Home  /  Allese-mailmarketing  / 5 goedkope ConvertKit-alternatieven voor startups

5 goedkope ConvertKit-alternatieven voor startups

convertkit, convertkit-alternatieven

Het kiezen van de juiste e-mailmarketingprovider zoals ConvertKit is essentieel voor uw bedrijf. E-commercewebsites moeten innovatieve manieren vinden om in contact te komen met potentiële klanten en hun huidige klantenbestand opnieuw te targeten.

Veel mensen overwegen ConvertKit, maar misschien wilt u de alternatieven overwegen. De beste keuzes zijn die met verschillende functies en die u helpen automatiseer het proces van het verzenden van e-mails. Voordat we in de andere opties duiken, wilden we uitleggen wat ConvertKit is en waarom mensen overstappen of naar een ander bedrijf gaan.

Wat biedt ConvertKit?

ConvertKit is een e-mailmarketing tool ontworpen voor online (e-commerce) bedrijven. Om te profiteren van uw e-mailcampagnes heeft u automatisering nodig om de beste resultaten te behalen. Met ConvertKit beschikt u over verschillende functies waarmee u kunt groeien en uitbreiden, zoals:

 • Met lijstsegmentatie- en automatiseringsregels kunt u dat doen creëer een gerichte marketingtrechter om zaken efficiënter en sneller te maken.
 • Met de e-mailontwerper kunt u eenvoudige e-mails maken met afbeeldingen, HTML en CTA-knoppen.
 • Integraties zijn er in overvloed met ConvertKit, wat ervoor zorgt dat je andere tools en apps kunt gebruiken om je strategie nog beter te maken.
 • Om te helpen kunnen landingspagina's worden gebouwd (zelfs zonder website). de e-maillijst ontwikkelen door klantgegevens te verzamelen.
 • Er kunnen aanmeldingsformulieren worden gemaakt om het publiek de kans te geven verbinding met u te maken en met u in contact te komen.

Waarom mensen overstappen van ConvertKit

Hoewel ConvertKit voor veel bedrijven goed werkt, heeft u mogelijk een specifieke functie nodig die deze niet biedt.

Uiteindelijk stappen mensen over op een van de onderstaande alternatieven omdat ze iets kosteneffectiever willen. Hoewel het gestroomlijnd is met verschillende functies/tools, heeft het niet alles, en soms zijn de opties niet zo toegankelijk als bij andere ESP's.

5 ConvertKit-alternatieven

1. MailJet

Een van onze ConvertKit-alternatieven is MailJet. Het werd in 2010 in Frankrijk opgericht en wordt momenteel door meer dan 10,000 bedrijven over de hele wereld gebruikt. Het heeft een solide aanbod, vooral als je bedenkt dat het betaalbaar is en samenwerkingstools biedt.

mailjet, mailjet-website

Kenmerken

Er is een volledige galerij met e-mailsjablonen beschikbaar om het maken van e-mails eenvoudiger te maken. U kunt echter ook de drag-and-drop-builder gebruiken en unieke e-mails maken die perfect worden weergegeven, ongeacht het apparaat. 

mailjet-functies, mailjet, e-mailmarketing

Met de samenwerking optie, kunnen jij en je team in realtime samenwerken aan het e-mailontwerp. U hoeft zich niet bezig te houden met het traditionele heen en weer, omdat goedkeuringen en opmerkingen rechtstreeks in het systeem kunnen worden gedaan. 

Uiteraard zorgt toegang tot abonnementsformulieren ervoor dat u uw lijst met contacten kunt uitbreiden met een aantrekkelijke en functionele indeling. Het kan ook goed genoeg worden geïntegreerd om met uw website te gebruiken.

Over integraties gesproken: het werkt met veel dingen en biedt ook een open API.

Voors:

 • Multi-user samenwerking
 • Makkelijk te gebruiken
 • Hoge leverbaarheid

nadelen:

 • Beperkte segmentatie
 • Niet-gebruiksvriendelijk lijstbeheer
 • Beperkte automatiseringsvoorwaarden

Prijzen

mailjet, mailjet-prijzen, mailjet-prijzen

Het gratis abonnement verloopt nooit en u kunt 6,000 e-mails per maand verzenden (200 per dag). Je krijgt onbeperkte contacten, de API en een geavanceerde e-maileditor.

