Home  /  Allessaas  / 3 geweldige voorbeelden van SaaS-e-mailcopywriting

3 geweldige voorbeelden van SaaS-e-mailcopywriting

Het lijdt geen twijfel dat B2B-bedrijven de moeilijkste tijd hebben als het gaat om het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie. Niet alle content en niet elk kanaal is effectief voor B2B-bedrijven, die ze vaak op de harde manier moeten leren, zoals SaaS-e-mail.

Van de vele strategieën is e-mailmarketing tot nu toe echter de meest populaire en effectieve strategie gebleken voor B2B-bedrijven. Deze statistieken van Hubspot bewijs dit punt:

 • 81% van de B2B-marketeers zegt dat de belangrijkste inhoud die zij ontwikkelen een e-mailnieuwsbrief is
 • 87% van de B2B-bedrijven zegt dat e-mail een van hun belangrijkste gratis organische distributiekanalen is
 • 90% van de marketeers op dit gebied bevestigt ook dat betrokkenheid de belangrijkste maatstaf is die ze uit e-mailmarketing halen 

SaaS-bedrijven, die ook lid zijn van de B2B-familie, kunnen veel voordelen halen uit e-mailmarketing. Maar zonder een goede kopie kan e-mailmarketing ook voor een SaaS-bedrijf een teleurstelling en een enorme geldverspilling worden. 

Wat is er nodig om een ​​goede SaaS-e-mailkopie te schrijven? 

Laten we kijken. 

1. Open de deur naar nieuwe ervaringen met een introductie-e-mail

Een van de belangrijkste doelen van e-mailmarketing is leadnurturing. Met andere woorden, u moet ervoor zorgen dat uw abonnee uw trouwe klant wordt. 

Daarom is het belangrijk om uw e-mailmarketingstrategie te diversifiëren met onboarding-e-mails. Deze e-mails laten klanten kennismaken met nieuwe productervaringen en overtuigen hen om uw service te kopen of te blijven gebruiken. 

Er zijn drie soorten onboarding-e-mails die u kunt gebruiken in uw SaaS-e-mailmarketingcampagne:

 • Welkomstmail. Deze berichten zijn een absolute must aangezien ze de eerste stap zijn om een ​​nieuwe klant wat dichterbij jouw product te laten kennismaken. Bovendien hebben welkomst-e-mails maar liefst 50% open rate, dus waarom zou u daar niet van profiteren?
 • Opiniepeilingen en enquêtes. Hoewel deze berichten niet exclusief gelden voor het onboardingproces, kunnen ze u helpen erachter te komen hoe tevreden een nieuwe gebruiker is met uw product. 
 • Re-betrokkenheids-e-mails. Als het een tijdje geleden is en uw abonnee uw product nog steeds niet heeft gekocht, kunt u hem/haar een klein duwtje in de goede richting geven met behulp van verschillende soorten hernieuwde engagement-e-mails. 

Het binnenhalen van een nieuwe klant is inderdaad een ingewikkeld proces, en de kwaliteit van uw e-mailkopie kan het maken of breken als het gaat om lead nurturing. 

Hoe maak je een goede onboarding-e-mail?

Laten we het volgende voorbeeld van een SaaS-bedrijf bekijken. 

Tidio, een van de toonaangevende chatbotbedrijven ter wereld, heeft een geweldig onboardingproces voor klanten, dat alle drie bovengenoemde soorten e-mails omvat. 

We zullen als voorbeeld even de welkomstmail van Tidio bekijken. Het is een eenvoudig bericht dat essentiële details over het bedrijf en zijn product bevat:

Wat zien we hier?

 • Een inleidend deel. Het bedrijf begroet de nieuwe potentiële klant en vertelt kort wat het voor zijn klanten doet. 
 • Voordelen. Vervolgens bevat het bericht sociaal bewijs om te laten zien hoe het product van Tidio duizenden bedrijven helpt hun omzet te verhogen. 
 • Productdetails. Vervolgens gaat de e-mail verder met een korte beschrijving van een van de productfuncties en hoe deze werkt. Bovendien krijgt een abonnee ook alle benodigde details over het instellen van het product. 
 • Een call-to-action-knop. Dit essentiële element is in de hele e-mail aanwezig en helpt de nieuwe klant snel toegang te krijgen tot het dashboard en door andere productfuncties te navigeren. 

