Home  /  Alles  / 15 factoren die de ranking van uw site in Google beïnvloeden

15 factoren die de ranking van uw site in Google beïnvloeden

7 januari 2016
zoek machine optimalisatie

Elke bedrijfseigenaar droomt ervan dat zijn website als een van de eerste resultaten in de zoekmachine van Google verschijnt voor verschillende zoekwoorden. Een hoge ranking krijgen met zoekwoorden met substantiële zoekvolumes betekent een groot aantal toegangen tot de website, wat meer inkomsten en winst voor de bedrijfseigenaar betekent.

Dus hoe rangschikt het algoritme van Google sites? Het lijkt erop dat niemand je daar een volledig antwoord op kan geven, net zoals niemand je het recept van Coca-Cola kan laten zien. Google heeft echter meer dan eens hints gegeven over een flink aantal factoren die van invloed zijn op de ranking, en veel sitepromotoren experimenteren met promotiemethoden om te zien wat werkt en wat niet. Het algoritme van Google is opgebouwd uit meer dan 200 factoren en hieruit zal ik ongeveer 15 belangrijke factoren uitwerken:

seo

Welke factoren zijn van invloed op de positie van de site in Google?

Titel – de Title-tag speelt een belangrijke rol bij het begrijpen van het onderwerp van uw site in het algoritme van Google. Het is belangrijk om in deze tag de belangrijkste zoekwoorden op te nemen, maar zeker ook de titel (de titel van de pagina die als blauwe link in de zoekresultaten verschijnt) op de meest pakkende en aantrekkelijke manier te formuleren.

H-tags – tags H1, H2, H3 enzovoort... zijn tags die de paginakoppen en de hiërarchie ertussen markeren. In principe is H1 de hoofdkop en zou één keer moeten verschijnen. Andere kopjes kunnen meerdere keren voorkomen. Het wordt aanbevolen dat de kopjes onder deze tags de trefwoorden bevatten waarin u verder wilt gaan.

Inhoudslengte, aantal pagina's en toegevoegde waarde – content is koning, ook in de ogen van Google. Natuurlijk heeft inhoud van hoge kwaliteit betere kansen om hogerop te komen in Google, maar afgezien daarvan: de lengte ervan heeft ook betekenis. Hoe meer de site geïndexeerde pagina's heeft met inhoud van hoge kwaliteit en toegevoegde waarde (inhoud die niet vaak op andere sites voorkomt en anders is geformuleerd), hoe sterker de site in zijn niche zal zijn.

Trefwoorden gebruiken – doe onderzoek naar trefwoorden en probeer erachter te komen welke woorden voor jou het meest relevant en waardevol zijn. Nadat u een lijst heeft gemaakt en de trefwoorden voor elke pagina heeft gecategoriseerd, integreert u deze uitdrukkingen op de meest natuurlijke en niet-omslachtige manier in de inhoud van de site.

Sitehiërarchie – een site moet op een duidelijke schematische manier worden gebouwd. Als uw website bijvoorbeeld een online winkel is, staat de startpagina bovenaan, daaronder pagina's met categorieën en diensten, en onder elke categoriepagina de relevante producten. De structuur van de links zou er als volgt uit moeten zien: www.store.com/category-X/product-y. Een site die goed is gebouwd, wordt beter geïndexeerd en krijgt een betere ranking. U kunt Google helpen alle pagina's van de site te bereiken met een site map.

Responsiviteit – het is belangrijk voor Google dat de gebruiker een goede surfervaring heeft op de sites die door hun zoekmachine worden aanbevolen. Ongeveer 50% van al het verkeer is momenteel afkomstig van mobiele apparaten; daarom is het erg belangrijk dat uw site dat zal zijn responsief en geschikt voor browsen vanaf mobiele apparaten. Wil je een stap vooruit zetten? Pas het aan naar een AMP waardoor de pagina's van uw site veel sneller kunnen worden geladen.

Laadsnelheid van de site – niemand wil 10 seconden wachten om uw site te zien, vooral niet op mobiele apparaten (waar gebruikers verwachten dat de site binnen 3 seconden laadt). Het langzaam laden van een site kan de browserervaring schaden en op natuurlijke wijze de internetsnelheid vergroten bouncepercentage.

Beveiligde site en SSL-certificaat - Google heeft al aangegeven dat er een voorkeur bestaat voor sites met HTTPS/SSL. Een beveiligde site lijkt veiliger en betrouwbaarder voor de zoekmachine en voor de bezoekers, vooral als het om e-commercesites gaat.

Ervan uitgaande dat uw site meerdere subdomeinen heeft met een aantal respectieve subdomeinen op het eerste niveau, raden we u aan een Wildcard SSL-certificaat dat zal perfect bij het wetsvoorstel passen.

Frequentie van inhoudsupdates – sommigen zeggen dat het bijwerken van de inhoud van een website niet essentieel is voor de ranking in Google. Vanuit onze ervaring kunnen sites uiteraard vooruitgaan, ook tot eerste resultaten, door gebruik te maken van concurrerende zinnen, zonder de inhoud regelmatig bij te werken. Niettemin kan het consequent publiceren van inhoud op de site of blog, vooral op sites die over dynamische onderwerpen gaan (zoals technologie, politiek, geneeskunde, enz.), dit een boost en een voordeel geven ten opzichte van concurrenten die dit niet doen. Omdat Google ziet dat iemand de site onderhoudt, bestaat er bovendien een mogelijkheid om het aantal vermeldingen van ‘long tail’-zinnen in de inhoud die u publiceert te vergroten.

