Home  /  Allese-mailmarketing  / 11 Marketingtips om uw logistieke activiteiten te optimaliseren

11 marketingtips om uw logistieke activiteiten te optimaliseren

Logistiek is een cruciaal onderdeel van het supply chain-managementproces en breidt zich steeds verder uit. 

Dat blijkt uit een rapport van Allied Market ResearchDe logistieke markt werd in 7,641 gewaardeerd op 2017 miljard dollar en zal naar verwachting in 12,000 de 2027 miljard dollar overschrijden, met een groeipercentage van 6.5% CAGR.

De belangrijkste reden voor deze enorme groei is de exponentiële opkomst van e-commerce na de COVID-19-pandemie. Hierdoor wordt de logistieke sector hevig competitief. 

Nu honderdduizenden logistieke bedrijven strijden om een ​​deel van de markt te veroveren, wordt het hoog tijd dat u uitzoekt hoe u uw logistieke activiteiten kunt optimaliseren om de komende jaren concurrerend te blijven.

De meeste logistieke bedrijven geven prioriteit aan het verhogen van de operationele efficiëntie, het verlagen van de overheadkosten en het stroomlijnen van interne processen, terwijl ze een essentieel aspect van de logistiek verwaarlozen: marketing.

In dit artikel bespreken we 11 effectieve marketingtips om uw logistieke onderneming te optimaliseren.

11 effectieve marketingtips voor logistieke bedrijven

Hier zijn de 11 meest invloedrijke marketingtips voor uw logistieke bedrijf om de zichtbaarheid van uw merk te vergroten, meer klanten te bereiken en de omzet te verhogen. 

1. Verbeter uw website

We leven in een tijdperk waarin internet de eerste plaats is waar mensen naartoe gaan om bijna alles te weten te komen. Hetzelfde geldt voor uw potentiële klanten. Met andere woorden: als uw potentiële klanten zoeken naar diensten die uw bedrijf aanbiedt, zullen ze waarschijnlijk op uw website terechtkomen.

Een website is dus een must-have voor elk logistiek bedrijf. Hoewel het hebben van een eenvoudige website niet voldoende is om concurrerend te blijven. Uw website moet dat doen maak een verbluffende eerste indruk. Anders zullen uw potentiële klanten uw website niet verder gebruiken. 

Uw bedrijfswebsite is een van de meest kritische aspecten van uw bedrijf. We raden u daarom ten zeerste aan om met experts samen te werken om uw website op alle mogelijke manieren te verbeteren, bijvoorbeeld om deze er professioneel uit te laten zien, intuïtieve navigatie te hebben, een uitstekende gebruikerservaring en snel te laden. 

Je kunt ook welkom gebruiken Lightbox-pop-ups om bezoekers te verrassen wanneer ze interactie hebben met uw site.

Zorg er bovendien voor dat u alles wat u over uw bedrijf moet weten, op de website vermeldt. Dit omvat de aangeboden diensten, contactgegevens, bedrijfslocatie, enz. 

2. Bied uitzonderlijke services en ondersteuning

Zoals u wellicht al weet, is logistiek vooral een B2B-achtige onderneming. En mond-tot-mondreclame kan een cruciale rol spelen in het succes van elk B2B-achtig bedrijf (inclusief uw logistieke bedrijf!). 

Een beproefde manier om mond-tot-mondreclame te genereren is door uitzonderlijke diensten en ondersteuning te bieden aan uw bestaande klanten. Door dit te doen, worden ze aangemoedigd om hun ervaringen te delen met andere bedrijfseigenaren in hun professionele netwerk.

Dit zal op zijn beurt helpen nieuwe klanten te werven zonder veel moeite te doen om ze te bereiken. 

Volgens het recente B2B-verkoop- en marketingrapport van G292% van de B2B-kopers is eerder geneigd een aankoop te doen nadat ze een positieve recensie over een bedrijf hebben gehoord. 

