Home  /  Alles  / 10 manieren om in slechts 400 maanden een stijging van het aantal conversies tot 3% te realiseren (stapsgewijze handleiding)

10 manieren om in slechts 400 maanden een toename van het aantal conversies tot 3% te bereiken...

10 Augustus 2020

Zijn we niet allemaal bang voor de dag waarop de C-suite executive in ons bedrijf de D-vraag stelt: 'Wat is het conversiepercentage voor de maand?'

De hartslag versnelt en terwijl we onze woorden inslikken, wensen we dat het moment voorbij was.

Wat als je, in plaats van bang te zijn voor deze dag, er enthousiast over zou zijn?

Nee, het is geen vergezochte droom; je kunt het!

Hogere conversies>>Hogere omzet>>Hogere omzet>>Hogere klantenwerving en retentie

Dit is de droom van elk merk, en via dit artikel nemen we je mee op een reis die je zal helpen die droom om te zetten in werkelijkheid.

Ben je klaar?

Laten we erin duiken!

Wat is conversieratio en waarom is dat belangrijk?

Om hogere conversies te genereren, moet u allereerst weten wat de werkelijke betekenis ervan is en waarom het zo essentieel is voor uw bedrijf.

Omrekeningskoers is het percentage gebruikers dat de gewenste actie heeft voltooid. Dit kunnen er één of meerdere zijn, variërend van een website of een advertentieklik tot een e-mailreactie of een productaankoop.

De conversiedoelen variëren afhankelijk van de bedrijfsdoelstellingen van een bedrijf, die in de loop van de tijd wel of niet kunnen veranderen.

Het conversiepercentage kan worden berekend door het totale aantal conversies te delen door het totale aantal bezoekers of de doelgroepgrootte.

Bijvoorbeeld: Als merk X 15,000 mensen zou targeten voor een Facebook-advertentie, waarvan 500 mensen erop zouden klikken, zou het conversiepercentage 3% zijn.

500/15000= 0.03 of 3%

Waarom is het belangrijk?

Het conversiepercentage is een belangrijke maatstaf voor het analyseren van de effectiviteit van uw marketingplan, het brengt over:

 • Hoe goed uw website, app of advertenties presteren
 • Waar haalt u de meeste conversies vandaan
 • Op welk marketingmedium en kanaal u zich meer moet richten
 • Hoe goed mensen toegeven aan uw call-to-action (CTA's)
 • Hoe kunt u uw conversiepercentages verbeteren?

Als u uw conversiepercentages goed analyseert en bestudeert, kunt u een strategie bedenken en manieren om deze te verbeteren voor betere resultaten.

In alle sectoren is de gemiddelde landingspagina Het conversiepercentage was 2.35%, maar de top 25% converteert met een conversiepercentage van 5.31% of hoger.

Bron: Smart Insights
Bron: Slimme inzichten

Je moet dus hacken en analyseer uw marketinginspanningen om een ​​hoog conversiepercentage voor uw bedrijf te bereiken,

Hoe? 

Laten we er meteen op ingaan.

Hoe kunt u conversiepercentages bijhouden?

Er zijn verschillende manieren en hulpmiddelen waarmee u uw conversiepercentages kunt bijhouden. Laten we de beste begrijpen:

1. heatmaps

Heatmaps zijn een visuele weergave van gebruikersgedrag en -acties op uw website, weergegeven in grafieken. Het laat zien waar en hoe uw gebruikers tijd doorbrengen en hoe u dit kunt verbeteren.

image6

Deze problemen die door Heatmaps worden gedetecteerd, kunnen een factor zijn die bijdraagt ​​aan uw lage conversiepercentage, want laten we eerlijk zijn: we willen dat onze website perfect of op zijn minst bijna perfect is.

Hier volgen enkele zaken die doorgaans door heatmaps worden geïdentificeerd en die de conversiepercentages van uw website kunnen belemmeren:

 • Verwarrende navigatie
 • CTA-plaatsing
 • Slechte optimalisatie van mobiele websites
 • Rommelige landingspagina

Lees meer over heatmaps en hoe u deze kunt gebruiken om uw conversiepercentages te verbeteren hier.

2. Conversies bijhouden van Google

Wanneer u advertenties weergeeft met Google, kunt u een gratis tool voor het bijhouden van conversies voor het bijhouden van conversies samen met uw advertenties.

We weten dat het aantal klikken geen effectieve maatstaf is om het succes van onze advertenties te analyseren. Om onze inspanningen te optimaliseren, een goede ROI te behalen en onze advertentie-uitgaven te rechtvaardigen, moeten we deze bijhouden.

image14

Deze tool laat zien wat er gebeurt nadat mensen op uw advertenties klikken, waarbij de nadruk ligt op de actie die ze ondernemen. Het hangt af van de conversieactie die u heeft besloten en de gewenste actie die u wilt dat uw gebruikers ondernemen.

