Home  /  Allescontent marketinggroeihacking  / 5 Bewezen tips om uw merk te onderscheiden van uw concurrenten

5 Bewezen tips om uw merk te onderscheiden van uw concurrenten

Ongeacht uw niche, het huidige zakelijke landschap ‘competitief’ noemen zou een understatement zijn. Met zoveel content van concurrenten wordt het steeds moeilijker om jezelf als merk te onderscheiden en de aandacht van je klanten te trekken.

Het is niet langer een kwestie van het bouwen van een zakelijke website en het delen van inhoud op uw sociale media-profielen om het verkeer en de verkopen binnen te laten stromen. U zult de tijd en moeite moeten investeren om een ​​sterke inhoudsstrategie op te bouwen die helpt bij het werven, engageren, en meer klanten behouden.

Wat kun je precies doen om als merk op te vallen? Hoewel er veel dingen zijn die u kunt proberen, volgen hier vijf bewezen tips waarmee u zich kunt onderscheiden.

#1 – Maak gebruik van video

Video is een rage. YouTube, en niet Yahoo of Bing, is tegenwoordig de tweede grootste zoekmachine, na Google. Uw klanten bekijken graag video's over vrijwel alles, van how-to's en recensies tot recepten en interviews.

sam-mcghee-4siwRamtFAk-unsplash

Niet verrassend, voorspelt Cisco video’s zullen 82% van al het internetverkeer van consumenten genereren tegen 2022 – vijftien keer hoger dan in 15.

Bovendien zegt 70% van de bedrijven dat video's de merkbekendheid vergroten, en 85% van de mensen zegt dat video's hen helpen effectiever in contact te komen met merken. volgens Renderforest.

Video kan dus een geweldige manier zijn om uw merk te onderscheiden van uw concurrenten, en misschien zelfs viraal te gaan.

Maak een YouTube-kanaal voor uw merk en plaats er regelmatig video's op. Vergeet niet om te posten op andere grote sociale platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, TikTok en LinkedIn (vooral als je van B2B houdt), zodat je inhoud de hoogst mogelijke aandacht en betrokkenheid krijgt.

Tijdens het maken hoogwaardige video-inhoud consequent uitdagender is dan op tekst gebaseerde inhoud, hier zijn een paar goedkope ideeën met een hoog rendement om aan de slag te gaan:

 • Screencast instructiehandleidingen en educatieve presentaties.
 • Videogetuigenissen van tevreden klanten.
 • Achter de schermen van uw merk, zoals een rondleiding op uw werkvloer of teams in actie.
 • DIY-geanimeerde uitlegvideo's.
 • Expertinterviews.

#2 – Plaats inhoud die uw klanten echt willen

Zoals u weet, staat het internet tegenwoordig vol met matte inhoud ruim 7.5 miljoen blogposts elke dag wordt gepubliceerd. Als u dus wilt opvallen en de aandacht van uw publiek wilt trekken, moet u inhoud publiceren die niet alleen van de hoogste kwaliteit is, maar ook in overeenstemming is met de behoeften en wensen van uw doelgroep.

Je kunt dirigeren sociaal luisteren en onderzoek van concurrenten, maar de beste manier om meer te weten te komen over de voorkeuren van uw publiek is door het hen rechtstreeks te vragen. Dat wil zeggen: bouw een korte enquête formulieren en deel ze via e-mailnieuwsbrief en sociale media. Plaats deze ook op uw website. Moedig meer reacties aan door incentives aan te bieden (zoals een korting of een gratis proefperiode) in ruil voor het invullen van de enquête.

celpax-1Lf5Adh9SCg-unsplash

Blijf vervolgens uw contentstrategie bijwerken op basis van wat u uit de enquêtes en onderzoeken leert. Ga verder dan blogposts (infographics, video's, podcasts, enz.) om nieuwe segmenten van uw publiek te bereiken, aangezien niet iedereen de voorkeur geeft aan het lezen van lange artikelen.

