Home  /  Allemaalsaas  /  3 Awesome Examples of SaaS Email Copywriting

3 Geweldige voorbeelden van SaaS E-mail Copywriting

Het lijdt geen twijfel dat B2B-bedrijven de moeilijkste tijd hebben om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen. Niet alle content en niet elk kanaal is effectief voor B2B-bedrijven, die ze vaak op de harde manier moeten leren, zoals SaaS-e-mail.

Van de vele strategieën heeft e-mailmarketing tot nu toe echter bewezen de populairste en meest effectieve te zijn voor B2B-bedrijven. Deze statistieken van Hubspot Bewijs dit punt:

 • 81% van de B2B-marketeers zegt dat de belangrijkste inhoud die zij ontwikkelen een e-mailnieuwsbrief is.
 • 87% van de B2B-bedrijven zegt dat e-mail een van hun belangrijkste gratis biologische distributiekanalen is.
 • 90% van de marketeers op dit gebied bevestigen ook dat de topmetriek die ze krijgen van e-mailmarketing betrokkenheid is. 

SaaS-bedrijven, die ook lid zijn van de B2B-familie, kunnen veel voordeel halen uit e-mailmarketing. Maar zonder een goede kopie kan e-mailmarketing ook voor een SaaS-bedrijf een teleurstelling en een enorme geldverspilling worden. 

Dus, wat is er nodig om een goede SaaS e-mail te schrijven? 

Laten we eens kijken. 

1. 1. Open de deur naar nieuwe ervaringen met een Onboarding Email

Een van de belangrijkste doelen van e-mailmarketing is loodverzorgend. Met andere woorden, u moet ervoor zorgen dat uw abonnee uw trouwe klant wordt.

Daarom is het belangrijk om uw e-mailmarketingstrategie te diversifiëren met onboarding e-mails. Deze e-mails laten klanten kennismaken met nieuwe productervaringen en overtuigen hen om te kopen of gebruik te blijven maken van uw service. 

Er zijn drie soorten onboarding e-mails die u kunt gebruiken in uw SaaS e-mailmarketingcampagne:

 • Welkomst e-mail. Deze berichten zijn een absolute must omdat ze de eerste stap zijn om een nieuwe klant wat dichter bij uw product te brengen. Bovendien hebben welkomstmails een maar liefst 50% open tarief, dus waarom zou u daar niet van profiteren?
 • Peilingen en enquêtes. Hoewel deze berichten niet exclusief zijn voor het onboardingproces, kunnen ze u helpen om erachter te komen hoe tevreden een beginnende gebruiker is met uw product.
 • Adverlovingsmails. Als het al een tijdje geleden is, en uw abonnee heeft uw product nog steeds niet gekocht, kunt u ze een beetje in de goede richting duwen met behulp van verschillende soorten re-engagement e-mails.

Inderdaad, het krijgen van een nieuwe klant aan boord is een ingewikkeld proces, en de kwaliteit van uw e-mail kopie kan het maken of breken in termen van lead nurturing. 

Hoe maak je een goede e-mail aan boord?

Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld van een SaaS-bedrijf. 

Tidio, een van de toonaangevende chatbot bedrijven in de wereld, heeft een geweldig klant-on-boarding proces, dat alle drie de bovengenoemde soorten e-mails omvat. 

Als voorbeeld nemen we de welkomstmail van Tidio. Het is een eenvoudig bericht dat essentiële details over het bedrijf en het product bevat:

Wat zien we hier?

 • Een inleidend gedeelte. Het bedrijf begroet de nieuwe potentiële klant en vermeldt kort wat het doet voor zijn klanten.
 • Voordelen. Vervolgens bevat de boodschap sociaal bewijs om te laten zien hoe het product van Tidio duizenden bedrijven helpt om hun omzet te verhogen.
 • Productdetails. Vervolgens gaat de e-mail verder met een korte beschrijving van een van de productkenmerken en hoe het werkt. Daarnaast krijgt een abonnee ook alle nodige details, hoe het product moet worden opgezet.
 • Een call-to-action knop. Dit essentiële element is aanwezig in de hele e-mail en helpt de nieuwe klant snel toegang te krijgen tot het dashboard en te navigeren door andere productfuncties.

