Home  /  Allesemail marketing  / 4 Populaire iContact-alternatieven: een diepgaande analyse

4 populaire iContact-alternatieven: een diepgaande analyse

icontact-alternatieven, e-mailmarketing

Gezien de hevige concurrentie in de online wereld weten de meeste ondernemers dat ze een e-mailserviceprovider nodig hebben. Het is gemakkelijker om uw bedrijfscampagnes gaande te houden en ze allemaal op één platform te organiseren.

Er zijn talloze producten op de markt die u kunnen helpen, en veel mensen wenden zich er in eerste instantie toe iContact. Het is belangrijk om te begrijpen wat het doet en waarom mensen besluiten over te stappen.

In dit artikel gaan we dieper in op de vier iContact-alternatieven, zodat je de ESP kunt kiezen die aan al je wensen voldoet, voor de juiste prijs.

Er zijn zelfs talloze e-mailserviceproviders die veel functies bieden. Sommigen van hen bieden gratis proefversies of een eeuwig gratis abonnement, zodat u het eerst kunt proberen voordat u besluit een betaald abonnement te nemen.

Wat biedt iContact?

Voordat we het hebben over de alternatieven voor iContact, wilden we ons concentreren op wat het doet en wat de sterke punten zijn. Als je het hebt gebruikt, ken je ze misschien al, maar degenen die het niet hebben geprobeerd, kunnen een idee krijgen van waarom mensen het gebruiken.

Ten eerste is er een eenvoudige gebruikersinterface. In de eerste plaats richt iContact zich op bedrijven die nog niet eerder e-mailmarketingsoftware hebben gebruikt. Hoewel veel e-mailserviceproviders de interfaces de afgelopen jaren hebben vereenvoudigd, is iContact er een van gemakkelijkst te navigeren en te begrijpen.

Veel van de iContact-gebruikers beweren goede ervaringen te hebben met de klantenservice en ondersteuning. Er zijn ook uitstekende leerbronnen, maar ook menselijke ondersteuning is essentieel.

De meeste bedrijven hebben integraties nodig met e-mailmarketing en andere programma's, zoals Salesforce. Dit helpt u bij het beheren van uw klantenbestand, dus het is belangrijk dat uw ESP integratie biedt met verschillende programma's. Dat doen ze niet allemaal, maar iContact zorgt voor een soepele overgang tussen iContact en andere software.

Ten slotte kost het niet zoveel als je zou denken, hoewel andere goedkoper zijn.

Waarom mensen overstappen van iContact?

Omdat het klinkt alsof iContact zo geweldig is, waarom schakelen mensen dan over naar een van de alternatieven? Er kunnen veel redenen zijn.

Hoewel iContact onbeperkte e-mails, lijstbeheer en integratie biedt, is dat wel het geval gebrek aan opslagruimte voor afbeeldingen. Dat kun je ook niet contacten van derden importeren (inclusief Gmail). De autorespondersituatie is ook niet de beste.

In zekere zin wilt u e-mailmarketingsoftware die betere prestaties levert zonder de prijs te verhogen. We hebben een lijst gemaakt met vier iContact-alternatieven die mensen populair en nuttig vinden. Laten we ze allemaal eens grondig bekijken.

1.Emma

Emma is in de eerste plaats een cloudgebaseerd e-mailmarketingplatform en is er om gebruikers te helpen verschillende campagnes te ontwerpen en de prestaties te beoordelen. Het werd opgericht in 2005 en biedt een atypische focus. Je vindt dat dat zo is prettig en gemakkelijk te gebruiken met een klantenservice die u wil helpen.

Emma, ​​Emma welkom, wat is Emma

Voordelen

Omdat het webgebaseerd is, hoeft u niets te downloaden om het te gebruiken. U heeft echter wel Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari nodig. Er zijn talloze functies beschikbaar voor kleine en middelgrote bedrijven. 

