Home  /  Allesstock afbeeldingen  / 30+ GRATIS verzamelingen afbeeldingen, iconen en vectoren voor visueel aantrekkelijke inhoud

30+ GRATIS banken met afbeeldingen, iconen en vectoren voor visueel aantrekkelijke inhoud

Als de inhoud de koning is en een beeld meer zegt dan duizend woorden, stel je dan eens voor wat je kunt bereiken door beide te combineren. In dit bericht heb ik een aantal samengesteld de beste gratis beeldbanken vanwaar u gratis pictogrammen, vectoren en foto's kunt downloaden voor pop-ups van uw website, inline formulieren, e-mails en website-ontwerp.

Ik heb geprobeerd de beste gratis beeldbanken te dekken die ik persoonlijk heb gebruikt. Dus zonder nog meer tijd te verspillen, laten we erin duiken!

De grootste verzameling afbeeldingen en foto's voor geweldige ontwerpen

In dit eerste deel heb ik de zeven belangrijkste beeldbanken besproken. Dit zijn de populairste banken online met een groot aantal afbeeldingen met hoge resolutie. De verscheidenheid aan categorieën die deze banken bestrijken is ook verbazingwekkend. 

1.  Morguefile

image26

Het heeft een collectie van meer dan 400,000 gratis afbeeldingen voor commercieel gebruik, afkomstig van kunstenaars en fotografen over de hele wereld. Je kunt de meeste downloads of de meest recente afbeeldingen die erop zijn geplaatst gratis bekijken. 

Het ondersteunt bestanden in jpg-formaat. Het heeft een uniek #Quest-uitdaging waar u de afbeeldingen moet uploaden volgens het woord van de dag. Zo houdt het zijn bibliotheek relevant en bijgewerkt met nieuwe afbeeldingen. Ik weet zeker dat je daar ook een aantal prachtige afbeeldingen voor je inhoud zult vinden. 

2. Gratis iconen, vectoren en afbeeldingen door Freepik

image25

Freepik is mijn persoonlijke favoriet en je kunt deze website niet missen als je je inhoud wilt verfijnen. Het heeft bijna alles: vectoren, afbeeldingen, PSD en iconen in verschillende kleuren, maten en ontwerpen. Het ondersteunt bestandsformaten zoals PNG, SVG, enz. 

ik gebruik Freepik vectoren op mijn blog voor uitgelichte afbeeldingen. Op mijn blog over hoe te gebruiken smtp-server gratis, kun je de vector van Freepik zien als de uitgelichte afbeelding. Ik heb de hexadecimale code (kleur) van de vector gewijzigd. U kunt deze vectoren ook animeren, zoals u kunt zien op de startpagina van de vorige link. My persoonlijke favorieten zijn de pana- en cuate-stijlen. DVergeet niet om ze te bekijken. 

3. Dreamtime

image2

Dreamstime is een gevestigde naam als u op zoek bent naar stockfoto's en royalty-free afbeeldingen. Het heeft meer dan 150 categorieën zoals zakelijk, redactioneel, dieren en nog veel meer. De meeste stockfoto's die u op Dreamstime zult vinden, zijn in JPEG-formaat. Het heeft een verzameling echte afbeeldingen, logo's, iconen en meer modernistische afbeeldingen.

4. Flickr

image17

Naast een sociaal netwerk om foto's te delen en te verzamelen, kan Flickr ook worden gebruikt als gratis beeldbank voor het ontwerpen van uw website, leadgeneratieformulieren of e-mails. U vindt gratis kwaliteitsfoto's, meestal van professionals en internationale fotografen. U hoeft alleen maar een gratis account aan te maken om toegang te krijgen tot de foto's. Flickr is een van mijn persoonlijke favorieten en de afbeeldingen ervan kunnen worden gebruikt voor het creëren van visueel aantrekkelijke inhoud.

5.  123RF

image5

123RF is een gratis beeldbank met meer dan 38 miljoen royaltyvrije stockfoto's die u kunt gebruiken voor het ontwerpen van uw inhoud. Naast de gratis bieden ze ook betaalde versies aan, dus je zult wat verder moeten graven totdat je ze vindt. Neem ook eens een kijkje op hun blog, want één keer per maand verzamelen ze de beste afbeeldingen per onderwerp en sturen deze naar hun abonnees. Het ondersteunt alle populaire bestanden zoals MP3, PNG, HD, enz.  

De vectorcollectie is eigenzinnig en fris en kan worden gebruikt om een ​​visueel aantrekkelijke pop-up te creëren voor uw leadgeneratie.

