Home  /  Allese-commercelandingspagina's  / 11 Voorbeelden van e-commerce landingspagina's die u kunt emuleren

11 voorbeelden van e-commerce-bestemmingspagina's die u kunt emuleren

Het optimaliseren van uw e-commerce landingspagina is een van de eerste dingen die u moet doen als u de omzet in 2021 wilt maximaliseren.

Er zijn talloze ideeën online te vinden hoe u effectieve, hoogconverterende pagina's kunt bouwen.

Helaas begrijpen veel eigenaren van e-commerce niet dat het succes van landingspagina's afhangt van het creëren van een ontwerp dat is afgestemd op de aandachtig voor die specifieke pagina.

In plaats daarvan kiezen ze eenvoudigweg een Landingspagina bouwer en ga aan de slag met het maken van een landingspagina die uiteindelijk middelmatige resultaten oplevert.

Wat moeten ze in plaats daarvan doen? 

Zorg ervoor dat de landingspagina aansluit bij de intentie van de gebruiker in elk van de volgende categorieën:  

  • Bovenkant van de trechter (TOF): Landingspagina's zijn in dit stadium ontworpen om INFORM uw publiek over uw product en merk. Ze tonen uw waarde en het voordeel voor de klant aan en zijn vaak gekoppeld aan sociale-mediapagina's, zodat bezoekers zich met uw merk kunnen blijven bezighouden.
  • Midden van de trechter (MOF): MOF-bestemmingspagina's zijn ontworpen om ENGAGE met prospects die al interesse hebben getoond in uw merk. Het zijn over het algemeen pagina's voor het vastleggen van leads die bezoekersinformatie verzamelen (naam, e-mailadres, enz.) in ruil voor iets waardevols, zoals branche-inzichten, casestudy's, enz.
  • Onderkant van de trechter (BOF): In dit stadium zijn landingspagina's dat voor het grootste deel wel verkoop pagina's met veel overtuigende teksten die zijn ontworpen om OVERTUIGEN klanten om een ​​aankoop te doen (of producten te verkopen aan gebruikers die de uitverkoop al hebben gesloten).

Hieronder vindt u 11 voorbeelden van e-commerce-bestemmingspagina's die u kunt emuleren, zodat u uw bezoekers een geweldige gebruikerservaring kunt bieden meer geld verdienen online.

1. doodsbang

Bron: doodly.com
Bron: doodly.com

Doodly heeft een geweldige e-commerce-landingspagina die verschillende betrokkenheidstactieken gebruikt, waaronder video's, om te laten zien hoe eenvoudig het is om met deze tool visualisaties en cartoons te maken.

Hoewel het een vrij lange landingspagina is, zijn die er wel duidelijke call-to-action (CTA’s) overal verspreid, en de pagina biedt alle informatie die potentiële klanten mogelijk willen weten over de software. 

Er zijn extreme details over hoe de service werkt, de functies en prijzen ervan, en talloze andere relevante informatie. 

Maar misschien wel het meest opvallend is dit gedeelte onderaan de landingspagina waar het merk staat toont veel getuigenissen van tevreden gebruikers. 

image12

Dit soort sociaal bewijs is van cruciaal belang om op uw landingspagina te hebben, omdat het precies kan zijn wat u nodig heeft om iedereen die twijfelt over de aankoop van uw product of dienst, aan te moedigen.

Een site als deze die een hulpmiddel voor verkoopbevordering kunnen veel baat hebben bij een supergedetailleerde landingspagina zoals deze. 

De gedetailleerde kopie zou helpen potentiële klanten te informeren over alles wat ze moeten weten om een ​​weloverwogen beslissing te nemen of de software al dan niet de juiste oplossing voor hun bedrijf is.

2. Verizon

Deze pagina van Verizon is geweldig om te emuleren voor uw volgende ontwerp van de e-commerce landingspagina. 

Het is eenvoudig, met duidelijke en beknopte oproepen tot actie

U kunt een soort animatie, zoals een GIF, gebruiken om de aandacht van uw gebruikers te trekken zodra ze op de pagina terechtkomen. 

Op de pagina kunt u meerdere opties voor uw CTA aanbieden, zoals winkelen, meer informatie enz. om bezoekers op uw site te houden. 

Zorg ervoor dat uw pagina dat is ontworpen met uw merkkleuren en andere elementen om het opvallend en uniek te maken.

Dit bedrijf, dat lege capsules verkoopt, gebruikt dezelfde tactiek effectief om te demonstreren hoe de machine maakt verschillende soorten lege capsules.

De animatie is voldoende om de aandacht van bezoekers onmiddellijk te vestigen op de belangrijke informatie op de pagina. 

3. Dollar scheerclub

De Dollar Shave Club is nog een voorbeeld van een geweldig ontwerp van e-commerce landingspagina's. 