De leeftijd van de site, de domeingeschiedenis en extensie ervan – een site die relatief lang bestaat heeft een voordeel ten opzichte van een nieuw domein dat wordt gekocht en waarop een nieuwe site wordt gebouwd. Als u besluit een verouderd domein te kopen dat eerder een site had, is het bovendien belangrijk om op archive.org te controleren welke sites daarop stonden, voor welke onderwerpen en welke promotie (legitieme of zwarte SEO) erop werd uitgevoerd. . Wat de domeinextensie betreft, zou ik adviseren om een ​​extensie te kiezen op basis van uw land. Als het Israël betreft, dan is het in principe beter om een ​​domein te kiezen met de extensie “co.il”; als het een site is die zich richt op gebruikers in Canada, dan verdient de extensie “.ca” de voorkeur, enzovoort.

Contact informatie – door een telefoonnummer, exact adres, e-mailadres en andere contactgegevens op de site te vermelden, kan Google zien dat er een echt iemand achter de site zit en dat het geen waardeloze satellietsite is. Zou u een product online kopen als er niemand was om mee te praten (via telefoon/e-mail/chat) en uit te zoeken waar de zending is?

CTR – een hoge klikfrequentie kan helpen bij de ranking en de zoekresultaten. Een hoge CTR geeft voor Google aan dat uw site intrigerend en relevant is voor het trefwoord waarnaar de gebruikers zoeken. Google meet bij iedere zoekopdracht het klikpercentage. Je kunt op een bepaald resultaat klikken en zien dat er snel wordt doorverwezen naar een speciale Google-link en van daaruit naar de site; dat is eigenlijk hoe de meting wordt gedaan. Bovendien kunt u de CTR voor uw site bekijken door verschillende trefwoorden in de zoekconsole te gebruiken. De CTR kan worden verbeterd met een goede metatiteltag en een goed geformuleerde metabeschrijvingstag. (Metabeschrijvingstag op zichzelf heeft geen effect op de ranking.)

Brand – het is waar dat het voor merknamen gemakkelijker is om in de hoogste zoekresultaten (van hun niche) terecht te komen. Google kan merken en vermeldingen van merknamen herkennen en weet zoekopdrachten op trefwoorden die de merknaam bevatten, te koppelen aan de website van het merk. Hoe meer zoekopdrachten met de merknaam, hoe sterker de merknaam overkomt op Google.

Sociale signalen – Was de aanwezigheid op sociale media vroeger nauwelijks noodzakelijk voor website-eigenaren, tegenwoordig spelen de 'sociale' factoren in het algoritme van Google waarschijnlijk een grotere rol in wat de ranking beïnvloedt. Links en shares van sociale netwerken verhogen het verkeersvolume op de site en natuurlijk het natuurlijke linkprofiel. Sociale profielen en contactgegevens laten zien dat de site echte en verantwoordelijke mensen achter zich heeft.

Kruisstukken – over het onderwerp links zou ik een heel apart bericht kunnen schrijven (of zelfs een paar berichten), maar ik zal ingaan op de belangrijkste punten:

Een van de belangrijkste factoren (misschien wel de meest invloedrijke) is een sterk linkprofiel van hoge kwaliteit. Het opbouwen van een reeks links naar uw site moet geleidelijk gebeuren en op een manier die zo natuurlijk mogelijk overkomt. Het bouwen van deze reeks links is geen eenmalige actie (zoals veel van de bovenstaande items), maar het is dagelijks of wekelijks werk dat tijd en middelen vereist.

Bij het plannen van de constructie van een reeks koppelingen is het belangrijk om aandacht te besteden aan het volgende:

1. Ankertekst (de woorden waarmee de links naar uw site worden gemaakt);
2. De autoriteit van de linkende site;
3. De locatie van de link op de pagina (in het algemeen geldt: hoe hoger de link verschijnt, hoe sterker deze is);
4. Het aantal links dat op dezelfde linkpagina is gemaakt (en ook op de site zelf);
5. Dat het geen wederzijdse link is;
6. Dat het een link is van een andere C-Klasse;
7. Diversiteit in het soort links (artikelen, blogs, forums, sociale netwerken etc.), diversiteit in de anchor-tekst en ook follow/nofollow.
Zoals gezegd zijn er veel extra punten die de waarde van links beïnvloeden, maar dat is voor een andere keer 🙂

Concluderend Om een ​​goede ranking op Google te krijgen, zijn er nogal wat activiteiten die u kunt doen, zelfs zonder sitepromotiebedrijven. In dit bericht heb ik vijftien factoren genoemd die van invloed zijn op de rangschikking van zoekresultaten, maar er zijn tientallen, zo niet honderden, aanvullende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Houd er bij vrijwel elke actie die je doet altijd rekening mee dat Google de surfers centraal stelt en er belang bij heeft dat de surfer toegevoegde waarde en een goede ervaring krijgt.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.