Home  /  affiliate marketing  / 25 Tools die u moet kennen voor onverslaanbare affiliate marketing

25 tools die u moet kennen voor onverslaanbare affiliate marketing

affiliate_marketing_cover

Het affiliate-marketingveld is tegenwoordig een van de populairste vakgebieden op het gebied van internetreclame, en miljoenen handelaren over de hele wereld zijn begonnen met affiliate-marketing om aanzienlijke winsten te behalen door producten of diensten op de markt te brengen via affiliate-marketingprogramma's (bijvoorbeeld het beroemde affiliate-programma van Amazone). Affiliate marketeers zullen er altijd naar streven om in de loop van de tijd veilige en meetbare inkomstenstromen te creëren, terwijl ze zo min mogelijk inspanningen van hun kant investeren. Het uiteindelijke doel is om een ​​inkomstenstroom te creëren die genereert passief inkomen voor de handelaar. Naarmate het veld competitiever wordt en veel handelaren strijden om dezelfde klantenkring, wordt het gebruik van externe hulpmiddelen (gericht op het verbeteren van het marketingproces) steeds belangrijker om voordeel te behalen en de omzet te verhogen.

De tools in dit bericht zijn gecategoriseerd in een paar hoofdgroepen. Een professionele affiliate marketeer zal gebruik maken van vele advertentiekanalen en de verkregen gegevens regelmatig analyseren. Sommige vormen van adverteren zullen worden gefinancierd en sommige organisch, sommige van de methoden zullen inkomend en sommige uitgaand zijn, zoals passend is voor het betreffende product dat op de markt wordt gebracht. De belangrijkste les die marketeers uit de eerste hand leren als ze ervaring opdoen met affiliate marketing, is dat het erg moeilijk zal zijn om te slagen als er geen betekenisvolle waarde voor de gebruiker wordt gecreëerd. Het creëren van toegevoegde waarde zou kunnen gebeuren door middel van nieuwe en interessante inhoud, informatieve video's, infographics of iets anders waardoor gebruikers van toegevoegde waarde kunnen genieten in het koopproces (een ander voorbeeld: dubbele inhoud die op een groot aantal sites verschijnt, heeft geen toegevoegde waarde voor de gebruiker).

In de lijst vindt u hulpmiddelen waarmee u ideeën kunt opdoen voor het schrijven van inhoud, analytische hulpmiddelen, hulpmiddelen voor effectief gebruik van sociale netwerken en vele andere hulpmiddelen. Alle genoemde tools zijn bewezen effectief en hebben toegevoegde waarde voor elke affiliate marketeerOf je nu net begint of al jaren ervaring hebt. Sommige tools zijn gratis; sommige hebben een freemium-versie en sommige vereisen een vergoeding. Af en toe worden er nieuwe tools aan de lijst toegevoegd, dus bezoek dit bericht in de toekomst voor meer updates, en in ieder geval moet u zich abonneren op onze nieuwsbrief om regelmatig updates te ontvangen.

1.  Buzzsumo – de meeste affiliate marketeers creëren regelmatig inhoud, maar hoe weet u welke inhoud hogere percentages gebruikersbetrokkenheid zou opleveren? Door Buzzsumo te gebruiken, kunt u de informatie eenvoudig verkrijgen. Het enige wat u hoeft te doen is het onderwerp/de trefwoorden in te voeren die relevant zijn voor de producten die u op de markt brengt en u krijgt een inhoudslijst met de volgende informatie: het aantal aandelen in toonaangevende sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, enz.), sites die links naar berichten maakte en zelfs naar de specifieke gebruikers die de inhoud deelden. Door de tool te gebruiken, kunt u ideeën opdoen over de inhoud van onderwerpen die al een bewezen staat van dienst hebben, en meer informatie krijgen over het werkgebied.

buzzsumo
buzzsumo.com

2.  Beantwoord het publiek – een andere manier om ideeën op te doen voor schrijfonderwerpen. Nadat u het onderwerp heeft ingevoerd waarover u wilt schrijven, krijgt u een lijst met opties, gesorteerd op vragen gesteld in zoekmachines en op suggesties. Hoe werkt het? De tool maakt gebruik van autocomplete-suggesties van de zoekmachines Google en Bing, terwijl tegelijkertijd automatische kruiscontroles worden uitgevoerd op basis van vragen of verbindingszinnen in combinatie met de ingevoerde trefwoorden. Het resultaat geeft je een kijkje in de mogelijkheden om de zin te combineren met andere onderwerpen op basis van de manier waarop mensen zoeken. Dit is geweldige informatie voor elke marketeer die wil weten hoe hij zijn publiek het beste kan benaderen.

