting, creditcardkosten (met alle gevolgen voor de gegevensbeveiliging), enz.
Het grootste nadeel van online winkels met gesloten platforms is dat u als eigenaren van dergelijke winkels voor altijd een maandelijks gebruikersbedrag aan de platformeigenaren zult moeten betalen en dat de winkel nooit helemaal van u zal zijn als u besluit de banden met het platform dat u gebruikt te verbreken. Er zal helemaal niets meer overblijven van uw winkel en u zult een geheel nieuwe winkel moeten creëren.

Een online winkel met een open platform is een online winkel die is gebouwd met behulp van een open source CMS dat wordt gebruikt voor het bouwen van websites. De meest populaire van dergelijke platforms zijn WordPress, Joomla en Magento. Eigenaars van dergelijke winkels moeten zorgen voor een domeinnaam, voldoende opslagruimte, back-ups, diensten van een webontwikkelaar en soms ook grafisch ontwerpwerk (als een kant-en-klaar sjabloon niet voldoende is). Het belangrijkste voordeel van een online winkel met een open platform is dat deze echt alleen eigendom is van de eigenaren; eigenaren van dergelijke winkels zijn vrij om ermee te doen wat ze willen en hoeven aan niemand maandelijks contributie te betalen.

10 toonaangevende e-commerceplatforms

1. Shopify – een van de meest populaire gesloten platforms voor het creëren en beheren van online winkels. Dit platform is ontstaan ​​uit een online winkel die meer dan tien jaar geleden werd opgericht voor één snowboardwinkel.
Eind 2016 runnen zo'n 500,000 bedrijven op Shopify gebaseerde online winkels.
Iedereen kan eenvoudig een online winkel maken met behulp van het Shopify-platform, er is geen voorafgaande kennis van webontwikkeling vereist. Het leren kennen van de Shopify-gebruikersinterface is eenvoudig te bereiken met vallen en opstaan. Shopify biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, een basispakket (tot 2 personeelsaccounts) kost 29$ per maand, het meest geavanceerde pakket (tot 15 personeelsaccounts) kost 299$ per maand.

2. WordPress WooCommerce – Het WordPress CMS werd in 2003 gelanceerd als een CMS bedoeld voor het runnen van blogs en tekstrijke websites. Tegenwoordig beschouwen velen het als het beste open code CMS dat beschikbaar is. Woocommerce is een WordPress-plug-in die is ontwikkeld om eigenaren van WordPress-sites in staat te stellen online winkels te creëren en te runnen. Het is belangrijk om te begrijpen dat om een ​​op Woocommerce gebaseerde online winkel te bouwen, het eerst noodzakelijk is om een ​​op WordPress gebaseerde website te hebben. Het bouwen van een wordpress website (inclusief gebruik van de Woocommerce plugin) vereist kennis en ervaring die alleen doorgewinterde WordPress ontwikkelaars hebben. Aan de positieve kant is er geen tekort aan dergelijke professionals.

3. Magento – Een open source platform gecreëerd (in 2007) speciaal voor het bouwen en runnen van online winkels. Het werd gekocht door Ebay en wordt beschouwd als een van de beste platforms voor het creëren en beheren van online winkels van elke omvang. Magento biedt functies zoals een kopersgebruikersinterface, weergave van recent toegevoegde artikelen, vergelijkingsopties, een supervriendelijk winkelwagentje, slimme productcatalogi en nog veel meer. Magento is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WordPress, specifiek bedoeld voor E-commerce, het is een platform dat geweldige features biedt maar relatief ingewikkeld is in het gebruik. Dit is de reden waarom veel eigenaren van kleine bedrijven kiezen voor woocommerce-winkels via WordPress. Toch is er geen tekort aan magento-slimme ontwikkelaars en veel kleine en middelgrote bedrijven bezitten op magento gebaseerde online winkels en dus is het zeker een optie voor bedrijven van elke omvang.

4. BigCommerce – Door velen beschouwd als het beste gesloten platform voor online winkels. U kunt een van de drie beschikbare pakketten kiezen en de maandelijkse contributie dienovereenkomstig betalen. Het meest elementaire online winkelpakket kost 30$ per maand en het meest geavanceerde pakket 80$ per maand.

