Home  /  email marketingverkoop  / 15+ e-mailsjablonen voor verkoopfollow-up die u kunt stelen

15+ e-mailsjablonen voor verkoopfollow-up die u kunt stelen

verkoop-e-mail vervolgsjablonen

Stel je dit voor: de CEO van een gerenommeerd bedrijf vult een formulier op uw site in om een ​​eBook te downloaden, en nadat u reik naar hen uit en vertel ze wat uw bedrijf doet, ze reageren positief. Score!

Dus je e-mailt terug, in de hoop een productdemo voor ze op te zetten, maar dan reageren ze niet.

Je wacht. En wacht. En wacht. Maar toch... je krijgt geen antwoord van deze persoon.

In plaats van te blijven zitten en met je duimen te draaien, wil je contact opnemen met deze persoon en proberen weer op het goede spoor te komen. Het is tenslotte een potentiële klant en je moet de verkoop niet zo gemakkelijk laten verlopen!

Niet zeker hoe op te volgen? In deze blogpost delen we meer dan 15 sjablonen voor verkoopopvolging die uw verkoopstroomlijning zullen stroomlijnen verkoopproces binnenen verhoog het aantal antwoorden dat u krijgt.

De kracht van een vervolg-e-mail

Volgens statistieken, Door slechts één vervolg-e-mail aan uw campagne toe te voegen, kunt u 22% meer prospects converteren. Behoorlijk krachtig, hè?

Onthoud uiteindelijk: de leads die u e-mailt, zijn drukke mensen, en ze ontvangen waarschijnlijk elke dag tientallen of honderden e-mails van verkopers in hun inbox.

Dus je wilt schrijf een vervolgmail dat geeft resultaat.

Houd dit in gedachten en als uw eerste e-mail geen antwoord krijgt, ga er dan niet van uit dat uw lead niet geïnteresseerd is, of dat hij of zij u afwijst. Het kan eenvoudigweg betekenen dat ze uw e-mail niet hebben gezien, of dat ze het te druk hebben om te reageren. Daarom is het belangrijk om de juiste te creëren SaaS-e-mailsjablonen in de beginfase, gebruik dan de juiste vervolgboodschap.

Pro-tip: hoe vaak moet je opvolgen? Zoveel als de situatie daarom vraagt.

Terwijl de meeste vertegenwoordigers een of twee keer hun leads opvolgen en dan opgeven, kan een vierde, vijfde of zesde keer opvolgen daadwerkelijk een verschil maken.

Kijk maar eens: uit dit onderzoek blijkt dat wanneer u uw lead voor de zesde keer opvolgt, uw responspercentage omhoog schiet tot maar liefst 27%...

e-mail antwoord

Beeldbron.

Moraal van het verhaal? Wees volhardend en blijf contact maken!

15+ voorbeelden van vervolg-e-mails

Heb je wat inspiratie nodig? Hier zijn 16 voorbeelden van vervolg-e-mails die u kunt stelen bouwers van e-mailsjablonen om uit te kiezen.

1. Deze e-mail waarin naar Adele wordt verwezen

Je kunt er zeker van zijn dat je lead zal grinniken als ze deze e-mail in hun inbox zien:

e-mailopvolging 1

Beeldbron.

Met deze e-mail roep je feitelijk je lead op omdat hij je ghostt, maar je doet dit op een manier die niet al te agressief is.

Met een beetje geluk zal uw lead zich rot voelen omdat hij niet reageert en onmiddellijk contact met u opnemen.

2. Deze e-mail waarin naar Vrienden wordt verwezen

Hier is nog een luchtige, humoristische follow-up-e-mail voor de verkoop die u kunt gebruiken:

e-mailopvolging 2

Beeldbron.

Nogmaals, het mooie van deze e-mail ligt in het feit dat je dat bent bellen toon uw voorsprong op een manier die niet onbeleefd of agressief is.

Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat u deze e-mail alleen gebruikt voor leads die bijvoorbeeld in de dertig of ouder zijn. Degenen die jonger zijn, krijgen mogelijk niet de vrienden referentie.