Marketingautomatisering is de grootste wens van de meeste bedrijfseigenaren. U kunt uw lijst eenvoudig targeten met segmentatie. Beperk de zaken tot een verjaardag, postcode, specifiek gekochte artikelen en meer. Het is ook mogelijk om binnen de segmenten te zoeken. 

emma-functies, e-mailmarketingfuncties

Vertakkingslogica is ook beschikbaar, waardoor u de mogelijkheid heeft om iemand een bericht te sturen die aan specifieke criteria voldoet of op een bepaalde link klikt. Als u Emma met uw site integreert, kunt u triggerberichten verzenden om mensen eraan te herinneren dat ze iets in de auto hebben achtergelaten of om upgrades aan te moedigen.

Emma ook integreert met diverse e-commercee-, CRM- en analytische platforms. Op die manier is het mogelijk om de gegevens van meerdere technologieën te gebruiken om een ​​beter geïnformeerde basis te creëren. Rapportage is ook beschikbaar via Emma, ​​zodat u aandelen, klikken, openingen en nog veel meer kunt bepalen. Ook zijn er visuele feedbackmogelijkheden, zodat je altijd weet wat er aan de hand is.

Voors:

 • Fantastisch website-ontwerp – zeer georganiseerd
 • Veel sjablonen beschikbaar
 • Betrokken en behulpzame klantenservicemedewerkers
 • Gebruiksvriendelijke site

nadelen:

 • Minder integraties dan andere ESP's
 • Gebrek aan functionaliteit soms
 • Er kunnen fouten in het systeem voorkomen
 • Vereist een jaarcontract

Prijzen

Eén ding dat Emma doet en andere e-mailproviders niet doen, is van u eisen dat u een jaarcontract tekent, waardoor u aan een bepaalde prijs, specifieke contactnummers en verschillende voordelen wordt gebonden. U kunt het contract niet beëindigen of naar het volgende upgraden zonder uitgebreid werk van uw kant.

Emma prijzen, Emma hoeveel

Er zijn drie abonnementen (Pro, +Plus en Emma HQ). De Pro-abonnement is geschikt voor kleine bedrijven die slimmer willen werken op het gebied van e-mailmarketing. Het kost $ 89 de maand, maar dan met het jaarcontract. Je krijgt tal van functies, zoals de editor voor slepen en neerzetten, het importeren van lijsten, e-mailsjablonen en A/B-testen. Het is echter slechts geschikt voor één gebruiker en één workflow. 

Vervolgens heb je het +Plus-abonnement. Je krijgt alles van de Pro-optie, maar met 10 gebruikers en onbeperkte workflows. Dit loopt $ 159 per maand met jaarcontract en geschikt voor middelgrote bedrijven.

Het uiteindelijke plan heet Emma HQ en is bedoeld voor grote bedrijven met een bedrijfsaccount. Je betaalt $ 279 de maand met het jaarcontract en krijg gebruikerstoegangscontroles, activiteitendashboards en nog veel meer. Het werkt ook met een onbeperkt aantal managers/accounts.

Ongeacht het abonnement dat u selecteert, krijgt u slechts 10,000 contacten en wordt er een afzonderlijk bedrag in rekening gebracht voor elke contacten die u doorloopt.

Voor wie is dit?

Wij denken dat Emma geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven die precies weten wat ze nodig hebben van een e-mailserviceprovider. Als je een bedrijf bent, kan het duur worden.

Degenen die niet weten wat ze nodig hebben, kunnen het verkeerde plan kiezen en daar een heel jaar aan vastzitten. Omdat de klantenondersteuning zo goed is, kunt u overwegen eerst te bellen om advies te vragen over welk servicepakket voor u geschikt is.

2. Omnisend

Omnisend wordt beschouwd als een omnichannel-marketingplatform en is zeer krachtig. Veel klanten noemen het een alles-in-één oplossing, en het werkt goed voor e-commercemarketeers die meer nodig hebben dan generieke e-mailtools. Ongeveer 50,000 handelaars gebruik Omnisend!

omnisend, omnisend welkom, wat is omnisend

Voordelen

U kunt verschillende kanalen gebruiken om uw boodschap onder de aandacht te brengen. Sms-berichten, pushmeldingen, Facebook Messenger en meer zijn allemaal beschikbaar.