6.  Freeimages

image36

Freeimages is nog een van mijn favorieten waarmee je royaltyvrije illustraties en afbeeldingen kunt downloaden voor persoonlijk en commercieel gebruik. Hiermee kunt u afbeeldingen sorteren op onderwerp, trefwoord, fotograaf of zelfs gebruikte camera. 

image21

U kunt gratis afbeeldingen in verschillende formaten downloaden, afhankelijk van uw eigen behoeften. Deze functie is erg handig wanneer u een pop-up ontwerpt.

7. Openfoto

2021-01-20_15h24_01

OpenPhotos.net staat bekend om de diversiteit in foto's, hoewel amateurfotografen de boventoon voeren. Het bevat geen vectoren of iconen en in vergelijking met andere beeldbanken is de kwaliteit van de foto's lager, maar het is een goed hulpmiddel om rond te kijken en te zien of u de afbeelding vindt die u zoekt. 

Opmerking: wanneer u de afbeeldingen uit deze repository downloadt, vindt u over het algemeen kleine afbeeldingsformaten en resoluties.

Een selectie van freelance fotografen

Deze sectie bevat een portfolio van freelance fotografen. Deze fotografen delen hun werk graag met het publiek. U kunt deze afbeeldingen kosteloos gebruiken voor commercieel of persoonlijk gebruik. We weten allemaal dat marketing geen grenzen kent. U kunt ze gebruiken voor uw e-mail, website of leadgenererende pop-ups Zoals je wilt.

Ze zijn een van de beste alternatieven voor betaalde foto's. U krijgt gratis professionele creatieve foto's. Veel ingenieuze kunstenaars delen hun werk om opgemerkt te worden en zijn blij als mensen hun foto's gebruiken. Maar vergeet niet om ze credits te geven.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden: 

8.  Gratisography 

image30

Gratisography heeft spectaculaire royaltyvrije afbeeldingen en vectoren. Foto's met hoge resolutie worden wekelijks bijgewerkt. Het grootste nadeel hiervan is dat je niet op categorieën kunt filteren.

image11

Ik heb de afbeeldingen onder de grillig etiket voor het ontwerpen van e-mails in mijn vorige bedrijf en de open rates zijn verbeterd. Ik raad het aan om het eens te proberen.  

9. Niek – Weinig visuals

image19

Little Visuals werd aanvankelijk opgericht door Nic Jackson. Maar hij stierf in 2013, dus zijn vrienden en familie onderhouden nu de website. Het heeft meer dan 15.5 miljoen beeldweergaven. Hier vindt u gratis foto's van landschappen, architectuur en natuur. 

Het heeft geen categorieën of tags, dus het vinden van de juiste afbeelding kan een vermoeiende taak zijn. 

 10.  Dood aan de stockfoto 

image27

Death to Stock heeft de meest authentieke foto's en video's met onbeperkte downloads. Om toegang te krijgen, moet u zich eerst registreren. Zodra u zich heeft geabonneerd, ontvangt u elke maand nieuwe foto's in hoge resolutie voor uw blog, project, pop-ups, formulieren of bedrijf. Alle foto's zijn origineel met een retro-vintage stijl en hebben een verscheidenheid aan thema's: schoonheid, eten, werk, werkgelegenheid, enz.

11. Exclusieve gratis stockfoto's van splitshire

2021-01-20_15h42_21

Splitshire is een andere beeldbank met gratis stockfoto's, gratis stockvideo's en afbeeldingen met hoge resolutie. De website wordt goed onderhouden en maandelijks vind je nieuwe afbeeldingen. 

Het enige vervelende zijn de advertenties, maar je hebt de neiging mee te vloeien omdat de inhoud echt goed is. 

12.  Jaymantri

2021-01-20_15h43_18

Jay Mantri – ‘Overdag ontwerper, ‘s nachts hamburgermonster’. Op deze website vindt u voornamelijk afbeeldingen die verband houden met de natuur en landschappen. De manier om ze te presenteren is een van de meest originele die ik heb gezien, waarbij het uiterlijk van een blogbericht wordt nagebootst. Niet alle afbeeldingen zijn gratis, sommige worden ook betaald.  

13.  Unsplash 

image37

In Unsplash kun je de foto's gratis downloaden en ook je eigen foto's uploaden (een goede optie om jezelf bekend te maken als je een artiest of fotografiefan bent). Het abonnement is gratis en in ruil daarvoor ontvang je elke 10 dagen 10 nieuwe foto's die rechtstreeks in je e-mailinbox terechtkomen. 