3.  HubSpot's Blog Onderwerp Generator – een van de belangrijkste elementen van elke inhoud die u maakt, is de titel die u kiest. De meeste gebruikers beslissen of ze een paar minuten uw inhoud willen lezen, alleen op basis van de titel die u kiest. De titel kan uw inhoud maken of breken, dus het is belangrijk om een ​​titel te kiezen die de klus klaart. De tool van HubSpot vindt ideeën voor uw titels en berichten op basis van de trefwoorden die u invoert. U kunt deze ideeën gebruiken of op basis daarvan uw eigen variaties maken.

4.  De ideeënidee-generator van Portent – een leuke tool die pittige (grenzend aan hete) titels voor je inhoud vindt op basis van de onderwerpen waarover je wilt schrijven. Sommige van de titels die door deze tool worden geproduceerd, zullen belachelijk of grappig zijn, maar zelfs van deze titels leer je de juiste manier om interessante en to-the-point titels te formuleren.

5.  De zoekwoordentool van Google – wilt u weten welke sleutelzinnen op Google aanzienlijke zoekvolumes hebben? Door deze tool te gebruiken, kunt u op Google gebieden vinden waarin gebruikers geïnteresseerd zijn en zich op deze manier concentreren op de relevante producten door deze te adverteren via gesponsorde advertenties op Google AdWords of via de organische zoekresultaten van Google. U kunt zich concentreren op resultaten per land, taal en meer. In de huidige vorm van de tool is het niet voldoende om een ​​AdWords-account te hebben; je zou ook een actieve campagne nodig hebben om zoekvolumes op verschillende gebieden te krijgen.

6.  Google Search Console – deze tool is bedoeld voor marketeers die bestaande sites hebben die al organisch verkeer van Google ontvangen. De Search Console toont u het aantal mensen dat uw site heeft bezocht in de periode die u in de Google-zoekmachine definieert, en het aantal mensen dat op het zoekresultaat voor uw site heeft geklikt. Waarom zou deze tool jou helpen? Door deze tool te gebruiken krijgt u informatie over trefwoorden en gebieden met aanzienlijke zoekvolumes waarvan u niet wist dat uw site voorkomt. Door deze informatie te gebruiken kunt u dit specifieke gebied versterken op basis van de relevante trefwoorden.

7.  Google Analytics – de meest gebruikte analysetool ter wereld. Deze tool geeft u hoogwaardige informatie over de bron van het verkeer van gebruikers naar uw site en over hun gedrag op de site. Deze tool helpt u uw advertentiekanalen te focussen en deze zo efficiënt mogelijk te maken door de effectiviteit ervan te analyseren. Om het beeld over het gedrag van bezoekers op uw site compleet te maken, kunt u ook gebruik maken van tools die het bezoekersgedrag registreren en heatmaps. Wilt u meer weten over Google Analytics? Speciaal voor jou hebben wij een bericht geschreven.

8.  Google Alerts – het is erg belangrijk om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt op het gebied van de inhoud dat voor u relevant is, en Google heeft de perfecte tool om ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte blijft. Het enige wat u hoeft te doen is de relevante onderwerpen te definiëren voor de partnerprogramma's waaraan u deelneemt, en Google zal u op de hoogte stellen (u kunt de frequentie instellen) wanneer er nieuwe inhoud over het relevante onderwerp aan de index van Google wordt toegevoegd. Zolang u up-to-date blijft, kunt u ervoor zorgen dat uw manier van benaderen van klanten in uw werkgebied de beste is.