3. Deze baby ontwijkt e-mail

Deze vervolg-e-mail is kort en krachtig en komt meteen ter zake:

e-mailopvolging 3

Beeldbron.

De baby-eendjes zijn een leuke bijkomstigheid, maar bovendien vinden we het ook erg leuk dat de e-mail het voor de lead gemakkelijk maakt om te reageren.

Hier legt u feitelijk de twee opties uit en vraagt ​​u uw lead ronduit: welke is het?

In het geval dat je lead niet verder wil, kunnen ze eenvoudigweg zeggen: “Je hebt gelijk, ik ben niet geïnteresseerd” in plaats van je te ghosten omdat ze niet weten hoe ze je moeten vertellen dat ze gewoon niet enthousiast.

4. Deze cookiemonster-e-mail

Dit koekjesmonster is briljant, omdat het zo simpel is:

5

Beeldbron.

Als je je afvraagt ​​waar de rest van de e-mail is: dat is alles. Ja, je stuurt je lead gewoon een GIF van Cookie Monster, zonder aanvullende tekst.

Deze e-mail is grappig en valt ook op: in tegenstelling tot een standaard vervolg-e-mail probeert u hier niet uw bedrijf te verkopen of uw lead te overtuigen.

Tegelijkertijd maakt de e-mail een heel duidelijk punt (dat u wacht tot uw lead contact met u opneemt). Volgens Sluiten, het genereert geweldige responspercentages.

5. Deze e-mail wordt geleverd met een ingesloten video

We weten allemaal dat video een zeer boeiend medium is, dus wat is een betere manier om de aandacht van uw lead te trekken dan door hem een ​​vervolg-e-mail met een video te sturen?

e-mailopvolging 4

deze bijzondere Email sjabloon die u ziet, is eigenlijk een introductie-e-mail, maar u kunt op precies dezelfde manier een vervolg-e-mail opstellen.

Verzin eenvoudigweg een overtuigend e-mailonderwerp en sluit vervolgens een video in waarin u met uw lead spreekt in de hoofdtekst van de e-mail. Hoe ‘menselijker’ en hoe minder zakelijk/gepolijst deze video eruit ziet, hoe beter uw responspercentages zullen zijn.

U kunt een tool zoals gebruiken BombBomb om uw video op te nemen en te verzenden.

6. Deze “Moet ik blijven of moet ik gaan?” e-mail

Net als de e-mail van Baby Ducks is deze e-mail duidelijk en to the point:

E-mailopvolging 7

Beeldbron.

Als u het beu bent om niets meer van uw lead te horen, en u wilt een duidelijk ja/nee van hen krijgen, dan is deze e-mail iets voor u.

Nogmaals, u legt alle opties voor hen uit – dit maakt het gemakkelijk voor hen om te antwoorden (ongeacht of ze het gesprek WEL willen voortzetten, of dat ze niet geïnteresseerd zijn om met uw bedrijf samen te werken).

7. Deze e-mail waarin wordt gevraagd of u uw lead afluistert

Verkopers kunnen soms eendimensionaal overkomen, dus als u uw verkoop- en vervolg-e-mails menselijker kunt maken, zal dit u zeker helpen om u te onderscheiden van de massa.

Hoe humaniseer je je e-mails? Bekijken:

e-mailopvolging 8

Beeldbron.

Met deze e-mail erken je dat het vervelend is om keer op keer e-mails (over hetzelfde!) te ontvangen. Dit laat op zijn beurt zien dat je de tijd van je voorsprong respecteert, waardoor je extra browniepunten wint.

Tegelijkertijd brengt de e-mail ook een goed punt naar voren (dat u uw lead probeert te helpen), en herinnert het uw lead eraan dat u waarde voor hem of haar toevoegt.

8. Deze e-mail die van tactiek verandert

Stel dat uw lead één keer heeft gereageerd op uw eerste e-mail, maar vervolgens al uw daaropvolgende e-mails heeft genegeerd. Dit kan betekenen dat ze enigszins geïntrigeerd zijn door wat uw bedrijf te bieden heeft, maar dat uw pitch niet overtuigend genoeg is om het gesprek verder te brengen.

