Home  /  Allesemail marketing  / 5 ActiveCampaign-alternatieven die u gratis kunt proberen

5 ActiveCampaign-alternatieven die u gratis kunt proberen

E-mailmarketing is een van de trends die elk bedrijf en elke ondernemer gebruikt om leads te genereren en de betrokkenheid te vergroten. Marketeers zijn van mening dat e-mails een hogere ROI bieden voor alle kanalen. Daarom hebben e-mailmarketingplatforms zoals ActiveCampaign veel gebruikers die loyaal zijn.

Wat biedt ActiveCampaign?

ActiveCampaign is een uitstekend platform voor e-mailmarketing. Veel mensen genieten van de drag-and-drop-builder voor campagnes, het intuïtieve dashboard, CRM-integratie en al de rest.

Het is belangrijk om te weten waarom mensen het leuk vinden. Jij krijgt:

 • E-mailsegregatie met dynamische inhoud
 • Visueel aantrekkelijke en gepersonaliseerde e-mails
 • E-mail trechters
 • Stroomdiagrammen voor campagneautomatisering

Waarom mensen willen overstappen van ActiveCampaign

Met dergelijke functies kunt u die e-mailcampagnes snel aan de gang krijgen. Om toegang te krijgen tot deze geavanceerde opties moet u echter het Enterprise-niveau kiezen, en dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Kleine bedrijven hebben vaak een krap budget voor marketing en kunnen misschien niet zoveel uitgeven.

Gelukkig zijn er gratis alternatieven beschikbaar. Natuurlijk moet je de dienst kopen om de geavanceerde functies te kunnen gebruiken, maar deze kosten vaak minder dan ActiveCampaign. Daarom is deze lijst samengesteld om u te helpen zien welke opties u heeft.

Omnisend

Omnisend is een van die krachtige marketingautomatiseringsplatforms die goed werken voor snelgroeiende bedrijven. U krijgt klantsegmentatie, automatiseringsworkflows en een verscheidenheid aan kanalen waarmee u potentiële klanten kunt bereiken. Deze kunnen Facebook Messenger, sms, e-mail, pushmeldingen en nog veel meer omvatten. Deze complete oplossing is beschikbaar en helpt meer dan 50,000 verkopers bij het omgaan met hun e-commercemarketingbehoeften.

Voordelen

Omnisend-functies

Omnisend kan u helpen uw conversies te verhogen door meerdere kanalen te combineren voor de beste ervaring. Voeg een verscheidenheid aan dingen toe om uw klanten op de juiste plaats/tijd te bereiken. Verbeter de betrokkenheid bij uw klanten en personaliseer hun ervaring meer door gebruik te maken van segmentatie over de kanalen heen, zodat u elke keer een relevante boodschap kunt sturen.

U kunt ook de verkoop stimuleren door gecontextualiseerde en verwachte berichten te sturen wanneer dat nodig is. Er zijn talloze vooraf gebouwde sjablonen om te helpen bij automatisering. Bovendien hoef je alles maar één keer in te stellen.

Het is veel eenvoudiger om snel nieuwsbrieven te maken met de inhoudseditor met slepen en neerzetten. Dankzij de intuïtiviteit beschikt u over de hulpmiddelen die u nodig heeft om de gewenste resultaten te behalen. Verbeter de prestaties met een e-mailsjabloon, een maker van kortingsbonnen en nog veel meer.

Voors:

nadelen:

 • Moeilijk te begrijpen voorbeelden van e-mails
 • Geen proefperiode voor geüpgradede versies
 • Een paar beperkingen met bewerkingsfuncties, maar niet veel

Prijzen

De prijsstructuur voor Omnisend is gebaseerd op het aantal contacten dat u momenteel heeft. Er is een altijd gratis account beschikbaar, maar je krijgt weinig functies. Toch kun je 15,000 e-mails per maand versturen.

allesomvattende prijzen

Met de standaardversie krijg je een paar extra functies, en dit gaat door tot Pro en via Enterprise. We weten niet zeker hoeveel Enterprise kost, omdat u contact moet opnemen met het bedrijf om te bepalen wat u nodig heeft en om prijsopgaven te ontvangen.