9.  Google Trends – Google heeft toegang tot de grootste informatiebasis ter wereld met betrekking tot trends en interesses van gebruikers over de hele wereld. Door Google Trends te gebruiken, kunt u ontdekken wat de huidige trends zijn in het doelland waarin u op de markt brengt, en kunt u zich concentreren op producten uit de populairste gebieden. Deze tool biedt u ook de mogelijkheid om een ​​aantal gebieden te vergelijken, zodat u het trendniveau van elk van de gebieden in de loop van de tijd kunt zien, vergeleken met andere.

Google trends
Google trends

10.  SEMrush – Onderzoek naar concurrenten is een serieuze zaak, en om de beste resultaten te verkrijgen moet u de beste hulpmiddelen gebruiken die op de markt beschikbaar zijn. Met de SEMrush-tool kunt u informatie ontvangen over toonaangevende concurrenten in uw activiteitengebied door trefwoorden in te voeren of door een link naar de site in te voeren. Na het invoeren van het adres van uw site (of dat van uw concurrent) ontvangt u een schatting van het aantal bezoekers van de site, de locaties waar de site hoog in de Google-zoekmachine staat, links naar concurrerende sites en meer. U kunt de tool ook gebruiken om ideeën op te doen voor aanbevolen zoekwoorden voor organische promotie, en ook om de actieve concurrenten te leren kennen in de arena waarin u reclame maakt.

11.  Optimizely – u heeft een landingspagina opgezet en deze heeft hoge conversiepercentages, maar kunt u wijzigingen aanbrengen op uw landingspagina om het conversiepercentage te verbeteren? In plaats van te raden, kunt u door A/B-testen eenvoudig uw aannames testen. Optimizely heeft een revolutie teweeggebracht op het gebied van A/B-testen, omdat ze een product hebben gemaakt waarmee iedereen met een landingspagina of website deze kan aanpassen met behulp van een eenvoudige visuele editor, en experimenten kan uitvoeren waarmee u kunt beoordelen welke variant beter werkt. Het enige dat u hoeft te doen, is de korte code van Optimizely op uw webpagina's implementeren en ideeën voor experimenten bedenken. Hoe meer experimenten u uitvoert, hoe u uw internetvermogen verbetert en betere resultaten behaalt.

12.  Bit.ly – affiliate marketing bestaat uit een deel van de unieke links die u ontvangt van partnerprogramma's waarmee u en de programma-eigenaren kunnen weten hoeveel mensen die u heeft aangestuurd, conversies hebben gegenereerd (het product hebben gekocht, zich hebben aangemeld voor een nieuwsbrief, enz.). Als je rechtstreeks de link van het programma gebruikt, heb je geen informatie over het aantal mensen dat je hebt aangestuurd, en dat zou jammer zijn. Bit.ly kan twee doelen voor u bereiken: omslachtige links die u krijgt inkorten en u statistieken en analyses geven over het gebruik van de links. Vanaf nu loopt al het verkeer dat naar het partnerprogramma wordt geleid via uw link, zodat u op elk moment precies weet wat er gebeurt.

13.  Pretty Link – Dit is een WordPress-plug-in die hetzelfde doel dient als Bit.ly, maar het inkorten van webadressen gebeurt via uw eigen domein (en op de meest eenvoudige manier via de WordPress-interface). Het grote voordeel van deze tool is dat u hiermee links kunt weergeven die uw domeinnaam bevatten, wat voor de gebruikers merkwaardiger, betrouwbaarder en veiliger overkomt, omdat gebruikers de indruk krijgen dat ze in uw domein blijven (het zorgt er ook voor dat alle gegevens op uw eigen server in plaats van afhankelijk te zijn van externe diensten).

mooie link
mooie link

14.  Klikmeter – deze tool is ook ontworpen om affiliate links te monitoren. Het is bedoeld voor meer gevorderde affiliate marketeers. Met deze tool kunt u conversies volgen die via de links binnenkomen, verkeersbronnen naar links monitoren en informatie delen met collega's, klanten en meer.