Het kan zijn:

 • Website-acties – aankoop, aanmeldingen en andere CTA’s
 • Telefoongesprekken: oproepen die rechtstreeks vanuit uw advertentie worden gedaan
 • App-installaties
 • Lokale acties

Het kan zeer nuttig zijn bij het begrijpen van gebruikersgedrag als leidraad voor uw toekomstige strategieën.

3. Sessie opnemen en opnieuw afspelen

Sessie-opnamen zijn een geweldige manier om inzicht te krijgen in hoe uw gebruikers door uw website navigeren. Dit zijn meestal opnames van de echte acties van de gebruiker op de site via klikken, scrollen, paginaverschuivingen en tikken.

image8

Het is bijna alsof u zelf de persoon bent die aan het scrollen is en u kan helpen het gedrag van gebruikers te begrijpen, wat u kunt verbeteren en hoe u dat kunt doen, waardoor het aantal conversies toeneemt.

Door te ontdekken of uw CTA’s de juiste plaatsing hebben, of de gebruikers de gewenste actie ondernemen of waardoor ze de website verlaten, kunt u aanzienlijk betere beslissingen nemen op het gebied van conversie-optimalisatie.

Verwijzen naar De ultieme gids van Hotjar naar sessie-opname voor meer informatie.

4. Google Analytics

Met Google Analytics kunt u uw conversies bijhouden op basis van de door u gestelde doelen, dit kunnen zowel macro- als microdoelen zijn.

image15

Als u bijvoorbeeld een softwarewebsite heeft, kan uw conversie een gratis productdemo zijn. Dus elke keer dat iemand uw site bezoekt en deze demo doet, wordt de conversie geregistreerd en kunt u deze in Google Analytics zien om uw conversiepercentage aan het einde van de maand te berekenen.

5. Klantenonderzoeken

Wanneer u analyseert wat de oorzaak is van een laag conversiepercentage, in plaats van aan te nemen, wat als u het antwoord rechtstreeks bij de gebruiker zou kunnen krijgen?

Feedback en enquêtes van klanten zijn een geweldige manier om geavanceerde feedback van uw gebruikers te krijgen, waaraan u kunt werken zonder te testen en analyseren.

image2

Dit kan door na een aankoop een feedbackformulier op de website op te nemen.

Hier zijn enkele vragen die u mogelijk wilt toevoegen:

 • Hoe zou u onze website/app beoordelen op een schaal van 1-10
 • Welke functie vond je het leukst?
 • Zou je willen dat we iets anders hadden?
 • Hoe kunnen we uw ervaring verbeteren

Deze vragen kunnen meerkeuzevragen of op meningen gebaseerde vragen zijn, afhankelijk van uw gegevensvereiste.

Pro-tip: overweeg om bij het analyseren van gegevens gebruik te maken van deze mogelijkheden big data-analysesoftware als er grote volumes moeten worden verwerkt.

Bron: surveyanyplace.com
Bron: surveyanyplace.com

Hier is een voorbeeld van een pop-upformulier voor klantfeedback van UNICEF, waarin de gebruiker wordt gevraagd naar zijn ervaring op de website.

Nu u weet hoe u uw statistieken moet bijhouden, hier is een lijst met de beste website-trackingsoftware waarmee u uw conversies kunt vermenigvuldigen.

10 manieren om uw conversiepercentages te verhogen? 

Nu weet u wat conversiepercentages zijn en hoe u deze kunt volgen. Maar waarom volg je ze?

Conversion Rate Optimization (CRO) is het proces waarbij u uw website verbetert voor betere conversiepercentages, hoge klantenbinding, hoge inkomsten en lage kosten voor klantenwerving. Een hoog conversiepercentage geeft aan dat uw website en de inhoud ervan goed opgemaakt, aantrekkelijk, boeiend en relevant zijn voor uw doelgroep. Het dwingt hen om de gewenste actie te ondernemen.

Dit maakt CRO je beste vriend!

Hier zijn 10 manieren om u te helpen uw conversiepercentages in drie maanden tot 400% te verhogen:

1. Definieer uw conversiedoel

Een conversiedoel bepaalt het doel achter de actie die u wilt dat uw gebruiker onderneemt. Het helpt bij het afstemmen en analyseren van uw marketinginspanningen.

Conversiedoelen verschillen afhankelijk van wat het merk wil doen, hoe het moet worden gedaan en hoe de klanten ertoe kunnen worden gebracht het te doen. Het hangt allemaal af van hun uiteindelijke doel.

Als u bijvoorbeeld een mode-e-commercewebsite heeft, kan uw conversiedoel het genereren van meer aankopen zijn, maar als u een thought leadership-website bent, kan uw conversiedoel het genereren van hoge eBook-downloads zijn.

