Home  /  Allescontent marketingstartup  / 4 manieren om video-inhoud te gebruiken om de betrokkenheid van het publiek te vergroten

Vier manieren om video-inhoud te gebruiken om de betrokkenheid van het publiek te vergroten

video-inhoud

De marketingscene van vandaag wordt gedomineerd door video-inhoud. Het lijkt erop dat video's in ieder geval nog een tijdje de boventoon zullen blijven voeren.

Video's zijn de favoriete vorm van inhoud voor marketeers en bedrijven, omdat geen enkel marketingdoel kan worden bereikt met video-inhoud.

 •  Wilt u bekendheid creëren over uw merk? A merkintroductievideo zal je helpen het doel te bereiken.
 •  Wilt u een softwareproduct laten zien en de functies ervan uitleggen? Maak een productrondleidingvideo.

En de lijst gaat maar door.

Maar houd daar rekening mee video gebruiken om de conversie te verhogen is geen nieuwe marketingtechniek. Om de maximale impact met uw videocontent te creëren, moet u innoveren en optimaliseren. Laten we leren hoe.

Waarom u moet werken om uw lezers langer op een pagina te houden

Waarom u moet werken om uw lezers langer op een pagina te houden

De term 'Audience Engagement' klinkt eenvoudig genoeg. Maar alleen marketeers weten dat er talloze statistieken zijn om pagina-engagement nauwkeurig te meten.

Marketeers zijn mogelijk te gefocust op paginaweergaven, bouncepercentage en nieuwe versus terugkerende gebruikers; ze zouden de 'tijd doorgebracht op de pagina' een slip kunnen geven.

Alle andere statistieken zijn belangrijk. Er is niets mis mee om je daarop te concentreren. Maar het verbeteren van de tijd die op een pagina wordt doorgebracht, heeft een directe invloed op het vergroten van de betrokkenheid van het publiek.

De hoeveelheid tijd die op een pagina wordt doorgebracht, is een goede indicatie van hoe de bezoeker over de inhoud denkt. Als mensen niet genoeg tijd op uw pagina doorbrengen, is er iets mis – hoogstwaarschijnlijk met de inhoud. Dit moet worden opgelost.

Als marketeers kunnen we de statistiek 'tijd doorgebracht op de pagina' niet zomaar negeren. Dat komt omdat het achterlaten van bezoekers een afscheidscadeau achterlaat in de vorm van een hoog bouncepercentage. En dit zal leiden tot een vermindering van het aantal conversies en uiteindelijk tot een daling van de omzet en winst.

Bovendien nemen zoekmachines de 'time on page'-statistiek serieus. Dit is een van de statistieken die gebaseerd is op verdienste en die niet kan worden gemanipuleerd.

U kunt de gemiddelde tijd op de pagina verbeteren door de betrokkenheid van uw publiek te vergroten. Voed de bezoekers met de best mogelijke inhoud en betrek ze met hun favoriete vorm van inhoud: video's. Meest biologisch bezoekers van uw webpagina blijft langer als er een video is.

Tegenwoordig heeft elke website digitaal bureau, en bedrijven gebruiken video-inhoud. Om de betrokkenheid van het publiek te vergroten, heeft u daarom een ​​videostrategie nodig die ervoor zorgt dat bezoekers lang genoeg blijven om te leren wat u te bieden heeft.

Hier volgen enkele tips om video-inhoud optimaal te gebruiken en de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

Vier manieren om video-inhoud te gebruiken om de betrokkenheid van het publiek te vergroten

Effectieve betrokkenheid van het publiek is essentieel om een ​​goede eerste indruk te maken bij de nieuwe bezoekers, ervoor te zorgen dat ze terugkomen, loyaliteit te ontwikkelen en langdurige relaties op te bouwen.

Maar je bent niet de enige die video's op de website gebruikt. Volgens Hubspot gebruikt 81% van alle bedrijven video als marketingtool. Bovendien bekijken dagelijks meer dan 500 miljoen gebruikers video's op Facebook. Bovendien kijken YouTube-gebruikers elke dag 1 miljard uur aan video.

Jouw videopagina moet opvallen. Laten we eens kijken wat u moet doen om dit doel te bereiken.

