Home  /  Allesproject management  / 5+ Beste online software voor het plannen van afspraken

5+ Beste online software voor het plannen van afspraken

Het onderhouden van een goed georganiseerde bedrijfsvoering is een grote uitdaging, maar zeker mogelijk.

Het delegeren van taken, het halen van deadlines en het nakomen van andere verplichtingen worden een routine waar elke ondernemer niet zonder kan. Hands-on zijn leidt vaak tot een snellere bedrijfsgroei, maar het uitvoeren van alle taken kan lastig zijn en ernstige gevolgen met zich meebrengen voor u en uw bedrijf.

Als u een hoog niveau van productiviteit en effectiviteit wilt bereiken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van je slaap en output, dan is het tijd om tools te gaan gebruiken die je kunnen helpen bepaalde processen te automatiseren.

Vooral als je een breed scala aan vergaderingen hebt, is het veel gemakkelijker om tools voor de planning te gebruiken dan om alles handmatig te schrijven.

Uw klanten en prospects kunnen met slechts een paar klikken vergaderingen boeken, wat zowel voor u als voor hen tijd zal besparen.

Hier zijn enkele van de 5 beste online software voor het plannen van afspraken op de huidige markt.

Calendly 

Dankzij Calendly hoef je geen e-mail te sturen om een ​​afspraak te maken.

Voeg gewoon uw beschikbare datums en uren toe en deel de planningslink met uw klant of klant.

beste online software voor het plannen van afspraken calendly-min

Wanneer ze het openen, kunnen ze een afspraak maken op een datum naar keuze en met één klik is de deal rond.

Uw vergadering wordt automatisch aan al uw agenda's toegevoegd.

Voordat uw vergadering begint, stuurt Calendly u een herinnering, zodat de kans dat u een vergadering vergeet vrijwel onmogelijk is.

beste online software voor het plannen van afspraken Calendly Reminder-min

De herinnering bevat alle belangrijke informatie, waaronder de datum, deelnemers aan de vergadering, verwachte duur en een vergaderingslink.

U hoeft alleen maar op de link te klikken en uw vergadering kan beginnen.

Als u een zakelijke website heeft, plakt u de code en wordt uw planningslink zichtbaar voor de bezoekers die geen afspraak met u of uw team willen regelen.

Ook kunt u uw e-mailcampagnes koppelen. Als u bijvoorbeeld een aanbieding, dienst, tool of iets anders dat u verkoopt wilt promoten, voegt u gewoon een link toe zodat potentiële klanten een demo kunnen plannen.

Werkt u in teamverband, dan kunt u uit uw teamleden één persoon kiezen die toegang krijgt tot de link. Je kunt er een paar toevoegen of je kunt het hele team toevoegen door op “Kies collectief” te klikken.

Calendly bespaart u tijd en biedt u de mogelijkheid om uw account met slechts één klik te koppelen aan CRM-platforms die voor u belangrijk zijn.

Calendly is een detectietool voor tijdzones, wat betekent dat het herkent of iemand zich in een andere tijdzone bevindt dan jij en zo misverstanden voorkomt.

Aangeboden functies:

 • Tijdzone-intelligentie
 • maatwerk
 • Round robin of collectieve beschikbaarheid
 • meldingen
 • buffers
 • Dagelijkse limieten
 • Statistieken en rapportage
 • Integraties

Prijzen:  Calendly biedt een gratis basispakket en betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 8 per gebruiker per maand.

Meer instellen 

Een ander geweldig platform voor het plannen van afspraken is Setmore. Je hebt niet meer dan een minuut nodig om een ​​account aan te maken.

Hiermee kunt u afspraken, boekingen en betalingen allemaal vanaf één plek beheren.

beste online software voor afsprakenplanning setmore-min

Setmore is beschikbaar voor zowel desktop- als mobiele apparaten.

U kunt uw apps en CRM's verbinden met Setmore en een naadloze workflow creëren.

Setmore is een geweldig hulpmiddel voor veel niches, vooral voor:

 • Gezondheids- en schoonheidsindustrie
 • raadgevend
 • SOLDEN
 • Aannemers
 • Publieke sector
 • Aannemers

Voeg eenvoudig alle diensten toe die u levert en maak het voor iedereen, u, uw personeel en klanten, eenvoudiger om snel hun afspraak in te plannen.

Voor elk personeelslid kunt u een afbeelding, contactnummer, werktijden en zijn of haar specialiteiten toevoegen. Dit is een goede gewoonte als u het vertrouwen van uw klanten wilt winnen.

beste online software voor het plannen van afsprakenmeer personeel-min

omvatten Setmeer boeking op uw website of Facebook-pagina, zodat uw bezoekers eenvoudig kunnen kiezen welk tijdstip hen het beste uitkomt.