Uw conversiedoelen bepalen uw strategie voor het optimaliseren van het conversiepercentage, wat uiteindelijk leidt tot de verwezenlijking van die doelen. Het is dus essentieel om ze duidelijk te definiëren.

Het is altijd beter om kleinere conversiedoelen te hebben dan definitief grote. Het opdelen in kleinere doelen kan zorgen voor een soepele werking, regelmatige controles van het werkproces, het verbeteren van fouten en ervoor zorgen dat de gebruikers richting de conversietrechter gaan.

Op deze manier stelt u uw macro-doel– de eindactie die u door uw gebruiker wilt laten uitvoeren, en micro-doelen– meerdere kleine stappen die de gebruiker helpen jouw aanbod/product/dienst beter te begrijpen en uiteindelijk leiden tot de vervulling van het macrodoel.

Bron: Neil Patel
Bron: Neil Patel

Voorbeeld- Voor een e-commerce website,

Macro-doel- Aankoop

Micro-doelen– Recensies, beoordelingen, over het product, toevoegen aan winkelwagen

Terwijl je microdoelen vastlegt, verlies je het grotere doel niet uit het oog en werk je daar naartoe.

2. Maak een aantrekkelijke landingspagina

Een landingspagina is een pagina op de website die waardevolle inhoud doorgeeft met de bedoeling contactgegevens te verkrijgen of de verkoop te stimuleren.

Het is belangrijk om maak een aantrekkelijke bestemmingspagina, zodat gebruikers de gewenste actie ondernemen. Dit is een van de meest directe manieren om uw conversiepercentages te optimaliseren door uw bestemmingspagina’s te verbeteren.

Hier volgen enkele praktische tips voor CRO op bestemmingspagina's:

 • Ruim uw landingspagina op

Een landingspagina met te veel informatie kan de aandacht van de gebruiker afleiden van de CTA; Daarom is het belangrijk om het beknopt en eenvoudig te maken. Weg met al het overbodige. Minimalistische ontwerpen zien er het beste uit.

image11
 • Gebruik schaarstetechnieken

Gebruik schaarstetechnieken om een ​​Fear of Missing Out (FOMO) te creëren door woorden te gebruiken als 'beperkte aanbieding', 'alleen de komende 24 uur beschikbaar', 'registreer nu en krijg 20% ​​korting'. Dit dwingt tot actie omdat de gebruiker niets wil missen.

naamloos
 • Optimaliseer uw CTA-inhoud 

Eenvoudige inhoud met een vleugje innovatie is beter dan het publiek in verwarring brengen. 'Word nu lid', in plaats van 'Waar wacht je nog op, maak deel uit van de familie', kan bijvoorbeeld beter zijn totdat je weet wat je publiek leuk vindt. Maar je kunt altijd experimenteren met inhoud. 

image13
 • Voer A/B-tests uit voor de teksten en koppen van uw website

De inhoud op uw website drijft de gebruiker naar de door u gewenste actie. Daarom is het belangrijk om te blijven experimenteren met uw koppen en teksten om te zien wat het beste werkt voor uw publiek.

image7
 • Geef contactgegevens op

 Ga direct in gesprek met uw doelgroep en los hun problemen op via een hulplijn, e-mail, klantenservicechat en veelgestelde vragen, zodat ze niet meer naar uw contactgegevens op Google moeten zoeken.

image3

Voorbeeld van een zeer converterende landingspagina

De beste landingspagina's converteren met tarieven tot 27%, een aanzienlijk hoog conversiepercentage.

Als u meer wilt lezen over hoe u uw conversiepercentage kunt verhogen via landingspagina's, klikt u op hier.

3. Publiceer en promoot relevante inhoud

Sterk geoptimaliseerde inhoud die via SEO en sociale media op een specifiek publiek is gericht, kan veel sneller potentiële kopers opleveren dan andere methoden verhoog uw ROI.

Content vormt het middelpunt van al uw CRO-activiteiten, of het nu gaat om landingspagina's, e-mailmarketing, advertenties, contentaanbiedingen en meer.

Het primaire doel van inhoud is om uw klanten aan te trekken, te betrekken en te verrassen. Wanneer u consequent kwaliteitsinhoud maakt om de pijnpunten van uw publiek op te lossen, beginnen ze u te vertrouwen en gaan ze richting uw verkooptrechter. In elke fase van de verkooptrechter brengt content hen een stap dichter bij het ondernemen van de gewenste actie.

