Home  /  Allesemail marketing  / 4 Constante contactalternatieven met de laagste tarieven

4 Constante contactalternatieven met de laagste tarieven

Constant Contact is een bekend merk voor e-mailsoftware en heeft momenteel ruim 600,000 klanten. Sommige mensen zijn er echter geen fan van en willen een alternatieve dienst proberen. Gelukkig zijn er genoeg opties waaruit je kunt kiezen.

Wat levert voortdurend contact op?

Constant Contact wordt een e-mailmarketingplatform genoemd en wordt gebruikt door non-profitorganisaties, kleine bedrijven en andere ondernemers. Dit bedrijf is al ruim 25 jaar actief in de branche. In die tijd heeft het veel populaire functies toegevoegd. Sterker nog, mensen kopen het nog steeds om te helpen met hun e-mailmarketingcampagnes.

Met Constant Contact krijgt u:

 • E-mailmarketing met rapportage, autorespondersen sjablonen
 • E-commercetools met kortingsbonnen, transactionele e-mails, online betalingen en winkels
 • Websitebouwer om landingspagina's en een website te maken
 • Opiniepeilingen en enquêtes voor vragenlijsten
 • Logomaker met andere leuke tools

Je kunt duidelijk zien dat Constant Contact veel aantrekkingskracht heeft, maar dit platform heeft ook veel tekortkomingen.

Waarom mensen willen overstappen van constant contact

Ondanks dat het zo populair is, hebben mensen meerdere redenen om voor een alternatief platform te kiezen. Volgens veel beoordelingen zijn de concurrenten van Constant Contact in veel opzichten zelfs beter, zoals:

 • Prijzen – Constant contact is niet goedkoop. Er zijn veel andere e-mailmarketingplatforms die betaalbaarder of zelfs voor altijd gratis zijn.
 • Basisautomatisering – Constant Contact maakt gebruik van autoresponders. De e-mails kunnen echter alleen worden geactiveerd door een aangeklikte link of worden verzonden naar een niet-opener. Daarom ben je behoorlijk beperkt in wat je kunt doen. Er is geen als/dan-logica of automatiseringsworkflowfuncties zoals de concurrenten bieden.
 • Geen voorbeelden – Als je wilt controleren hoe de e-mail er op mobiel uitziet, kun je dat niet doen met Constant Contact. Veel gebruikers hebben opmaakproblemen, zelfs op het bureaublad.
 • Verouderde sjablonen – Sommige van de beschikbare e-mailsjablonen zijn zeer eenvoudig en hebben een gedateerd ontwerp. Hoewel de e-maileditor snel is, zijn er niet veel ontwerpfuncties beschikbaar.

Nu u Constant Contact beter begrijpt, zijn hier vier alternatieven die u kunt bekijken. Lees ze en ontdek welk platform voor u geschikt is.

SendinBlue

Het gratis abonnement voor SendinBlue heeft nogal wat functies, zoals telefonische ondersteuning, 300 e-mails per dag en marketingautomatisering. Uiteraard is geavanceerde automatisering beschikbaar tegen een prijs, inclusief leadscores en webtracking. Dit bedrijf brengt u echter kosten in rekening op basis van het aantal e-mails dat u verzendt in plaats van de contacten die u heeft.

Voordelen

SendinBlue is vrij eenvoudig te gebruiken met gemakkelijk te navigeren menu's. U kunt ook eenvoudig de productiestroom van de campagne volgen.

SendinBlue-functies

Natuurlijk ga je waarschijnlijk veel nieuwsbrieven maken. De editor beschikt over slepen en neerzetten, wat soepel en snel gaat. U kunt ook vooraf ingestelde elementen kiezen. Personalisatie van de e-mails is ook beschikbaar met de if/then/else-logica inbegrepen. U moet dat echter programmeren om het correct te laten werken.

E-mailopties omvatten autoresponders, nieuwsbrieven, sms, A/B-testen en transactionele e-mails.

