Home  /  Allemaale-handellandingspagina's  /  11 eCommerce Landing Page Examples You Could Emulate

11 eCommerce Landing Page Voorbeelden die je zou kunnen emuleren

Het optimaliseren van uw eCommerce landingspagina is een van de eerste dingen die u moet doen als u de verkoop wilt maximaliseren in 2021.

Er zijn tonnen ideeën online voor hoe je effectieve, hoog-converterende pagina's kunt bouwen.

Helaas begrijpen veel e-commerce eigenaren niet dat het succes van een landingspagina afhangt van een ontwerp dat is afgestemd op de intentie voor die specifieke pagina.

Instead, they simply choose a landing page builder and get to work creating a landing page that ultimately produces mediocre results.

Wat moeten ze in plaats daarvan doen? 

Stem de landingspagina af op de intentie van de gebruiker in elk van de volgende categorieën:  

  • Top van de trechter (TOF): Landingspagina's in deze fase zijn ontworpen om TE INFORMEREN uw publiek te informeren over uw product en merk. Ze tonen uw waarde en het voordeel voor de klant en zijn vaak gekoppeld aan social media-pagina's, zodat bezoekers met uw merk in contact kunnen blijven.
  • Midden in de trechter (MOF): MOF landingspagina's zijn ontworpen om TE BOEIEN met prospects die al interesse in uw merk hebben getoond. Het zijn over het algemeen lead capture pagina's die bezoekersinformatie verzamelen (naam, e-mailadres, etc.) in ruil voor iets waardevols, zoals inzichten in de industrie, case studies, etc.
  • Bottom of the Funnel (BOF): Voor het grootste deel zijn landingspagina's in dit stadium verkoop pagina's met veel overtuigende tekst die is ontworpen om klanten te overtuigen om een aankoop te doen (of om producten te upsellen aan gebruikers die de verkoop al hebben gesloten).

Hieronder vindt u 11 eCommerce landing page voorbeelden die u zou kunnen emuleren, zodat u kunt uw bezoekers een geweldige gebruikerservaring en online meer geld kunt verdienen.

1. Doodly

Doodly heeft een verbazingwekkende eCommerce landingspagina die gebruik maakt van een verscheidenheid van betrokkenheid tactieken, waaronder video's, om te laten zien hoe eenvoudig het is om visualisaties en cartoons te maken met deze tool.

Hoewel het een vrij lange landingspagina is, zijn er duidelijke oproepen tot actie (CTA's) en de pagina bevat alle informatie die potentiële klanten over de software willen weten.

Er wordt zeer gedetailleerd uitgelegd hoe de dienst werkt, wat de kenmerken zijn, wat de prijzen zijn en nog veel meer relevante informatie. 

Maar misschien het meest opmerkelijk is deze sectie in de buurt van de onderkant van de landing page waar het merk een heleboel getuigenissen van gelukkige gebruikers.

afbeelding12

Dit soort sociaal bewijs is cruciaal om op je landingspagina te hebben, omdat het precies kan zijn wat je nodig hebt om iedereen die twijfelt over de aankoop van je product of dienst aan te moedigen.

Een site zoals deze die een verkoopbevorderende tool zou veel baat hebben bij een supergedetailleerde landingspagina zoals deze.

De gedetailleerde tekst zou helpen om potentiële klanten te informeren over alles wat zij moeten weten om een weloverwogen beslissing te nemen of de software al dan niet de juiste oplossing is voor hun bedrijf.

2. Verizon

Deze pagina van Verizon is een goede om na te bootsen voor uw volgende eCommerce landing page design. 

Het is eenvoudig, met duidelijke en beknopte oproepen tot actie.

U kunt een soort animatie gebruiken, zoals een GIF, om de aandacht van uw gebruikers te trekken zodra ze op de pagina komen. 

Op de pagina kunt u meerdere opties voor uw CTA aanbieden, zoals winkelen, meer informatie, enz. om bezoekers op uw site te houden. 

Zorg ervoor dat uw pagina ontworpen is met uw merkkleuren en andere elementen om het opvallend en uniek te maken.

Dit bedrijf, dat lege capsules verkoopt, gebruikt dezelfde tactiek om doeltreffend te demonstreren hoe zijn machine verschillende soorten lege capsules maakt.

De animatie is voldoende om de aandacht van de bezoekers onmiddellijk te vestigen op de belangrijke informatie op de pagina. 

3. Dollar Shave Club

De Dollar Shave Club is nog een voorbeeld van een geweldige eCommerce landing page design. 

Het heeft een eenvoudig ontwerp met veel witruimte. De tekst is kort en bondig. Alles is ontworpen om snel tot de kern te komen, zodat bezoekers die op de pagina komen EXACT weten wat ze krijgen en wat hun volgende stap moet zijn. 