Hier volgen enkele praktische tips voor het maken van hoogconverterende inhoud:

 • Schrijf een pakkende kop

 De kop van uw blog, website, eBook, bericht op sociale media en e-mail is het eerste wat uw gebruiker opmerkt en beslist of hij of zij het verder gaat lezen of het daar laat staan. Het gebruik van cijfers, vragen en lange zoekwoorden in de kop levert meer conversies op dan die zonder.

image21
 • Zorg voor een heldere introductie

De eerste drie tot vier regels van je inhoud moeten de lezer boeien, zodat ze uiteindelijk blijven lezen om de CTA te bereiken. Dit kan gedaan worden door de storytelling-techniek toe te passen of te beginnen met een gif, meme of een boeiende quote.

image10
 • Gebruik subkoppen en verwijzingen om de leesbaarheid te vergroten

Het opsplitsen van de inhoud door middel van nummering, opsommingstekens en subkoppen verhoogt de verblijftijd en maakt de inhoud aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen. Als u een gemoedelijke toon volgt, wordt de inhoud aantrekkelijker en leuker om te lezen.

image18
 • Maak de inhoud actiegericht

Als u over een technisch onderwerp of een uitgebreide handleiding over een XYZ-product schrijft, is het altijd beter om grafieken, schermafbeeldingen en beeldmateriaal toe te voegen om de inhoud te ondersteunen, zodat de gebruiker de inhoud gemakkelijk kan volgen.

image26
 • Voeg een aantrekkelijke CTA toe

Uw CTA kan van alles zijn, van het abonneren op uw blog/e-mail tot het kopen van een product. Wat uw CTA ook is, het moet duidelijk zijn om de gebruiker te vertellen wat hij moet doen. Gebruik A/B-testen om te experimenteren met uw CTA-kopie

Content is koning en kan op honderd manieren worden ingezet om gebruikers in uw conversietrechter te betrekken. Het toont uw bedoelingen, drukt uw kennis uit en fungeert als een krachtige bron van invloed.

De percentage marketeers die geloven dat sociale media zullen bijdragen aan de omzet van hun bedrijf is 67%. Dit betekent dat het creëren van onberispelijke inhoud niet voldoende is, maar dat u dit ook effectief moet doen promoot het op sociale media voor de beste resultaten.

Psst, verhalen doen wonderen!

image51

Here is een contentmarketingchecklist voor het creëren en promoten van content die converteert.

4. Bied leadmagneten per post aan

Een leadmagneet is een hulpmiddel dat de gebruiker diepgaande kennis biedt en wordt gebruikt om leads te verzamelen. Deze bron wordt aan de gebruiker gegeven in ruil voor contactgegevens, wat helpt bij het opbouwen van de e-mail- en contactlijst, waardoor de gebruiker uiteindelijk in de leadtrechter terechtkomt.

Voorbeelden van leadmagneten zijn eBooks, handleidingen en spiekbriefjes.

Loodmagneten kunnen nuttig zijn omdat, in tegenstelling tot het willekeurig verzamelen van informatie, de gebruiker wordt verleid om de informatie te verstrekken in ruil voor waardevolle inhoud.  

In een digitaal tijdperk ontvangt een gemiddelde persoon elke dag bijna 100 e-mails; Het toevoegen van nog een e-mail kan voor sommige mensen een nachtmerrie zijn, maar iets krijgen in ruil voor die e-mails kan de situatie in uw voordeel doen omslaan.

Hier zijn enkele voorbeelden van loodmagneten:

 • eBooks

Een van de gemakkelijkste manieren om bronnen te combineren en op te maken is een eBook. Het is gemakkelijk te lezen en te begrijpen, en u hoeft de inhoud niet eens helemaal opnieuw te maken. Combineer eenvoudig uw best presterende blogs, sociale media-inhoud, podcasts en video's die tot een bepaalde niche behoren in een eBook. Het kan worden aangevuld met grafieken, afbeeldingen en spiekbriefjes om de gebruikerservaring te verbeteren. Omdat het diepgaande informatie geeft over een onderwerp, dient het als een sterk converterende leadmagneet.

image9
 • Checklists

We leven in een wereld waar drukte eerder een levensstijl dan een keuze is. In dit geval geven sommige mensen, beter dan het lezen van een lange blog of eBook, de voorkeur aan checklists, die ervoor zorgen dat hun werk netjes en nauwkeurig wordt gedaan.

Het kan van alles zijn, van 'Uw ultieme SEO-checklist op de pagina' tot '10 dingen die u moet hebben tijdens een roadtrip'. Deze checklists helpen mensen om van FOMO af te komen, zijn eenvoudig te downloaden en vergemakkelijken de uitwisseling van contactgegevens.

image53
 • Infographics

Venngage Uit onderzoek blijkt dat 42 procent van de marketingrespondenten meldde dat originele grafische afbeeldingen, waaronder infographics, het meest aantrekkelijk blijken te zijn.

