Home  /  Allemaal  /  15 Factors that Affect your Site’s Ranking in Google

15 Factors that Affect your Site’s Ranking in Google

January 7, 2016
zoekmachine-optimalisatie

Elke ondernemer droomt ervan om zijn website te laten verschijnen als een van de eerste resultaten in de zoekmachine van Google voor een verscheidenheid aan zoekwoorden. Het krijgen van een hoge ranking met trefwoorden die aanzienlijke zoekvolumes hebben, betekent een hoog aantal ingangen tot de website, wat meer omzet en winst voor de bedrijfseigenaar betekent.

Dus hoe beoordeelt Google's algoritme sites? Het lijkt erop dat niemand je daar een volledig antwoord op kan geven, net zoals niemand je het recept voor Coca-Cola kan laten zien. Google heeft echter meer dan eens hints gegeven over heel wat factoren die van invloed zijn op de ranking, en veel promotors van sites experimenteren met promotiemethoden om te zien wat werkt en wat niet. Google's algoritme is opgebouwd uit meer dan 200 factoren en daaruit zal ik ongeveer 15 belangrijke factoren uitwerken:

seo

Welke factoren zijn van invloed op de ranking van de site in Google?

Titel - de Title-tag heeft een belangrijke rol in het begrijpen van het onderwerp van uw site in het algoritme van Google. Het is belangrijk om in deze tag de belangrijkste trefwoorden op te nemen, maar zeker ook de titel (de titel van de pagina die als blauwe link in de zoekresultaten zal verschijnen) op de meest overtuigende en aantrekkelijke manier te verwoorden.

H tags - tags H1, H2, H3 enzovoort... zijn tags die de paginakopjes en de hiërarchie daartussen markeren. In principe is H1 de hoofdrubriek en moet deze één keer verschijnen. Andere koppen kunnen meer dan eens voorkomen. Het is aan te raden dat de rubrieken onder deze tags de trefwoorden bevatten waarin u verder wilt gaan.

Lengte van de inhoud, aantal pagina's en toegevoegde waarde - de inhoud is koning, ook in de ogen van Google. Natuurlijk heeft inhoud van hoge kwaliteit meer kans om verder te komen in Google, maar voor het overige is de lengte van de inhoud ook van belang. Hoe meer de site geïndexeerde pagina's heeft met kwalitatieve inhoud en toegevoegde waarde (dergelijke inhoud die op veel andere sites niet gebruikelijk is en anders wordt geformuleerd), hoe sterker de site in zijn niche zal zijn.

Gebruik van trefwoorden - doe een onderzoek naar trefwoorden en probeer te achterhalen welke woorden voor u het meest relevant en waardevol zijn. Nadat u een lijst hebt gemaakt en de trefwoorden voor elke pagina hebt gecategoriseerd, integreert u deze uitdrukkingen in de inhoud van de site op een zo natuurlijk en niet omslachtig mogelijke manier.

Site Hiërarchie - een site moet op een duidelijke schematische manier worden gebouwd. Als uw website bijvoorbeeld een online winkel is, staat de Home Page bovenaan, daaronder de pagina's met categorieën en diensten, en onder elke categorie pagina - de relevante producten. De structuur van de links zou als volgt moeten zijn: www.store.com/category-X/product-y. Een site die goed gebouwd is, wordt beter geïndexeerd en krijgt een betere ranking. Je zou Google kunnen helpen om alle pagina's van de site te bereiken met een sitemap.

Reactievermogen - het is belangrijk voor Google dat de gebruiker een goede browse-ervaring heeft op de sites die door hun zoekmachine worden aanbevolen. Ongeveer 50% van al het verkeer is momenteel afkomstig van mobiele apparaten; daarom is het zeer belangrijk dat uw site reageert en geschikt is om te browsen vanaf mobiele apparaten. Wilt u een stap vooruit zetten? Pas het aan op een AMP die het mogelijk maakt de pagina's van uw site veel sneller te laden.

Snelheid van het laden van de site - niemand wil 10 seconden wachten om uw site te zien, vooral met mobiele apparaten (waar gebruikers verwachten dat de site in 3 seconden wordt geladen). Het langzaam laden van een site kan schadelijk zijn voor de surfervaring en kan de stuitersnelheid op natuurlijke wijze verhogen.

Secure Site en SSL Certificaat - Google heeft al aangegeven dat er een voorkeur is voor sites met HTTPS / SSL. Een beveiligde site lijkt veiliger en betrouwbaarder voor haar zoekmachine en voor haar bezoekers, vooral als het gaat om e-commerce sites.

Assuming that your site has multiple subdomains with a number of respective first-level subdomains, we would suggest using a Wildcard SSL certificate that will fit the bill perfectly.

Frequentie van de actualisering van de inhoud - sommigen zeggen dat het actualiseren van de inhoud van een website niet essentieel is voor de rangschikking van Google. Vanuit onze ervaring kunnen sites natuurlijk geavanceerd worden, ook tot de eerste resultaten door het gebruik van competitieve zinnen, zonder de inhoud regelmatig bij te werken. Toch kan het consequent publiceren van inhoud op de site of blog, vooral op sites die zich bezighouden met dynamische onderwerpen (zoals technologie, politiek, geneeskunde, enz.) een impuls en een voordeel geven ten opzichte van concurrenten die het niet doen. Bovendien, aangezien Google ziet dat er iemand is die de site onderhoudt, is er potentieel voor het verhogen van het aantal inzendingen van "long tail"-zinnen die in de inhoud zitten die u publiceert.