Vanaf daar is het basisplan $ 9.65 per maand en geeft u 30,000 e-mails per maand zonder dagelijkse limieten. U krijgt de gratis abonnementsfuncties, evenals subaccounts en geen merkvermelding in de e-mails.

Premium is de volgende en kosten $ 20.95 per maand met dezelfde functies als het Basisabonnement. U hebt ook toegang tot functies voor A/B-testen, segmentatie en samenwerking.

Het Enterprise-abonnement is aangepast aan uw specifieke behoeften, dus u moet met een expert praten om prijsopgaven te ontvangen.

Voor wie is dit?

MailJet is geschikt voor startups met meerdere teamleden die op afstand werken vanwege de samenwerkingsfunctie. Bovendien biedt het veel integraties en werkt met vrijwel elk budget. Het is echter mogelijk niet geschikt voor campagnes die alleen inbound zijn of voor campagnes die uitstekende automatisering of segmentatie nodig hebben.

2. Moosend

Moosend is opgericht in 2011 en is een e-mailmarketingplatform dat is ontworpen om betaalbaar en geschikt te zijn voor alle soorten bedrijven. De interface is makkelijk in gebruik en biedt geavanceerde segmentatie en intuïtieve automatisering. 

Moosend-website, Moosend

Kenmerken

Het is gemakkelijk om campagnes te maken en het bedrijf biedt een aanmaakwizard waarmee u stap voor stap het proces kunt volgen. Er zijn ongeveer 40-sjablonen waaruit je kunt kiezen, wat niet veel is. U kunt echter uw eigen sjablonen maken met de editor en de sjablonen aanpassen aan uw behoeften.

moosend-functies, moosend, e-mailmarketing

Countdown-e-mails zijn behoorlijk populair omdat ze het FOMO-aspect (Fear of Missing Out) bij klanten inbrengen. U kunt deze eenvoudig maken en eerst uitproberen om er zeker van te zijn dat ze worden geopend.

Lijstbeheer is ook fantastisch met verschillende manieren om contacten te uploaden. Samen met de automatisering bent u op weg om boeiende en krachtige e-mails te creëren.

Voors:

 • Uitstekende ondersteuning
 • Toegang tot alle functies, ongeacht de abonnementskeuze
 • Geavanceerde automatiseringsbouwer en sjablonen

nadelen:

 • Basisaanmeldformulieren
 • Geen extra maatwerk
 • Ontbreekt aan native integraties

Prijzen

De reden waarom Moosend een van de goedkope ConvertKit-alternatieven is, is dat het een gratis abonnement heeft. U kunt een altijd gratis abonnement vinden dat de kernfuncties biedt, zoals rapportage, analyses, aanmeldings-/abonnementsformulieren en onbeperkte e-mails.

Moosend-prijzen, Moosend-prijzen

Overweeg dan het Pro-abonnement op $ 8 de maand om dat alles te krijgen, plus telefonische ondersteuning, landingspagina's en transactionele e-mails.

Het Enterprise-abonnement is aangepast aan uw behoeften, maar omvat ook aangepaste rapporten, SAML, een accountmanager en gratis migratie vanaf een andere service.

Voor wie is dit?

Moosend is misschien wel de beste keuze voor ondernemers en kleine bedrijven iets goedkoops nodig met de juiste e-mailmarketingfuncties. Het is echter geen volledige suite, hoewel je traditionele opties krijgt, zoals op gedrag gebaseerde automatisering, lijstsegmentatie en meer.

3. VerzendX

SendX is een nieuwere e-mailmarketingoplossing en werd opgericht in 2016. Hoewel het niet zo uitgebreid is als andere opties op de markt, maakt het dit goed met persoonlijke service en een eenvoudig te gebruiken interface. Net als sommige van de ConvertKit-alternatieven richt het zich primair op e-mailmarketing, omvat het niet meerdere kanalen en mag het niet worden verward met CRM's.

sendx-website, sendx, e-mailmarketing

Kenmerken

Contactbeheer is beschikbaar via de tool, waarmee u contacten kunt importeren (alleen vanuit CSV) en een mailinglijst kunt maken. Het helpt ook Organiseer uw contactgegevens zodat u alle informatie op één plek krijgt. 

sendx-functies, sendx, e-mailmarketing

Er is segmentatie beschikbaar, dit wordt targeting op de site genoemd. Hiermee kunt u gepersonaliseerde pop-up-e-mails maken op basis van pagina-scrolls, klikken en meer. 