Er zijn ook functies voor lijstbeheer beschikbaar. Maak een filter dat als uw segment kan dienen en baseer dit op gedrag of contactcriteria. Zet een geautomatiseerde workflow op waarmee u lijsten kunt maken op basis van leadscores, gedrag of demografische gegevens.

Voors:

 • Goedkope abonnementen
 • Bewerker van bestemmingspagina
 • Solide e-mailautomatisering
 • SMS-marketing beschikbaar

nadelen:

 • Weinig integraties
 • De enige gratis abonnementsfunctie is onbeperkte contacten

Prijzen

Met het gratis abonnement krijg je onbeperkte contacten, maar verder weinig. U kunt echter met het platform spelen en leren hoe u het kunt gebruiken voordat u doorgaat naar de Lite-, Premium- of Enterprise-niveaus. Net als bij veel andere aanbieders van e-mailmarketingdiensten krijgt u meer functies naarmate u verder komt en meer geld uitgeeft.

SendinBlue prijzen

Voor wie is dit

SendinBlue wordt aanbevolen voor mensen die vaak één-op-één campagnes versturen. Het biedt uitstekende transactionele en triggergebaseerde e-mails. Met de automatiseringsworkflowontwerper kunt u uw campagne opbouwen op basis van openingen, klikken en webpaginabezoeken.

Degenen die een laag budget hebben en een geavanceerde tool voor het verzenden van e-mail willen, zullen dit product leuk vinden. Het is goedkoper dan andere hier genoemde tools en Constant Contact. Als u segmentatie, automatisering en meer waar voor uw geld wenst, is deze opmerkelijke optie wellicht de juiste keuze.

Natuurlijk zullen e-commercebedrijven dol zijn op aanpasbare triggers, die kunnen worden ingesteld om gegevens of KPI’s te kopen.

Bedrijven die gebruikerstoegangsniveaus en meerdere logins willen, zullen SendinBlue niet leuk vinden en willen misschien iets anders overwegen.

MailerLite

MailerLite is een relatief nieuw e-mailmarketingplatform, maar dit geeft ook aan dat het veel hoogwaardige functies en een modern ontwerp heeft. Deze internationale tool is beschikbaar in acht verschillende talen, met ondersteuning in evenveel talen. Bovendien kunt u e-mails maken in de app, maar alleen als u een iOS-telefoon heeft.

Voordelen

MailerLite-functies

Met het voor altijd gratis abonnement doet MailerLite dingen die de meeste andere platforms niet doen. Wanneer u echter besluit het betaalde abonnement te proberen, is het nog steeds goedkoper dan vele andere op de markt, waaronder Constant Contact.

Hoewel het eenvoudig is, zijn er nog steeds veel keuzes te maken, bijvoorbeeld bij uw formulieren en nieuwsbrieven. De eenvoudige en snelle editor maakt het allemaal een fluitje van een cent, zodat het voelt alsof u elke e-mailcampagne met gemak kunt aanpakken.

U kunt kiezen uit verschillende e-mailopties, zoals enquêtes, autoresponders of klassieke e-mailstijlen. Hoewel personalisatie beschikbaar is, is er geen if/then/else-logica beschikbaar. Toch kunt u blokken toevoegen om alleen e-mails naar specifieke segmenten of groepen te sturen.

Hoewel niet kan worden bijgehouden hoeveel mensen een pagina hebben bezocht, kunt u automatisering gebruiken om u te helpen bij het creëren van workflows voor het openen, klikken en andere triggers.

Voors:

 • Gratis abonnement met veel functies
 • Makkelijk te gebruiken interface
 • Landingspagina-editor beschikbaar

NADELEN

 • Het gratis abonnement is beperkt
 • Ontbrekende functies die andere betaalde abonnementen hebben (volledige rapportage, spam-/ontwerptests, automatisering)

Prijzen

De prijsstructuur van MailerLite is in eerste instantie een beetje lastig te begrijpen. Natuurlijk ontvang je gratis tot 12,000 e-mails per maand bij 1,000 abonnees. Toch krijg je niet alle functies. Je kunt dan een onbeperkt aantal e-mails en 1,000 abonnees kiezen voor $ 10. Vanaf daar stijgt de prijs, evenals het aantal abonnees. Uiteraard zijn de functies die je ontgrendelt ook beter naarmate je meer betaalt.

