Home  /  Allessaas  / 5 problemen waarmee elke SaaS-startup te maken krijgt en hoe deze te overwinnen

5 problemen waar elke SaaS-startup mee te maken krijgt en hoe deze te overwinnen

Niemand zei dat het opstartspel gemakkelijk was. De meeste ondernemers die een eigen bedrijf willen starten, doen het immers vanwege de passie en de uitdaging. Het is echter belangrijk dat u weet met welke problemen u waarschijnlijk te maken krijgt als u eraan begint.

Sommige lijken misschien voor de hand liggend, andere minder. Wat uw organisatie ook wil bereiken, het is verstandig om een ​​aantal problemen in de gaten te houden die zich kunnen voordoen. 

In dit bericht schetsen we vijf van de problemen waarmee elke startup wordt geconfronteerd, evenals bruikbare oplossingen die kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat ze uw schip niet laten zinken.

Lees verder om erachter te komen hoe u uw startup kunt optimaliseren voor maximaal succes, terwijl u zo min mogelijk problemen uit de probleemgebieden opvangt. 

 1. Een uitvoerbaar businessplan
 2. Vasthouden aan een toegewijd team
 3. Optimistische investeerders vinden
 4. Merkherkenning opbouwen
 5. Effectief schalen

Laten we in details duiken!

Een uitvoerbaar businessplan

shutterstock_511583062

De meeste startups worden geboren met een briljant idee: schoenen die je locatie automatisch naar je vrienden sturen; een app die trainingen voorstelt op basis van je muziekvoorkeuren; restaurants, maar voor CBD-vapen. Wat je briljante idee ook is, dat heeft je naar het startup-spel gebracht.

Maar een idee is niet hetzelfde als een bedrijfsmodel. Om met succes een bedrijf op basis van uw idee op te bouwen, heeft u een plan nodig. Concreet heeft u een businessplan nodig.

Maar wat is een businessplan??

In wezen is het uw handleiding voor het vanaf de grond opbouwen van uw organisatie. Hier zijn slechts enkele vragen die uw businessplan moet beantwoorden:

 • Wat zijn uw voornaamste doelstellingen?
 • Hoe wordt uw bedrijf winstgevend?
 • Gaat u uitbreiden of blijft u bij uw centrale product of dienst?
 • Welke belangrijke strategieën gaat u gebruiken om de verkoopbaarheid te garanderen?
 • Hoe wil je blijf de concurrentie voor?

Deze en vele andere vragen vormen de ruggengraat van het opbouwen van uw bedrijf. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zoek dan een betrouwbare gids voor het online opstellen van een effectief businessplan. Tal van modellen zorgen ervoor dat uw plan uitvoerbaar, schaalbaar en verkoopbaar is. 

Als u dat kunt, is het misschien verstandig om dit te overwegen het inhuren van een SaaS-consultant om u te helpen bij het opstellen van uw businessplan. Hoewel consultants een dure investering kunnen zijn, is het moeilijk om een ​​prijskaartje aan de rendementsinvestering te hangen.

De reden hiervoor is dat als je de juiste consultant hebt gevonden, deze had moeten helpen bij het opbouwen en vestigen van meerdere bedrijven. Als dit je eerste stap in de ondernemerswereld is, heb je geen enkele ervaring met het opstellen van een businessplan.

Een consultant kan waardevol advies geven dat het verschil kan maken tussen een wereldwijd erkend merk en een failliet bedrijf. 

Vasthouden aan een toegewijd team

shutterstock_579867019

Het juiste team zal uw bedrijf maken of breken. Ja, het is zo ernstig. Zonder de juiste mensen die voor u werken, zult u moeite hebben om te innoveren, samen te werken en te onderhandelen over de verschillende onderdelen van uw bedrijf die u nodig heeft om te slagen. 

Een specifiek probleem waar veel startups mee te maken hebben, is het hoge percentage burn-outs en het hoge personeelsverloop. Dit is om twee redenen slecht: ten eerste kan het desastreus zijn om werknemers halverwege projecten te verliezen, en ten tweede kan een hoog personeelsverloop betekenen dat minder getalenteerde, aantrekkelijke werknemers bij uw startup willen solliciteren. 