Het tijdperk van de site, de geschiedenis van het domein en de uitbreiding ervan - een site die relatief lang bestaat, heeft een voordeel ten opzichte van een nieuw domein dat wordt aangekocht en waarop een nieuwe site wordt gebouwd. Bovendien, als u besluit om een verouderd domein te kopen dat eerder een site had, is het belangrijk om op archive.org te controleren welke sites er op stonden, voor welke onderwerpen en wat voor soort promotie (legitieme of zwarte SEO) er op werd gedaan. Wat betreft de domeinextensie zou ik adviseren om een extensie te kiezen op basis van uw land. Als het Israël is, dan is het in principe beter om een domein te kiezen met een extensie "co.il"; als het een site is die zich richt op gebruikers in Canada, dan heeft de extensie ".ca" de voorkeur en ga zo maar door.

Contactgegevens - door het noteren van een telefoonnummer, exact adres, e-mail en andere contactgegevens op de site zal Google laten zien dat er iemand echt achter de site zit en dat het geen waardeloze satellietsite is. Zou u een product online kopen als er niemand was om mee te praten (via telefoon / e-mail / chat) en te weten te komen waar de zending is?

CTR - hoge doorklikratio kan helpen bij de rangschikking en de zoekresultaten. Een hoge CTR geeft voor Google aan dat uw site intrigerend is en relevant voor het zoekwoord dat de gebruikers zoeken. Google meet het percentage doorklikken bij elke zoekopdracht. U kunt op een bepaald resultaat klikken en zien dat er een snelle doorverwijzing is naar een speciale Google-link en van daaruit naar de site; dat is eigenlijk de manier waarop de meting wordt gedaan. Verder kunt u de CTR voor uw site zien door verschillende trefwoorden in de zoekconsole te gebruiken. CTR kan verbeterd worden met een goede meta title tag en een goed geformuleerde meta description tag. (Meta description tag heeft op zich geen effect op de ranking).

Merk - waar, het is makkelijker voor merknamen om hun weg te vinden naar de hoogste zoekresultaten (van hun niche). Google kan merken en vermeldingen van merknamen herkennen en weet zoekopdrachten op trefwoorden die de merknaam bevatten te associëren met de website van het merk. Hoe meer zoekopdrachten met de merknaam, hoe sterker de merknaam in Google verschijnt.

Sociale signalen - als in het verleden de aanwezigheid van sociale media nauwelijks nodig was voor website-eigenaren, nemen de 'sociale' factoren in het algoritme van Google vandaag de dag waarschijnlijk een groter deel in beslag van wat van invloed is op de rangschikking. Links en aandelen van sociale netwerken verhogen het verkeersvolume op de site en natuurlijk het natuurlijke linkprofiel. Sociale profielen, evenals contactinformatie, laten zien dat de site echte en verantwoordelijke mensen achter zich heeft.

Links - over het onderwerp links zou ik een hele aparte post kunnen schrijven (of zelfs een paar berichten), maar ik zal de belangrijkste punten aanroeren:

Een van de belangrijkste factoren (misschien wel de meest invloedrijke) is een sterk kwalitatief hoogstaand linkprofiel. Het bouwen van een reeks links naar uw site moet geleidelijk en op een zo natuurlijk mogelijke manier gebeuren. Het bouwen van deze reeks links is geen eenmalige actie (zoals veel van de bovenstaande items), maar het is werk op een dagelijkse of wekelijkse basis die tijd en middelen vergt.

Bij de planning van de bouw van een reeks schakels is het belangrijk om aandacht te besteden aan het volgende:

1. Anchor text (the words with which the links to your site are created);
2. The authority of the linking site;
3. The location of the link on the page (generally, the higher up the link appears, the stronger it is);
4. The number of links created on the same linking page (and also on the site itself);
5. That it is not a reciprocal link;
6. That it is a link from a different C-Class;
7. Diversity in the types of links (articles, blogs, forums, social networks, etc.), diversity in the anchor text and also follow / nofollow.
As mentioned there are a lot of additional points that affect the value of links, but that’s for another time 🙂

In conclusion, in order to get good ranking on Google there are quite a few activities that you can do even without site promotion companies. In this post I pointed out 15 factors that affect the ranking of search results, but there are dozens, if not hundreds, of additional factors that need to be taken into account. In almost every action you do, always keep in mind that Google puts the surfers in the center and is interested in the surfer receiving added value and a good experience.

Highly dedicated entrepreneur, co-founder of Poptin and Ecpm Digital Marketing. Nine years of experience in the digital marketing field and internet project management. Graduated with an Economics degree from Tel Aviv University. A big fan of A/B testing, SEO and PPC campaigns' optimization, CRO, growth hacking and numbers. Always loves testing new advertising strategies and tools, and analyzing the latest start-up companies.