Voor wie is dit het beste?

Als u een e-commercemarketeer bent, zult u Omnisend leuk vinden. Vaak merk je dat je de generieke tools die er zijn, ontgroeit. Deze lijkt met je mee te blijven groeien als je hem nodig hebt. Bovendien kunnen de vele integraties met Shopify en Magento u helpen de tijd te besparen die nodig is om met uw klanten te communiceren.

Campaign Monitor

Als u een cloudgebaseerd e-mailmarketingplatform wilt, is Campaign Monitor wellicht wat u nodig heeft. Bedrijven kunnen er abonnementen mee beheren, nieuwsbrieven versturen en diverse rapportages genereren. Campaign Monitor is eenvoudig en biedt gepersonaliseerde en mooie resultaten. Daarom kunt u iets betrouwbaars hebben om uw betrokkenheid te vergroten en loyaliteit te bevorderen.

Voordelen

Je zult veel functies vinden die je leuk vindt. Met klantreizen kun je bijvoorbeeld zien wat de klant heeft gedaan en of hij of zij iets heeft gekocht. Natuurlijk zijn er ook gerichte segmenten die u helpen bij het uitvoeren van uw nieuwste e-mailcampagne. De e-maileditor met slepen en neerzetten lijkt een vanzelfsprekendheid voor elk ActiveCampaign-alternatief, en dat krijg je hier ook. Op die manier kunt u bepalen welke sjablonen u moet gebruiken en alles aanpassen aan uw behoeften.

CampaignMonitor-functies

Het doel is om doelgerichte boodschappen aan te bieden die op dat moment relevant zijn voor de klant. Er wordt realtime informatie gegeven om te helpen bij campagneactiviteiten en e-mailprestaties. U kunt ook veel app-integraties van derden gebruiken om alles op één plek te houden.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken API
 • Suggestieve kenmerken
 • Nette levering met passende verzendtijden

nadelen:

 • Moeilijk om bepaalde configuraties en functies te begrijpen
 • Sjablonen voelen beperkend aan (opmaak en stijl)
 • Geen CRM; moet lijsten importeren of integreren

Prijzen

Er is geen gratis versie voor altijd bij Campaign Monitor, maar u kunt wel een gratis proefperiode krijgen. Selecteer het aantal contacten dat u heeft, dat begint bij 500. Vanaf daar stijgen de prijzen op basis van het aantal mensen dat u per maand e-mailt.

CampaignMonitor-prijzen

Het basisabonnement is het goedkoopste en biedt de belangrijkste marketingfuncties die je nodig hebt, met een paar analyses om op te starten. Het Unlimited-pakket biedt u dat echter allemaal met spamtests en geavanceerde marktautomatisering.

Met de Premier-keuze krijgt u een lange lijst met functies, zoals vooraf gebouwde segmenten, geavanceerde linktracking en meer.

Voor wie is dit het beste?

Als u niet over veel technische expertise beschikt en mooie en boeiende e-mails wilt maken, is Campaign Monitor wellicht iets voor u. Het werkt goed voor bedrijven met een krap budget in verschillende sectoren. Hoewel sommige ActiveCampaign-alternatieven gericht zijn op creatievelingen, is deze geschikt voor elk bedrijf of freelancer.

EngageBay

EngageBay is een bekroonde alles-in-één marketing-, verkoop- en servicesoftware, met geïntegreerde CRM. Voor bedrijven die op zoek zijn naar een betaalbaar platform boordevol functies, is EngageBay een uitstekend alternatief. 

Het cloudgebaseerde platform heeft vier netjes gecategoriseerde secties of 'Baaien':

 • Marketing Baai
 • CRM en verkoopruimte
 • Dienst Bay
 • Live Chat

EngageBay is perfect voor kleine en groeiende bedrijven die deze tools onderweg nodig hebben; de software wordt geleverd met volwaardige Android- en iOS-applicaties. 

2021-06-17_20h22_07

Voordelen

Wilt u een landingspagina voor uw bedrijf maken? Met EngageBay kunt u elementen, blokken en inhoud slepen en neerzetten om visueel verbluffende landingspagina's te maken. U kunt zelfs eenvoudig e-mailformulieren maken met behulp van de drag-and-drop-builder en een breed scala aan sjablonen. 