Het heeft een eenvoudig ontwerp met veel witruimte. De kopie is kort en bondig. Alles is ontworpen om snel ter zake te komen, zodat bezoekers die op de pagina terechtkomen PRECIES weten wat ze krijgen en wat hun volgende stap zou moeten zijn. 

U kunt deze inspiratie voor uw landingspagina's zelf gebruiken door het volgende te doen:

  • Vermeld duidelijk uw productprijs en verzendkosten
  • Gebruik productbeoordelingen of klantrecensies om twijfels weg te nemen
  • Voeg een sectie met veelgestelde vragen op de pagina toe om problemen aan te pakken

Het mooie van het gebruik van een eenvoudige landingspagina als deze is dat je geen ingewikkelde software nodig hebt om deze te bouwen. 

U kunt eenvoudigweg de tools gebruiken die u normaal gebruikt voor het bouwen van andere pagina's op uw computer van de om een ​​goed presterende pagina zoals hierboven te maken.

4. Wink

Bron: winc.com
Bron: winc.com

Winc is een wijnmakerij die een zeer succesvolle landingspagina heeft gemaakt met behulp van elementen zoals:

  • Korte, interessante krantenkoppen
  • Een duidelijke call-to-action-knop
  • Hoogwaardige foto's van verschillende wijnen
  • Beknopt, goed verzorgd exemplaar

Een andere factor die bijdraagt ​​aan het succes van deze pagina is dat de producten zijn visueel aantrekkelijk

Ze zijn ook duidelijk wat betekent dat de makers van de pagina het zich kunnen veroorloven om meer afhankelijk te zijn van afbeeldingen dan van tekst.

In uw eigen bedrijf zou u de strategie misschien wat verder kunnen doorvoeren inclusief sociaal bewijs als een manier om uw pagina effectiever te maken.

5. Hallo Fresh

Deze landingspagina van Hello Fresh is een geweldig voorbeeld van een goed ontworpen pagina die een enorme aanwinst is voor de verkooptrechter. 

De warme, vriendelijke toon van de inhoud en de levendige kleuren introduceren het product op een gedenkwaardige manier. 

Nadat hij op de pagina is beland, krijgt de bezoeker de verschillende plannen te zien en vervolgens naar een vrolijke CTA geleid waar hij of zij zijn eigen gepersonaliseerde maaltijdplan kan maken. 

Er staat een duidelijke en beknopte uitleg bij waar de dienst over gaat, evenals verschillende tariefplannen om verschillende gebruikers aan te spreken. 

De derde vouw van de landingspagina laat zien dat klanten de Hello Fresh-box kunnen vinden, en er is een zeer prominente call-to-action om het tariefplan te bezoeken en het meest geschikte te kiezen.

image4

Om deze strategie te verbeteren bij het maken van uw eigen landingspagina, kunt u een online videomaker om korte video's te maken van mensen die maaltijden bereiden met de ingrediënten uit hun doos. 

Dit zou niet alleen dienen als sociaal bewijs, maar het zou ook helpen om potentiële klanten te laten zien hoe gemakkelijk het is om het product te gebruiken.

6. 3wensen

Deze populaire lingerie winkel heeft een geweldige landingspagina die ervoor zorgt dat bezoekers blijven stilstaan ​​en opletten

Het maakt gebruik van gedurfde afbeeldingen en goed gemaakte teksten om zijn producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor nieuwe bezoekers. 

Op de landingspagina krijg je ook meldingen voor trending productenevenals pop-ups voor kortingen – die beide verder helpen om bezoekers aan te moedigen een aankoop te doen.

Als u deze strategie voor uw eigen e-commerce winkel wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u foto's van hoge kwaliteit van uw producten maakt, zodat u ze in het meest flatterende licht kunt weergeven. 

Een landingspagina als deze zou niet effectief zijn als u afbeeldingen van lage kwaliteit zou gebruiken. 

Als de pagina bijzonder lang is, kunt u overal opvallende call-to-actions opnemen, zodat klanten kunnen doorklikken en iets kunnen kopen, ongeacht waar ze zich op de pagina bevinden.

Dit werkt heel goed, zolang je maar precies weet met wie je bent marketing van uw product

7. asana

Bron: asana.com
Bron: asana. com

Sinds de komst van de wereldwijde pandemie hebben we een enorme toename van werken op afstand meegemaakt hulpmiddelen zoals Asana zijn overal opgedoken.

Maar de landingspagina van Asana is één ding dat het platform helpt zich te onderscheiden van talloze andere tools voor taakbeheer. 

Het is eenvoudig, maar uiterst effectief. 

Het bevat veel witruimte en sommige kleurenpracht in de vorm van geanimeerde tekst.

De pagina komt straight to the point en laat de bezoeker in één oogopslag weten waar het platform precies over gaat. 

Ook u kunt deze strategie gebruiken voor het maken van uw eigen landingspagina’s. Om het nog unieker te maken, kun je elementen zoals de geanimeerde tekst vervangen door video's, GIF's of infographics.