Zoals u kunt zien, hoeft een welkomstmail niet te lang te zijn en te veel details te bevatten. Je wilt een nieuwe gebruiker niet met te veel informatie bombarderen. 

Verdeel deze informatie in plaats daarvan over verschillende onboarding-e-mails en begin geleidelijk aan uw nieuwe lead te koesteren, door ze naar binnen te lokken met steeds meer opwindende productfuncties. 

Hoe krijg je meer abonnees?

Het is een 'Duh!' moment. Natuurlijk kunt u geen succesvol onboardingproces voor klanten hebben als u niemand heeft om aan boord te gaan. Daarom moet u vooraf investeren in het opbouwen van de lijst met abonnees. 

Hoe kun je het sneller doen?

Pop-ups zijn de juiste weg. Ze kunnen u helpen de informatie van uw abonnees, inclusief hun namen en e-mailadressen, volledig automatisch te verzamelen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere voordelen:

 • je bouwt naamsbekendheid op
 • uw onderneming bespaart kosten
 • pop-ups voegen een nieuwe inkomstenstroom toe

Poptin kan u helpen van al deze voordelen te profiteren. Met onze service kunnen bedrijven, zowel groot als klein, binnen enkele minuten pop-ups bouwen en hun prestaties volgen via ons geautomatiseerde dashboard. Je kan ook GRATIS! en begin met het testen van onze service om te zien of deze aansluit bij uw zakelijke behoeften.  

2. Maak productgidsen

Een andere reden waarom e-mailmarketing zo gunstig is voor SaaS-bedrijven is dat het een extra mogelijkheid biedt om klanten over hun producten te informeren. 

Eén manier waarop deze bedrijven dit via e-mail doen, is door verschillende producthandleidingen te versturen. 

SaaS-producten zijn doorgaans behoorlijk complex en hebben meerdere functionaliteiten. Soms zijn klanten zich misschien niet eens bewust van alle voordelen die uw product hen kan opleveren. Door een reeks e-mails met productgidsen te maken, kunnen ze dus meer te weten komen over wat ze missen. 

Hoe moeten e-mails met productgidsen eruitzien?

Neem bijvoorbeeld de e-mail van Canva. 

Canva is een dienst die sjablonen aanbiedt voor persoonlijk gebruik en marketingdoeleinden. Naast de vele functies van het product kunnen Canva-abonnees ook presentaties maken. Om zijn klanten over deze optie te informeren, stuurt het bedrijf een productgids per e-mail. Het legt kort het proces uit van het maken van een presentatie met het Canva-dashboard:

Laten we deze e-mail eens nader bekijken. 

Zoals u kunt zien, lijkt de structuur van de e-mail met de productgids van Canva op een blogartikel, maar dan korter. U kunt de volgende structurele elementen opmerken:

 • Inleiding. Dit gedeelte geeft de lezer een idee waarom het visuele uiterlijk van een presentatie belangrijk is voor de manier waarop het verhaal wordt verteld. 
 • Voordelen van het product. TDe e-mail gaat rechtstreeks naar de beschrijving van hoe Canva's storyboard-sjabloon het in de intro genoemde probleem kan oplossen. 
 • Handleiding voor het gebruik van de productfunctie. Dit is het hoofdgedeelte, waarin een klant kort elke stap leert kennen het bouwen van een presentatie met de oplossing van Canva. 
 • CTA. De e-mail eindigt met een uitnodiging om deze handleiding in de praktijk te brengen en de presentatie te maken met het dashboard van Canva. 

Het goede aan dergelijke e-mails met productgidsen is dat ze de geloofwaardigheid van uw bedrijf vergroten, omdat u zich inspant om uw klanten meer over uw diensten te informeren. 

Een dergelijke benadering van e-mailmarketing zorgt ervoor dat uw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie, omdat u niet probeert uw diensten aan uw klanten op te dringen. U laat hen alleen maar de voordelen van uw product zien. 