Hoewel de meeste websites gratis infographics aanbieden, is het geen slecht idee om er een leidende magneet van te maken als je een zeer indrukwekkende infographic met waardevolle informatie hebt. U kunt op de website altijd een preview van de infographic weergeven, waardoor de gebruiker ertoe kan worden verleid deze te downloaden.

image47
 • Webinars

Als uw merk werkt samen met beïnvloeders in de branche of een C-suite executive van een groot merk om een ​​webinar te geven, kan het zich voordoen als een zeer invloedrijke bron van leadmagneet. De meeste webinarsoftware is informatief en bedoeld om de lezer te informeren over een bepaald onderwerp, product of dienst.

Het kan een groot aantal prospects genereren, die uiteindelijk in uw klanten worden omgezet.

image30
 • podcasts

Audio-ervaringen zijn in opkomst, en dat geldt ook voor podcasts, omdat de gebruiker hierdoor naar waardevolle informatie kan luisteren terwijl hij misschien op kantoor of huishoudelijk werk bezig is. Het verstoort de dagelijkse gang van zaken niet en biedt hapklare inhoud.

Nogmaals, podcasts zijn meestal gratis beschikbaar via apps voor het streamen van muziek, maar terwijl je een belangrijk onderwerp behandelt in de vorm van blogs of e-mails, kun je altijd je mening geven podcast als leadmagneet.

image16

Het genereren van leadmagneten is niet moeilijk, maar beslissen welke het beste werkt voor uw merk is lastig. U kunt uw gebruikers altijd vragen naar hun pijnpunten via opiniepeilingen, quizzen en feedbackformulieren, waardoor u mogelijk een idee krijgt van uw leadmagneten.

5. Maak gebruik van PPC-advertenties

Pay-per-click- of PPC-campagnes zijn een geweldige manier om uw publiek te betrekken en hen naar uw hoog converterende bestemmingspagina's te lokken.

Via PPC betaalt u websites die uw advertenties weergeven. Concreet betaalt u alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt of op basis van het aantal vertoningen van uw advertentie.

Maar hoe kunt u, met zoveel advertenties online en met de komst van Adblockers, uw PPC-advertentie zo lang laten opvallen dat de gebruiker gedwongen wordt erop te klikken?

Hier zijn enkele tips om uw PPC-advertenties te verbeteren:

 • Wees uniek

Om zich te onderscheiden van de massa en uw merk te laten zien als de beste optie voor uw branche, moet u anders denken en zijn. Identificeer uw USP en bedenk de beste manieren om deze te beschrijven, iets wat u in de eerste plaats onderscheidt van uw concurrenten. 

image17
 • Maak gebruik van verhalen vertellen 

Gebruik storytelling als onderdeel van uw PPC-campagne om de gebruiker niet alleen expliciet te verleiden erop te klikken, maar ook om een ​​emotionele aantrekkingskracht uit te oefenen waar hij of zij niet langs kan scrollen zonder erop te klikken. Dit vereist geweldige copywritingvaardigheden om precies de juiste woorden te gebruiken die uw intentie beschrijven en emoties oproepen.

image33
 • Gebruik uw zoekwoorden verstandig

Trefwoorden zijn ongelooflijk cruciaal voor PPC omdat het de doorzoekbaarheid verbetert organisch verkeer stimuleren naar uw website. Zorg ervoor dat uw advertentietekst een combinatie is van navigatie-, informatie- en transactionele zoekwoorden. Dit betekent dat het moet communiceren waar u wilt dat uw gebruiker naartoe gaat (bijvoorbeeld interieurontwerp), hoe u hem gaat helpen (bijvoorbeeld trends ontwerpen voor 2020). en hoe ze het product/de dienst die u aanbiedt, kunnen kopen (kopen, kopen). Uw zoekwoorden zijn afhankelijk van waar uw doelgroep naar zoekt, dus kies ze verstandig. 

Maak het onmogelijk om door uw advertenties te scrollen met het juiste gebruik van zoekwoorden, USP’s en storytelling om het beste uit PPC te halen en uw conversies te verhogen.

Bron: bowlerhat.co.uk
Bron: bowlerhoed.co.uk

6. Concentreer u op uw CTA’s

Uw CTA-kopie moet uitzonderlijk sterk zijn als het gaat om het converteren van uw publiek. Het moet uw intentie duidelijk uitleggen en een stimulans bevatten.

Elke pagina van uw website, uw advertentietekst of app moet communiceren wat u wilt dat uw gebruiker doet: uw product kopen, zich abonneren op nieuwsbrieven of een eBook downloaden?

Hier zijn enkele best practices voor CTA:

 • Wees innovatief

Hoewel eenvoudige CTA's zoals 'Meld je nu aan' je een redelijk conversiepercentage kunnen opleveren, is innovatief zijn de sleutel om de ruis te doorbreken. 