Het punt hier is dat je uitzonderlijke service moet bieden aan alle bestaande klanten om moeiteloos nieuwe klanten binnen te halen. 

3. Introduceer de realtime trackingfunctie

Voor elk logistiek bedrijf is het hebben van een realtime trackingfunctie op de website van cruciaal belang. Om te beginnen helpt het uw logistieke diensten beter verkoopbaar te maken en verbetert het het trackingproces van zendingen voor goederen die onderweg zijn. 

Bron afbeelding: IThinkLogisitcs

Bovendien helpt realtime tracking uw klanten gerust te stellen over de beweging van hun pakketten, door hen op de hoogte te houden van de actuele status van hun zending. 

Dus als uw logistieke bedrijf nog niet over een realtime trackingfunctie beschikt, moet u deze zo snel mogelijk op uw website ontwikkelen en implementeren. 

4. Bied concurrerende prijzen aan

Hoewel dit niet bepaald een marketingstrategie is, kan het aanbieden van concurrerende prijzen u helpen meer klanten te werven en de totale omzet van uw bedrijf te verhogen. 

U ziet dat de logistieke markt hevig competitief is. Om te overleven verlagen logistieke bedrijven vaak hun prijzen met lucratieve aanbiedingen zoals express luchtvracht, zeevracht, levering op dezelfde dag, enz., tegen reguliere tarieven voor een beperkte tijd om meer klanten aan te trekken.

Om hetzelfde te doen, moet u zich concentreren op het verlagen van uw operationele kosten. Eén manier om dit te doen is door de nieuwste logistieke tools en technologieën te integreren, die u direct helpen uw kosten te verlagen.

Zodra de operationele kosten zijn gedaald, kunt u concurrerende prijzen gaan aanbieden zonder dat dit de kwaliteit van uw diensten aantast.

5. Bouw een sterke merkaanwezigheid op

Zoals eerder vermeld wordt de logistieke markt elke dag competitiever. Als u wilt dat uw potentiële klanten dit opmerken, moet u zich dus onderscheiden. 

De beste manier om meteen op te vallen tussen uw concurrenten is door bouwen aan een sterk merk online. Voor niet-ingewijden gaat branding over het geven van een werkelijk unieke identiteit aan uw bedrijf.

Bron afbeelding: ScientificWorldInfo

Er zijn verschillende manieren om een ​​sterke merkaanwezigheid voor uw logistieke bedrijf op te bouwen. U kunt een uniek, opvallend logo ontwikkelen en een slogan creëren die onmiddellijk de aandacht van uw potentiële klant trekt. 

Daarnaast moet u ook een duidelijke waardepropositie en kernwaarden ontwikkelen waar uw bedrijf hoe dan ook voor staat. Dit zal helpen bij het opzetten van een solide merkidentiteit voor uw logistieke bedrijf. 

6. Begin met bloggen

Bloggen wordt ongelooflijk ondergewaardeerd in de logistieke sector. Maar in werkelijkheid heeft bloggen een enorm potentieel voor logistieke bedrijven. 

Ten eerste is bloggen een van de goedkoopste en meest effectieve marketingstrategieën. 

Door consistent te bloggen, kunt u thought leadership in uw markt vestigen. Om aan de slag te gaan met bloggen, kunt u informatieve inhoud, handleidingen, tutorials, whitepapers, enz. publiceren om uw expertise onder de aandacht te brengen en uzelf te profileren als een expert op het gebied van het onderwerp. 

7. Optimaliseer uw site voor Google

Bloggen is in wezen een kernonderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). 

Het is een kosteneffectieve en zeer duurzame marketingstrategie. Dit komt vooral omdat er tegenwoordig maar liefst zo veel zijn 70% van de klanten onderzoekt een bedrijf op Google voordat u zaken met hen doet.