MailerLite-prijzen

Voor wie is dit

Deze e-mailmarketingtool werkt goed voor eigenaren van kleine bedrijven, freelancers en ondernemers die solo gaan. Als uw budget bescheiden is en u een tool nodig heeft die meer doet dan alleen nieuwsbrieven versturen, dan is dit het.

Degenen die creatief zijn of bloggers houden ook van MailerLite omdat het WordPress-integratie, videomarketing en RSS-campagnes mogelijk maakt.

Als u echter veel rapportagetools nodig heeft of sociale media wilt volgen, is dit misschien niet de juiste optie voor u.

SendGrid

Met SendGrid kunt u op een eenvoudige en stressvrije manier met klanten communiceren. De aangeboden technologie helpt u tijd te besparen terwijl u uw bedrijf opschaalt. U zult slagen in het steeds veranderende e-maillandschap. Momenteel bedient het internationaal meer dan 80,000 klanten. Hierdoor worden er elke maand meer dan 45 miljard e-mails verzonden.

Voordelen

De functies van SendGrid lijken eindeloos. U krijgt volledige integratietools met een gestandaardiseerde API. Er zijn open-sourcebibliotheken in verschillende talen. Bovendien produceert het installatieproces uw eerste e-mailcommunicatie in ongeveer vijf minuten.

Bovendien krijg je krachtige prestaties van het platform, waardoor je sneller je doelen kunt bereiken. Het platform is ontworpen om 99.95 procent van de tijd actief te zijn en is dus beschikbaar wanneer u dit het meest nodig heeft.

SendGrid-functies

Met de e-maileditor kunt u kiezen uit bestaande sjablonen en deze aanpassen aan uw behoeften. De functionaliteit voor slepen en neerzetten maakt het eenvoudig om nieuwsbrieven te maken, maar u kunt ze ook helemaal opnieuw coderen.

Hoewel automatisering enigszins ontbreekt, krijgt u nog steeds een vooraf gebouwde autoresponder die u kunt aanpassen aan uw behoeften. Triggers, zoals het doen van een aankoop of het aanmelden voor de nieuwsbrief, zijn inbegrepen. Bovendien kunt u automatisering creëren met behulp van een contactenlijst.

Met de beschikbare e-mailmarketingstatistieken kunt u uitschrijvingen, unieke klikken en openen, en afgeleverde e-mails volgen.

Voors:

 • Gedetailleerde analyses
 • Personaliseer individuele e-mails
 • Geavanceerde functionaliteit voor leverbaarheid

nadelen:

 • Weinig segmentatiemogelijkheden
 • Het gratis abonnement omvat niet live gesprek of telefonische ondersteuning
 • Basis autoresponders

Prijzen

Er is een forever-free abonnement, waarmee je in de eerste 40,000 dagen 30 e-mails kunt verzenden. Vervolgens kunt u elke dag 100 e-mails verzenden. U krijgt basisfuncties, zoals ticketondersteuning, API's, webhooks en optimalisatietools. Toch is het niet de beste optie.

SendGrid-prijzen

Je kunt ook de Essentials-, Pro- en Premier-pakketten vinden. De prijs is gebaseerd op het aantal e-mails dat u verzendt, en u krijgt verschillende functies, en meer daarvan, hoe hoger u komt.

Voor wie is dit

SendGrid doet duidelijk zijn uiterste best voor de bezorgbaarheid van e-mail. Daarom is het uitstekend geschikt voor marketeers die dit aspect nodig hebben. Als u merkt dat uw communicatie altijd in de spammappen terechtkomt, is dit het moment om SendGrid te proberen.