Kortom, u kunt alles gebruiken dat u helpt om in de kortst mogelijke tijd zoveel mogelijk relevante informatie aan uw publiek te verstrekken.

8. Slaapjunkie

Deze site, die zich richt op slaap tips en matrasrecensies, creëert een leuke en gastvrije omgeving met zijn landingspagina. 

In tegenstelling tot sommige van de andere voorbeelden hierboven, is de sociaal bewijs op deze landingspagina wordt centraal geplaatst, zodat bezoekers die naar de pagina komen meteen weten dat dit een geloofwaardige en betrouwbare website

Op de landingspagina vindt u ook een lijst met productvoorraad waarmee kopers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, kunnen zien of het op voorraad is, enzovoort. 

Ze hebben ook badges voor bestverkopende producten die het winkelend publiek begeleiden. 

Verder zijn er links naar matrasgidsen, matrasrecensies, accessoires en diverse andere bronnen, zoals het laatste slaaponderzoek en casestudies. 

Kortom, deze landingspagina biedt ALLE  de informatie die het winkelend publiek nodig heeft goed geïnformeerde beslissingen nemen over de beste matras die ze kunnen kopen.

Dit is een geweldige bestemmingspagina om te emuleren, of u nu producten verkoopt op uw eigen website of op een site zoals Shopify.

9.Preply

Bron: preply.com
Bron: preply.com

Deze website biedt taal docenten aan studenten van over de hele wereld. 

Zodra u op de pagina terechtkomt, kunt u zien dat ze een breed scala aan talen aanbieden, van Engels en Spaans tot Duits, Frans, Russisch en Chinese

In de volgende vouw worden de voordelen van elk programma uiteengezet, wat helpt bezoekers ervan te overtuigen dat dit inderdaad het juiste programma voor hen is. 

Er is ook een prominente call-to-action-knop om te ‘zoeken op taal of specialiteit’, zodat bezoekers snel een bijlesdocent kunnen vinden. 

Dit is nog een voorbeeld van hoe eenvoudige landingspagina’s uiterst effectief kunnen zijn – zolang ze dat ook zijn afgestemd op de plaats van de bezoeker in het verkooptraject.

Eén manier waarop deze pagina kan worden verbeterd, is door video op te nemen. 

Nu steeds meer mensen online video's bekijken, is dit een element dat hard op weg is een must-have op de landingspagina te worden. 

Gelukkig zijn er talloze hulpmiddelen en videobewerkings-apps die u kunt gebruiken om verbluffende en boeiende video's voor uw pagina te maken. 

10. Instroom 

De instroom is een beheer van inkooporders software voor e-commerce. 

De landingspagina van de site maakt gebruik van elementen zoals sociaal bewijs, beknopte kopie en leuke animatie om een ​​vonk te brengen in een verder lauw onderwerp als ‘inventarissoftware’. 

Dit type strategie is uitstekend geschikt voor gebruik in sectoren die anderszins niet als “interessant” of “leuk” worden beschouwd. 

Bijvoorbeeld een landingspagina voor een voorspellende kiezer zou een sjabloon zoals deze kunnen gebruiken als een manier om meer buzz voor het product te creëren.

11. VPN-overzicht

De landingspagina van deze website is gericht op hoe blijf veilig tijdens het browsen online. 

Naast een duidelijke CTA om de beste VPN-providers te ontdekken, bevat de pagina ook links naar verschillende artikelrecensies, die allemaal worden beoordeeld op basis van factoren als gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding, garantie, servers, enz. 

Dit maakt het voor bezoekers heel gemakkelijk om de juiste VPN te kiezen die bij hun behoeften past. 

De pagina bevat ook antwoorden op vragen zoals “Hoe u veilig op het dark web kunt surfen” en meer – de antwoorden op elke vraag vervolgens positioneren de VPN-producten als de ultieme oplossing voor bezoekers.

Pro Tip: Als u niet over de technische vaardigheden beschikt die nodig zijn om enkele van de elementen te creëren waaruit een succesvolle landingspagina bestaat, zoals afbeeldingen van hoge kwaliteit, video's en teksten die converteren, kunt u eenvoudigweg gekwalificeerde professionals inhuren op een freelancen platform zoals deze. 

Conclusie

Inmiddels heb je een arsenaal aan responsieve landingspagina voorbeelden die u kunt emuleren voor uw eigen e-commercebedrijf. 

Vergeet niet om uw landingspagina af te stemmen op de plaats van uw bezoeker in het klanttraject, zodat u de resultaten van uw marketinginspanningen kunt maximaliseren.

Auteur Bio

Burkhard Berger awesomex™

Burkhard Berger is de oprichter van awesomex™. Je kunt hem volgen op zijn reis van 0 tot 100,000 maandelijkse bezoekers www.awesomex.com. Zijn artikelen bevatten enkele van de beste growth hacking-strategieën en digitale schalingstactieken die hij heeft geleerd van zijn eigen successen en mislukkingen.