Als dat het geval is, is het zinvol om uw lead op te volgen met behulp van een anders benadering. Neem bijvoorbeeld deze vervolg-e-mail waarin van tactiek wordt veranderd:

e-mailopvolging 8

Beeldbron.

Ja, in deze vervolg-e-mail wordt helemaal GEEN melding gemaakt van de follow-up. In plaats daarvan gooi je een nieuw stukje informatie naar buiten, in de hoop dat je voorsprong zal bijten.

9. Deze e-mail waarin wordt gevraagd of je iets verkeerd hebt gedaan

We pleiten er niet noodzakelijkerwijs voor om te respectvol te zijn tegenover uw leiding, of om ze over u heen te laten lopen, maar deze vervolgmail speelt slim in op het idee van menselijk mededogen:

e-mailopvolging 9

Beeldbron.

Zelfs als u zeker weet dat u niets heeft gemist, kunt u deze e-mail toch proberen te verzenden. Uw lead zal (hopelijk!) het vervelend vinden dat u aan uzelf twijfelt, en antwoorden om u gerust te stellen dat u het niet bent, maar zij.

Als u eenmaal heeft vastgesteld wat hen tegenhoudt (budget? Timing? Goedkeuringsproblemen?), kunt u uitzoeken hoe u het probleem kunt oplossen.

10. Deze e-mail is niet werkrelevant

Als eerlijk zijn voor u niet werkt, kunt u proberen een omslachtige aanpak te gebruiken om een ​​reactie van uw lead te verleiden.

Stuur ze bijvoorbeeld een e-mail over iets dat totaal niets met werk te maken heeft, en voeg dan een korte oneliner toe om te vragen waar ze momenteel staan ​​met het project dat je bespreekt:

e-mailopvolging 10

Beeldbron.

Deze e-mails kunnen behoorlijk krachtig zijn, omdat ze laten zien dat je aandacht besteedt aan de kleine weetjes die ze over hun leven vermelden, en dat je er interesse in hebt (als een echt persoon).

Dit helpt bij het opbouwen van een goede verstandhouding en vertrouwen, en vergroot de kans dat uw lead tijd vrijmaakt om op u te reageren.

11. Deze e-mail zorgt voor extra prikkels

Een geweldige manier om een ​​verkoopgesprek in beweging te brengen? Vermeld extra incentives in uw vervolgmail. Hier is een voorbeeld:

e-mailopvolging 11

Beeldbron.

Omdat u het feit weggooit dat uw lead een volledige training en korting kan krijgen bij aanmelding, maakt dit uw aanbod veel aantrekkelijker.

Bovendien is het ook een leuke bijkomstigheid om te verwijzen naar de resultaten die u uw andere klanten helpt bereiken (43% omzetstijging, enz.). Misschien wilt u het ook hebben over de ROI die een gemiddelde klant ervaart met uw product/dienst; dit zal uw lead er verder van overtuigen dat uw bedrijf de moeite waard is om in te investeren.

12. Deze e-mail waarin om een ​​verwijzing wordt gevraagd

Vermoedt u dat uw lead niet antwoordt omdat hij het te druk heeft? Stuur ze deze vervolg-e-mail waarin om een ​​verwijzing wordt gevraagd:

e-mailopvolging 12

Beeldbron.

Hier moedig je de lead aan om de discussie over te dragen aan iemand die deze wellicht beter kan faciliteren.

Tenzij je 100% zeker weet dat de CMO/marketingdirecteur/met wie je ook praat, dat is de persoon die zorgt voor de aankoop van nieuwe producten/diensten, het is zeker de moeite waard om deze tactiek eens te proberen.

13. Deze griezelige e-mail

Met deze e-mail vertelt u uw lead feitelijk dat u kunt zien dat hij enigszins geïnteresseerd is, en dat u graag alles wilt doen wat in uw macht ligt om hem te helpen uw product/dienst beter te begrijpen. Bekijken:

e-mailopvolging 13

Beeldbron.