Zoals u kunt zien, hoeft een welkomstmail niet te lang te zijn en te veel details te bevatten. U wilt een nieuwe gebruiker niet bombarderen met te veel informatie. 

Verspreid in plaats daarvan deze informatie over verschillende onboarding e-mails en begin geleidelijk aan uw nieuwe lead te koesteren, en lok ze binnen met meer en meer opwindende productfuncties. 

Hoe krijg je meer abonnees?

Het is een 'Duh!' moment. Natuurlijk kun je geen succesvolle klant aan boord hebben als je niemand aan boord hebt. Daarom moet u vooraf investeren in het opbouwen van de abonneelijst. 

Hoe kun je het sneller doen?

Pop-ups zijn de manier om te gaan. Zij kunnen u helpen de informatie van uw abonnees, inclusief hun namen en e-mailadressen, volledig automatisch te verzamelen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere voordelen:

 • je bouwt naamsbekendheid op
 • uw bedrijf bespaart kosten
 • pop-ups voegen een nieuwe inkomstenstroom toe

Poptin kan u helpen om van al deze voordelen te profiteren. Onze service stelt bedrijven, zowel grote als kleine, in staat om binnen enkele minuten pop-ups op te bouwen en hun prestaties te volgen via ons geautomatiseerde dashboard. U kunt ook zich gratis aanmelden en beginnen met het testen van onze service om te zien of het past bij uw zakelijke behoeften.

2. 2. Productgidsen maken

Een andere reden waarom e-mailmarketing zo gunstig is voor SaaS-bedrijven is dat het een extra mogelijkheid biedt om klanten te informeren over hun producten. 

Een van de manieren waarop deze bedrijven het via e-mail doen is door het versturen van verschillende productgidsen. 

SaaS-producten zijn meestal vrij complex en hebben meerdere functies. Soms zijn klanten zich niet eens bewust van alle voordelen die uw product voor hen kan opleveren. Zo kan het maken van een set van productgids e-mails hen helpen om meer te weten te komen over wat ze missen. 

Hoe moeten productgeleide-mails er uitzien?

Neem bijvoorbeeld Canva's e-mail. 

Canva is een dienst die sjablonen voor persoonlijk gebruik en marketingdoeleinden aanbiedt. Onder de vele kenmerken van haar product kunnen de abonnees van Canva ook presentaties maken. Om haar klanten te informeren over deze optie, stuurt het bedrijf een e-mail productgids. Hierin wordt het proces van het maken van een presentatie met Canva's dashboard kort uitgelegd:

Laten we deze e-mail eens nader bekijken. 

Zoals u kunt zien, lijkt de structuur van Canva's productgids e-mail op een blogartikel, maar dan korter. U kunt de volgende structurele elementen opmerken:

 • Inleiding. Dit deel geeft de lezer een idee waarom het visuele uiterlijk van een presentatie belangrijk is voor de manier waarop het verhaal wordt verteld.
 • Voordelen van het product. Te e-mail gaat direct naar de beschrijving van hoe Canva's storyboard-sjabloon het probleem kan oplossen dat in de intro staat vermeld.
 • Guide to using the product feature. This is the main section, in which a customer briefly learns about every step of building a presentation with Canva’s solution. 
 • CTA. De e-mail eindigt met een uitnodiging om deze gids in de praktijk te brengen en de presentatie te maken met Canva's dashboard.

Wat goed is aan dergelijke productgids e-mails is dat ze de geloofwaardigheid van uw bedrijf opbouwen omdat u zich inspant om uw klanten meer te informeren over uw diensten. 

Een dergelijke benadering van e-mailmarketing zorgt ervoor dat uw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie omdat u uw diensten niet aan uw klanten probeert op te dringen. U laat hen alleen de voordelen van uw product zien. 