15.  Buffer – een van de meest effectieve marketingkanalen is sociale media. Iedereen die ervaring heeft met marketing op sociale media weet waarschijnlijk hoe moeilijk het voelt om alle promoties op verschillende netwerken te beheren. Met Buffer kunt u uw hele activiteit op één plek organiseren. Met de tool kunt u op een eenvoudige manier alle advertenties op toonaangevende sociale media (Facebook, Instagram, Twitter en anderen) plannen, zodat u alleen al het marketingmateriaal in een buffer hoeft voor te bereiden, de publicatiedatum in te stellen en vanaf vervolgens zal Buffer het werk doen en de inhoud plaatsen op schema's en sites die u instelt.

16.  MailChimp – een ander krachtig marketinginstrument is het e-mailen naar mailinglijsten die u heeft verzameld. De volgende stap, nadat u de e-mailadressen heeft verzameld van potentiële gebruikers die meer willen weten over uw producten, is het sturen van e-mails naar deze mailinglijsten met de juiste boodschap op het juiste moment. MailChimp geeft u de mogelijkheid om eenvoudig e-mails naar grote mailinglijsten te sturen (in tegenstelling tot direct mail via Gmail, waardoor uw e-mail in spamlijsten terechtkomt). U kunt dan meer te weten komen over de openingspercentages van uw e-mails en de e-mails die u regelmatig verzendt, verbeteren. Door de API te integreren, kunt u e-mailadressen toevoegen onmiddellijk nadat de bezoeker zijn gegevens achterlaat op de contactformulieren van uw site.

17.  WordPress – de kans dat je nog nooit van dit platform hebt gehoord is erg klein, maar niet iedereen weet dat er naast de mogelijkheid om een ​​onafhankelijke WordPress-site te maken die op je server is opgeslagen, ook de mogelijkheid bestaat om sites of blogs te maken via de WordPress-site direct, wat u goed van pas kan komen bij het opzetten van informatiepagina's of satellietsites voor de diensten die u via de partnerprogramma's op de markt brengt.

18.  GoDaddy – als onderdeel van lopende marketingactiviteiten heeft u waarschijnlijk een groot aantal domeinen nodig voor sites die u voor marketingdoeleinden opzet. Ik raad aan om alle domeinen onder één registrar te houden om het werk te vergemakkelijken. GoDaddy biedt een handig en eenvoudig systeem voor het bedienen van domeinen. U kunt op een eenvoudige en overzichtelijke manier informatie over domeinen opvragen, DNS bijwerken en domeinen verlengen. Soms vind je hot deals voor de aankoop van domeinen, het is de moeite waard om te volgen.

19.  GTmetrix – bij het bouwen van websites en landingspagina's is de laadtijd van de pagina van groot belang. Naarmate de pagina langzamer laadt, neemt het conversiepercentage van de website af, omdat meer gebruikers de pagina verlaten terwijl ze wachten tot een pagina is geladen. Een pagina die snel laadt, zorgt voor een betere gebruikerservaring en verhoogt daarmee de conversie, en helpt u uw positielocaties op Google te verbeteren. GTmetrix is ​​een van de meest geavanceerde tools die momenteel op de markt zijn om de laadtijd van webpagina's te onderzoeken. De tool toont u de laadtijd en een volledige analyse van de site aan de hand van categorieën van aanbevelingen, waaronder onder meer laadtijden van afbeeldingen, interne regie op de site, het verkorten van de laadtijd van scripts, het invoegen van cache en meer. U kunt ook een distributieschema ontvangen van alle elementen die op de site zijn geladen, de probleemelementen op de site vinden en deze oplossen.

gtmetrix.com
gtmetrix.com

20.  Pingdom – nog een uitstekend hulpmiddel om de snelheid van webpagina’s te controleren. Met deze tool kunt u uw site ook controleren vanaf een aantal servers die op verschillende locaties over de hele wereld zijn geplaatst. Momenteel kun je servers vinden in de Verenigde Staten, Europa en Australië. Net als GTmetrix beschikt deze tool ook over een grafiek met de laadtijd van elementen op de site. U kunt de twee tools gebruiken voor het vergelijken van gegevens om een ​​hoog niveau van optimalisering van de laadtijden van pagina's op uw website te bereiken.

