Home  /  Allesgroeihackinglead generatie  / 10 manieren om meer leads te genereren

10 manieren om meer leads te genereren

In de wereld van marketing voor nieuwe bedrijven is leadgeneratie de heilige graal. Het gebruik van vrijwel elke legale strategie die nieuwe of potentiële consumenten kan aantrekken, is de moeite waard. Maar net als in elke andere sector moeten bedrijfseigenaren en dienstverleners de kosten afwegen tegen de voordelen.

Het heeft bijvoorbeeld geen zin om €5 te investeren als het resulterende rendement slechts €4.95 bedraagt. Het probleem met het genereren van leads is dat het moeilijk te zeggen is hoeveel geld u verdient met elke lead die u genereert.

Met andere woorden: wat is de oplossing? Het omvat het uitproberen van verschillende benaderingen om de aanpak te vinden die de beste resultaten oplevert met de minste hoeveelheid tijd en geld die vooraf is geïnvesteerd.

Hier zijn 10 benaderingen die de leadgeneratie van uw bedrijf een boost kunnen geven, of u nu producten en diensten rechtstreeks verkoopt of voor een klant die u heeft ingehuurd als marketingconsulent. Merk op dat de meeste suggesties werken voor zowel startups als gevestigde organisaties.

Gebruik pop-ups

Poptin pop-upsjablonen

Website popups worden door mensen verkeerd begrepen, niet door de marketingindustrie.

Shoppers houden ervan om koopjes, kortingen, freebies en speciale aanbiedingen te krijgen. Het maakt ze niet zoveel uit hoe ze het nieuws ontvangen, of het nu afkomstig is pop-ups, e-mail of sms-berichten. De andere onvermijdelijke realiteit van pop-ups is dat ze werken.

Al meer dan twintig jaar maken marketingprofessionals gebruik van de kracht van pop-ups om nieuwe klanten binnen te halen, aan bestaande klanten te verkopen en potentiële kopers te informeren over het bedrijf en de soorten goederen en diensten die het aanbiedt.

Denk aan investeringen, niet aan kosten

Deze suggestie is niet per se een techniek, maar meer een filosofische gemoedstoestand. Deze suggestie ligt dicht bij positief denken of het opnieuw formuleren van een fundamentele manier van denken.

Wanneer u van plan bent geld uit te geven aan software, advieskosten of iets anders dat belooft het aantal waardevolle leads te vergroten, beschouw de kosten dan als een investering in plaats van als kosten van zakendoen.

En wat als uw organisatie niet over het kapitaal beschikt om de kosten van de nieuwe strategie te betalen, doe dan wat u zou doen met een veelbelovende investering. 

Leen het nodige geld om de leads te creëren die u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien en uitbreiden. Een van de snelste en meest kostenefficiënte manieren om aan het benodigde geld te komen, is lenen bij een particuliere kredietverstrekker.

In plaats van de kans te missen om meer leads te ontwikkelen, is samenwerken met een particuliere kredietverstrekker een slimme manier zorg voor de financiële middelen die u nodig heeft, precies wanneer u ze nodig heeft. Het mooie van strategisch lenen is dat het er niet toe doet of u het doet om meer omzet voor uzelf of uw klanten binnen te halen. Digitale marketingbureaus en SaaS-aanbieders ontdekken vaak de noodzaak van een geldinjectie om een ​​lead-gen-systeem voor hun eigen klanten op te bouwen, en particuliere kredietverstrekkers zijn een uitstekende hulpbron.

Bied digitale gratis geschenken aan

Moderne consumenten zijn gewend geraakt aan digitale producten en kijken er vaak naar uit om gratis digitale items te ontvangen als beloning voor het aanmelden voor nieuwsbrieven, loyaliteitsclubs en andere sociale groepen.

Gebruik uw website en zoveel socialemediakanalen als u nodig heeft om downloadbare producten aan te bieden in ruil voor e-mailadressen, namen en productvoorkeuren. In het pre-computertijdperk werden gratis monsters in de marketingwereld als een tweesnijdend zwaard beschouwd.

Ze hadden het potentieel om nieuwe klanten binnen te halen, maar behoorden tot de duurste promotiestrategieën van allemaal. Een van de grote voordelen van digitale monsters is dat er initiële kosten aan verbonden zijn om ze te maken, maar daarna is elke nieuwe weggeefactie eenvoudigweg een niet-kostenpost voor de handelaar.

Chatway livechat

Enable Live Chat

Om welke reden dan ook, en dat is in de jaren twintig bijna onverklaarbaar, bieden veel topverkopers geen livechat aan op hun belangrijkste commerciële websites. Chat toevoegen is een no-brainer omdat het een ideale manier is om rechtstreeks met huidige of potentiële klanten te communiceren, het kost bijna niets om te monitoren, en het is iets wat de meeste consumenten tegenwoordig verwachten.

E-mailnieuwsbrieven om langdurige loyaliteit op te bouwen

Je hoort sommigen zeggen dat de e-nieuwsbrief uit de mode is, maar dat is niet zo. Veel mensen melden zich aan en ontvangen ze elke dag. Ze zijn vooral populair onder loyale, langdurige kopers van producten.

Elke handelaar die nalaat klanten een e-nieuwsbrief aan te bieden, mist een van de gemakkelijkste manieren om in contact te blijven met een bijzonder belangrijke groep klanten. Dat komt omdat terugkerende kopers langs reclameborden lopen en praten voor het bedrijf dat ze bewonderen en wiens producten/diensten ze herhaaldelijk kopen.

Je zou zelfs kunnen stellen dat deze groep loyalisten de belangrijkste subcategorie van klanten is voor elk bedrijf. Hen achterlaten zonder een hoogwaardige, informatieve en interessante nieuwsbrief is een omissie die in het digitale tijdperk bijna onbegrijpelijk is.