Stel een herinnering in en uw klant ontvangt een sms met details over zijn afspraak. Er zijn ook opties om het bericht aan te passen.

Setmore kan worden geïntegreerd met Instagram, Facebook, Stripe, Square, WordPress, Joomla en andere belangrijke platforms.

Aangeboden functies:

 • Tekstherinneringen
 • E-mailherinneringen
 • Aangepaste klant-sms
 • Personeelsinformatie
 • Beoordelingen
 • Website-plug-in
 • Integraties

Prijzen: Setmore heeft ook een gratis abonnement en een Premium-abonnement met een maandelijks abonnement dat $ 25 kost.

Baluu

Baluu is een uitstekende optie voor bedrijven van elk type en categorie die online boekingen willen accepteren.

U kunt elk gewenst type website maken, of het nu een e-commerce winkel, een ervaringswebsite, een website voor groepsboekingen of een op afspraken gebaseerde service is. Of integreer eenvoudig de tools van Baluu op uw bestaande website. 

Zodra u een account heeft aangemaakt, kunt u beginnen met het uitbouwen van uw boekingstools. Voeg een les-, cursus-, workshop-, evenement- of afspraaktype toe en voeg uw beschikbare tijden en data toe.

Klanten kunnen vervolgens uw Baluu-widget bezoeken (een gratis website die Baluu voor u genereert) om een ​​boeking te maken. Als alternatief kunt u een roosterindeling rechtstreeks in uw bestaande website insluiten als een iframe, zodat klanten van daaruit kunnen boeken. 

Synchroniseer met uw bestaande agenda zoals Google Agenda en alle afspraken worden daar automatisch toegevoegd. 

Al uw boekingen verschijnen op uw gepersonaliseerde Baluu-dashboard, zodat u gemakkelijk kunt zien welke tijdslots bezet zijn en welke nog resterende slots hebben. 

Het is gemakkelijk om boekingen opnieuw te plannen en er worden automatische herinneringen naar uw klanten gestuurd om hen te laten weten dat hun boeking opnieuw is gepland. 

Baluu is ontworpen met groepsboekingen in gedachten, dus het is perfect als u een bedrijf runt dat evenementen, workshops of cursussen organiseert met meerdere gasten en data. Functies zoals boekingen voor meerdere personen, boekingen op aanvraag en privébetalingslinks maken het een fluitje van een cent. 

Baluu is niet alleen een geweldige planningstool, het kan ook kant-en-klaar fungeren als uw volledige website. U kunt de websitebouwer van Baluu gebruiken om uw eigen, merkboekingswebsite te bouwen. Compleet met galerijen, informatiepagina's en nog veel meer. Met meerdere lay-outopties is het eenvoudig om een ​​stijlvolle, modern ogende website te maken waar uw klanten dol op zullen zijn. 

Het kan ook werken als een e-commerceplatform, dus als u ook fysieke producten verkoopt, kan Baluu productvermeldingen en betalingsverwerking faciliteren, zodat u kits kunt verkopen die bij uw cursus, evenement of workshops passen. 

Met ingebouwde opties voor virtuele evenementen is Baluu een uitstekend alles-in-één platform voor iedereen die afspraken wil plannen voor allerlei soorten evenementen. 

Aangeboden functies:

 • Lijst met onbeperkte boekingen 
 • Je beschikbaarheid wordt automatisch bijgehouden en gewijzigd, waardoor dubbele boekingen in je dienstregeling worden voorkomen
 • Wachtlijstfunctie
 • Krijg toegang tot inzichten, boekhoudrapporten maken en laat uw inkomen groeien
 • Robuuste, ingebouwde CRM-tool (Customer Relationship Management). 
 • Ondersteunt meerdere locaties 
 • Ondersteunt virtuele/hybride evenementfuncties 
 • Bevat een websitebouwer

Prijzen: Baluu biedt een gratis abonnement (tot 50 boekingen per maand), Lite ($17 p/m), standaard ($29 p/m) en Growth ($47 p/m)

Afspraak

Afspraak is een andere software waarmee uw klanten 24/7 afspraken kunnen plannen zonder een heleboel e-mails en vervolgacties te hoeven sturen.

U kunt het gebruiken, ongeacht tot welke niche uw bedrijf behoort.

Zoals in de vorige planningssoftware, hoeft u alleen maar uw services toe te voegen, zodat klanten kunnen kiezen wat ze nodig hebben.