Sommige mensen luisteren misschien liever onderweg naar uw artikel. Anderen bekijken misschien liever een korte video op hetzelfde. Hergebruik uw inhoud dus in verschillende formaten om het meeste uit elk stuk te halen.

Als je van B2B houdt, is het een goede keuze om superonderzochte, op gegevens gebaseerde en inzichtelijke inhoud zoals whitepapers, casestudy's en webinars uit te brengen.

#3 – Ga op authentieke wijze in contact met uw publiek op sociale media

Als merk stellen sociale media u in staat om op een meer ‘menselijke’ manier met uw klanten om te gaan.

U kunt de formele manier van communiceren (zoals via e-mail of telefoon) achterwege laten en een meer informele benadering van klantbetrokkenheid hanteren, waarbij u op een informele maar behulpzame manier op opmerkingen en vragen reageert. Gebruik emoji's en jargon om te praten als een individu met een persoonlijkheid.

Dit maakt uw merk vriendelijker en herkenbaarder.

Stimuleer meer gesprekken met uw klanten door hen rechtstreeks om commentaar te vragen. Iets als 'Laat ons weten wat je favoriete __ is' of 'Wat is je beste advies over __?' in je bijschrift, of zelfs in commentaar op de berichten van je volgers, kan een grote betrokkenheid teweegbrengen.

Wanneer potentiële klanten uw authentieke en leuke gesprekken op sociale media tegenkomen, zullen ze u waarschijnlijk volgen en u zelfs boven uw concurrenten beschouwen.

9zgp_vE1m0kTSMGq1_stEfdz-ecuW39xs8GGrxlL3OMFzqK0ipiZIEKz6SiyTFulA3gLFLrl_MG_VGPQ6AU6o96QuWtxWGowE57idYJQ_yH57nOvTmwjdCx7K95PsaQ-qBCThODD

Bovendien zult u van tijd tot tijd negatieve feedback en beoordelingen krijgen, en u moet deze gelegenheden beschouwen als kansen om te bewijzen dat u de mening van uw klanten waardeert.

Reageer tijdig, eerlijk en vriendelijk, zodat u de volgende keer een betere ervaring kunt garanderen. Zo bouwt u een sterke reputatie op en onderscheidt u zich van uw concurrentie.

#4 – Creëer een klantverwijzingsprogramma

Een krachtige manier om meer klanten te werven, bestaande klanten te behouden en op te vallen als merk is het opzetten van een geweldig verwijzingsprogramma.

Wanneer bestaande klanten potentiële klanten (mensen in hun netwerk, zoals vrienden en collega's) uitnodigen om uw merk uit te proberen, is de kans veel groter dat die potentiële klanten opletten en ook converteren.

Maar zelfs met een kwaliteitsproduct en merkervaring zullen uw klanten doorgaans niet proactief zijn in het verwijzen van uw merk naar anderen, tenzij u hen een mooie stimulans geeft om dit te doen.

Een verwijzingsprogramma biedt, zoals de naam al doet vermoeden, speciale voordelen of beloningen aan klanten die u meer omzet opleveren. Het helpt de zichtbaarheid van uw merk te vergroten en geeft uw potentiële klanten een goede reden om voor u te kiezen boven uw concurrenten.

Als u een van de hulpmiddelen van het verwijzingsprogramma gebruikt, volgt hier het proces dat u kunt volgen bouw een klantverwijzingsprogramma:

 • Kies een incentive, zoals een kortingscode of een cadeaubon voor hun volgende aankoop bij u.
 • Maak de landingspagina voor uw programma. Houd het snel en gemakkelijk: vraag alleen om de noodzakelijke informatie zoals naam en e-mailadres.
 • Promoot het programma op uw website, afrekenpagina, bestelbevestigingspagina, nieuwsbrief en sociale-mediakanalen zodat geïnteresseerde klanten zich kunnen aanmelden. Zorg ervoor dat het programma gemakkelijk te delen is op sociale media.
 • Nadat ze zich hebben aangemeld, geef je een unieke verwijzingslink die ze gemakkelijk met hun vrienden kunnen delen.
 • Minimaliseer de wrijving voor klanten bij het ontvangen van de beloning. Als iemand een conversie genereert via zijn verwijzingslink, ontvangt hij of zij de beloning, zo eenvoudig is het.