 1. Tutorialvideo's toevoegen om het merk met de lezer te verbinden

Tutorialvideo's toevoegen om het merk met de lezer te verbinden

We zijn allemaal wel eens naar YouTube gegaan om hulp te zoeken bij het begrijpen van een product/dienst of om iets te leren doen. Je hebt waarschijnlijk elk jaar honderden uren aan instructievideo's bekeken.

Instructievideo's zijn behoorlijk populair bij marketeers en bedrijven omdat ze werken. We zijn tenslotte mensen; we zoeken naar eenvoudige en gemakkelijke oplossingen voor problemen. Tutorialvideo's worden beschouwd als de pijlers van videomarketing omdat ze vermakelijk en informatief zijn.

Met behulp van instructievideo's kunt u complexe onderwerpen en taken opsplitsen in gemakkelijk te begrijpen stappen.

Bovendien hebben instructievideo’s het ongelooflijke vermogen om merkpersoonlijkheid effectief over te brengen. Wanneer de klanten de hoofdpersoon van de instructievideo met een glimlach op het gezicht en op een vriendelijke manier een merk zien uitleggen, ontstaat er een gevoel van vertrouwen en genegenheid voor het merk.

De instructievideo is een krachtige marketingtechniek omdat het aan het denken zetten, lachen of inspireren van klanten positieve gedachten over het merk in hun hoofd kan genereren.

Zodra je een uitstekende instructievideo hebt gemaakt, is de volgende stap het verspreiden van de inhoud op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, enz. om uw marketingdoel te bereiken. Dit is gemakkelijk te bereiken zonder veel tijd en moeite automatiseringstools voor sociale media.

 1. Aangepaste miniaturen maken

video-inhoud

De video – met veel liefde en moeite gemaakt – moet het gewenste resultaat opleveren. Bij videomarketing is de productie van de video slechts één van de vele elementen.

Een simpel ding dat de kans op succes van een video enorm kan vergroten, is de thumbnail. De videominiatuur is het eerste dat u op de pagina ziet. Als de thumbnail goed en effectief is, hoef je niet naar de video te zoeken; de miniatuur zal uw aandacht trekken.

Wanneer iemand uw hoofdzoekwoord typt en uw video op de resultatenpagina van de zoekmachine verschijnt, zorgen de thumbnail en de titel ervoor dat bezoekers naar uw pagina worden getrokken.

Hoe graag we ook willen ontkennen, de eerste indruk is voor ons belangrijk. Als we online zijn, verwachten we onmiddellijke voldoening en kunnen we snel een oordeel vellen over alles.

De beslissing om een ​​video wel of niet te bekijken, kan afhangen van de kwaliteit van de thumbnail. Het bedrijf Yobongo veranderde de videothumbnail en zag een stijging van 70.9% in het aantal conversies.

Sommigen geven misschien nog steeds de voorkeur aan een automatisch gegenereerde videominiatuur. We geven je graag drie redenen waarom je automatisch gegenereerde thumbnails wilt verwijderen en een aangepaste thumbnail wilt kiezen:

 • Zelfs een korte video (2 tot 3 minuten) genereert duizenden frames. Eerlijk gezegd, zelfs als de video geweldig is, zijn de meeste frames misschien niet erg vleiend. Dergelijke frames als thumbnails zullen meer kwaad dan goed doen.
 • Via de aangepaste miniatuur kunt u veel informatie presenteren. Dit kan door de bezoekers worden gebruikt om te beslissen de video af te spelen of niet.
 • Ten slotte kunt u een of meer frames uit de video selecteren. Gebruik vervolgens een tool voor het maken van miniaturen om de frames aan te passen om de beste eigenschappen naar voren te brengen.

Hoe kom ik erachter of de nieuwe thumbnails het aantal klikken verhogen? Met de talloze marketing tools online beschikbaar, kunt u de prestaties van elk element van de marketingcampagne volgen, inclusief de videominiaturen.

 1. Gebruik korte video's

Marketeers leren dat korte video's betere resultaten opleveren dan hun lange video's. Onlangs hoorden we iemand zeggen dat onze aandachtsspanne slechter is dan die van een goudvis. Het kan zijn dat de persoon het probleem overdrijft. Maar er zit een kern van waarheid in de verklaring.