Nadat ze hun keuze hebben gemaakt, verschijnt er een lijst met beschikbare en niet-beschikbare uren en kunnen ze met één klik hun afspraken boeken.

beste online software voor afsprakenplanning afspraak-min

Indien u geen website heeft, zal Appointy u voorzien van een uniek subdomein en wordt uw boekingspagina aangemaakt.

Het mooie van dit platform is dat het meer dan 20 talen ondersteunt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als uw klanten niet begrijpen wat u zegt.

Al uw klantgegevens worden veilig opgeslagen. U kunt op elk gewenst moment gegevens exporteren met elk pakket dat u kiest, ongeacht of het gratis of betaald is.

Als u vragen of problemen heeft, kunt u contact opnemen met hun ondersteuning via live gesprek of email.

Het ondersteunt ook Google-boekingen, wat een nieuwe update is.

Aangeboden functies:

 • Herinneringen en meldingen
 • Klantverificaties
 • Google-vermelding
 • Analyse rapporten
 • E-mailaanpassing
 • SMS-aanpassing
 • Gepersonaliseerde kalender
 • Integraties

Prijzen: Appointy heeft een gratis pakket en drie betaalde abonnementen die beginnen vanaf $ 19.99 per maand.

Eenvoudig boeken

SimplyBook is een online boekingssysteem bedoeld voor alle sectoren die elk type service omvatten.

beste online software voor het plannen van afspraken Simplybook-min

Als u besluit SimplyBook te gebruiken, kunt u een CTA-knop toevoegen om op uw website te boeken.

Als u geen website heeft, biedt dit platform u een groot aantal sjablonen waaruit u kunt kiezen en waarmee u uw eigen boekingspagina kunt maken.

Sjablonen zijn volledig aanpasbaar. Wijzig eenvoudig tekst en afbeeldingen, voeg het logo van uw bedrijf toe en bied diensten aan.

Klanten kunnen boekingen maken via uw agenda, Facebook, Instagram en Google Maps.

Om te voorkomen dat klanten niet op hun afspraak verschijnen, zijn er automatische e-mails en sms-jes om hen eraan te herinneren.

Met SimplyBook kunt u marketing-e-mails, kortingen en promotiecodes en meer verzenden.

Hiermee kunt u ook online betalingen en stortingen innen.

SimplyBook heeft een beheerdersapplicatie die u op uw mobiele apparaat kunt installeren.

Al uw gegevens zijn beveiligd met privacysystemen, waaronder HIPAA, SOAP en andere.

Aangeboden functies:

 • Intakeformulieren
 • Sjablonen
 • maatwerk
 • Admin-app
 • Abonnementen voor leden
 • Cadeaubonnen
 • Integraties

Prijzen: Kies tussen een gratis pakket en drie betaalde abonnementen vanaf $ 9.99 per maand.

Kiestijd

Picktime helpt u bij het online plannen van vergaderingen, lessen, afspraken, interviews en andere belangrijke verplichtingen die uw bedrijf vereist.

Als u medewerkers heeft, kunnen zij met Picktime hun afspraken beheren en eenvoudig hun dagplanning afdrukken.

beste online software voor afspraakplanning picktime-min

Dankzij automatische herinneringen verminder je het aantal gemiste afspraken en no-shows.

U kunt de Picktime-kalender synchroniseren met de persoonlijke agenda die u gebruikt en voorkom overlapping als het gaat om uw overige verplichtingen.

Dit platform kan worden gebruikt op tablets, mobiele apparaten en desktopapparaten, zodat u uw afspraken kunt beheren, waar u ook bent.

U heeft vanaf elke locatie toegang tot uw boekingen, zelfs als u kilometers ver verwijderd bent van uw bedrijf.

Voor degenen die geen website hebben, biedt Picktime de mogelijkheid om zeer snel uw boekingspagina aan te maken. Wanneer u klaar bent, deelt u gewoon uw planningslink zodat klanten eenvoudig hun afspraak kunnen boeken.

Aangeboden functies:

 • Kalender synchronisatie
 • SMS-herinneringen
 • Boekingspagina
 • Factuur genereren
 • E-mailrapporten
 • Beoordelingen
 • Agenda afdrukken
 • Integraties

Prijzen: Picktime is een gratis online software voor het plannen van afspraken.

Afspraak

Appointlet is een cloudgebaseerde oplossing voor het plannen van afspraken waarmee bedrijven in contact kunnen komen met hun potentiële klanten via e-mails, landingspagina's en een verkooptrechter. Belangrijke functies zijn onder meer individuele of organisatieplanningspagina's, geautomatiseerde herinneringen, ondersteuning voor meerdere tijdzones en agenda-integratie.