Simpel gezegd stimuleert een klantverwijzingsprogramma mensen om het goede woord over uw merk te verspreiden, waardoor de acquisitie van klanten in elke drukke niche wordt vergemakkelijkt.

#5 – Zorg voor een onboardingproces

Een goed doordacht onboardingproces is essentieel voor het werven en behouden van nieuwe klanten.

Zodra iemand een aankoop heeft gedaan, moet het uw doel zijn om hem/haar snel te laten zien hoe uw product hem of haar kan helpen zijn/haar problemen op te lossen. Daarvoor moet je een onboardingproces hebben.

Onboarding-e-mails zijn een geweldige manier om eventuele wrijving bij de acceptatie van uw product te verminderen en een sterke eerste indruk op nieuwe klanten te creëren. Hoewel er tal van onboarding-e-mails zijn die u kunt verzenden, zouden de volgende een sleutelrol moeten spelen in uw onboarding strategie:

 • Warm welkom e-mail: Dit soort e-mails hebben de hoogste betrokkenheid van alle marketing-e-mails, met een gemiddeld openingspercentage van 84.22% en een klikfrequentie van 25.91%. Dat komt omdat nieuwe klanten enthousiast zijn over uw product en merk. Verwelkom ze in de gemeenschap van uw merk en benadruk netjes de voordelen van uw product.
 • Proactieve how-to-e-mail: Nieuwe gebruikers kunnen zich een beetje overweldigd voelen als ze uw product proberen. Een instructie-e-mail (bijvoorbeeld een met veelgestelde vragen of een korte handleiding om aan de slag te gaan) kan de wrijving bij het gebruik van uw product verminderen door veelvoorkomende problemen te beantwoorden, zonder dat ze hulp hoeven te zoeken.
 • E-mail voor sociaal bewijs: Uw nieuw aangemelde gebruikers denken dat uw merk het proberen waard is, maar weten zij hoeveel (en waarom) uw bestaande klanten van uw merk houden? Een social proof e-mail met recensies en getuigenissen is wat je nodig hebt. In werkelijkheid, 72% van de consumenten zeggen dat positieve getuigenissen en recensies hun vertrouwen in een merk vergroten, terwijl 88% van de consumenten online getuigenissen en recensies evenveel vertrouwt als aanbevelingen van vrienden of familie. Het sturen van een e-mail waarin uw merk en zijn producten in een positief daglicht worden geplaatst, is dus een geweldige manier om het vertrouwen, de betrokkenheid en de retentie te versterken.

Op dezelfde manier: als u een SaaS-product heeft, gebruik dan een van de Apty-alternatieven zoals Whatfix kunt u eenvoudig begeleide productrondleidingen maken voor het onboarden en trainen van nieuwe gebruikers.

Afsluiten

Er is nog veel meer dat u kunt doen om een ​​uitstekend merk te worden: zorg keer op keer voor een uitstekende klantenservice, toon veel sociaal bewijs in de vorm van productrecensies, succesverhalen, aanbevelingen van influencers, enz., en verzamel en werk aan feedback van klanten in het openbaar om te bewijzen dat uw merk klantgericht is.

Overweeg echter om aan de slag te gaan met het implementeren van deze beproefde tips in uw strategie.

Dus, aan u: wat doet u momenteel om uw merk te onderscheiden van de concurrentie? Deel uw tips en tactieken in de reacties hieronder.

auteur Bio

Hazel Raoult is een freelance marketingschrijver en werkt samen met PRvermelding. Ze heeft meer dan 6 jaar ervaring met schrijven over zaken, ondernemerschap, marketing en alles wat met SaaS te maken heeft. Hazel verdeelt haar tijd graag tussen schrijven, redigeren en uitgaan met haar familie