Het is mogelijk om de e-mail te testen zorgen voor leverbaarheid. Gaat iemand de link openen of erop klikken? Je krijgt een beter idee van wat er kan gebeuren. Er zijn ook basisrapporten beschikbaar om te helpen bepalen hoe succesvol de campagne was.

Voors:

 • Onbeperkte e-mails
 • Bewerken met slepen en neerzetten
 • Diverse sjablonen beschikbaar
 • Veel royaltyvrije foto's
 • Veel integraties

nadelen:

 • Alleen CSV-import
 • Basistargeting en personalisatie
 • Automatisering is niet flexibel

Prijzen

sendx-prijzen, sendx-prijzen

Er zijn technisch gezien twee plannen beschikbaar bij SendX. Het Businessplan kost $ 7.49 voor maximaal 1,000 abonnees, en je krijgt alle functies met een onbeperkt aantal e-mails. Vanaf daar stijgt het op basis van het aantal abonnees dat u tussen uw lijsten heeft. Als u dus één abonnee in twee lijsten heeft, telt dit als twee. Dit kan een beetje lastig worden.

Het Enterprise-abonnement wordt aangepast op basis van uw behoeften, waardoor de prijs stijgt. Hiermee krijgt u geavanceerde training en een ROI-beoordeling. 

Voor wie is dit?

In de eerste plaats is SendX dat het beste voor startups die alleen e-mailmarketing nodig hebben en willen dat het eenvoudig is. U heeft niet veel lijsten en er is niet veel segmentatie of geavanceerde automatisering nodig.

Veel van de gebruikers hebben nog nooit gebruik gemaakt van e-mailmarketingtools, dus dit helpt hen een idee te krijgen van dergelijke opties.

4. Gekke Mimi

Met Mad Mimi kunt u e-mailnieuwsbriefcampagnes maken en volgen. Het heeft ertoe bijgedragen dat meer dan 40 miljoen e-mails zijn verzonden en gevolgd. Het begon als een muziekbedrijf, maar ontdekte dat de beschikbare diensten niet tevreden waren. Daarom creëerde het zijn eigen e-mailcampagnes. Al snel wilden anderen hulp, dus van daaruit ging het verder.

mad mimi-website, mad mimi, e-mailmarketing

Kenmerken

Het interface is schoon en biedt een doordachte aanpak. U zult geen verouderde of rommelige lay-outs tegenkomen en alles is gestroomlijnd om aan uw behoeften te voldoen. Het is mogelijk om uw favoriete stijlen op te slaan en te klonen, zodat u er vaak naar terug kunt gaan.

gekke mimi-functies, convertkit-alternatief

Lijstbeheer is beschikbaar, hoewel dit niet zo uniek is in onze lijst met ConvertKit-alternatieven. Hierdoor kunt u segmentaties maken en meerdere lijsten hebben. U kunt er ook uw voortgang mee volgen en rapporten genereren, zodat u kunt zien waar zaken verbeterd kunnen worden. 

Voors:

 • Infuuscampagnes beschikbaar
 • Eenvoudig te gebruiken e-mailsjablonen
 • Biedt autoresponders

nadelen:

 • Verouderd ontwerp (geen gedragsautomatisering)
 • Beperkte functionaliteit
 • Minder functies dan andere opties

Prijzen

Het Basisabonnement begint bij $ 10 de maand voor 500 contacten en zorgt ervoor dat e-mails met normale snelheden kunnen worden verzonden. Je krijgt onbeperkte opslagruimte en e-mails.

gekke mimi-prijzen, gekke mimi-prijzen, convertkit-alternatieven

Op Pro-niveau krijg je 10,000 contacten en kun je twee keer zo snel e-mails verzenden. Het kost $ 42 per maand.

Met de Silver Business-optie kunt u drie keer sneller e-mails verzenden en kunt u 50,000 contacten hebben. Het kost alleen maar $ 199 per maand. Vervolgens kunt u met de Gold-optie meer dan 3 miljoen e-mails verzenden met een verviervoudiging van de snelheid met 350,000 contacten. Dit is het hoogste niveau en runs $ 1,049 per maand.

Voor wie is dit?

Hoewel het zichzelf op de markt brengt voor gebruik door grote bedrijven, denken wij dat Mad Mimi er het meest geschikt voor is kleine startende bedrijven. Middelgrote bedrijven kunnen het ook gebruiken, maar het lijstbeheer en de ontwerpen zijn niet geavanceerd. 