Sommige experts raden aan de video korter dan 3.5 minuten te houden. Vervolgens zeggen sommige experts dat het voltooiingspercentage aanzienlijk daalt na slechts 30 seconden van de video. Als je nog steeds redenen nodig hebt om korte video's op je webpagina te gebruiken, dan zijn hier nog vijf:

 • Volgens een rapport dat een paar jaar geleden is uitgebracht, is onze aandachtsspanne gekrompen tot slechts 8 seconden. Dat gezegd hebbende, geven mensen de voorkeur aan korte video's omdat ze gemakkelijk te bekijken, leuk te vinden, te delen en te onthouden zijn. Hapklare video's hebben meer 'viraal' potentieel.
 • Met de korte video's kun je ter zake komen zonder de video op te vullen met pluizige inhoud. Velen zijn van mening dat complexe inhoud beter wordt ontvangen en begrepen als deze in korte stukjes wordt aangeboden. Belangrijke onderwerpen die niet in een video van één minuut kunnen worden geperst, kunnen in meerdere korte clips worden opgedeeld die u op uw gemak kunt bekijken.
 •  Door de duur van de visuele inhoud te verkorten, maakt u ook de videoproductie kosteneffectief. Hoewel korte video's een uitgebreide planning vereisen, verbruiken ze minder middelen, hebben ze geen pretentie en zijn ze gemakkelijk te maken. Vanwege de kosteneffectiviteit kunnen zelfs kleine bedrijven de kracht van videomarketing benutten.
 • Eerlijk gezegd zijn korte video's moeilijker te produceren dan de langere. Bij korte video's ligt de nadruk op kwaliteit en niet op kwantiteit. Professioneel gemaakte visuele inhoud van een minuut heeft een hogere waarde en een grotere impact dan langere video's van mindere kwaliteit.
 • Bedrijven en marketeers gebruiken allemaal video's om de aandacht van de consument te trekken. Geen platform wordt gespaard. We zien dat video-inhoud domineert op alle sociale mediaplatforms. Er zijn tegenwoordig meer video's om te bekijken dan ooit tevoren. Omdat er zoveel inhoud online beschikbaar is, vinden marketeers het gemakkelijker om hun product, dienst of idee met korte inhoud aan te trekken en op de markt te brengen.
 1. Gebruik video-inhoud vroeg op de pagina

video-inhoud

Er is veel gesproken over de plaatsing van de video-inhoud op een pagina.

Het eeuwenoude concept om de belangrijkste inhoud op prominente plekken of boven de vouw van de krant te plaatsen is nog steeds relevant. Maar sommigen beweren dat het niet meer uitmaakt waar de video-inhoud wordt geplaatst.

Laten we een belangrijk punt duidelijk maken: de algoritmen van zoekmachines hebben geen duidelijke voorkeur voor waar de video wordt geplaatst. Daarom moet de beslissing gebaseerd zijn op het soort video dat wordt gebruikt en de gebruikerservaring.

Als een bezoeker voornamelijk op de pagina is om de video te bekijken, zal het scrollen door de pagina de gebruiker alleen maar dwingen de site te verlaten.

Plaats bijvoorbeeld altijd visuele content zoals een whiteboard-animatievideo vroeg op de pagina. Dat is omdat whiteboard animatievideo's zijn beter in het uitleggen van technische en belangrijke onderwerpen. Het is gemakkelijker voor u om het publiek te betrekken met een whiteboardvideo van drie minuten dan met een blogpost van 3 woorden.   

Video-inhoud is de ster van de pagina. Het wordt vroeg en prominent op de pagina geplaatst. Bij voorkeur boven de vouw of op een opvallende plek die de bezoeker ertoe aanzet de video af te spelen.

Als een video echter alleen een andere – een belangrijkere video – op de pagina ondersteunt; Als het doel is om de waarde van de eerste video te ondersteunen en te vergroten, maar op zichzelf niet veel waarde toevoegt, dan is het acceptabel om de video niet vroeg op de pagina te plaatsen.

Laat aan het eind van de dag het doel van de video zijn standpunt bepalen. Je kunt gebruiken tools voor websiteanalyse om een ​​scala aan informatie te verzamelen over de kijkers, de CTR of de kijktijd. Als de video gericht is op betrokkenheid en conversie, benadruk dan de inhoud door deze vroeg op de pagina te plaatsen. 

Conclusie

Video-inhoud is het beste hulpmiddel om het publiek te betrekken. Het wordt gebruikt om verkeer te genereren, bewustzijn te creëren, een product/dienst uit te leggen en aan te bieden klantenondersteuning. Door de eenvoudige tips hierboven te volgen, kunt u de impact ervan vergroten.