Bovendien is het mogelijk om Omnisend te synchroniseren met Google-, Instagram- en Facebook-doelgroepen bereik uw klanten precies de juiste tijd. Segmentatie helpt hierbij, zodat u door het hele systeem de meest relevante informatie verstrekt.

omnisend, omnisend-functies, e-mailmarketing

Automatisering is de sleutel en vereist dat u relevante en verwachte berichten verzendt. Je kunt kiezen uit vooraf gemaakte sjablonen en stuur op tijd welkomst-, winkelwagenverlating- en reactiverings-e-mails.

Met de nieuwsbriefeditor met slepen en neerzetten, het is mogelijk om snel nieuwsbrieven te maken en te e-mailen. Er zijn ook rapportagetools beschikbaar op de hogere niveaus, zodat u kunt zien hoe effectief de campagnes zijn.

Voors:

 • Veel communicatiekanalen
 • Uitstekende rapportagefuncties
 • Segmentatie op het hoogste niveau

nadelen:

 • De voorbeeldfunctie kan beter
 • Meer sjablonen nodig
 • Geen migratieservices

Prijzen

De prijsniveaus zijn gebaseerd op het aantal contacten dat u heeft.

Als u dus slechts 500 mensen heeft om e-mails naar te sturen, kunt u verwachten dat u betaalt $ 16 per maand voor het Standaardplan. Het omvat 15,000 e-mails per maand en verschillende voordelen.

omnisend prijzen, omnisend prijzen

Vervolgens heb je Pro, dat wil zeggen $ 99 per maand en omvat alles in Standard, samen met pushmeldingen, prioriteitsondersteuning en Google-matching. Dan heb je het Enterprise-abonnement, dat dit allemaal biedt, plus een aangepast IP-adres, accountmigratie en nog veel meer. 

Natuurlijk is er een voor altijd gratis abonnement met basisrapportage, aanmeldingsformulieren en verschillende e-mailcampagnes.

Voor wie is dit?

Wij denken dat Omnisend daar goed voor werkt snelgroeiende e-commercebedrijven vanwege de segmentatiefuncties en geavanceerde workflowautomatisering. Als u echter net begint en over het budget beschikt, kan deze ESP u door het startup-leven heen leiden naar een groot imperium.

3. Klaviyo

Klaviyo is een gecentraliseerd, cloudgebaseerd e-mailmarketingsysteem dat effectief en gebruiksvriendelijk is. Creëren gerichte en gepersonaliseerde e-mails terwijl u uw campagne bewaakt en optimaliseert. U hoeft niet langer te vertrouwen op traditionele spreadsheets om te segmenteren, en het kan worden geïntegreerd met verschillende e-commerceplatforms.

klaviyo-website, klaviyo

Voordelen

Segmentatie is hier van cruciaal belang en u kunt gedrags- en transactiegegevens gebruiken om de promotie doelgerichter te maken en deze effectiever te maken. Segmenten kunnen ook in realtime worden bijgewerkt. De software combineert of sluit verschillende onderdelen uit om u te helpen de juiste lijsten te maken.

klaviyo-functies, klaviyo e-mailmarketing

klaviyo-functies, klaviyo e-mailmarketing

Er is ook een webtrackingsysteem dat het gedrag detecteert van degenen die op de e-mails klikken. Deze segmenten kunnen vervolgens worden gebruikt in Facebook-advertenties om de ervaring nog persoonlijker te maken. Rapportagefuncties ronden het geheel af, zodat u kunt zien wie een transactie heeft gedaan op basis van de e-mailcampagne.

Integraties zijn er in overvloed en omvatten populaire software, zoals Salesforce en Shopify

Voors:

 • Krachtige segmentatie
 • Integraties met één klik
 • Volledige e-mailopstelling (nieuwsbrieven, bestellingen, pop-ups, enz.)

nadelen:

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Moeilijk te leren, zelfs met tutorials en bronnen

Prijzen

De prijsstelling is hier eenvoudig. Je vertelt Klaviyo hoeveel e-mailcontacten je hebt. 500 contacten kosten bijvoorbeeld $ 20 de maand, en u krijgt onbeperkt verzenden en alle functies die het biedt. Als je sms-berichten wilt toevoegen, kun je vaak het beste de accounts koppelen. Het kost slechts $ 5.00 extra om 500 sms-berichten per maand te verzenden!

klaviyo-prijzen, klaviyo-prijzen

Er is een gratis e-maillaag. Hierdoor kunt u uw account aanmaken, gegevens, e-mails van klanten en sjablonen importeren/synchroniseren en vele functies gebruiken. U kunt 250 contacten krijgen met 500 e-mails. Zodra u de e-mails heeft opgebruikt, moet u upgraden naar een betaald abonnement.

