Home  /  Allescontent marketingSEO  / De 4 processen die ik gebruik om boeiende inhoud te creëren die converteert

De 4 processen die ik gebruik om boeiende inhoud te creëren die converteert

Creëer boeiende inhoud die converteert

Er is in de buurt 2 miljoen blogberichten elke dag geschreven. Ongeacht uw niche, het wordt steeds moeilijker om op te vallen met uw inhoud naarmate de tijd verstrijkt. In een wereld vol onzin en inhoud die puur voor het schrijven is geschreven, wordt het steeds moeilijker om met je doelgroep in contact te komen.

Data liegen echter nooit en dat zegt het ook Contentmarketing werkt, als je het goed doet. Het eerste deel van een effectieve contentmarketingstrategie is schrijven kwaliteit content dat boeit en converteert. Hier is een kort overzicht van mijn eigen proces dat ik gebruik om inhoud te schrijven waar lezers dol op zijn.

Baseer uw artikel op goed onderzoek

Tenzij je over een onderwerp schrijft waar alleen jij kennis van hebt, zul je bij het schrijven gebruik moeten maken van enkele bronnen. De verschil tussen een goed en uitstekend artikel is vaak het onderzoek.

Als je eenmaal weet over welk onderwerp je schrijft, doe dan wat fundamenteel onderzoek. Voer een Google-zoekopdracht uit en bekijk de resultaten op de eerste paar pagina's. Open de pagina's en lees ze door. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten.

– Is de inhoud gebaseerd op goed onderzoek?

– Wie is de autoriteit achter de berichten?

– Presenteert het artikel feiten of is het gekleurd met emotie?

– Is het schrijven bevooroordeeld of objectief?

– Citeert het relevante websites met een hoge autoriteit?

– Hoe recent is het artikel en de gegevens waarop het is gebaseerd?

Er zijn nog een aantal andere factoren waarop u kunt vertrouwen, maar dit zou u op weg moeten helpen. Als het merendeel van de inhoud die goed scoort, niet erg goed is onderzocht, is dat beide goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is: het kan beter. Het slechte nieuws is dat je zelf grondig onderzoek zult moeten doen om met iets beters te komen.

Wanneer ik schrijf en onderzoek doe voor mijn eigen artikelen, probeer ik altijd te verwijzen naar relevante bronnen van hoge kwaliteit. Plak uw artikel echter niet met links, want…

  1.      Het zal de indruk wekken dat je geen eigen mening hebt
  2.      Het is niet erg goed voor SEO

Ik schrijf meestal over marketing, dus als ik wat bronnen nodig heb, ga ik naar bekende namen zoals Kissmetrics, SearchEngineJournal, AdEspresso, Neil Patel, Hubspot en anderen. Als u over een onderwerp schrijft waarmee u niet bekend bent, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Zodra je het artikel hebt gevonden waarnaar je wilt verwijzen en je niet weet of je de link moet gebruiken of niet, doe dan wat meer onderzoek. Kijk eerst eens naar andere artikelen op de website – zien ze er geloofwaardig uit? Ten tweede, voer de hoofdpagina van de website door een SEO-onderzoekstool zoals Moz, Ahrefsof SEMRush, om te zien welke andere websites ernaar verwijzen.

hubspot1
Mosiah

Als er veel links naar de site zijn, is het waarschijnlijk een relevante bron. Ahrefs en SEMRush zijn tools waar je voor moet betalen, maar die je wel kunt gebruiken de Moz OSE-tool gratis.

Zorg er ten slotte voor dat de gegevens waarnaar u verwijst recent zijn. Voor een artikel over de toestand van de arbeidsmarkt in 2018 zijn bijvoorbeeld de gegevens over de werkloosheidscijfers uit 2018 nodig en niet uit 2004.

Bedenk een pakkende titel

Van de hele tijd die ik besteed aan het schrijven van een artikel, zou ik ongeveer zeggen 50% van de tijd gaat nadenken over de titel. Het is het belangrijkste onderdeel, aangezien 80% van de lezers alleen de titel zal lezen, zonder ooit het artikel zelf te openen.

Het schrijven van geweldige titels is echt een kunstvorm, en er is behoorlijk wat ervaring voor nodig om het goed te doen. Hier zijn enkele manieren waarop ik het aanpak.

Allereerst moet je dat doen nooit slechts één titel hebben. Ik ga altijd met 5-10 alternatieven en schrijf ze in een apart bestand, zodat ik degene kan kiezen die er het beste bij past.

