Home  /  AllemaalCROe-handelverkoopwinkelen  /  [UPDATED] 5 Best Pop Up Practices to Boost Sales on Black Friday 2022

[UPDATED] 5 Best Pop Up Practices to Boost Sales on Black Friday 2022

Black Friday is fast approaching.

Het is een van de meest verwachte evenementen voor het winkelend publiek, omdat het informeel het begin van het vakantiewinkelseizoen aangeeft.

Voor bedrijven is het als een piekperiode waarin iedereen de potentie heeft om een stijging van de verkoop, het webverkeer, de besteltarieven en nog veel meer te ervaren. De meeste ervaren eCommerce bedrijven hebben zeker hun eigen e-mailmarketingcampagnes en social media tactieken eerder om te profiteren van alle jaarlijkse handelsevenementen (Cyber Monday, Giving Tuesday, etc.) die zullen plaatsvinden van Thanksgiving tot aan Kerstmis. Omdat, waarom niet?

In feite, online shoppers hebben maar liefst 138,65 miljard dollar uitgegeven... alleen al tijdens het vakantieseizoen 2019, een record dat 13,6% hoger ligt dan het jaar ervoor. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel wordt eCommerce gecrediteerd voor meer dan 60% van alle retailwinsten voor die periode.

Gezien alle voordelen die Black Friday Sale te bieden heeft, is de vraag of u er al op voorbereid bent.

To better equip your eCommerce store for Black Friday 2022, we’re giving you a list of best practices on how you can skyrocket sales through this not-so-secret weapon, pop ups.

Pop-ups zijn eenvoudig te integreren in uw verkoopstrategie, wat u kan helpen bij het verminderen van het aantal winkelwagentjes, het stimuleren van de verkoop en de e-maillijst, en een betere gebruikerservaring.

Laten we beginnen!

1. Entry pop ups: Usher bezoekers van uw Black Friday Deals pagina

Zodra de dag begint, hebben online bezoekers hun apparaten klaar staan, zelfs als ze aan het werk zijn. Aangezien de meeste Black Friday-shoppers waarschijnlijk haast hebben voor exclusieve aanbiedingen, verwachten ze dat ze voortdurend van de ene naar de andere online winkel springen en nauwelijks op een enkele site blijven.

Om onnodige bounce rates te voorkomen, laat je ze een item zien dat ze automatisch naar je Black Friday Deals pagina leidt als je erop klikt. Als u ze niet meteen vertelt, vermindert u uw kansen om ze om te zetten in betalende klanten. 

Met behulp van Poptin, creëerde ik deze eenvoudige Black Friday pop-up. Met één muisklik heeft u uw bezoekers met succes geholpen om de aanbiedingen te zien die u voor hen heeft. 

poptin, zwarte vrijdag verkoop 2020. pop ups

Bonus Tip: Toon deze vermelding op het moment dat ze op uw pagina terechtkomen met een vertraging van minstens enkele seconden. Plus, zorg ervoor dat je een gemakkelijke sluitknop hebt ingesteld als ze ooit om andere redenen op je site staan.

tijdvertraging, poptin, pop ups

2. 2. Eerste keer dat een bezoeker opduikt: Geef je beste schot om een blijvende indruk te maken

The holiday season is the time where everyone is so excited pretty much about everything. Some are thrilled to buy that Nike shoes they’ve been wanting to get for the longest time, purchase the latest collection of Marvel Mac lipsticks, or upgrade to the newest version of iPhone available in the market.

Black Friday Sale is de beste tijd om alle shoppers te laten zien wat je hebt. Het is het perfecte moment om nieuwe bezoekers aan te trekken en een goede relatie met hen op te bouwen.

Om dat te bereiken, laat je je eerste bezoekers een verleidelijke pop-up zien die een deal laat zien die zo moeilijk te weigeren is. Dit is zeker een druk seizoen dus als je het eenmaal mist, zou het moeilijk voor je zijn om die tweede kans te krijgen om een blijvende indruk te maken.

U kunt hen betere kortingen, freebies of couponcodes aanbieden voor hun eerste aankoop in vergelijking met wat anderen van u zouden kunnen krijgen. Bekijk dit voorbeeld popup ontwerp:

Dit helpt u om een goede verstandhouding met nieuwe klanten te creëren en merkaffiniteit op te bouwen, vooral tijdens dit seizoen van geven. Plus, het geeft ze de gedachte dat ze belangrijk voor je zijn en je wilt dat ze een leuke en gedenkwaardige winkelervaring hebben.

Bonus Tip: Maak het altijd duidelijk op uw pop up het voordeel dat ze zouden krijgen als ze eenmaal een item van u kopen. Benadruk ook dat ze met succes deze extra korting of gratis krijgen tijdens het afrekenen.

winkelen
Bron: Winkelen in de Gemeenschap

Intussen geldt dit ook voor herhalingsaankopen. U kunt ze ook krachtige deals geven met als resultaat een meer verzorgde relatie met de consument.

