Home  /  Allesgroeihacking  / 21 Chrome-extensies die elke digitale marketeer moet kennen

21 Chrome-extensies die elke digitale marketeer moet kennen

chroom

Als digitale marketeers is de browser ons belangrijkste hulpmiddel, onze toegangspoort tot internet. Als u tot de zestig procent van onze bloglezers behoort die Chrome als standaardbrowser gebruiken, zal dit bericht u hoogstwaarschijnlijk helpen uw werkmethoden te verbeteren.

In dit bericht vindt u hulpmiddelen die u kunnen helpen met SEO, inhoud, sociale media, ontwerp en meer, inclusief productiviteitsextensies.

Voordat we op praktische details ingaan, wil ik wat achtergrondinformatie geven: de Google Chrome-browser werd in 2008 gelanceerd en na ups en downs begon deze met duizelingwekkende snelheid aan populariteit te winnen.

Een van de redenen voor het succes van de browser, en voor het feit dat surfers van over de hele wereld deze verkiezen boven zijn belangrijkste concurrenten, is de grote verscheidenheid aan gratis extensies die kunnen worden geïnstalleerd en die de reikwijdte van het werk dat kan worden gedaan aanzienlijk vergroten. klaar; van het identificeren van de technologie die wordt gebruikt om de webpagina op te bouwen waar gebruikers naartoe surfen, tot het weergeven van gegevens uit Google Analytics, het samenvatten van het aantal Likes/Shares dat een bepaalde pagina heeft, informatie over een organische actie, het vinden van contactgegevens, de bevestiging dat de ingevoegde pixels werken correct en meer.

Er zijn zoveel Chrome-extensies dat het soms gemakkelijk lijkt om te verdwalen en moeilijk te weten wat waardevol is en wat ons later alleen maar in verwarring zou brengen.

Voor digitale marketeers kunnen sommige Chrome-extensies u tijd besparen, en sommige kunnen u een natuurlijke voorsprong op uw concurrenten geven.

Hieronder vindt u een lijst met 21 Chrome-extensies die digitale marketeers zouden moeten kennen, met een korte beschrijving van wat ze allemaal kunnen doen.

1. Klutch

Deze extensie is een kennisbank-app waarmee u uw bedrijfspagina's en standaardantwoorden kunt maken, opslaan en beheren. Klutch helpt teams alle essentiële gegevens van een bedrijf te verzamelen en deze toegankelijk te maken voor alle teamleden, zowel op desktop als mobiel. Het heeft een realtime samenwerkingsfunctie en veel aanpassingstools voor een betere productiviteit. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de beveiliging, omdat u zelf kunt bepalen wie toegang heeft tot uw pagina's.

Wat de standaardantwoorden betreft, kunt u met de Chrome-extensie zelfs tijdens het browsen en het gebruik van andere klantenservicetools zoals Gmail en WhatsApp toegang krijgen tot deze antwoorden. U hoeft alleen maar naar het juiste antwoord te zoeken, het te kopiëren en in het berichtvenster te plakken. Met Klutch kunt u sneller en foutloos het meest passende antwoord sturen. Ook hoef je niet alle repetitieve antwoorden handmatig in te typen, wat je tijd en moeite bespaart.

Klutch biedt een verscheidenheid aan sjablonen die relevant zijn voor verschillende zakelijke teams, zoals verkoop, HR, klantenondersteuning, management en nog veel meer. Het is ook beschikbaar op Microsoft Edge-extensie repository.

Schrijf je gratis in voor Klutch!

2. Usersnap

Usersnap is ontworpen om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop digitale marketeers websitefeedback en bugtracking beheren. De Usersnap Chrome-extensie biedt ongeëvenaarde inzichten en efficiëntie. Deze extensie is naadloos geïntegreerd in uw browser en stelt marketeers in staat om bruikbare feedback te verzamelen, de communicatie te stroomlijnen en de websiteprestaties te optimaliseren als nooit tevoren.