Er zijn enkele hulpmiddelen die u kunt gebruiken, zodat u niet alleen op uw creativiteit hoeft te vertrouwen. Een van de populairste is de gratis Headline Analyzer van CoSchedule. Kopieer en plak de titel en u krijgt een overzicht van veelvoorkomende, ongebruikelijke, emotionele en krachtige woorden die erin worden gebruikt, en hoe u deze kunt verbeteren.

coschedule headline-analysator
coschedule headline-analysator

Een ander hulpmiddel dat ik gebruik heet Headline Analyzer (opnieuw) door het Advanced Marketing Institute. Het gebruikt een algoritme om de EMV – emotionele marketingwaarde van uw kop te berekenen. U hoeft niet beide headline-analyzers te gebruiken; één volstaat prima.

headline-analysator
headline-analysator

Voor wat meer technische problemen probeer ik altijd de titel te behouden tussen de 50 en 60 tekens dus het ziet er goed uit in de resultaten van zoekmachines. Een van de dingen waar ik mee worstelde, is hoofdlettergebruik en het correct krijgen van elke hoofdletter. Hiervoor gebruik ik het gereedschap Titelhoofdletter, wat heel eenvoudig is en werkt met een reeks schrijfstijlen.

Blijf ten slotte uit de buurt van clickbait. Het zal meer kwaad dan goed doen.

Maak het leesbaar

Met leesbaar bedoel ik niet het volgen van de basisregels van grammatica en spelling. Vaak zie ik inhoud van goede kwaliteit die er erg onaantrekkelijk uitziet om te lezen. Hier ziet u hoe u dat kunt voorkomen.

Niemand houdt van muren met teksten. Als het artikel er moeilijk uitziet, zal bijna niemand het lezen. De aandachtsspanne van uw gemiddelde lezer is ongeveer 3 seconden, en u moet deze zo snel mogelijk vastleggen.

De eerste manier om dit te bereiken is door uw tekst op te delen in secties met kopjes. Voor SEO-doeleinden formatteert u deze als H2 of H3. Houd ze, net als de titel, interessant en gerelateerd aan de tekst eronder. Vaak bladeren lezers gewoon door de paragrafen en lezen ze alleen de tussenkopjes.

Ten tweede: verdeel de secties in paragrafen. Witruimte is je beste vriend, omdat de tekst er daardoor beter leesbaar uitziet, ook al is dat misschien niet zo. Ik probeer te houden alinea's korter dan 4 regels, ook al is dit niet in steen gebeiteld.

Ten derde, wissel de zinlengte en structuur af.

Zoals dit bijvoorbeeld.

Als al je zinnen dezelfde lengte en toon hebben, zullen de lezers op een gegeven moment afhaken en zich gaan vervelen. Maak er een goede van mix van kortere en langere zinnen – het zal de aandacht van de lezers vasthouden.

Vier: voeg enkele afbeeldingen in. Geschreven inhoud met afbeeldingen krijgt 94% meer weergaven, dus het is een goed idee om om de andere alinea een afbeelding in te voegen. Idealiter is het je eigen foto, maar je kunt altijd screenshots of stockfoto's gebruiken. Als alternatief kunt u de foto van iemand anders gebruiken, zorg er wel voor dat u naar de originele bron verwijst.

Vijf, zet de belangrijkste stukjes vet of cursief. Het geeft wat variatie aan de tekst en het is gemakkelijker voor de lezers om er doorheen te bladeren.

Doe een stapje extra

Weet je nog hoe je onderzoek hebt gedaan om te zien wat er op de eerste paar pagina's met zoekresultaten van zoekmachines staat voor jouw onderwerp? Let goed op terwijl u de artikelen bekijkt en kijk wat u beter kunt doen dan de rest. Zo niet beter, dan anders.

As contentmarketing is opgeblazen De afgelopen tien jaar is er veel lawaai geweest. Veel artikelen zijn gevuld met flauwe inhoud die verre van bruikbaar is en zeer weinig waarde biedt voor de lezer.

Terwijl u uw volgende stuk inhoud gaat schrijven, bedenk dan wat u kunt doen om iets te schrijven dat zich op een heel ander niveau bevindt dan al het andere dat over het onderwerp is geschreven. Of u nu ogen of links op uw site wilt, het gebeurt niet vanzelf.

Hubspot2

Bron: Hubspot

Een van de technieken om dit mogelijk te maken heet Wolkenkrabbertechniek, en het wordt gepopulariseerd door Brian Dean van Backlinko. Het is een eenvoudig proces in drie stappen dat werkt:

  1.      Vind geweldige inhoud met potentieel
  2.      Creëer iets dat 10x beter is
  3.      Bereik de juiste mensen om ernaar te linken

De wolkenkrabbertechniek is een van de meest effectieve manieren om geweldige resultaten te behalen met een relatief kleine hoeveelheid inhoud. Het vereist echter naast het schrijven ook een groot bereik en een proces voor het opbouwen van links.

Probeer het zelf eens

Of je nu een geboren schrijver bent of gewoon iemand die zich wil verdiepen in contentmarketing, het schrijven van boeiende inhoud is geen onmogelijke opgave. Als je je onderzoek doet, je inhoud goed structureert, aandacht besteedt aan de kop en je uiterste best doet om het beste stuk over het onderwerp te schrijven, heb je een artikel dat je lezers geweldig vinden en dat ze willen delen.

Mile Zivkovic is de contentmarketingmanager bij BlauwNovius en schrijver bij Honderd5​ Je kunt hem vinden op LinkedIn.