Unsplash heeft onlangs een nieuwe sectie gelanceerd met de naam ‘merken’, waar u de afbeeldingen deelt die u hebt gemaakt om te gebruiken in uw sociale media-advertenties. Unsplash beweert dat deze door mensen over de hele wereld zullen worden gebruikt, waardoor uw zichtbaarheid wordt vergroot. 

14.  Pexels

image1

Pexels heeft altijd nieuwe inhoud, aangezien er elke dag 5 nieuwe foto's worden toegevoegd door artiesten van over de hele wereld. U kunt op trefwoorden naar afbeeldingen en video's zoeken. 

U kunt ook filteren op de kleur, grootte en richting van de afbeeldingen. Deze functie is een echte deal als u een pop-up wilt ontwerpen. U kunt in een handomdraai afbeeldingen voor uw horizontale, verticale of vierkante pop-up vinden. Door kleur te definiëren, kunt u ook afbeeldingen vinden die synchroon zijn met het thema van uw website.  

15.  lifeofpix 

image3

LifeofPix is ​​ook een opslagplaats van gratis stockfoto's met hoge resolutie. Maar wat mijn aandacht trok, is de videoclips (gratis video's, clips en loops) die u eenvoudig kunt downloaden van Vimeo zonder enige gebruiksbeperkingen. 

U kunt deze videoclips gebruiken als achtergrond voor uw videoadvertenties, website, pop-ups, enz.  

16.  Picjumbo

image12

Picjumbo is een website van een ontwerper en ondernemer genaamd Vikto Hanacek, die ervoor heeft gekozen een van zijn passies te delen en weg te geven om anderen te helpen met zijn blog. De meeste afbeeldingen zijn grote afbeeldingen met ongeveer 3500 pixels.  

17.  Getref

image34

Het is een Tumblr-account dat werkt als een gratis beeldbank. De afbeeldingen zijn mooi en hebben een hoge resolutie. Getrefe is gespecialiseerd in foto's van camera's, computers, tablets en het gebruik van technologie. Het beste om de aandacht te trekken van een technisch onderlegd publiek.

18. Wonderstock

image24

Wunderstock heeft een collectie van meer dan 100,000 foto's gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Je kunt ze vrij gebruiken. U kunt de afbeeldingen ook filteren op oriëntatie, bron of licentie. 

De beste banken met gratis iconen

Pictogrammen zijn altijd een geweldige manier geweest om essentiële inhoud onder de aandacht te brengen. Wanneer u de aandacht van uw lezers probeert te trekken, zijn pictogrammen de betrouwbare optie om dit te doen.

Wanneer u pictogrammen combineert met beschrijvende tekst, creëert dit het beste effect op de geest van uw lezer, waardoor de aandachtsspanne wordt vergroot. Pictogrammen hebben duizend vormen, texturen en kleuren. Ze kunnen worden gebruikt om lijsten te maken, om belangrijke titels of zinnen te markeren en om het lezen van de teksten te verlevendigen. 

Pictogrammen kunnen ook worden gebruikt om oproepen tot actie op uw website, e-mails, pop-ups op te nemen of als aanvulling op infographics, posters en banners. 

Nu je een kort idee hebt over het belang van iconen, gaan we een aantal van mijn favoriete iconenbanken verkennen:

19.  Iconfinder – Gratis iconen

image10

Iconfinder heeft meer dan 400,000 gratis iconen en ongeveer 6,900 designfamilies. Voor een efficiënte zoekactie, vergeet niet om in de linker optiebalk de knop “gratis” te selecteren, zo zie je alleen de gratis iconen.

Nadat u uw pictogram heeft geselecteerd, kunt u de grootte en het formaat kiezen, evenals de rest van de pictogrammen met een vergelijkbaar ontwerp. U kunt uw pictogrammen ook aanpassen voordat u ze downloadt, bijvoorbeeld door de kleur en het formaat te wijzigen. Ze hebben alle populaire formaten (SVG, PNG, enz.).

20.  Flaticon  – Kwaliteitspictogrammen

image28

Flaticon is een van de beste banken om gratis iconen te krijgen. Het staat bekend om zijn enorme verscheidenheid en stijlen. U kunt zoeken op trefwoorden als u iets specifieks wilt, of u kunt een kijkje nemen in de categorieën. Je hebt ook de mogelijkheid om complete pictogrampakketten van 15 tot 100 pictogrammen te downloaden. 