Als u bijvoorbeeld wilt dat iemand zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief, kunt u iets proberen als 'Ja, meld mij aan voor uw geweldigheid.' Wat u ook besluit, het moet aansluiten bij de stem van uw merk, overtuigend zijn en de gebruiker vertellen wat hij moet doen.

image23
 • Maak gebruik van inhoudsaanbiedingen

Gebruik inhoudsaanbiedingen en uw CTA's om extra gebruikersvoordelen te bieden, zoals een eBook-download en een e-mailaanmelding of misschien 20% korting op uw product als ze binnen 15 dagen upgraden naar de premiumversie. Stimulansen geven werkt altijd.

image29
 • Contrasterende kleuren trekken de aandacht

Gebruik contrasterende kleuren voor uw CTA-kopie. Als uw website een zwart-rood thema heeft en uw inhoud in het zwart is, zet dan uw CTA-knop in het rood om deze te laten opvallen. Hierdoor wordt de aandacht van uw gebruiker direct op de CTA gevestigd terwijl hij door de website scrollt.

image36
 • Plaats uw CTA strategisch

CTA-plaatsing is van groot belang als het gaat om positionering. De beste manier om uw CTA-knoppen te plaatsen, is door ze langs het directe pad van uw gebruiker naar inhoudsconsumptie te plaatsen.

image34
 • Analyseer uw inspanningen

Analyseer heatmaps en opnames om te zien of uw gebruikers toegeven aan uw CTA's of ervan afstappen. Werk in het laatste geval aan het verbeteren van uw CTA-kopie met behulp van A/B-testen.

image22

Voorbeeld van een kleurgecodeerde maar toch eenvoudige CTA.

Beschouw CTA's niet als louter knoppen; zij zijn de aanjagers van uw conversies, dus besteed er wat tijd aan om ze aantrekkelijk en moeilijk te missen te maken.

7. Pop-ups en livechats

image38

Moxie Software zegt 62% van de klanten verwachten live gesprek beschikbaar te zijn op mobiele apparaten, en indien beschikbaar, 82% zou het gebruiken.

Dit betekent dat een website met livechatmogelijkheden substantieel een groot aantal bezoekers naar hun conversietrechter kan brengen. Vaak willen gebruikers uw product/dienst kopen, maar hebben ze een twijfel die erg lang kan duren en die kan worden opgelost via een telefoontje naar de klantenondersteuning. In dit scenario kan het hebben van een livechat het probleem van de klant ter plekke oplossen.

De website krijgt browniepunten voor een respons- en oplossingspercentage van 100% en dus hoge conversiepercentages.

Zo kunt u optimaal gebruik maken van livegrafieken:

 • Livechat plaatsing

Plaatsing is de belangrijkste factor in respons en gebruik. Je moet strategisch handelen positioneer uw livechat op pagina's met een hoge intentie op de website waar de gebruiker mogelijk een aanhoudende twijfel heeft.

Bij een softwarewebsite kan dit op de startpagina staan, terwijl bij een e-commercewebsite dit op de afrekenpagina kan staan ​​voor last-minute twijfels voordat u een aankoop doet.

image52
 • Probeer menselijke gezichten op afbeeldingen te gebruiken

Mensen willen met mensen communiceren. Om uw zakelijke e-mails en livechats een menselijk tintje te geven, kunt u overwegen om afbeeldingen met menselijke gezichten en gepersonaliseerde e-mailhandtekeningen aan het einde van elk bericht te gebruiken. Dit verhoogt het comfort en verbetert de communicatie-ervaring. Probeer ook de eerste berichten vriendelijk en boeiend te houden.

image25
 • Stel een responspercentage in

Het laatste dat iemand wil, is een bericht sturen via de livechat en 10-15 minuten wachten op antwoord. Een belangrijk kenmerk van een livechat is de mogelijkheid om twijfels en problemen dringend op te lossen. Als uw klantenserviceteam er dus langer over doet om te antwoorden, geef de gebruiker dan een bericht over de verwachte wachttijd of contactgegevens waarmee u hem of haar kunt bereiken.

U wilt niet dat een ontevreden klant uw website verlaat vanwege een laat antwoord of een technisch probleem. Uitstekende klantenservice in dit opzicht kan het verschil maken.

image24
 • Analyseer de verzamelde gegevens

De problemen/twijfels die jij oplost zijn de pijnpunten van jouw klant; je kunt deze gegevens gebruiken om een ​​video, gids, blog of FAQ te maken om het probleem in bredere zin aan te pakken.

image50

De belangrijkste functie van een merk is het oplossen van de pijnpunten van de klant. Er is geen betere manier om deze direct aan te pakken via de verzamelde gegevens en geformatteerd in educatieve en probleemoplossende inhoud.

Communicatie is de sleutel tot conversie, en livechats zijn een geweldige manier om dat te doen. Benut ze maximaal en los onderweg bugs op om een ​​verbeterde gebruikerservaring te bieden. 