Bovendien kunnen deze pagina's zeer responsief worden gemaakt voor zowel desktop- als mobiele gebruikers. 

U kunt uw landingspagina's en e-mailformulieren testen met de A/B-testfunctie van EngageBay. U kunt ook tijd en middelen besparen door uw marketing-, verkoop- en klantenserviceworkflows te automatiseren. 

Met EngageBay kunt u eenvoudig multichannel-campagnes lanceren en contact maken met uw publiek via telefoon, sms, e-mail en chat. 

Met de sociale suite van EngageBay kunt u vanaf één dashboard al uw sociale media-accounts zoals Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn in de gaten houden.

De 2-weg agendasynchronisatie brengt al uw afspraken en evenementen op één plek. 

Met EngageBay kunt u ook naadloos integreren met applicaties van derden. Gebruik Zapier om geautomatiseerde workflows voor verschillende apps te bouwen. Verbind Stripe met EngageBay voor een complete factureringsoplossing. Heb meer nodig? Integreer EngageBay met Mailgun, JustCall, DocuSign, Shopify en minstens een dozijn andere apps.

VOORDELEN

 • Zeer betaalbaar
 • Landingspagina met slepen en neerzetten en pop-upformulierbouwer
 • Robuuste A/B-tests voor landingspagina's en e-mailcampagnes
 • Slimme leadregistratie en voorspellende scores

NADELEN

 • Sjablonen kunnen een grotere verscheidenheid hebben
 • Heeft nog een paar integraties nodig
 • Kan meer interactieve tutorials gebruiken voor geavanceerde functies

Prijzen

Zonder twijfel is EngageBay een van de het meest betaalbaar alles-in-één CRM-software. 

De Gratis alles-in-één-abonnement is voor altijd gratis voor maximaal 15 gebruikers en biedt Live Chat, Help Desk, CRM, landingspagina's, autoresponders en e-mailmarketing met 1,000 merk-e-mails per maand.

De alles-in-één Basic Suitekosten $14.99 per maand en omvat aangepaste dealmijlpalen, 1 GB cloudopslag, desktopmeldingen, 360 graden klantbeeld voor 1,000 contacten en conversatie-inbox. U kunt ook elke maand 3,000 merk-e-mails verzenden. Dit plan voegt ook leadscores, sms-ondersteuning en webpop-ups toe.

De alles-in-één Suite begint om $49.99 per maand en biedt marketingautomatisering, pushmeldingen, gratis onboardingsessies, uw eigen aangepaste domein en een toegewijde accountmanager. U kunt maximaal 50,000 contacten opslaan en 25,000 merk-e-mails per maand verzenden.

De alles-in-één Pro Suite begint om $79.99 per maand en biedt geavanceerde tools zoals oproepscripts en opnames, aangepaste rapportage, API's, webanalyses, telefonische ondersteuning, voorstelanalyses, webanalyses en nog veel meer.

Alle betaalde abonnementen krijgen ook 20% korting op jaarabonnementen en 40% korting op tweejaarlijkse abonnementen. 

2021-06-17_20h23_06

Voor wie is dit?

EngageBay is een uitstekende keuze voor kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar uitgebreide CRM-software die hun jaarlijkse marketingbudget niet opslokt. Tot de kopers van EngageBay behoren onder meer digitale marketing- en reclamebureaus, tech-startups en kleine maar groeiende investeringsmaatschappijen. Er zijn momenteel ongeveer 30,000 bedrijven die EngageBay gebruiken. 

AutoPilot

AutoPilot is een visueel gebaseerde marketingautomatiseringssoftware. Het kan u helpen nieuwe leads binnen te halen en te converteren, terwijl u contact maakt met uw klanten en een loyale fanbase krijgt.

Veel mensen vinden het leuk als alternatief voor ActiveCampaign vanwege de vele functies en goedkope opties.