21. Pictogrammen per categorie – Pictogramarchief

image8

Het pictogramarchief heeft meer dan 40 categorieën, dus u zult geen probleem hebben om gratis pictogrammen voor uw inhoud te vinden. In Iconfinder kunt u pictogrammen sorteren op basis van Nieuwste sets, Populaire sets, SVG-vectorsets, Meest bezochte sets, enz.

22.  Rondiconen  – Ronde pictogrammen

image14

Roundicons is een bank gespecialiseerd in iconen en zoals de naam al doet vermoeden is zij gespecialiseerd in ronde iconen. De meeste iconen hier hebben dus een cirkelvormig formaat, geweldig toch?

Ze kopen de premium iconensets en geven deze exclusief op hun website vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Op hun website vindt u de beste kwaliteit iconen. Dus als u op zoek bent naar enkele premiumpictogrammen om de context op uw website, pop-ups en e-mail te benadrukken. dit is de plek waar je moet zijn. 

23. Droogpictogrammen 

image13

Dryicons hebben een van de beste kwaliteit iconen en vectoren. Omdat ze hun eigen ontwerpers hebben die alle iconen maken, krijg je de beste inhoud. Het ondersteunt het SVG-formaat. Schaalbare vectorafbeeldingen (.SVG) zijn een voordeel bij het ontwerpen, omdat ze minder wegen dan PNG en geanimeerd kunnen zijn (hetzelfde als een GIF maar dan de helft wegen). 

Het enige waar u rekening mee moet houden is dat het een professioneel formaat is dat vooral door grafisch ontwerpers wordt gebruikt. Het gebruik van pictogrammen en vectoren in SVG-formaat vermindert de belasting van uw server, waardoor de snelheid van uw website toeneemt.

24. Gratis eenvoudige pictogrammen door – IconMonstr 

image9

Met Iconmonstr kunt u originele gratis iconen downloaden. Je kunt wekelijks een kijkje nemen in de nieuwe iconencategorie van Iconmonstr, aangezien ze elke week nieuwe iconen toevoegen. Je kunt ook controleren wanneer deze pictogrammen zijn geüpload en ze op datum sorteren om de nieuwste ontwerpen te krijgen.

Ze hebben meer dan 4,398 iconen en 313 collecties die je kunt downloaden. U kunt de kleur en het formaat bewerken en een voorbeeld ervan bekijken op een zwarte of witte achtergrond.

 25. Iconhock 

image35

Als je gratis aangepaste pictogrammensets wilt en het niet erg vindt om wat moeite te doen, dan is dit de plek voor jou! Iconshock biedt ook 3D-pictogrammen met afmetingen 4000*4000, wat best goed is. U kunt de iconen zelf aanpassen of kiezen voor een betaalde ontwerpservice op maat. 

Maar laat me u waarschuwen als u uw pictogrammen wilt aanpassen, zoals het wijzigen van de kleur enz., dan moet u de pictogrammen één voor één downloaden. Als u direct op de downloadknop klikt, wordt de volledige set gedownload zonder de wijzigingen die u heeft aangebracht. Of je moet voor hun betaalde abonnement gaan. 

Opmerking: ik heb in het verleden pictogramschokken alleen voor hun 3D-pictogrammen gebruikt. Het gratis abonnement biedt alleen de PNG-versie tot 128px.

Beste vectorbanken voor uw ontwerpen

Vectoren geven uw website een professionele uitstraling en helpen u ook bij het maken van creatieve composities en ontwerpen. Plat ontwerp pictogrammen en grafiek zijn de huidige trends in het ontwerpen van webpagina's. 

Waarom kiezen voor vectoren bij het ontwerpen van uw inhoud? Vectoren verliezen geen kwaliteit, kunnen eenvoudig worden aangepast en nemen minder ruimte in beslag. Laten we dus eens kijken naar enkele beste vectorbanken:

26.  vecteezy

image20

Vecteezy biedt u kwalitatieve middelen voor uw projecten. U kunt op elk trefwoord zoeken en het vervolgens filteren om alleen gratis vectoren weer te geven. Er zijn meer dan 20 categorieën om uit te kiezen, waardoor u een bredere verzameling voor uw blogvectoren heeft. 

27.  Freevectoren

image31

Freevectors is een gemeenschap van ontwerpers die graag hun werk delen. U kunt door talloze ontwerpen, verschillende creatieven en composities bladeren die u aan uw website kunt aanpassen. 