3. Exit-intent pop ups: Redding van achtergelaten karren en stimuleren van de verkoop

Zoals u weet is het vakantieseizoen ook het moment waarop werknemers hun bonussen krijgen om het hele jaar door zo hard te werken. Het is natuurlijk begrijpelijk waarom shoppers zo nauwgezet zijn om de beste deal te verzegelen en hun geld waard te zijn.

Ervaren eCommerce winkels kunnen getuigen dat een boost in verlaten karren onvermijdelijk is gedurende deze tijd. Aangezien alle winkels hun eigen promo's hebben om klanten aan te trekken, is het een hele uitdaging om deze hevige concurrentie bij te houden nu iedereen prijzen en deals met elkaar vergelijkt.

Het goede nieuws is dat je een kans hebt om dit obstakel te overwinnen door gebruik te maken van exit-intent pop ups.

Ze worden getriggerd zodra uw bezoeker op het punt staat de interface van uw website te verlaten. Door gebruik te maken van exit-intent pop ups, kunt u hen aanmoedigen om nog eens te kijken, extra kortingen te geven of andere aantrekkelijke aanbiedingen te doen.

exit-intent popups, poptin

Bonus Tip: U kunt ook gebruik maken van exit-intent pop ups om hun e-mail adres te krijgen (zoals de afbeelding hierboven) of extra social media te verzamelen in ruil voor de speciale aanbieding. Door het verkrijgen van hun e-mailadressen, heb je een andere manier om te communiceren en retarget ze snel.

4. Aftellen komt op gang: Exacte urgentie en opwinding met tijdsgebonden aanbiedingen

Psychologisch gezien hebben mensen de neiging om dingen meer te waarderen als ze weten dat het beperkt is in plaats van dat het altijd beschikbaar is.

Een bewezen effectieve manier is door het tonen van een gevoel van urgentie en opwinding. Dit kan u helpen meer websitebezoekers om te zetten zonder verdere afleiding binnen een bepaalde periode.

Omdat iedereen nu gehaast is, is het voor hen ook moeilijk om een deal te weigeren als ze vinden dat deze al aan hun normen voldoet. Voor eCommerce marketeers is dit het perfecte moment om een tijdslimiet en gerichte aanbiedingen te maken. 

Om dat te doen, voeg een aftelklok toe aan uw pop up om prospects te vragen onmiddellijk te beslissen. Maak het meer visueel door een afbeelding van het item te plaatsen en een duidelijke en voorafgaande aanbieding te markeren.

Dit is een voorbeeld van het aftellen met behulp van de Poptin bouwer:

poptin, pop ups, countdown popup

Deze aanbiedingen kunnen een kanaal zijn om in de tijd beperkte verkopen en kortingen te promoten. U kunt dit ook gebruiken om hen te vertellen over beperkte slots, voorraden of maten. 

Bonus Tip: Zorg ervoor dat wanneer u een aanbieding met een tijdslimiet laat zien, dat het waar is en precies is. Gebruik geen aftelklok om paniek te zaaien en meer verkoop te krijgen. U zult uiteindelijk meer verliezen als u doorgaat met deze praktijk.

5. Coupon pop ups: Promoot op voorhand door het weggeven van Zwarte Vrijdagcoupons

Black Friday Sale zit vol met verschillende soorten online aanbiedingen in elke hoek. Om nog maar te zwijgen van de hevige concurrentie die dit kan veroorzaken.

Weet u dat u kunt uitwijken voor de paniek en toch kunt zorgen voor een verhoging van de inkomsten?

Dat is waar coupon pop ups in het spel komen.

Hiermee geef je ze ver voor op schema geavanceerde coupons die ze kunnen gebruiken tijdens de eigenlijke Black Friday Sale. Dit zorgt ervoor dat u veel verkeer heeft en een grote kans op verkoop op de dag van het evenement. 

Hier is een voorbeeld:

poptin, popups

U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid om reserveringsslots weg te geven voor uw producten waar veel vraag naar is of die in de tijd beperkt zijn, in ruil voor hun e-mailadressen. 

Bonus Tip: Another way to promote your participation in the Black Friday Sale 2022 is to offer discount coupons (probably much lower discounts) as early as October.

Inpakken!

Now that you have with you a list of 5 best pop up practices for Black Friday 2022, it’s now time to talk with your team on how you can better execute everything.

Tijdens dit drukke winkelseizoen zijn pop ups misschien wel je beste vriendin om je te helpen de gewenste verkoopresultaten te behalen. Probeer het eens en bekijk de resultaten zelf. Vergeet niet dat dit vakantieseizoen om de hoek ligt en dat de klok snel tikt!

Als u op zoek bent naar een popupbouwer die u kan helpen om betere resultaten te bereiken, kijk dan eens naar Poptin. U kunt spelen met al zijn geavanceerde functies: gebruiksvriendelijke interface, prachtige kant-en-klare sjablonen, targeting opties, slimme triggers, A/B-tests, en nog veel meer. Misschien heeft het alles wat je nodig hebt voor effectieve Black Friday pop-ups die converteren.

May you have the best Black Friday experience to date this 2022!

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.