Appointlet biedt aangepaste merkfuncties waarmee bedrijven hun e-mails en boekingspagina's kunnen aanpassen met hun logo en kleuren. Gebruikers kunnen hun afsprakenschema ook personaliseren door de beschikbare uren voor elke dag van de week in te stellen. De planningspagina kan worden ingesloten op de bedrijfswebsite of gebruikers kunnen deze rechtstreeks via e-mail delen met klanten.

afspraakje (1)

Appointlet toont de beschikbaarheid van alle teamleden op één pagina en stelt klanten in staat de planning van elk teamlid te selecteren om een ​​afspraak te boeken. Leden kunnen verder hun eigen planningspagina gebruiken om een ​​afspraak te accepteren. De oplossing biedt integratie met verschillende bronnen van derden, zoals Google Agenda, Office 365 en Leadpages.

Services zijn beschikbaar op abonnementsbasis, waarbij ondersteuning wordt aangeboden via e-mail, chat en een online kennisbank.

Boeken

Booksy is een platform dat zich vooral richt op de beauty- en welzijnsindustrie, maar vindt ook klanten in docenten, psychotherapeuten en personal trainers.

Zodra u uw profiel heeft ingesteld, maakt Booksy een speciale pagina voor uw salon op uw platform. U kunt het ook verbinden met uw Instagram-, Google Mijn Bedrijf- en Facebook-profiel om een ​​‘koop’-knop op uw pagina op te nemen.

De afspraken worden beheerd via een kalenderapplicatie die in het platform is ingebed. Met Booksy kunnen klanten direct betalen en hun bezoeken annuleren.

2021-05-28_18h42_24

Kenmerken:
online betalen
Voorraad-, klant- en bedrijfsbeheer
Mobiele applicatie
Email reclame
Medewerkers management
Afspraken plannen via een kalender
Google-, Facebook- en Instagram-integratie
POS
Verkooprapporten
Cadeaubonbeheer

Prijzen: de prijzen beginnen bij $ 29.99 per maand.

Sprintvol

Als u op zoek bent naar een krachtige maar aanpasbare planningsoplossing, dan is Sprintful uw beste keuze. Met ingebouwde functies zoals integratie met derden, een tool voor zelfboeking, geautomatiseerde waarschuwingen en online betaling via Stripe, dekt het vrijwel alle aspecten die uw tijd- en middelenbeheer optimaliseren.

Uw klant wil de receptioniste overslaan en zelf een afspraak boeken? Sprintful heeft u gedekt. Willen ze vergaderherinneringen of de mogelijkheid om een ​​nieuwe afspraak te maken? Dat kunnen ze met een klik doen. Deze planningsapp biedt een moeiteloze online ervaring. U kunt uw vergaderingen regelen via Sprintful en uw Google Agenda ermee synchroniseren, zodat er later geen verwarring of botsingen ontstaan. 

Gebruik de software om links naar videoconferenties veilig te delen en klanten of collega's uit te nodigen via uw sociale mediapagina, Outlook, Google Meet of Zoom. Bovendien kunt u vrije tijd in uw agenda reserveren als u het druk heeft en buffers tussen vergaderingen toevoegen, afhankelijk van uw behoeften. Dergelijke functies geven het een duidelijk concurrentievoordeel ten opzichte van andere apps op de markt.  

Belangrijkste kenmerken

 • Gemakkelijke agendaplanning
 • Nauwkeurig agendabeheer
 • Realtime kalendersynchronisatie
 • Handige zelfplanningsmogelijkheid
 • Volledig maatwerk per merk 
 • Geautomatiseerde herinneringen en waarschuwingen
 • Aangepaste meldingen
 • Agenda-insluiting
 • Moeiteloze teamsamenwerking
 • Voltooi integraties van derden

Platform(en): Web 

Beschikbare abonnementen: Basis, Professioneel, Zakelijk 

De bottom line


Met deze platforms wordt het plannen veel eenvoudiger. 

Ze zijn vrij eenvoudig te gebruiken, dus je hebt niet eens veel tijd nodig om te begrijpen hoe ze werken.

Uw klanten zullen uw professionaliteit kunnen zien, wat u zeker zowel de hogere omzet als een groter aantal afspraken zal opleveren.

Met planningssoftware kunt u uw personeel beter beheren en als bedrijf productiever worden.

De mogelijkheid om al uw diensten op één plek te vermelden, vermindert de enorme hoeveelheid informatieve telefoontjes van uw klanten, waardoor u veel tijd bespaart.

Zodra u een van deze platforms uitprobeert, zal er veel meer ruimte zijn voor andere belangrijke taken die kunnen helpen uw bedrijf sneller dan ooit tevoren te ontwikkelen.

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com