5.SendGrid

Twilio nam SendGrid in 2018 over om de klantbetrokkenheid te vergroten en een marketingautomatiseringsplatform te bieden. Hierdoor krijgt u de software met een focus op leverbaarheid zodat e-mails niet in de spam- of junkmap terechtkomen.

sendgrid, sendgrid-website, convertkit-alternatief

Kenmerken

E-mailbezorgbaarheid is de ziel van SendGrid. Het helpt u de reputatie van de afzender te verbeteren en te begrijpen wat dat betekent, zodat u niet op de zwarte lijst terechtkomt. Dergelijke factoren zijn onder meer het bouncepercentage en wie u als spam rapporteert. De validatie functie detecteert verkeerd gespelde, niet-bestaande en inactieve e-mailadressen en verwijdert ze uit uw lijst.

sendgrid-functies, e-mailmarketing, sendgrid convertkit-alternatief

Uiteraard krijgt u een e-maileditor waarmee u nieuwe e-mails kunt maken of sjablonen kunt upgraden. Het is mogelijk om kleuren, lettertypen en tekst te wijzigen en knoppen en afbeeldingen toe te voegen. 

Het vooraf gebouwde autoresponder helpt je nieuwe abonnees te verwelkomen, maar je kunt andere series aanpassen en maken. Er zijn niet veel triggers beschikbaar en deze omvatten alleen afmeldingen, openen, klikken en aanmelden voor een nieuwsbrief.

Contactbeheer is ook beschikbaar, hoewel de segmentatie beperkt is. U kunt naar bepaalde e-mailadressen zoeken of een aantal aangepaste velden maken om meer gegevens van klanten te krijgen. Het is mogelijk om abonnees te sorteren op demografische gegevens of op wanneer ze een e-mail hebben geopend.

Voors:

 • Gedetailleerde analyses
 • Personaliseer elke e-mail
 • Geavanceerde deliverability-functies

nadelen:

 • Weinig segmentatiemogelijkheden
 • Nee live gesprek/telefonische ondersteuning bij gratis abonnementen
 • Basisautomatisering en autoresponders

Prijzen

Er is een gratis abonnement dat voor altijd beschikbaar is, maar na de eerste 100 dagen slechts 30 e-mails per dag toestaat. 

sendgrid-prijzen, sendgrid-prijzen, convertkit-alternatief

Met het Essentials-abonnement krijgt u leveringsoptimalisatie, de sjablooneditor en API's voor $ 14.95 de maand. De Pro-versie biedt dat allemaal, plus e-mailvalidatie, subgebruikersbeheer en een speciaal IP-adres $ 89.95 de maand. Deze zijn allemaal gebaseerd op het aantal e-mails dat u moet verzenden. Er is ook een Premier-account, dat dezelfde dingen bevat als Pro, maar voor meer dan 1.5 miljoen e-mails.

Voor wie is dit?

Als je vooral geïnteresseerd bent in een gratis abonnement, heeft SendGrid wat je nodig hebt. U kunt de meeste functies gebruiken, wat perfect is voor een starten zonder marketingbudget. Het kan ook migraties verwerken, dus als u al bent aangemeld bij ConvertKit, kunt u moeiteloos overstappen.

Het werkt ook goed als u in het verleden problemen heeft gehad met spam-e-mails, integraties nodig heeft en een totaaloplossing voor e-mailmarketing wilt zonder de hoge prijs.

Conclusie

U wilt de beste e-mailmarketingopties voor uw bedrijf, maar er zijn er veel waaruit u kunt kiezen. Voordat je beslist welke ConvertKit-alternatieven goed voor u zijn, overweeg dan deze drie factoren:

 • Het hoeveelheid contacten u heeft, zal de prijs verhogen en u helpen bij het bepalen van uw plan.
 • Sommige abonnementen hebben niet veel functies, dus je kunt ze het beste zorgvuldig vergelijken.
 • Integraties zijn essentieel voor verhoog de e-mailprestaties, en veel hiervan bevatten het helemaal niet.

Denk na over uw marketingplan en welke voordelen e-mail u zal opleveren. Of u nu multichannel-oplossingen, sociale media-integraties of een eenvoudige, gestroomlijnde aanpak wilt, dat is aan u. Schaalbaarheid is echter ook een punt van zorg; je wilt deze ESP nog vele jaren gebruiken.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.