21.  W3 Total Cache – dit is een populaire WordPress-plug-in die een caching-systeem op uw website activeert. Hier vinden we een van de manieren om de laadtijd van uw pagina’s aanzienlijk te verbeteren. Met behulp van deze plug-in zal uw site aanzienlijk betere prestaties leveren, door het gebruik van cache op gebruikersniveau, server, database en meer. Verwacht uitstekende resultaten; u kunt de laadtijd van uw site in tweeën delen, voor en nadat u W3 Total Cache hebt geïnstalleerd.

22.  Yoast SEO – met meer dan 30 miljoen downloads is dit weer een WordPress-plug-in die voor u alles met betrekking tot SEO op de site organiseert (de instellingen met betrekking tot organische promotie van de site), of het nu gaat om de instelling van metabeschrijvingstags, titeltags, configuratie van Google Analytics, Search Console en vele andere opties.

23.  Camtasia – niets verkoopt meer dan visuele inhoud. Zodra u korte informatievideo's over uw producten met uitleg in audio implementeert, kunt u uw verkooppercentage aanzienlijk verhogen. Het enige dat u hoeft te doen om op een eenvoudige manier video's te produceren, is Camtasia gebruiken om screenshotvideo's te maken die uw gebruikers een eenvoudige leerervaring bieden over de producten die u promoot. Met deze tool kun je een scherm opnemen, audio toevoegen en video's bewerken zonder speciale professionele kennis.

24.  GIFmaker.me – soms is er geen hele video nodig en is het voldoende om een ​​korte animatie in GIF-formaat te hebben, wat eigenlijk een reeks afbeeldingen is met een regelmatige overgang van een paar milliseconden tussen de afbeeldingen. Het gebruik van GIF kan een idee voor uw gebruikers illustreren of hen zelfs trainen over een bepaald onderwerp. Een voorbeeld-GIF:

gif_voorbeeld

25.  Zapier – een geavanceerde interactietool die de laatste tijd erg populair is geworden. Met de tool kunt u geautomatiseerde workflows creëren door middel van interacties met een breed scala aan tools, waaronder de verschillende Google-services, Slack, Asana, toonaangevende CRM-services en andere (klik hier voor een volledige lijst met integraties). De opties die voor u beschikbaar zijn met deze tool zijn onbeperkt. U kunt bijvoorbeeld elke keer dat er een e-mail binnenkomt van een specifieke ontvanger een kolom toevoegen aan een tabel in Google Spreadsheets, en tegelijkertijd de ontvanger toevoegen aan uw mailinglijst in Mailchimp en nog veel meer gevarieerde opties. Dit is een uitstekend hulpmiddel voor automatisering creëren in uw dagelijkse processen en bespaart u daardoor enorm veel tijd.

26. Fastreel-video-editor - It is een handig hulpmiddel voor online videobewerking. Het helpt u bij het maken van snelle videohandleidingen voor uw aangesloten bedrijven, promotieclips, advertenties en zelfs bedrijfsvideo's. De toolkit is behoorlijk uitgebreid: je kunt beeldmateriaal bijsnijden en knippen, filters toepassen en speciale effecten zoals slow motion en split-screen. De tool biedt je ook een verzameling kant-en-klare sjablonen en de mogelijkheid om helemaal opnieuw een video te maken. U kunt afbeeldingen in JPEG en PNG of videobestanden in de formaten MP4, MOV, MKV, AVI en WMV uploaden.

image1

De lijst in dit bericht wordt van tijd tot tijd bijgewerkt met extra hulpmiddelen om het marketingproces te vergemakkelijken. Als je aanbevelingen hebt over tools die je dagelijks gebruikt of vragen hebt over de tools op de lijst (of iets anders), deel deze dan met ons in de reacties!

Zeer gedreven ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd in de rechten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Een grote fan van A/B-testen, SEO en optimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Vindt het leuk om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.