So hoe verlaag je het personeelsverloop? Het antwoord is verrassend eenvoudig: maak uw werkomgeving meer collaboratief. Dat betekent dat werknemers inspraak moeten krijgen in de richting die het bedrijf inslaat, hen mede-eigendom in het bedrijf moeten bieden en prioriteit moeten geven aan hun gezondheid en welzijn. Gelukkige werknemers werken effectiever – het is gewoon wetenschap. 

Naast het terugdringen van het personeelsverloop, het vinden en opbouwen van goede werkrelaties met een paar belangrijke medewerkers die echt hetzelfde niveau van passie en gedrevenheid hebben om het bedrijf op te bouwen dat u heeft.

gebruik kandidaat-eerste wervingspraktijken is een geweldige manier om uw werkgeversmerk te laten groeien. Probeer kandidaatvriendelijke beoordelingen zoals deze op te nemen voorafgaand aan de aanwerving Excel-test voor bedrijfsanalisten die uw rekruteringslast verminderen.

Er zijn veel hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het maken van uw digitale werving proces effectief en soepel. Met geavanceerde technologieën en speciaal ontwikkelde assessments taken, kun je in de kortst mogelijke tijd de meest getalenteerde mensen vinden.

In iets geloven en bereid zijn tot het uiterste te gaan om iets unieks op te bouwen, zijn twee eigenschappen die werknemers nodig hebben om u te helpen uw bedrijf op te bouwen. Als u een werknemer vindt die bereid is om in uw droom te investeren, zorg er dan voor dat u hem/haar voor de lange termijn in dienst houdt en beloon en stimuleer hem/haar om hem/haar in uw team te houden. Kies de beste bedrijfsprijzen en personaliseer ze zodat al uw medewerkers zich gewaardeerd en verdiend beloond voelen.

Optimistische investeerders vinden

3 (1)

Je volgende hindernis? Investeerders. Investeerders zijn vaak degene die nodig zijn om een ​​start-up van een onbekend fenomeen in de appstore naar een bekende naam te tillen. Het geld van investeerders kan worden besteed aan zeer belangrijke doelen, zoals het aannemen van toptalent, het uitbouwen van de bedrijfsinfrastructuur en het opbouwen van uw merkherkenning (daarover later meer). Voordat u contact opneemt met investeerders, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf dat ook is geregistreerd als LLC om toekomstige juridische documenten en processen te vergemakkelijken.

Weet je nog dat businessplan dat we eerder noemden? Raad eens, er zit nog een ander voordeel aan het maken van een effectief plan: investeerders zullen uw plan beoordelen om te zien dat uw bedrijf een veilige gok voor hen is. Niemand wil een bedrijf steunen dat er niet uitziet alsof het weet wat het doet, ook al hebben ze een geweldig idee. Een gedegen plan maakt je competitief.

Om investeerders het hof te maken, moet u uw bedrijfsplan opsturen en uitzoeken of er interesse is in uw idee. Daarna draait het allemaal om netwerken, het onderhouden van zakelijke relaties en een over het algemeen ambitieus persoon zijn. Het kan een tijdje duren, maar opgemerkt worden door beleggers met diepe zakken is een gamechanger. 

Merkherkenning opbouwen

4 (1)

Zodra u wat startgeld heeft, of het nu van een genereuze investeerder, een initiële verkoop of een lening voor een klein bedrijf is, is het tijd om dit onder de aandacht te brengen. U zult niet veel omzetstijging zien als u niet veel tijd en energie besteedt aan een marketingcampagne waarmee u opgemerkt wordt.  