Voor wie is dit?

In de eerste plaats denken we dat Klaviyo dat is geschikt voor e-commercebedrijven. De meeste integraties zijn daarop gericht, maar het kan nog steeds goed werken voor creatieve behoeften. Het kan zijn dat sommige sjablonen verouderd zijn, maar het is nog steeds een geweldig hulpmiddel om uw bedrijf te laten groeien, vooral als u sms-berichten wilt toevoegen.

4. AWeber

AWeber bestaat al sinds 1998 en helpt 100,000 bedrijven en individuen. Met deze e-mailserviceprovider kunt u lijsten maken, nieuwsbrieven verzenden en ontwerpen, automatisering bieden en nog veel meer.

aweber website, aweber, e-mailmarketing

Voordelen

Automatisering is hier de belangrijkste functie en AWeber was de eerste die autoresponders gebruikte toen niemand wist dat ze bestonden.

Het kan echter zijn dat de innovatie daar stopte omdat deze geen geavanceerde automatisering biedt. Ja, u kunt reageren op tags, openingen en klikken, maar er is niet veel flexibiliteit.

aweber e-mailmarketing, aweber-functies

aweber e-mailmarketing, aweber-functies

De website zelf is vrij gemakkelijk te navigeren en te gebruiken. Er zijn nuttige video's om u te helpen bij de leercurve, en u kunt altijd de ondersteuning bellen voor hulp. Hoewel het rechtstreeks importeren van uw contactenlijst niet mogelijk is, is het wel mogelijk om vanuit verschillende soorten bestanden te importeren of de rijen handmatig te kopiëren/plakken.

Jij ook krijg voldoende sjablonen waaruit u kunt kiezen, uitstekende en unieke rapportagefuncties en A/B-splittesten met het betaalde abonnement. 

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Geweldige klantenondersteuning
 • Alle functies zijn bij alle plannen inbegrepen
 • Onbeperkte e-mails
 • Integraties
 • Meer dan 700 e-mailsjablonen

nadelen:

 • Geen Google Analytics
 • Kan niet naar veel segmenten verzenden
 • Geen knop voor opnieuw verzenden voor ongeopende e-mails

Prijzen

Er is een forever-free abonnement voor maximaal 500 abonnees. Terwijl je dat alleen maar kunt 3,000 e-mails per maand versturen en één lijstprofiel heeft, geeft dit u een goed beeld van wat er beschikbaar is. Ook heb je geen toegang tot split-testen, gedragsautomatisering en heb je te maken met merk-e-mails.

aweber-prijzen, aweber-prijzen

Upgraden is eenvoudig en gaat over $ 16 per maand wanneer jaarlijks gefactureerd. Het kost $ 19 per maand voor maximaal 500 abonnees. Met dit plan krijgt u alles wat het bedrijf te bieden heeft, waardoor het een kosteneffectieve keuze is.

Voor wie is dit?

Wij denken dat AWeber voor bijna iedereen geschikt is. Of je nu blogger bent, eigenaar van een e-commerce winkel, klein of groot, het is uitstekend. Bovendien zijn de kosten vrij laag, waardoor het perfect is voor kleine budgetten, maar toch groei mogelijk maakt.

Conclusie

Met zoveel iContact-alternatieven op de markt, kunt u boeiende e-mails maken die binnen uw budget passen. We hebben het gehad over vier verschillende ESP's, waardoor u genoeg te overwegen heeft.

Of u nu een e-commercebedrijf bent of klein bent en niet denkt dat u het bedrijf snel zult uitbreiden, u heeft keuzemogelijkheden.

Elk van deze ESP's kan nuttig zijn, dus kies er een en kijk waar het u naartoe brengt.

 

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.