Wat kan de productgids per e-mail nog meer bevatten?

De bovengenoemde productgids e-mail promoot het product direct. Dergelijke e-mails kunnen echter ook niet zo eenvoudig zijn. 

U kunt ook een productgids schrijven die alleen algemene tips geeft. Canva heeft ook een voorbeeld van zo'n e-mail:

Deze e-mail geeft basisontwerptips met Canva's oplossingen erin verwerkt. Naast de tekst zijn er ook animaties die het proces dat in de e-mail wordt beschreven, uitleggen. 

Net als bij elke andere digitale kopie is het belangrijk om deze e-mails goed te bewerken en te proeflezen. U kunt dat doen met behulp van online tools zoals Grammarly, TrusMyPaper, of BestEssayEducation.

Bovendien kan het nuttig zijn om wat sociaal bewijs toe te voegen aan deze e-mails. Het zal helpen om de geloofwaardigheid van de inhoud op te bouwen en u te laten klinken als de marktleider in de sector. 

3. 4. Vier de prestaties van uw klant 

Het doel van elke marketingstrategie is om het hart van de klant te winnen. En een van de belangrijkste trucs om dat snel en effectief te doen is door middel van personalisatie.  

Klanten verwachten van merken altijd een meer gepersonaliseerde aanpak. Naar verluidt, 80% van de klanten zeggen dat ze meer geneigd zijn om te kopen van bedrijven die zeer persoonlijke ervaringen bieden.

E-mailmarketing is een van de manieren waarop SaaS-bedrijven kunnen helpen om het klanttraject nog meer te personaliseren. En het vieren van de doelen die uw klanten hebben bereikt met behulp van uw product kan een geweldige kans zijn om u te helpen dat te bereiken. 

Hoe schrijf je een e-mail kopie die de doelstellingen van je klant viert?

Grammarly, een online editing service, heeft een van de beste voorbeelden van dergelijke e-mails. 

Wat is er zo geweldig aan deze e-mail?

 • Het biedt een wekelijkse doelupdate. Op deze manier moedigt de e-mail een klant aan om de service van Grammarly te blijven gebruiken om meer prestaties te ontsluiten.
 • Het laat zien hoe het doel is bereikt. De kracht zit in de cijfers. Inderdaad, bij het gebruik van Grammarly's product denken hun gebruikers zelden na over hoe productief ze zijn en hoe accuraat ze schrijven. Door hen een aantal prestatiestatistieken te geven, kunnen ze gerustgesteld worden om Grammarly's service te blijven gebruiken om hun doelen te bereiken.
 • Er zit een sociaal aspect aan deze e-mail. Grammaticaal gezien moedigt het zijn gebruikers aan om hun prestaties samen met anderen te vieren op sociale media. Het is als een virtueel schouderklopje voor het doen van een geweldige job.

U kunt dergelijke e-mails ook gebruiken tijdens het aan boord gaan om uw klanten tot de juiste aankoopbeslissing te dwingen. Deze e-mail dwingt uw product niet. Integendeel, het toont de voordelen van uw product in volle glorie en geeft uw klanten meer vertrouwen dat ze de juiste oplossing hebben gekozen die aan hun behoeften voldoet. 

Over naar jou

In tegenstelling tot de populaire misvatting hoeft SaaS e-mailmarketing niet saai te zijn. De voorbeelden van de e-mails die we aan u hebben voorgesteld, bewijzen dit punt effectief. 

Dus, wees niet bang om je creativiteit los te laten. Vergeet echter niet dat uw e-mails een educatieve waarde moeten hebben en moeten aantonen dat uw bedrijf de leider is in zijn sector. 

Over de auteur

Kristin Savage voedt, vonkt en versterkt met behulp van de magie van een woord. Nu werkt ze als een bijdragende schrijver bij TrustMyPaper. Naast het behalen van haar diploma in Creatief Schrijven deed Kristin ervaring op in de uitgeverijsector, met expertise in marketingstrategie voor uitgevers en auteurs.