Hier zijn slechts enkele strategieën die u kunt overwegen:

 • Marketing via sociale media: De algoritmen op sociale mediasites zoals Instagram, Tik Tok, Facebook en Twitter maken het gemakkelijker dan ooit om in contact te komen met consumenten die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten. Door deze marketingmethode te gebruiken, kunt u een betrouwbaar klantenbestand opbouwen. 
 • Content creatie: Mensen houden van een betrouwbare bron. Waarom maak je jezelf niet tot die bron? Het produceren van boeiende inhoud zoals instructievideo's, uitlegartikelen en slimme infographics zorgen ervoor dat uw naam in de hoofden van mensen terechtkomt, waardoor de kans groter is dat ze zich tot u wenden als ze een product nodig hebben. 
 • Influencer-marketing: Influencers hebben een serieuze invloed met hun volgers. Samenwerken met een influencer is een geweldige manier om hun impact te benutten organische volger basis, terwijl ze ook hun invloed in hun gemeenschap meeliften. 
 • Betaalde media en SEO: Zodra u een aantal marketingkanalen actief heeft en enige ROI begint te zien, kunt u overwegen advertenties te kopen en aan uw SEO-profiel te werken. Als u de juiste landingspagina's op uw website maakt en op de juiste zoekwoorden biedt, kan PPC of pay-per-click een enorm waardevolle investering zijn, omdat het direct verkeer naar uw site leidt. Als je gaat investeren in betaalde media, zorg er dan voor dat je je site hebt geoptimaliseerd voor CRO (conversion rate marketing), zodat wanneer gebruikers op je site terechtkomen, alles erop staat om naar een nieuwe klant te leiden. SEO daarentegen is een investering op langere termijn, maar net zo belangrijk voor uw online aanwezigheid. Eindeloze consumenten wenden zich tot Google om aankoopbeslissingen te nemen en het verdienen van een plek aan de top zal uiterst waardevol verkeer naar uw site leiden. 

Effectief schalen 

5 (1)

Startups zijn als haaien: als ze niet bewegen, gaan ze dood. Daarom is effectief opschalen de sleutel tot succes op de lange termijn. Natuurlijk heb je misschien een paar honderd toegewijde gebruikers, maar om een ​​serieuze cashflow te zien, heb je er duizenden nodig – of zelfs tien- of honderdduizenden. 

Dat betekent dat u weet hoe u uw onderneming op een veel grotere schaal succesvol kunt maken. In dit stadium moet u beginnen met het uitbreiden van uw personeelsbestand en het uitbouwen van een volledige HR-afdeling, het aantrekken van investeerders met nog diepere zakken, en het herinvesteren van een groot deel van de omzet van uw bedrijf in het opbouwen van een grotere organisatie.

Hoewel het ongelooflijk verleidelijk kan zijn om uzelf een mooi salaris te geven, is opnieuw investeren in uw bedrijf een van de belangrijkste beslissingen die u als nieuwe bedrijfseigenaar kunt nemen. Weersta de verleiding en probeer zoveel mogelijk (zo niet 100%) van uw opbrengsten terug in de business te steken. 

Dit is lastig en elk bedrijf is anders. Neem de tijd om uw groei zorgvuldig te plannen, en onthoud dat langzaam en gestaag de race 9 van de 10 keer echt wint. De juiste strategieën om uw problemen het hoofd te bieden, van het opstellen van uw eerste bedrijfsplan tot het doelbewust opschalen, kunnen allemaal worden aangepakt met effectieve planning en zorgvuldige aandacht voor de details. 

Afsluiten 

Hoewel het starten van een bedrijf een riskante en ontmoedigende taak kan zijn, kan het eindresultaat niet alleen uw eigen leven veranderen, maar ook het leven van iemand anders en de consumentenmarkt zoals wij die kennen. Het is belangrijk om tijdens uw ondernemersreis te onthouden dat u het vertrouwen in uzelf, uw bedrijf en uw ideeën moet behouden en geen twijfel moet laten binnensluipen.

Er zullen moeilijke dagen zijn waarop je je afvraagt ​​of je de juiste keuze hebt gemaakt, maar de realiteit van het starten van een bedrijf is dat het ebt en vloeit. Neem verstandige zakelijke beslissingen, investeer verstandig en wacht op uw grote doorbraak! 

Auteur Bio

Samantha RuppSamantha Rupp heeft een Bachelor of Science in Business Administration. Ze is hoofdredacteur van 365 Business Tips en leidt een marketingexpert voor Vertrouwen en wil. Ze woont in San Diego, Californië, en brengt graag tijd door op het strand, leest over de huidige trends in de sector en reist graag.