Hoewel het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de pop-up op uw website goed functioneert, zou deze net zo efficiënt moeten zijn voor mobiele telefoons.

 Hier is hoe u uw pop-ups ook voor mobiele telefoons kunt optimaliseren.

8. Gebruik CRM-retargeting

Customer Relationship Management (CRM) en retargeting zijn twee onderling verbonden en gunstige factoren bij CRO.

CRM is software waarmee u klantinteracties kunt volgen en kunt beoordelen waarin fase van de salesfunnel een bepaalde klant liegt. Deze voorspelt welke aanbiedingen of e-mails de klant moet ontvangen via retargeting en websitecookies.

Retargeting is een vorm van marketing waarbij uw bezochte klanten opnieuw worden getarget met inhoud die relevant is voor hun eerdere zoekopdrachten, ondersteund door cookies.

Bron: arja.org
Bron: arja.org

CRM en retargeting helpen u klanten te targeten die geïnteresseerd zijn in uw producten en diensten, maar nog niet volledig overtuigd zijn. U analyseert dus het gebruikersgedrag en retarget inhoud en exclusieve aanbiedingen die voor hen zijn gepersonaliseerd via e-mailmarketing en CRM

Hier volgen enkele praktische tips voor CRM en retargeting:

 • Segmenteer uw doelgroep

Elke pagina van uw website toont een andere verkooptrechter. Een gebruiker die veel tijd op uw startpagina doorbrengt, bevindt zich nog in de 'bewustzijnsfase', terwijl degene die uw prijsstructuur bekijkt de conversie nadert. Het is dus absoluut noodzakelijk om uw doelgroep te segmenteren en op maat gemaakte advertenties opnieuw te targeten.

image54

Dit zorgt ervoor dat ze verder in uw verkooptrechter terechtkomen in plaats van in het niets te blijven hangen.

 • Sluit uw geconverteerde gebruikers uit

Het herhaaldelijk tonen van advertenties aan dezelfde klanten kan tot irritatie leiden. Als u al in een product/dienst heeft geïnvesteerd, zou u dan graag een advertentie zien om dit terug te kopen?

Waarschijnlijk niet, maar dit betekent niet dat u uw geconverteerde klanten niet opnieuw kunt targeten. U kunt ze inhoud, upgrades en kortingsaanbiedingen laten zien. Maar uw geld moet nu vooral gericht zijn op het converteren van nieuwe gebruikers die zich nog in de bewustwordingsfase bevinden.

image42
 • Ontwerp uw advertentie strategisch

Nu u zich opnieuw richt en wilt dat de gebruiker uw website opnieuw bezoekt, moet u deze aantrekkelijk maken. Probeer niet alle informatie in de advertentie te proppen; houd het minimalistisch, boeiend en toch overtuigend genoeg om actie te ondernemen. De advertentietekst en het ontwerp moeten beknopt en zonder pluisjes zijn.

 • Experimenteer met advertenties

Wat als u langer dan zes maanden onafgebroken te maken krijgt met dezelfde advertentie van een merk?

Je zou je waarschijnlijk vervelen en er geen aandacht aan besteden.

Maar als u uw advertentie voortdurend blijft veranderen en experimenteert met het advertentiemateriaal, de kleuren, het ontwerp, de tekst- en CTA-knoppen, kan deze effectiever blijken te zijn dan de vorige keer.

Als u CRM gebruikt om uw doelgroep te begrijpen en een retargetingstrategie te formuleren, kan het een krachtig hulpmiddel zijn voor CRO.

image35

9. Recensies en getuigenissen

Sociaal bewijs, getuigenissen van websites en casestudy's tonen geloofwaardigheid en scheppen vertrouwen. Het feit dat je met merken, individuen en bureaus hebt gewerkt, laat zien dat je je werk kent en er goed in bent, waardoor de klant je kan vertrouwen.

 U kunt getuigenissen, merklogo's, videogetuigenissen en casestudy's publiceren. Wees creatief met uw aanpak, en zonder veel moeite kunnen deze de oplossing voor u zijn.

Hier volgen enkele praktische tips voor het weergeven van recensies en getuigenissen:

 • Gebruik namen en foto's

We weten niet wie 'Jack R' is, maar als je zijn volledige naam bij een foto zet, kun je misschien beter begrijpen wie Jack is en wat zijn mening over jouw merk is. Als je geen namen en afbeeldingen gebruikt, kan de recensie er nep uitzien, terwijl menselijke foto's beschrijven de bedoeling veel beter.

image44
 • Maak de getuigenissen zo gedetailleerd mogelijk

Getuigenissen die zeggen 'XYZ-product was nuttig, ik vond het geweldig' zijn niet genoeg. Probeer uw klanten te vragen gedetailleerde feedback achter te laten. U kunt hiervoor een Google-formulier gebruiken met vragen als: wat vond u het leukst, hoe kunnen we verbeteren, kunt u ons gedetailleerde feedback geven en meer.