28.  VectorStock - Vectorkunst, afbeeldingen, afbeeldingen en clipartr

image29

Met VectorStock kunt u clipart samen met vectorafbeeldingen downloaden. U moet de gratis vectorsectie bezoeken om ontwerpen van uw interesse te downloaden. Er zijn meer dan 100 pagina's met vectoren waaruit u kunt kiezen.

De beste lettertypebanken 

Wist u dat een lettertype de stijl van uw website volledig kan veranderen? Als het goed wordt gekozen, kan het de beste identiteitsstempel worden en zorgt ervoor dat iedereen uw website/ontwerpen onmiddellijk kan identificeren.

U kunt websites van derden gebruiken om verschillende lettertypen te downloaden en te installeren om persoonlijkheid en design aan uw afbeeldingen toe te voegen.

29.  1001 Gratis lettertypen 

image16

1001freefonts is een goede bron voor het downloaden van gratis lettertypen. U kunt lettertypen op naam zoeken. U kunt een voorbeeld van de lettertypen bekijken en controleren hoe elk lettertype er in verschillende formaten en kleuren uit zal zien. Ik raad aan om de categorie toplettertypen te bekijken voor de meest gebruikte lettertypen. 

30.  Lettertype Squirrel

image23

FontSquirrel heeft een verscheidenheid aan goede bronnen. Kijk eens bij de categorieën “Serif”, “handgetekend” en “Script” om de meest populaire lettertypen te zien.

Ze hebben een helpforum “font talk” waar u kunt vragen naar de naam van het onbekende lettertype dat u op internet hebt gezien en dat u in uw eigen projecten wilt gebruiken. Experts zullen u helpen hetzelfde lettertype te krijgen of iets soortgelijks voorstellen het lettertype dat u zoekt. 

31.  Google Fonts

image4

Google heeft zijn officiële platform voor lettertypen waar je de bekendste lettertypen kunt vinden. U kunt eenvoudig controleren hoe lettertypen er in verschillende talen uitzien. Op Google-lettertypen kunt u lettertypen sorteren op basis van het aantal stijlen, dikte, helling en breedte van de lettertypen.  

32.  Dafont

image7

Dafont is mijn persoonlijke favoriet. De collectie is echt doordacht en creatief. U kunt de lettertypen downloaden die u in uw projecten kunt gebruiken.   

Banken voor PSD-sjablonen

In deze sectie zal ik andere gratis beeldbanken belichten die gespecialiseerd zijn, vooral in PSD-bestanden. Ze hebben ook andere creatieve bronnen zoals illustraties en achtergronden, maar onze focus zal liggen op PSD-sjablonen.

33.  gratis bug

image18

Freebiesbug is een verzameling gratis PSD-bronnen en sjablonen die kunnen worden gebruikt om pop-ups, posters en reclameafbeeldingen te maken. Ze hebben onlangs een sectie gelanceerd met de naam ‘Inspiraties voor bestemmingspagina’s’, waar u ook verschillende bestemmingspagina’s kunt bekijken. Het bevat sjablonen voor webontwerp, documenten en afbeeldingen die nuttig voor u kunnen zijn.

U kunt deze ontwerpen gebruiken om aantrekkelijke inhoud te creëren, zoals het ontwerp van de landingspagina voor uw website, het ontwerp van e-mail, enz.  

34.  Gratispsd-bestanden

image15

FreePSDFiles biedt PSD-afbeeldingen, sjablonen, achtergronden, PSD-visitekaartjes, PSD-flyers, enz. Het heeft enkele van de meest originele PSD-sjablonen die u voor uw projecten kunt downloaden en bewerken. 

35.  WeGraphics

image33

Wegraphics is een gemengd platform dat mockups, afbeeldingen, sjablonen, thema's, pictogrammen en lettertypen biedt. Als u op zoek bent naar iets professionelers, speciaal ontworpen voor verklarende rapporten, documenten en afbeeldingen, dan kan deze reeks PSD-sjablonen een goed alternatief zijn.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel nuttig voor je is geweest bij het maken van de beste visuele inhoud voor de pop-ups, e-mails, blogs of website van je website.

Ik wil afsluiten door erop te wijzen dat we volgens een onderzoek 10% van wat we horen, 20% van wat we lezen en 80% van wat we zien kunnen onthouden. Ik zou u dus aanraden om uw inhoud visueel effectiever te maken om de aandacht van uw lezers te trekken en meer leads te krijgen.

Auteur Bio:

Aabhas Vijay is de oprichter van SMTPServers.co. Hij heeft een passie voor marketingautomatisering. Op zijn blog leert hij hoe je een gratis smtp-server om uw bedrijf op de meest kosteneffectieve manier te schalen.