Benut de kracht van SM-influencers

Weet jij wie de social media influencers in jouw niche zijn? Als je dat niet doet, moet je dat doen. Deze mensen beheren sites en online discussies die door miljoenen mensen wereldwijd worden gevolgd. Stel dat u of uw klant plastic sandalen verkoopt.

Stap één is het identificeren van verschillende social media-beïnvloeders die regelmatig schoenen, strandkleding, goedkope kledingartikelen en trendy persoonlijke kleding promoten. Het is op verschillende manieren mogelijk om in contact te komen met influencers, maar meestal door hen gratis monsters van uw goederen te sturen en om hun mening te vragen.

sociale media beïnvloeders

In contact komen met invloedrijke online sociale media-sterren is een gratis manier om de naam en producten van uw bedrijf onder de aandacht te brengen van grote aantallen geïnteresseerde lezers en kijkers. Influencers kunnen dat ook enquêtes omvatten als onderdeel van de socialemediamarketingstrategie van uw bedrijf. Als u uw doelgroep kunt ondervragen, kan dit behoorlijk waardevolle gegevens opleveren.

Investeer in uitstekende, relevante inhoud

Een experiment doen. Bekijk vijf van de beste websites binnen een bepaalde product- of service-niche. We gaan ervan uit dat iedereen zijn eigen blog heeft.

Lees een of twee willekeurige artikelen op de vijf sites, met als doel de algehele kwaliteit te meten. De kans is groot dat de meer succesvolle bedrijven blogs hebben met veel betere inhoud dan blogs met zwakke inhoud. Dit is geen lead-gen-truc van de ene op de andere dag, maar een die op de lange termijn uitzonderlijk goed werkt.

Besteed tijd en geld aan het creëren van topklasse boeiende inhoud en u zult zien dat de weergaven van uw site exponentieel toenemen. En als dat gebeurt, krijgt u uiteindelijk meer aanmeldingen, directe aankopen en tevreden kopers.

Besteed aandacht aan CTA’s

Een van de laatste alinea's in uw e-mailmarketingstukken is vaak een CTA (oproep tot actie). Het kan een paar woorden of een paar zinnen lang zijn, maar het is van cruciaal belang voor de taak van de leadgeneratie.

De meeste consumenten moeten rechtstreeks worden gevraagd een aankoop te doen. Ergens in de diepten van de menselijke geest bestaat er een vaste regel die zegt dat je geen actie moet ondernemen zonder dat je daartoe aanleiding geeft.

Wanneer iemand uw website, online advertentie of e-mailbericht voor de eerste keer bekijkt, zorg er dan voor dat u een beknopte, zorgvuldig geformuleerde CTA opstelt die hen rechtstreeks uitnodigt om een ​​specifieke actie te ondernemen.

En let op, die actie is niet altijd het doen van een aankoop. Soms is het simpelweg ‘klik hier voor meer informatie’ (en je aanmelden voor een mailinglijst), of ‘bekijk onze huidige kortingsartikelen’ (verplaats ze naar het volgende niveau van de verkooptrechter), of ‘ kijk of je in aanmerking komt voor gratis verzending,” (om ze nog een stimulans te geven voordat ze de deal sluiten).

Ruim uw website op

De meeste werkende volwassenen krijgen minstens één fysieke, medische controle per jaar, maar veel ondernemers besteden geen aandacht aan hun belangrijkste websites nadat ze deze hebben geplaatst.

Het genereren van leads kan bijna onmogelijk zijn voor organisaties waarvan de websites niet gebruiksvriendelijk zijn, verouderd zijn, geen CTA's op de hoofdpagina bevatten of zo vol staan ​​met afbeeldingen dat het een eeuwigheid duurt om ze te laden.

Verwaarloos Direct Mail niet

Ooit was direct mail het soort leadgeneratie. Sommige verkopers hebben het, onverstandig, afgeschreven als een overblijfsel uit het pre-digitale tijdperk. Het is allesbehalve. Een bewijs van het huidige nut van direct mail zijn de vele miljoenen poststukken die elke dag van het jaar, behalve op zondag, in de brievenbussen terechtkomen.

Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan direct mail klanten geografisch targeten op basis van postcode, de status van huisbezit (alleen mailen naar huizen of appartementen), de status van autobezit (met behulp van lijsten met autobezitters), eigenaren van commercieel onroerend goed en nog veel meer. 

Gebruik uw eigen mailbox als voorbeeld. Als u een kortingsbon van 50 procent ontvangt voor het diner in het nieuwe restaurant aan de overkant van de straat, stopt u deze dan waarschijnlijk niet in uw handtas of portemonnee voor het geval dat?

Direct mail is springlevend, ook al zijn de geruchten over de dood ervan sterk overdreven. Het gebruik van direct mail op een specifieke, doelgerichte, geografische manier kan een van de goedkoopste manieren zijn om nieuwe klanten te identificeren.

Persoon die e-mails leest

Leads genereren kan lastig zijn. Het sleutelwoord is ‘aandacht’. Voor verkopers: aandacht besteden aan hun website, openstaan ​​voor het gebruik van direct mail, overtuigende CTA’s schrijven, de kracht van relevante inhoud op blogs benutten, samenwerken met influencers op sociale media, de tijd nemen om een ​​relevante e-mailnieuwsbrief te maken, het aanbieden van gratis digitale monsters, het mogelijk maken van livechat, het hosten van live-evenementen en het bekijken van alle gerelateerde kosten, aangezien langetermijninvesteringen het verschil kunnen maken.

Uiteindelijk gaat lead-gen meer over het rekening houden met je potentiële klanten dan over het proberen dingen te verkopen aan mensen die ze niet willen.