Belangrijkste kenmerken zijn:

  • Moeiteloos feedback vastleggen: Met slechts één klik op de knop kunt u schermafbeeldingen maken van elke webpagina, samen met geannoteerde feedback, zodat marketeers nauwkeurige instructies en observaties aan hun teams kunnen overbrengen.
  • Bugrapportage eenvoudig gemaakt: Gebruik de intuïtieve interface van Chrome Extension om websitefouten moeiteloos te identificeren en te rapporteren. Marketeers kunnen snel aandachtspunten onder de aandacht brengen en gedetailleerde beschrijvingen geven om de oplossing van problemen te bespoedigen.
  • Aanpasbare feedbackformulieren: Pas feedbackformulieren aan om specifieke informatie van websitebezoekers te verzamelen, waardoor marketeers waardevolle inzichten kunnen verzamelen voor optimalisatie- en verbeteringsinspanningen.
  • Integratie met marketingtools: Naadloze integratie met populaire tools zoals Slack, Jira of Trello, waardoor marketeers feedbackgegevens kunnen correleren met belangrijke statistieken en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
  • Gegevensgestuurde inzichten: Krijg waardevolle inzichten in websiteprestaties en gebruikersgedrag met analysefuncties die feedbacktrends, gebruikersbetrokkenheid en meer volgen. Deze gegevens stellen marketeers in staat om optimalisatie-inspanningen effectief te prioriteren.
  • Verbeterde gebruikerservaring: Door feedback snel te adresseren en problemen op te lossen, kunnen marketeers de algehele gebruikerservaring verbeteren, wat leidt tot meer tevredenheid, betrokkenheid en conversies.

Met de Usersnap Chrome-extensie kunnen digitale marketeers hun website-optimalisatiestrategieën naar een hoger niveau tillen, zinvolle verbeteringen doorvoeren en uiteindelijk vol vertrouwen hun zakelijke doelen bereiken.

3. WhatFont

Benieuwd welk lettertype je op een webpagina ziet? Deze Chrome-extensie is iets voor u als u een specifiek lettertype dat u op een willekeurige pagina ziet, wilt gebruiken in uw toekomstige campagnes. U kunt het ook gebruiken om de uniformiteit van de lettertypen op uw landingspagina’s te controleren. Hiermee kunt u weblettertypen inspecteren door gewoon over de tekst te bewegen. Het geeft u ook een idee waar de lettertypen vandaan komen, of ze nu afkomstig zijn van Google Fonts, Typekit, enz.

4. bitly

Met deze extensie kunt u een URL met één klik inkorten. Marketeers moeten vrij vaak links delen; met de Bitly-extensie kunt u een verkorte URL maken en deze rechtstreeks vanuit de browser delen terwijl u het verkeer in de gaten houdt. De extensie voor het condenseren van een URL is er een uit een hele reeks tools die door Bitly worden aangeboden. Het is ontworpen om deze links in actie te brengen, ze eenvoudig een naam te geven, ze te delen en het verkeer dat ze genereren te monitoren. Elke marketeer die URL's moet inkorten, zou baat hebben bij de implementatie van deze effectieve extensie.

5. HootSuite

Een extensie waarmee u enkele functies van de bekende tool kunt gebruiken om marketing op sociale netwerken rechtstreeks vanuit de Chrome-browser te beheren. Met HootSuite en de gratis Chrome-extensie, de Hootsuite Hootlet, kunt u tegelijkertijd op sociale media zoeken met zoeken in Chrome, delen op sociale media tijdens het browsen, berichten maken, tekst of afbeeldingen markeren, berichten plannen op Facebook, Twitter, en LinkedIn, en meer.

6. Google Paginaanalyse

Door deze extensie in de Chrome-browser te installeren, kunt u gegevens ontvangen over het gedrag van surfers op de pagina die in de browser wordt weergegeven. Een deel van de gegevens wordt boven de pagina weergegeven en een ander deel bovenaan de pagina zelf (zolang het een site is die uw analysecode heeft ingesloten). Voor elke pagina die u bezoekt, heeft u dus eenvoudig toegang tot cruciale gegevens van de Google Analytics-tools, op voorwaarde dat de pagina over een dergelijke tracking beschikt. De extensie geeft informatie weer zoals het aantal paginabezoekers, unieke paginabezoekers (eerste bezoekers), gemiddelde tijd op pagina, bouncepercentage, realtime gegevens (zoals hoeveel bezoekers de pagina op dit moment bekijken), gegevens over klikpatronen op links en knoppen die op de pagina worden weergegeven, en meer.