Het richt zich ook veel op integraties met een aparte API-service. Hierdoor beschikt u over een naadloze datastroom tussen de verschillende oplossingen. Als algemene optie voor e-mailmarketing is het echter mogelijk niet geschikt. SendGrid ontbreekt op het gebied van automatisering en segmentatie. Als u een marketeer bent en complexe campagnes wilt maken die zeer op maat zijn gemaakt, kunt u dus tegen problemen aanlopen.

MailJet

MailJet is in 2010 in Frankrijk opgericht en wordt door duizenden bedrijven gebruikt om hen te helpen transactionele e-mails te verzenden en e-mailcampagnes. Het heeft onlangs functionaliteit voor meerdere gebruikers toegevoegd, zodat iedereen samen aan de e-mail kan werken. Toch vraag je je af hoeveel het is en wat het voor je kan doen.

Voordelen

MailJet biedt een verscheidenheid aan e-mailtypen, zoals autoresponders, transactionele e-mails, A/B-testen en meer. Mogelijk moet u echter naar het Premium-abonnement gaan om toegang tot ze allemaal te krijgen.

MailJet-functies

Met een gebruiksvriendelijke drag-and-drop-functie verzendt u in een mum van tijd e-mails. U kunt ook samenwerken aan een e-mail met teamleden. Alles wat wordt bijgewerkt, kan in één keer worden gedaan. Er is ook een paginaontwerpvergrendeling, zodat u indien nodig bepaalde gebruikers kunt beperken.

Het is mogelijk om filters te maken die u kunt gebruiken als segmenten voor gedrag en contactgegevens. Het is echter beperkt tot openen en klikken. Je weet niet zeker waar ze op hebben geklikt of geopend. Maar als uw behoeften eenvoudig zijn, is dit een goede keuze en veel goedkoper dan Constant Contact.

Voors:

 • Multi-user samenwerking
 • Gebruiksgemak
 • Deliverability

nadelen:

 • Beperkte segmentatievoorwaarden
 • Lijstbeheer kan eenvoudiger in gebruik zijn
 • Beperkte automatisering

Prijzen

Met de forever-free versie kun je 200 e-mails per dag versturen (6,000 per maand). Je krijgt wel statistieken, een e-maileditor en onbeperkte contacten. Met de Basic-, Premium- en Enterprise-opties krijgt u nog veel meer functies. Prijzen variëren afhankelijk van het aantal e-mails dat u wilt verzenden, maar er is geen dagelijkse limiet. Je krijgt ook alle functies van het plan ervoor.

MailJet-prijzen

Voor wie is dit

Als u iemand bent die meer integraties wil, dan is MailJet wellicht iets voor u. Het biedt 80 verschillende opties, zoals Facebook. Degenen die liever samenwerken aan hun e-mails met teamleden, zullen deze optie leuk vinden. Hiermee kunt u iedereen bij het project samenbrengen, ongeacht waar ze zich bevinden.

Degenen die zich moeten concentreren op automatisering en segmentatievoorwaarden, houden misschien niet van MailJet. Er kunnen ook verbeteringen worden aangebracht in de afleverbaarheid van e-mails. Toch is dit een solide keuze voor mensen met een beperkt budget die niet veel segmentatie nodig hebben.

Conclusie

Elk platform dat hier wordt vermeld, wordt gerund door een briljante geest. Ze zijn allemaal geschikt als Constant Contact-alternatief, en ze kosten allemaal minder. Daarom hangt degene die u kiest af van uw behoeften op dit moment en van wat u in de toekomst nodig heeft.

Probeer een e-mailmarketingplatform te kiezen dat eenvoudig maar krachtig is in wat het biedt. Je hebt nu vier alternatieven om te overwegen. Sommigen van hen bieden geavanceerde functies wanneer u betaalt, terwijl andere voor altijd gratis zijn. Ze zijn allemaal gebruiksvriendelijk en u kunt ze een proefperiode geven.

Houd er rekening mee dat er geen one-size-fits-all is voor e-mailserviceproviders. Overweeg alle aspecten van het platform voordat u een keuze maakt.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.