Voordelen

Met AutoPilot kunt u marketingfuncties voor meerdere kanalen kiezen, zoals e-mail, online, sms, traditionele en in-app-opties. Hiermee kunt u leads van verschillende websites, apps en blogs vastleggen. U kunt het vervolgens allemaal in verschillende mappen en lijsten ordenen terwijl u contactbeheerfuncties gebruikt om bestaande informatie met nieuwe systemen te synchroniseren.

Autopilot-functies

U krijgt ook een uitstekende drag-and-drop-interface waarmee u de workflows kunt automatiseren om gepersonaliseerde berichten of sms-berichten te verzenden. Daarmee kunt u ook de gebruikersactiviteit bekijken, de ROI van campagnes volgen en nog veel meer. Integraties zijn er in overvloed en kunnen GoodData, Salesforce, Zapier en vele anderen omvatten.

Voors:

 • Flexibiliteit en betrouwbaarheid
 • Segmentatieopties beschikbaar
 • Er wordt direct ondersteuning geboden wanneer dat nodig is

nadelen:

 • Directe integratie met apps van derden kan een goed idee zijn
 • Niet het beste voor maatwerk en ontwerpfuncties
 • Iets duurder dan andere genoemde alternatieven

Prijzen

De prijsstructuur hier is vrij eenvoudig. Er zijn Silver-, Gold- en Platinum-abonnementen. Afhankelijk van degene die u selecteert, kunt u tussen de 2,000 en 10,000 contacten krijgen en onbeperkt e-mails verzenden. Dan zijn er tal van add-ons beschikbaar, zoals VIP-ondersteuning, verschillende integraties en een aangepast IP-adres.

AutoPilot-prijzen

Deze moeten apart worden betaald, wat een beetje verwarrend kan zijn en uw prijs zeer snel kan verhogen. Toch kunt u het plan aanpassen aan uw specifieke behoeften op een manier die geen enkel ander ActiveCampaign-alternatief kan bieden.

Voor wie is dit het beste?

Of u nu een blogger bent of een e-commerce winkel heeft, u kunt profiteren van AutoPilot. Het is ontworpen om meer te doen dan alleen e-mails verzenden, dus het kan een inclusieve tool worden waarmee u meer mensen kunt bereiken, de berichten kunt targeten en meer leads en verkopen kunt genereren.

Dat gezegd hebbende, gebruiken freelancers mogelijk niet alle functies. Omdat u voor ze allemaal betaalt, is het logisch om iets te kiezen dat meer op u en uw specifieke branchebehoeften is afgestemd. Toch is dit een goede keuze als je iets wilt waarmee je kunt groeien.

MailChimp

Wanneer de meeste mensen aan een nieuwsbrieftool denken, komt MailChimp vaak als eerste in gedachten vanwege de geweldige marketing en het apenkarakter. Het beweert bijna 11,000 e-mails per seconde te verzenden vanaf zijn platform, en dat is geen grapje.

Voordelen

Wanneer u voor MailChimp kiest, krijgt u duidelijke navigatie met een eenvoudig te gebruiken interface. Hoewel het een beetje uitdagend kan zijn om alles in eerste instantie in te stellen, hoeft u het maar één keer te doen.

Mailchimp-functies

Je krijgt ook een snelle en eenvoudige editor met drag-and-drop-functies. Als/dan/anders-logica is beschikbaar, maar deze kan lastig te begrijpen zijn. Er zijn voldoende bronnen op de website om u te helpen leren hoe u uw e-mails effectief kunt personaliseren.

Je zult veel sjabloonkeuzes hebben, en sommige daarvan zijn zeer modern. Hoewel de sjablonen voor slepen en neerzetten responsiviteit bieden, bieden de klassieke versies dat niet. Toch is dit een geweldige optie en kan het je helpen iets geweldigs en fris te creëren voor je potentiële klanten.

Voors:

 • Grondige rapporten
 • Geweldige sjablooneditor
 • Genereus gratis abonnement

nadelen:

 • Abonnementen met hogere kosten
 • Beperkte automatisering

Prijzen

MailChimp biedt een altijd gratis versie met de basisprincipes die elk bedrijf kan gebruiken om te beginnen. Het is vrij beperkt, maar het geeft je wel een idee van wat je met de software kunt doen.