Google Analytics

7. LastPass

Een extensie verbetert aanzienlijk de basismogelijkheden van Chrome voor het opslaan van gebruikersnamen, wachtwoorden, automatisch invullen van formulieren, kredietinformatie, e-mailadressen, telefoonnummers, enz. Met LastPass kunt u wachtwoorden beheren via één centraal paneel. Met de extensie kunt u contactgegevens opslaan wanneer u deze gebruikt op de pagina die wordt weergegeven in de Chrome-browser. Vanaf dat moment kunt u snel opnieuw toegang krijgen vanaf elk apparaat dat is gesynchroniseerd met uw Google-account en/of uw LastPass-account.

8. Awesome Screenshot

Als netwerkmarketeer moet u waarschijnlijk van tijd tot tijd schermafbeeldingen delen. Met deze handige extensie kunt u dit niet alleen snel doen, maar ook terwijl u daar bent de schermafbeelding die u doorstuurt markeren, omcirkelen, vergroten, er opmerkingen aan toevoegen, enzovoort.

9. Grammarly

Deze extensie biedt extra bescherming tegen typefouten, spelling of grammaticafouten. Deze extensie controleert bijna alles wat u typt op sites zoals Facebook, LinkedIn, Gmail, Twitter en meer. Grammatica kan woorden identificeren die niet verkeerd zijn gespeld, maar wel worden misbruikt. Deze extensie wordt alleen gebruikt om het schrijven in het Engels te inspecteren om twijfel te voorkomen. Deze intelligente extensie weet passende formuleringen aan te bieden, waardoor u indrukwekkendere teksten kunt schrijven.

grammarly

10. VidlQ

Een extensie die gegevens over YouTube-video's toont, zodat je kunt leren wat specifieke video's viraal maakt, onderzoekt de prestaties van video's die je uploadt en helpt je video's te maken die sneller meer weergaven krijgen en meer buzz genereren. Een interessante statistiek is bijvoorbeeld Velocity, een actueel, realtime tarief van ideeën per uur. Andere noodzakelijke gegevens zijn de gemiddelde kijktijd, het aantal shares op verschillende platforms, gegevens over de aanwezigheid en kwaliteit van de inhoud van SEO-tags, en meer.

11. Oogdruppelaar

Op een gegeven moment zag je inderdaad een kleur die leek te passen bij een bepaald doel dat je in gedachten had. Met deze leuke Chrome-extensie kun je elke kleur die je tegenkomt op een pagina die door de browser wordt weergegeven, selecteren en opslaan. De kleuren worden opgeslagen in uw eigen “Color History” repository, van waaruit u gegevens naar een CSV-bestand kunt exporteren.

12. Tag Assistant

Een handige extensie die de implementatie van verschillende Google-tags mogelijk maakt, zoals de Analytics-tag, conversie-tracking-tags, remarketing van Google Adwords-campagnes en meer. Met de Tag Assistant kunt u “testnavigatie” uitvoeren naar de in de browser weergegeven pagina en gegevens ontvangen over de werking van verschillende tags; Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat alle tags correct werken of eventuele gevonden problemen oplossen.

13. OneTab

Een extensie die is ontworpen om het leven gemakkelijker te maken voor mensen die tijdens hun werk veel vensters tegelijk openen in de Chrome-browser. Als u op het OneTab-pictogram klikt, worden alle geopende vensters naar een lijst geconverteerd; uit de lijst kunt u elk venster afzonderlijk of allemaal tegelijk opnieuw openen. Met deze uitbreiding kunt u processor- en geheugenbronnen besparen, waardoor de reactiesnelheid aanzienlijk wordt verbeterd en de voortgang efficiënter wordt.

14. Giphy

Met een extensie kunt u eenvoudig GIF-afbeeldingen toevoegen aan e-mails, berichten of andere inhoud waaraan u werkt. De extensie biedt toegang tot een database met afbeeldingen die mogen worden gebruikt. U kunt de database zoeken en bekijken op basis van verschillende categorieën. Een geschikt beeld gevonden? Sleep het eenvoudigweg naar de plek waar u het wilt laten verschijnen.