Als je wat humor in de e-mail wilt toevoegen, kun je ook de regel 'Ik hoop dat dit niet eng lijkt' vervangen door 'Ik stalk je niet, dat zweer ik, maar...'

14. Deze e-mail gaat over een prijsprobleem

Stel dat uw lead vermeldt dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt met de prijs van de producten/diensten van uw bedrijf, en vervolgens radiostilte houdt.

Hier is een geweldige vervolg-e-mail waarmee u ze kunt bereiken:

e-mailopvolging 14

Beeldbron.

Ten eerste geven de e-mailadressen aan hoe u de POV van uw lead begrijpt, en dat u dezelfde zorgen zou uiten als zij als u in hun schoenen stond. Hierdoor weet uw lead automatisch dat u bezig bent hun kant, en u behartigt hun belangen.

Bovendien biedt u ook een compromis door uw lead meer waarde/gebruik te bieden voor dezelfde vaste prijs. In onze ogen is dit een win-winsituatie… uw lead is blij omdat ze meer uit uw tool halen, en het kost uw bedrijf niets extra om uw lead te bedienen.

Zorg er uiteraard voor dat u toestemming heeft van het hogere management voordat u doorgaat en deze e-mail verzendt!

15. Deze e-mail gaat over het sluiten van een bestand

Als je vervolg-e-mails hebt onderzocht, weet je dat er een categorie van deze e-mails bestaat die 'break-up e-mails' wordt genoemd.

Kortom, met deze e-mails doet u een laatste wanhopige poging om contact op te nemen met uw lead, met dien verstande dat u het uitmaakt als zij nog steeds niet antwoorden. Hier is een voorbeeld:

e-mailopvolging 15

Beeldbron.

Deze kunnen het beste worden gebruikt als u uw lead gedurende een langere periode hebt opgevolgd en de klant nog steeds niet reageert.

Hier geef je je leiding feitelijk een ultimatum en vertel je ze dat je ze niet meer gaat achtervolgen of je uiterste best gaat doen om hun zaken binnen te halen.

Als uw lead echt geïnteresseerd is in zakendoen, neemt hij of zij contact met u op en kunt u het gesprek vanaf daar voortzetten. Als dat niet het geval is, kunt u verder gaan en uw tijd besteden aan uw andere leads zijn geïnteresseerd om met u samen te werken.

16. Dit “Is de liefde verdwenen?” e-mail

Hier is nog een voorbeeld van een break-up-e-mail die u kunt testen met uw leads:

e-mailopvolging 16

Beeldbron.

Nogmaals, deze e-mail is geweldig voor een situatie waarin je alles uit de kast hebt gehaald om je voorsprong te bereiken, maar ze reageren nog steeds niet.

Let op hoe de e-mail op een luchtige, niet-agressieve toon is geschreven: dit is belangrijk, omdat u geen bruggen wilt verbranden met uw lead. Er is nog steeds een kans dat uw lead over drie, zes of negen maanden contact met u opneemt en u vertelt dat ze nu klaar zijn om een ​​aankoop te doen.

De sleutel tot meer omzet? Meedogenloos opvolgen.

Als u een verkoper bent, wordt u genegeerd en geghost – zo simpel is het. Hoe eerder u zich op uw gemak voelt bij het opvolgen (en doorzetten), hoe eerder u meer succes zult ervaren bij het sluiten van uw leads.

Wilt u uw conversiepercentages verbeteren? Kies je favoriet e-mailsjabloonbouwer or een paar van je favoriete vervolg templates van de 16 die we hier hebben geschetst, en begin ze te gebruiken met uw leads. Kijk dan hoe je meer antwoorden in je inbox krijgt!

BIO:

Will Cannon is de oprichter van UpLead, een B2B-sales intelligence-platform dat verkopers en marketeers kunnen gebruiken om in contact te komen met hun ideale klanten. Met UpLead kunt u zonder gedoe in contact komen met besluitvormers in elk bedrijf.