Dan heb je het Essentials-abonnement, waarin alle templates, trajecten in meerdere stappen en aangepaste branding zijn opgenomen. Van daaruit gaat het naar Standard en Premium, die u beide nog meer voordelen en functies bieden.

Mailchimp-prijzen

Voor wie is dit het beste?

Als u de voorkeur geeft aan integraties waarmee u naadloos kunt werken, is MailChimp wellicht de juiste service voor u. Het werkt voor bloggers, e-commercebehoeften, non-profitorganisaties en reguliere eigenaren van kleine bedrijven. U kunt er ook van profiteren als u een CRM en een alles-in-één-optie nodig heeft voor uw inboundcampagnes. Het is nu zoveel eenvoudiger om landingspagina's en andere formulieren te maken.

Als u echter veel automatisering en eenvoudig beheer wilt, is dit misschien niet ideaal. Er is niet veel intuïtiviteit met de automatisering en er is geen workflow-editor.

Klaviyo

Als groeimarketingplatform kan Klaviyo u helpen een gepersonaliseerde ervaring te bieden via verschillende kanalen. Veel merken gebruiken het momenteel en hebben het afgelopen jaar miljoenen aan inkomsten verdiend.

Voordelen

Deze cloudgebaseerde e-mailmarketingoplossing biedt een verscheidenheid aan belangrijke functies. Ze omvatten prestatierapportage, integratie via meerdere platforms en doelgroepsegmentatie.

Klaviyo-functies

Als u Klaviyo gebruikt, kunt u natuurlijk enkele gerichte e-mails verzenden op basis van verschillende statistieken, waaronder de kijk- en aankoopgeschiedenis, of hoe klanten met uw eerdere e-mails hebben gereageerd. Deze oplossing biedt integratie met betalingsverwerkers, e-commerceplatforms en meer, zodat u uw behoeften via verschillende bronnen kunt centraliseren.

Het rapportagedashboard is spannend omdat u de e-mailprestaties kunt meten op basis van verschillende statistieken. Deze omvatten terugbetalingsverzoeken, recente bestellingen, bezoekersactiviteit en meer. Segmenteer vervolgens de klanten op basis van verschillende factoren en stuur een aangepaste e-mail naar elke persoon op uw lijst.

Voors:

 • Veel integraties
 • Eenvoudig te gebruiken formulierbouwer
 • Rapportagemogelijkheden zijn er in overvloed

nadelen:

 • Even wennen
 • Online tutorials kunnen gemakkelijker te begrijpen zijn
 • Moeilijk om complexe segmenten te bouwen

Prijzen

De prijsstructuur hier is een beetje anders dan de andere. U vertelt het bedrijf hoeveel e-mails of sms-berichten u elke maand wilt verzenden en het berekent uw kosten.

Klaviyo-prijs-sms

Er is geen gratis abonnement, maar u kunt wel een demo of proefperiode aanvragen. Dit geeft u voldoende tijd om het systeem te leren kennen en te beslissen of het geschikt voor u is.

De meeste mensen geven de voorkeur aan e-mail en sms, hoewel je ze afzonderlijk kunt inschatten.

Klaviyo-prijse-mail

Voor wie is dit het beste?

Degenen die een e-commerce winkel runnen, zullen het leuk vinden wat Klaviyo voor hen kan doen. Het werkt niet zo effectief voor bloggers en creatievelingen, maar je kunt nog steeds sms-berichten en e-mails naar je potentiële klanten sturen. De loonstructuur is vrij eenvoudig en goedkoop voor elk budget. Daarom zullen particulieren en kleine bedrijven zich dit zeker kunnen veroorloven.

Conclusie

Ongeacht uw budget, doelstellingen en marketingbehoeften, u zou een alternatief voor ActiveCampaign moeten vinden. De hier genoemde keuzes zullen u allemaal helpen productiever te zijn en e-mails snel en succesvol te verzenden.

Natuurlijk moet u de kenmerken en voor- en nadelen overwegen voordat u een keuze maakt. Hoewel er gratis versies of demo's beschikbaar zijn, wil je niet al die tijd doorbrengen op een platform dat niet met je gaat werken of je niet laat groeien.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.