U kunt deze landing pages inspiratie gebruiken voor uw eigen door het volgende te doen:

  • Vermeld duidelijk de prijs van uw product en de verzendkosten
  • Gebruik productbeoordelingen of beoordelingen van klanten om twijfels weg te nemen
  • Een FAQ-gedeelte op de pagina opnemen om problemen aan te pakken

Het mooie van het gebruik van een eenvoudige landing page zoals deze is dat je geen fancy software nodig hebt om het te bouwen. 

U kunt gewoon de hulpmiddelen gebruiken die u normaal gebruikt voor het bouwen van andere pagina's op uw website om een goed presterende pagina zoals hierboven te maken.

4. Winc

Bron: winc.com
Bron: winc.com

Winc is een wijnhuis dat een zeer succesvolle landingspagina heeft gemaakt met elementen zoals:

  • Korte, interessante koppen
  • Een duidelijke call-to-action knop
  • Foto's van hoge kwaliteit van verschillende wijnen
  • Beknopte, goed opgemaakte tekst

Een andere factor die bijdraagt tot het succes van deze pagina is dat de producten visueel aantrekkelijk zijn.

Zij zijn ook zelfverklarend wat betekent dat de makers van de pagina het zich kunnen veroorloven meer af te hangen van beelden dan van tekst.

In uw eigen bedrijf kunt u de strategie nog wat verder doorvoeren door sociaal bewijs op te nemen als een manier om uw pagina meer impact te geven.

5. Hallo Fresh

Deze landingspagina van Hello Fresh is een geweldig voorbeeld van een goed ontworpen pagina die een enorme aanwinst is voor de sales funnel. 

De warme, vriendelijke toon van de inhoud, evenals de levendige kleuren, introduceren het product op een gedenkwaardige manier. 

Nadat de bezoeker op de pagina is geland, krijgt hij de verschillende plannen te zien en wordt hij naar een vrolijke CTA geleid waar hij zijn eigen gepersonaliseerde maaltijdplan kan samenstellen. 

Er is een duidelijke en beknopte uitleg van wat de dienst inhoudten verschillende tariefplannen om verschillende gebruikers aan te spreken.

De derde vouw van de landingspagina laat zien wat klanten zouden kunnen vinden in de Hello Fresh box, en er is een zeer prominente oproep tot actie om het prijsplan te bezoeken en het meest geschikte te kiezen.

afbeelding4

Om deze strategie te verbeteren bij het maken van uw eigen landingspagina, kunt u gebruik maken van een online videomaker om korte video's te maken van mensen die maaltijden maken met de ingrediënten uit hun doos.

Dit zou niet alleen dienen als sociaal bewijs, maar het zou ook helpen om potentiële klanten te laten zien hoe gemakkelijk het is om het product te gebruiken.

6. 3Wensen

Deze populaire lingeriewinkel heeft een verbazingwekkende landingspagina die bezoekers doet stoppen in hun sporen en aandacht schenken

Het maakt gebruik van gedurfde afbeeldingen en goed opgestelde teksten om zijn producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor nieuwe bezoekers. 

Op de landingspagina, krijg je ook meldingen voor trending productenen ook pop-ups voor kortingen - die bezoekers nog meer aanmoedigen om een aankoop te doen.

Om deze strategie voor uw eigen e-commercewinkel te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u foto's van hoge kwaliteit van uw producten maakt, zodat u ze in het meest flatterende licht kunt weergeven. 

Een landingspagina als deze zou niet effectief zijn als je afbeeldingen van lage kwaliteit zou gebruiken. 

Als de pagina bijzonder lang is, kunt u ook overal oproepen tot actie plaatsen, zodat klanten kunnen doorklikken en kopen, ongeacht waar ze zich op de pagina bevinden.

Dit werkt heel goed zolang je precies weet aan wie je je product op de markt brengt.

7. Asana

Bron: asana.com
Bron: asana.com

Sinds de komst van de wereldwijde pandemie, hebben we een enorme toename van werken op afstand en tools zoals Asana zijn overal opgedoken.

Maar de landingspagina van Asana is één ding waardoor het platform zich onderscheidt van de vele andere taakbeheer tools. 

Het is simpel, maar uiterst effectief. 

It contains lots of white space and some pops of color in the form of animated text.

De pagina komt meteen ter zake en laat de bezoeker in één oogopslag weten waar het platform precies over gaat. 

Ook jij kunt deze strategie gebruiken om je eigen landingspagina's te maken. Om het nog unieker te maken, kun je elementen zoals de geanimeerde tekst vervangen door video's, GIF's, of infographics.