5. Wix – Een populair gesloten platform voor het maken van alle soorten websites, waaronder online winkels.
Het bouwen van een op Wix gebaseerde online winkel is eenvoudig, iedereen met een basiskennis om verschillende interfaces te leren gebruiken, kan het doen. Wix biedt de keuze tussen vele kant-en-klare sjablonen en verschillende pakketten met verschillende hosting- en verkeerslimieten. Het meest basale Wix E-commercepakket kost slechts 9$ per maand en een VIP-pakket kost je 26$ per maand.

6. Volusion – Een populair gesloten platform speciaal bedoeld voor e-commerce. Dit platform biedt alle functies die nodig zijn voor het runnen van een succesvolle online winkel, het is eenvoudig te gebruiken, wijzigingen in ontwerpen zijn eenvoudig aan te brengen en een op Volusion gebaseerde winkel kan naast een bestaande WordPress-website worden gebruikt. Er is een basispakket dat 15$ kost en een VIP-pakket voor 26$ per maand.

7. SquareSpace – Een gesloten platform voor het bouwen van websites inclusief online winkels. Er zijn veel aantrekkelijke sjablonen om uit te kiezen, maar het creëren van een op SquareSpace gebaseerde winkel is een beetje ingewikkeld en moet worden overgelaten aan ontwikkelaars met relevante ervaring. Er zijn verschillende pakketten om uit te kiezen, de meest eenvoudige kost slechts $ 8 per maand (waardoor het een van de goedkoopste e-commercepakketten is die je kunt vinden), maar het is nogal beperkt in termen van verkeer en het totale aantal producten dat de winkel kan bevatten. Het zakelijke pakket kost 24$ per maand en maakt het mogelijk een onbeperkt aantal pagina's te maken, een willekeurig aantal producten te uploaden en een bandbreedte om elke hoeveelheid verkeer te ondersteunen.

8. 3dcart – Een gesloten platform dat, zoals de naam al doet vermoeden, vooral bedoeld is voor e-commercedoeleinden. Een op 3Dcart gebaseerde online winkel is uiterst eenvoudig te creëren, eigenaren van dergelijke winkels maken gebruik van vele functies waaraan regelmatig nieuwe worden toegevoegd.
Het 3Dcart-team beweert dat ze geen commissie in rekening brengen op aankopen en dat de bedrijfskosten dus alleen al de maandelijkse gebruikerskosten bedragen, 20 $ per maand voor het basispakket (tot 100 producten en 4,000 maandelijkse bezoekers). Het meest geavanceerde pakket kost je 100$ per maand.

9. groot kartel – Een populair gesloten e-commerceplatform waarop (tot eind 2016) bijna een miljoen online winkels worden gerund (waarvan vele kleding, muziek, sieraden en accessoires verkopen). Veel artiesten van over de hele wereld kiezen Big Cartel als hun e-commerceplatform en gebruiken het om online winkels te creëren en te runnen waarmee ze hun creaties kunnen verkopen. Een basispakket, beperkt tot 25 productitems, kost 10$ per maand, het meest geavanceerde pakket, met een limiet van 300 productitems, kost 30$ per maand.

10. X-Cart-wolk – Een gehoste gesloten platformversie van de X-Cart die kan worden gedownload. Veel bedrijven die hi-tech goederen verkopen (zoals mobiele telefoons en accessoires) kiezen dit platform voor het creëren en runnen van hun online winkel. Geavanceerde functies zoals “cloud Search” (producten verschijnen in het zoekvak zoals ze worden getypt) worden regelmatig toegevoegd. Een basispakket, vrij beperkt, is beschikbaar voor 20$ per maand, het meest geavanceerde (vrijwel onbeperkte) pakket kost 100$ per maand.

Het is geen geheim dat een succesvolle, goed beheerde online winkel die producten verkoopt waar vraag naar is, aanzienlijke winsten kan genereren voor de eigenaren. Zoals we hebben aangetoond, zijn er tal van open en gesloten e-commerceplatforms om uit te kiezen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de verschillende opties te vergelijken en degene te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Zeer gedreven ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd in de rechten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Een grote fan van A/B-testen, SEO en optimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Vindt het leuk om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.