Home  /  Alleslead generatie  /  5 geautomatiseerde workflows om meer leads te genereren met Poptin & Zapier

5 geautomatiseerde workflows om meer leads te genereren met Poptin & Zapier

Bedrijfseigenaren zijn tegenwoordig bijzonder geïnteresseerd in het maximaliseren van workflowprocessen voor betere resultaten. Bedrijven zijn zich bewust van de tijd die in verschillende activiteiten wordt geïnvesteerd, omdat de bestede tijd kan resulteren in inkomsten of verliezen. 

Een belangrijke strategie voor de meeste bedrijven in het digitale tijdperk waarin we nu leven, is het maximaliseren van elke kans om leads te genereren en de omzet te laten groeien. Maar het proces van het vinden van leads kan veel tijd in beslag nemen en saai zijn, vooral als het met de hand wordt gedaan. 

Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om meer leads te genereren in minder tijd. Daarom is er doorgaans veel vraag naar krachtige tools die processen voor het genereren van leads automatiseren. Met deze tools kunt u uw websitebezoeken sneller en efficiënter omzetten in bruikbare leads.

Een krachtige combinatie die elke vooruitstrevende bedrijfseigenaar zou moeten implementeren, is het gebruik van Poptin & Zapier om het genereren van leads te stroomlijnen.

Poptin is een pop-upbouwer zonder code waarmee u dit kunt doen pop-ups maken die op een website of landingspagina worden weergegeven om de aandacht van bezoekers te trekken en actie te ondernemen. Zapier daarentegen is een platform waarmee je processen tussen verschillende apps kunt verbinden en automatiseren. 

Wanneer bedrijven deze tools samen gebruiken, kunnen ze krachtige geautomatiseerde processen opzetten die meer leads opleveren en hun verkoopproces verbeteren. Dit leidt tot hogere inkomsten en dominantie op de markt.

Wil je krijgen converteer meer leads om de winstgevendheid van uw verkooptrechter te vergroten? Of uw conversiepercentages voor nieuwe klanten op uw website verfijnen? Wat uw strategie ook mag zijn. We hebben een lijst samengesteld met processen die kunnen helpen het leadgeneratieproces te versnellen en tijd en geld te besparen.

Hier zijn 5 geautomatiseerde workflows die u kunt implementeren om nog betere leads te genereren. 

1. Voeg nieuwe contacten toe aan uw e-maillijst

Het targeten van nieuwe klanten is een van de meest effectieve manieren om leads op te bouwen, of u nu een klein bedrijf, een bureau of een bedrijf bent. SaaS-bedrijf. Een workflow die het verzamelen van leads via e-mailmarketing automatiseert, biedt een eenvoudige en snellere manier om leads via e-mails te genereren. 

Pop-ups bieden een effectieve methode om websitebezoekers te verleiden zich aan te melden voor uw e-maillijst. Met Poptin kunt u een pop-up maken die e-mails verzamelt en specifieke targetingregels toevoegen op basis van statistieken zoals verkeersbron, landen, bezochte pagina's enz. Wanneer een gebruiker zijn gegevens invult op de pop-up, worden ze toegevoegd aan uw e-maillijst. 

Om dit te bereiken, moet u een mailinglijst opzetten op het e-mailmarketingplatform van uw voorkeur, een pop-up maken met een optie om e-mailadressen en namen in te vullen en vervolgens een zap maken die leads uit uw pop-up rechtstreeks aan uw e-mailcontactlijst koppelt. 

Door e-mailadressen uit pop-upformulieren te verzamelen en deze via Zapier aan uw e-mailcontactlijsten te koppelen, kunt u die leads voeden met gerichte e-mails, op basis van de acties en activiteiten die ze op uw site hebben ondernomen, en ze uiteindelijk omzetten in betalende klanten. Naarmate u meer leads verzamelt, kunt u experimenteren met verschillende acties om te zien wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Hier zijn een paar workflows voor e-mailautomatisering om uit te proberen: 

Welkomst-e-mails: deze zijn belangrijk voor het genereren van leads, omdat ze u de kans geven een goede eerste indruk te maken en een nieuwe prospect te leren kennen, terwijl u ook de persoonlijkheid en producten van uw merk aan de prospect introduceert.

Wanneer nieuwe leads zich aanmelden via uw pop-up, ontvangen ze een gepersonaliseerde welkomstmail via uw e-mailmarketingsoftware. Dit helpt niet alleen om onmiddellijk een relatie met de lead op te bouwen, maar zorgt er ook voor dat ze betrokken en vertrouwd blijven met uw merk.

Dergelijke leads kunnen ook worden toegevoegd aan andere e-mailmarketingworkflows die aansluiten bij de doelen die u voor uw bedrijf heeft gesteld: productproef; betaald abonnement enz.

Plan vervolg-e-mails: Het vermogen om de communicatie met potentiële klanten te onderhouden en in de loop van de tijd een relatie met hen op te bouwen, wordt mogelijk gemaakt door het sturen van vervolg-e-mails, die een belangrijk onderdeel zijn van het genereren van leads.

Na de eerste welkomstmail is het belangrijk om uw leads betrokken te houden via vervolg-e-mails. U kunt het proces van het plannen van vervolg-e-mails automatiseren door een workflow in te stellen die uw pop-uptool verbindt met uw e-mailmarketingsoftware. Dit zorgt ervoor dat elke nieuwe lead die zich via uw pop-up aanmeldt, een reeks vervolg-e-mails ontvangt waarin de waarden en beloften van uw merk worden herhaald. 