In principe kunt u alles gebruiken wat u kan helpen om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk relevante informatie aan uw publiek te verstrekken.

8. Slaap Junkie

Deze site, die zich richt op slaaptips en matras reviews, creëert een leuke en uitnodigende omgeving met zijn landing page.

In tegenstelling tot sommige van de andere voorbeelden hierboven, is het sociaal bewijs op deze landingspagina vooraan in het midden geplaatst, zodat bezoekers die naar de pagina komen meteen weten dat dit een geloofwaardige en betrouwbare website is.

Op de landingspagina vindt u ook een lijst met de productvoorraad, zodat shoppers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, kunnen zien of het op voorraad is, enzovoort. 

Ze hebben ook badges voor best verkopende producten die het winkelend publiek wegwijs maken. 

Verder zijn er links naar matrasgidsen, matrasbeoordelingen, accessoires en diverse andere bronnen, zoals het laatste slaaponderzoek en case studies. 

In het kort, deze landing page biedt ALLE de informatie die shoppers nodig hebben om goed geïnformeerde beslissingen te nemen over de beste matras voor hen om te kopen.

Dit is een geweldige landingspagina om na te bootsen, of u nu producten verkoopt op uw eigen website of op een site zoals Shopify.

9. Preply

Deze website biedt taaltrainers aan studenten van over de hele wereld.

Zodra u op de pagina komt, kunt u zien dat ze een breed scala aan talen aanbieden, van Engels en Spaans tot Duits, Frans, Russisch en Chinees

In de volgende plooi worden de voordelen van elk programma uiteengezet, wat helpt om bezoekers ervan te overtuigen dat dit inderdaad het juiste programma voor hen is. 

Er is ook een prominente call to action knop om te "zoeken op taal of specialiteit" zodat bezoekers snel een bijlesgever kunnen vinden. 

Dit is nog maar eens een voorbeeld van hoe eenvoudige landingspagina's uiterst effectief kunnen zijn - zolang ze maar afgestemd zijn op de plaats van de bezoeker in het verkooptraject.

Een manier waarop deze pagina kan worden verbeterd is door er video's in op te nemen. 

Nu meer en meer mensen online video's bekijken, is dit een element dat snel een must-have voor landingspagina's aan het worden is. 

Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen en videobewerkingsapps die je kunt gebruiken om prachtige en boeiende video's voor je pagina te maken.

10. Instroom 

Inflow is een inkooporder management software voor e-commerce.

De landingspagina van de site gebruikt elementen zoals sociaal bewijs, beknopte teksten leuke animatie om een vonk te brengen in een anders zo lauw onderwerp als "inventarisatie software".

Dit soort strategie is zeer geschikt voor gebruik in sectoren die anders niet als "interessant", of "leuk" worden beschouwd. 

Bijvoorbeeld, een landingspagina voor een voorspellende kiezer zou een sjabloon als deze kunnen gebruiken om meer buzz voor het product te creëren.

11. VPN-overzicht

Deze landingspagina van de website is gericht op hoe u veilig te blijven tijdens het surfen online.

Naast een duidelijke CTA om de beste VPN-aanbieders te ontdekken, bevat de pagina ook links naar verschillende artikelbeoordelingen, die allemaal worden beoordeeld op basis van factoren zoals gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding, garantie, servers, enz. 

Dit maakt het voor bezoekers heel gemakkelijk om de juiste VPN te kiezen die aan hun behoeften voldoet. 

De pagina bevat ook antwoorden op vragen als "Hoe kan ik veilig surfen op het dark web", en meer - de antwoorden op elke vraag positioneren de VPN-producten als de ultieme oplossing voor bezoekers.

Pro Tip: Als u niet beschikt over de technische vaardigheden die nodig zijn om een aantal van de elementen te creëren die deel uitmaken van een succesvolle landingspagina, zoals afbeeldingen van hoge kwaliteit, video's en het schrijven van kopij die converteert, kunt u gewoon gekwalificeerde professionals inhuren op een freelance platform zoals deze.

Conclusie

Inmiddels heb je een arsenaal aan responsieve landingspagina voorbeelden die u kunt emuleren voor uw eigen e-commerce bedrijf.

Vergeet niet om uw landingspagina af te stemmen op de plaats van uw bezoeker in het klanttraject, zodat u de resultaten van uw marketinginspanningen kunt maximaliseren.

Bio van de auteur

Burkhard Berger awesomex™

Burkhard Berger is the founder of awesomex™. You can follow him on his journey from 0 to 100,000 monthly visitors on www.awesomex.com. His articles include some of the best growth hacking strategies and digital scaling tactics that he has learned from his own successes and failures.