Hoe gedetailleerder het is, hoe beter het is om het voor het publiek te begrijpen en te begrijpen.

image49
 • Plaats beoordelingen strategisch

U wilt uw recensies en casestudy's weergeven op plaatsen waar uw gebruiker ze waarschijnlijk zal zien, bijvoorbeeld voordat u een aankoop doet, in de buurt van een CTA-knop of ingesloten in een blogpost. Dit geeft hen een flinke boost om die aankoop te doen of nu dat adviesgesprek te boeken!

image37
 • Experimenteer met formaten

U kunt uw getuigenissen gebruiken als beoordelingen en oneliners in advertenties, als getuigenispagina op de website, insluiten in een e-mail of blogpost, gebruiken als videotestimonial of beschikbaar zijn in de vorm van een downloadbare casestudy.

Door deze in verschillende formaten te gebruiken, krijgt uw inhoud een fris perspectief en sociaal bewijs, waardoor meer conversies worden gegenereerd, want wie niet van een merk houdt, is geliefd bij andere mensen!

10. Gebruik A/B-testen voor campagnes

A/B-testen worden gebruikt om twee verschillende versies van een website of app te analyseren door middel van blootstelling van gebruikers om te zien welke beter presteren. Wanneer u analyseert, krijgt u inzichten over hoe u kunt verbeteren en wat niet werkt voor uw gebruikers. Dit geeft u meer ruimte voor verbetering.

Bron: betrouwbaarsoft.net
Bron: betrouwbaarsoft.net

Het is een unieke manier om te zeggen 'luister naar uw gebruikers'.

Hier volgen enkele best practices voor A/B-testen:

 • Kopteksten en kopij

De inhoud van uw website, app, advertenties en advertentiemateriaal bepaalt of uw gebruiker uw inhoud gaat lezen of toegeeft aan uw CTA. Voor maximale resultaten blijf experimenteren met verschillende lengtes, krachtige woorden, trefwoorden, FOMO-technieken en eenvoudige woorden. Uiteindelijk komt het er allemaal op neer hoe jouw publiek het leuk vindt.

image40
 • Creatieven en grafische afbeeldingen

Afbeeldingen en video's zijn een grote hit onder het publiek omdat het gemakkelijk te consumeren en te begrijpen is. Soms kan visuele aantrekkingskracht, beter dan tekst, een groot verschil maken in hoe de gebruiker naar uw merk kijkt. De kleuren, lettertypen, afbeeldingen, elementen en vormen dragen bij aan het succes ervan, dus het is van cruciaal belang om te experimenteren en te zien wat het beste werkt.

image43
 • CTA

De kleur, kopie en plaatsing van de CTA zijn van groot belang voor de conversiepercentages. Om het strategisch te positioneren waar het publiek het zou kunnen bekijken, om een ​​kleur te hebben die hen aanspreekt, en om een ​​kopie te maken die overtuigend genoeg is om ze te laten klikken, is doorzettingsvermogen vereist. Misschien heb je het goed bij de eerste of misschien bij de 10th tijd, maar het is essentieel om het te blijven testen.

image39
 • Website ontwerp

Omdat uw website uw meest waardevolle bezit is, moet deze van topklasse zijn. De pagina's, inhoud, beeldmateriaal, tekst, CTA, inhoudsaanbiedingen - alles komt erop neer hoe effectief uw website is. Geen enkele site is perfect, en het is beter om deze voortdurend bij te werken na het analyseren van heatmaps en opnames om deze aantrekkelijk en aantrekkelijk te maken.

image55

Inpakken

Conversie-optimalisatie kost tijd.

Het vereist dat u tijd besteedt aan het begrijpen van wat het beste is voor uw publiek en dat u innovatief bent met uw aanpak. Concentreer u op uw microdoelen en werk richting de macrodoelen. Niet alleen wordt uw conversiepercentage beter, maar u zult bij elke stap ook iets over uw doelgroep begrijpen en leren.

image45

Pro tip: Documenteer al uw observaties, of het nu successen of mislukkingen zijn, omdat dit u zal helpen bij het bedenken van uw toekomstige strategieën en u zal vertellen wat belangrijker is.

Elk merk heeft een unieke manier om conversies te optimaliseren, maar het is belangrijk om zelf als een publiek door alle processen te bladeren, en u zult zien dat uw conversiepercentage omhoog schiet.

Over de auteur:

 Dhruv Maheshwari

Dhruv is een Content Marketeer. Hij leest graag over de nieuwste trends op het gebied van digitale marketing en sociale media. Als hij niet op zoek is naar tips, beitelt hij zijn fitnessdoelen en reist hij de wereld rond.