15. Check My Links

Met een extensie kunt u snel alle links op de in de browser weergegeven pagina controleren. Een handige extensie voor ontwikkelaars, ontwerpers en inhoudeditors die aan een bepaalde pagina werken en ervoor willen zorgen dat alle links goed werken. Met deze extensie kunt u een lijst krijgen met URL's van verbroken links die zijn gedetecteerd.

16. MozBar

Een extensie van Moz ontworpen om gegevens weer te geven over de status van sites en pagina's met betrekking tot organische promotie (SEO). U kunt bijvoorbeeld gegevens verkrijgen over autoriteitsscores (Paginaautoriteit, Domeinautoriteit), aantal en soorten links (Intern, Extern, Volgen of No-Follow), zoekopdrachten uitvoeren op basis van locatie of kenmerken van zoekmachines en meer. De extensie geeft gegevens weer over pagina's die in de browser worden weergegeven en een lijst met pagina's op een zoekresultatenpagina (SERP – Search Engine Result Page); de gegevens kunnen worden geëxporteerd naar een CSV-bestand.

MOZ

17. NOFOLLOW

Zoals de naam al doet vermoeden, markeert deze extensie Nofollow-links op de pagina die wordt weergegeven in de Chrome-browser. De extensie detecteert ook tags die de waarde van links op die pagina beïnvloeden, zoals Nofollow-tags, Noindex-tags en andere Googlebots, Bingbots, MSN-bots-tags en meer.

18. Rapportive

Voegt een sociale, professionele dimensie toe aan de e-mails die in uw Gmail-inbox aankomen. Sommigen gebruiken het zelfs voor CRM-activiteiten (Customer Relationship Management). Rapportieve weergaven en e-mailgegevens over de afzender, een afbeelding, interesses, locatie, beroep en meer. De informatie is afkomstig uit bronnen zoals het LinkedIn-profiel, activiteit in MailChimp, Facebook, Twitter en meer.

19. PABLO

Een extensie van Buffer, waarin je elke tekst of afbeelding kunt invoeren (klik er met de rechtermuisknop op en kies om te openen in Pablo) en deze vervolgens eenvoudig kunt bewerken zodat ze geschikt zijn voor plaatsing op verschillende sociale platforms zoals Pinterest, Google+, Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

20. BuzzSumo

Hiermee kunt u de populariteit van de in Chrome geopende pagina evalueren door gegevens over aandelen, vind-ik-leuks, pins (op Pinterest) en +1 (op Google+) te bekijken. Interessant genoeg kun je met deze extensie een statistiek krijgen waarin Twitter-aandelen worden geëvalueerd, ook al wordt deze statistiek niet langer officieel door Twitter zelf verstrekt.

Buzzsumo

21. Opslaan in zak

Wanneer u tijdens het browsen in Chrome iets ziet en het wilt opslaan en er later op terug wilt komen, is Save to Pocket de extensie die u wilt gebruiken. Als u met één klik een pagina opslaat, wordt deze gesynchroniseerd met al uw apparaten (tablet, iOS of Android); op deze manier kunt u eenvoudig en op uw gemak toegang krijgen tot de inhoud. U kunt ook tags toevoegen, aanbevelingen krijgen voor vergelijkbare inhoud en meer.

22. RiteForge

Een extensie die is ontworpen om met één klik uw berichten op verschillende sociale platforms te verbeteren, zoals Facebook, Twitter, Hootsuite, Buffer, Sendible en meer. De extensie kan automatisch een geschikte hashtag koppelen, een afbeelding invoegen, een actie oproepen en meer.

23. Feedly

Zodra u pagina's in uw Feedly heeft ingevoerd, kunt u ze eenvoudig delen via e-mail, op Facebook of op Twitter, ze opslaan in Evernote, ze later openen en meer. Het is een extensie die is ontworpen om het beheren van RSS (Rich Site Summary, beter bekend als Real Simple Syndication) eenvoudiger te maken.


In deze lijst heb ik geprobeerd extensies uit verschillende gebieden te introduceren. Ik hoop dat je profijt zult hebben van deze uitbreidingen. Als u andere uitstekende extensies voor Chrome kent, deel deze dan!

Zeer gedreven ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd in de rechten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Een grote fan van A/B-testen, SEO en optimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Vindt het leuk om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.