Wat kan de e-mailkopie van de productgids nog meer bevatten?

In de bovengenoemde e-mail met de productgids wordt het product rechtstreeks gepromoot. Dergelijke e-mails kunnen echter ook niet zo eenvoudig zijn. 

U kunt ook een e-mailkopie van de productgids schrijven waarin alleen algemene tips worden gegeven. Canva heeft ook een voorbeeld van zo’n e-mail:

Deze e-mail bevat basisontwerptips waarin de oplossingen van Canva zijn verwerkt. Naast de tekst zijn er ook animaties die het proces uitleggen dat in de e-mail wordt beschreven. 

Net als bij elke andere digitale kopie is het belangrijk om deze e-mails goed geredigeerd en proefgelezen te houden. U kunt dat doen met behulp van online tools zoals Grammarly, TrusMyPaper of Beste EssayOnderwijs

Bovendien kan het handig zijn om wat sociaal bewijs aan deze e-mails toe te voegen. Het zal helpen de geloofwaardigheid van de inhoud op te bouwen en ervoor te zorgen dat u klinkt als de marktleider. 

3. Vier de prestaties van uw klant 

Het doel van elke marketingstrategie is het hart van de klant te winnen. En een van de belangrijkste trucs om dat snel en effectief te doen is personalisatie.  

Klanten verwachten altijd een meer persoonlijke benadering van merken. Naar verluidt, zegt 80% van de klanten zeggen dat ze eerder geneigd zijn iets te kopen bij bedrijven die zeer gepersonaliseerde ervaringen bieden. 

E-mailmarketing is een van de manieren waarop SaaS-bedrijven meer personalisatie aan het klanttraject kunnen toevoegen. En het vieren van de doelen die uw klanten met behulp van uw product hebben bereikt, kan een geweldige kans zijn om u te helpen dat te bereiken. 

Hoe schrijft u een e-mailkopie die de doelstellingen van uw klant viert?

Grammarly, een online bewerkingsservice, heeft een van de beste voorbeelden van dergelijke e-mails. 

Wat is er zo geweldig aan deze e-mail?

 • Het biedt een wekelijkse doelupdate. Op deze manier moedigt de e-mail een klant aan om de service van Grammarly te blijven gebruiken om meer prestaties te ontgrendelen. 
 • Het toont bewijs van hoe het doel werd bereikt. De kracht zit in de cijfers. Wanneer ze het product van Grammarly gebruiken, denken hun gebruikers zelden na over hoe productief ze zijn en hoe nauwkeurig hun schrijven is. Door ze enkele prestatiestatistieken te geven, kunnen ze gerustgesteld worden om de service van Grammarly te blijven gebruiken om hun doelen te bereiken. 
 • Er zit een sociaal aspect aan deze e-mail. Grammarly moedigt zijn gebruikers aan om hun prestaties met anderen op sociale media te vieren. Het is als een virtueel schouderklopje omdat je geweldig werk levert. 

U kunt dergelijke e-mails ook gebruiken tijdens het onboardingproces om uw klanten tot de juiste aankoopbeslissing te dwingen. Deze e-mail forceert uw product niet. Integendeel, het laat de voordelen van uw product in volle glorie zien en geeft uw klanten meer vertrouwen dat ze de juiste oplossing hebben gekozen die aan hun behoeften voldoet. 

Terug naar jou

In tegenstelling tot de populaire misvatting hoeft SaaS-e-mailmarketing niet saai te zijn. De voorbeelden van de e-mails die we aan u hebben voorgesteld, bewijzen dit punt effectief. 

Wees dus niet bang om je creativiteit de vrije loop te laten. Vergeet echter niet dat uw e-mails een educatieve waarde moeten hebben en moeten laten zien dat uw bedrijf toonaangevend is in zijn branche. 

Over de auteur

Kristin Savage voedt, vonkt en versterkt met behulp van de magie van een woord. Nu werkt ze als bijdragend schrijver bij TrustMyPaper. Naast het behalen van haar diploma Creatief Schrijven deed Kristin ervaring op in de uitgeverijsector, met expertise in marketingstrategie voor uitgevers en auteurs.