2. Waarschuwt uw verkoopteam voor nieuwe leads

Een van de belangrijkste factoren waardoor leads na verloop van tijd kouder worden, is het ontbreken van een vervolgactie. Als u een lead niet tijdig opvolgt, kan deze zijn interesse verliezen of uw product of dienst vergeten. Dit kan leiden tot een gebrek aan betrokkenheid en uiteindelijk tot een koude voorsprong. 

Hoe kun je deze scheur in je leadgeneratieproces voorkomen? Automatiseer uw leadbron met de project- of samenwerkingstools van uw team. 

Wanneer een lead zich via uw pop-up aanmeldt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze snel wordt opgevolgd. Met Zapier kunt u het proces van het toewijzen van taken aan uw verkoopteam automatiseren door een workflow op te zetten die uw pop-uptool verbindt met uw projectbeheersoftware. Dit zorgt ervoor dat elke nieuwe lead die zich via uw pop-up aanmeldt, wordt toegewezen aan een verkoopteamlid dat snel kan opvolgen.

Een vertegenwoordiger van het verkoopteam kan de kansen op een verkoop verder vergroten door tijdige en efficiënte middelen te verstrekken aan een lead die mogelijk twijfels heeft over uw product; onzeker over het nut ervan voor hen; of gewoon niet geïnteresseerd in het gebruik van een dienst. 

Your verkoop- en klantenserviceteams moeten hand in hand samenwerken om nieuwe leads een gepersonaliseerde ervaring te bieden, om zo uw kansen op conversie op de lange termijn te vergroten. 

3. Stuur sms-berichten 

SMS marketing strategieën kan een aanzienlijke impact hebben op het genereren van leads, omdat het een directe en gepersonaliseerde manier biedt om potentiële klanten te bereiken. Deze directe methode zorgt voor een betere personalisatie, vergelijkbaar met de ondersteuning die wordt geboden live gesprek. Ze kunnen direct worden gepersonaliseerd voor de ontvanger en bevatten een duidelijke call-to-action, zoals een website bezoeken, een nummer bellen of een aankoop doen. Dit alles draagt ​​ertoe bij dat leads sneller door de verkooptrechter worden geleid.

U kunt een geautomatiseerde workflow creëren die het proces automatiseert van het verzenden van sms-berichten naar nieuwe leads die zich aanmelden via uw pop-up. 

4. Voeg nieuwe leads toe aan uw CRM

Het beheren van leads kan een tijdrovend proces zijn. Het vereist vaak consistente en nauwkeurige gegevensinvoer en -beheer uit alle bronnen. Dit kan vooral een uitdaging zijn als de gegevens niet gestandaardiseerd zijn of als verschillende bronnen verschillende formaten gebruiken. 

Bovendien zijn niet alle leads gelijk, en sommige kunnen waardevoller zijn dan andere. Het kan moeilijk zijn om leads uit meerdere bronnen te prioriteren, gegevens uit verschillende bronnen te integreren en te bepalen welke de meeste kans op conversie opleveren. 

Om deze reden is het essentieel dat al uw leads in een centrale opslagplaats worden ondergebracht, waar u eenvoudig het delen van nauwkeurige informatie met betrekking tot uw bedrijf kunt beheren. 

Een geautomatiseerde workflow die uw pop-ups – die leads verzamelen via verschillende kanalen – verbindt met uw CRM is er een die zeer nuttig is voor bedrijven, vooral bedrijven met een grote database. 

U kunt het proces van het toevoegen van nieuwe leads aan uw CRM automatiseren door een workflow in te stellen die uw pop-uptool rechtstreeks met uw CRM-software verbindt. Uw pop-up kan een contactformulier of een veld voor het verzamelen van e-mailadressen tonen. Dit zorgt ervoor dat elke nieuwe lead die zich via uw pop-up aanmeldt, automatisch wordt toegevoegd aan uw CRM, waardoor het eenvoudiger wordt om leads te beheren en te volgen.

5. Slack-meldingen voor nieuwe leads

Een van de beste geheimen om indruk te maken op nieuwe prospects is het leveren van uitstekende klantenservice op verschillende punten in hun consumententraject. 

Slack-meldingen kunnen uw teamleden in realtime op de hoogte stellen van nieuwe leads, waardoor u snel kunt reageren op potentiële klanten. Dit kan de kans vergroten dat de lead wordt omgezet in een betalende klant, omdat snelle responstijden indruk kunnen maken op potentiële klanten en een hoog niveau van klantenservice kunnen aantonen.

Om deze workflow te automatiseren, maakt u eenvoudigweg een zap aan die slack-meldingen naar uw ondersteuningsteam stuurt wanneer een nieuwe lead zich aanmeldt of een met voorbedachten rade actie onderneemt. 

Deze workflow biedt een effectieve manier om tijdige reacties te garanderen, samenwerking te vergemakkelijken en de verantwoordelijkheid voor leads binnen het team te bevorderen.

Conclusie

Effectieve leadgeneratie kan bedrijven helpen hun klantenbestand uit te breiden, de omzet te verhogen en hun bedrijfsdoelen te bereiken. Het genereren van leads kan echter ook uitdagend en tijdrovend zijn en een aanzienlijke investering in middelen vereisen, waaronder tijd, geld en moeite.

Profiteer van de mogelijkheden die technologie biedt door verschillende aspecten van het leadproces te automatiseren met behulp van pop-ups. Probeer deze Poptin & Zapier workflows om uw leadgeneratieproces te stroomlijnen en de efficiëntie van uw inspanningen te maximaliseren. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.