Bron afbeelding: MovingTrafficMedia

Het optimaliseren van uw website voor Google kan de ranking in de zoekresultaten van Google geleidelijk verhogen, waardoor meer verkeer naar uw website wordt getrokken en dit resulteert in meer leads en verkopen. 

8 – Integreer een contentmarketingstrategie

Hoewel het creëren en publiceren van inhoud via bloggen van groot belang is. Maar wat belangrijker is dan dit, is ervoor zorgen dat uw inhoud uw potentiële klanten bereikt. 

Een vaste stof content marketing strategie helpt u de inhoud die u op uw website maakt te distribueren en ervoor te zorgen dat deze uw doelgroep bereikt. 

Om dit te doen, moet je naast bloggen ook gastbloggen gaan inzetten, video-inhoud maken, betaalde advertentiecampagnes uitvoeren en meer.

Dit zal helpen om geleidelijk uw merkbekendheid te vergroten, uw bereik uit te breiden en thought leadership in uw branche te vestigen. 

9. Maak gebruik van sociale media

Sociale media kunnen een game-changer zijn voor logistieke bedrijven. Sociale mediaplatforms, vooral LinkedIn en Twitter, zijn een belangrijk knooppunt geworden voor het opbouwen van zakelijke relaties en discussies in de sector.

Bron afbeelding: Fronetics

Als logistiek ondernemer kunt u hiervan profiteren social media om een ​​persoonlijk merk op te zetten en een sterk netwerk van professionals te ontwikkelen. Als u dit doet, kunt u uw merkimago verbeteren, uw zichtbaarheid op sociale media vergroten en nieuwe klanten werven.

10. Gebruik e-mailmarketing

E-mail marketing wordt beschouwd als een van de meest effectieve marketingstrategieën voor alle soorten bedrijven, inclusief uw logistieke bedrijf. 

Volgens een DMA-rapport uit 2019kan e-mailmarketing uw bedrijf helpen tot €42 te genereren voor elke bestede €1. Dit komt vooral omdat e-mailmarketing nauwelijks iets kost. Toch is het een betrouwbare bron om naamsbekendheid te creëren, uw leads te koesteren en omzet voor uw logistieke bedrijf te genereren. 

U moet een e-maillijst opbouwen om e-mailmarketing effectief te kunnen gebruiken. U kunt overwegen om een ​​aanmeldingsformulier voor de e-mailnieuwsbrief op uw website te plaatsen. 

Zodra een bezoeker een e-mailabonnee wordt, kunt u dat doen koester ze met e-mailnieuwsbrieven die op regelmatige tijdstippen nuttige, waardetoevoegende inhoud bevatten en hun vertrouwen in uw merk winnen.

11, Optimaliseer uw conversieratio

De meeste mensen zijn terughoudend om geld uit te geven, ook al is het een zakelijke aankoop. U zult dus extra moeite moeten doen om uw websitebezoekers om te zetten in betalende klanten. 

Dit is waar conversiepercentage optimalisatie (CRO) komt te hulp. CRO is een marketingtactiek die bedrijven helpt conversiekansen te genereren.

Bron afbeelding: Midden

Deze tactiek kan zo simpel zijn als het toevoegen van call-to-action (CTA) op geschikte plaatsen op uw website om bezoekers met lucratieve aanbiedingen te verleiden zich te abonneren op uw e-mailnieuwsbrief of uw diensten uit te proberen. 

Optimalisatie van het conversiepercentage moet onderdeel zijn van uw marketingstrategie om de omzet en de totale omzet van uw logistieke bedrijf te verhogen. 

Eindnoot

Marketing is voor logistieke bedrijven anders dan voor B2B-servicegebaseerde onlinebedrijven. Dit maakt het voor logistieke ondernemers soms ontzettend lastig om een ​​succesvolle marketingstrategie te bedenken. 

Hopelijk helpen deze elf logistieke marketingtips u om meer bezoekers te trekken, uw omzet te verhogen en de winstgevendheid van uw logistieke bedrijf te vergroten.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.