Home  /  Alles  / 5 manieren om pop-ups er geweldig uit te laten zien op een mobiel apparaat (voor uw responsieve website)

5 manieren om pop-ups er geweldig uit te laten zien op een mobiel apparaat (voor uw responsieve…

Mobiele pop-ups

Onze wereld is officieel mobiel geworden. Door het aandeel van de digitale minuten te analyseren die gebruikers in de VS op verschillende apparaten hebben doorgebracht, waren smartphones verantwoordelijk 62 procent gevolgd door desktops met 29 procent en tablets met 9 procent.

Google heeft aangekondigd de mobile-first indexering als standaard uit te rollen voor alle websites vanaf 1 juli 2019. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat het integreren van responsieve ontwerppraktijken bij het ontwikkelen van websites en webapps een must is geworden voor alle.

Om te profiteren van de enorme hoeveelheid mobiel verkeer die optreedt wanneer gebruikers op uw voor mobiel geoptimaliseerde website terechtkomen, is het slim bedenken van een pop-upstrategie vereist. Eén die de gebruikers dwingt om uw account te converteren en in te voeren verkoop traject zonder de gebruikerservaring negatief te beïnvloeden of erger nog, de SEO-ranking in Google.

Belangrijke overwegingen voordat u mobiele pop-ups implementeert

Google hecht het grootste belang aan een naadloze gebruikerservaring en heeft daarom strikte richtlijnen opgesteld als het gaat om de integratie van popups op mobiele websites. Het beschouwt pop-ups in de vorm van interstitiële advertenties als opdringerig en belemmerend voor de algehele gebruikerservaring tijdens het browsen op mobiel.

Het heeft daarom strenge normen geschetst voor het verbeteren van de mobiele zoekervaring. Deze omvatten het bestraffen van webpagina's die hinderlijke pop-ups op de landingspagina's tonen (een waarop de gebruikers terechtkomen nadat ze op de Google-zoekresultaten hebben geklikt).

 

Hier leest u waar u op moet letten bij het ontwerpen van pop-ups, zodat de zoekresultaten van de website er niet door worden beïnvloed.

  • De pop-ups mogen niet de hoofdinhoud van de webpagina bedekken terwijl de gebruiker aan het browsen is
  • De pop-up moet de vorm hebben van een zelfstandige interstitial die de gebruiker moet sluiten om bij de hoofdinhoud te komen
  • Boven het vouwgedeelte van de paginalay-out mag niet uitsluitend de pop-up bestaan ​​die de gebruiker naar beneden laat scrollen om toegang te krijgen tot de inhoud.

Pop-ups gebruiken om mobiele conversies te stimuleren

Ondanks het feit dat Google geen voorstander is van mobiele pop-ups en de mening van gebruikers over pop-ups negatief is, blijft het belang en de mogelijkheid ervan websiteconversies genereren voor uw bedrijf valt niet te ontkennen.

Als ze correct worden uitgevoerd, kunnen pop-ups het aantal aanmeldingen van gebruikers stimuleren en op een gunstige manier inkomsten genereren. Of u nu een e-commerce website ontwerpt of een B2B SaaS-websiteVanuit zakelijk oogpunt is het ontwerpen van effectieve pop-ups die gebruikers ertoe aanzetten erop te klikken van cruciaal belang.

Hier zijn 5 manieren waarop u pop-ups op uw responsieve website er geweldig uit kunt laten zien op een mobiel apparaat zonder de zoekresultaten negatief te beïnvloeden.

1. Ontwerp de pop-up voor mobiel

Responsief ontwerp betekent niet dat dezelfde pop-up die op de desktop wordt weergegeven, ook voor mobiele apparaten zou werken. De hoeveelheid schermruimte die beschikbaar is bij mobiele telefoons is aanzienlijk kleiner, dus het hebben van dezelfde reeks pop-ups zou uiteindelijk de gebruikersinterface steevast onoverzichtelijk maken en daarmee de gebruikerservaring verminderen.

Bovendien zijn pop-ups die op desktopwebsites worden weergegeven niet onderworpen aan een boete van Google. U kunt dus pop-ups op volledige pagina's weergeven die de inhoud bedekken, zonder dat dit de ranking van uw webpagina's belemmert. Een vergelijkbare strategie op mobiel gebied bij het garanderen van een responsief ontwerp zou dat wel doen.

Door verschillende pop-ups te ontwerpen voor de web- en mobiele versies van uw website, krijgt u de overhand op het ontwerp en biedt u speelruimte voor de richtlijnen van Google.

2. Let op het aanraakdoel

Het ontwerpen van pop-ups voor internet en mobiel is fundamenteel anders vanwege het verschil in schermgroottes en het soort gebruikersinteractie dat in beide gevallen bestaat. Hoewel de invoervelden bij het web kleiner kunnen zijn om muisklikken mogelijk te maken, moeten deze groot genoeg zijn om aanraakdoelen te kunnen bevatten.

Een kleiner aanraakdoel geeft aanleiding tot het “dikke vingers syndroom”. De gebruiker in plaats van te converteren, kan uiteindelijk uw website verlaten als hij de gewenste actie niet op de mobiele apparaten kan voltooien.

Als vuistregel geldt dat elke klikbare knop op uw mobiele website minimaal 44×30 px moet zijn. Mobiele apparaten zijn niet het favoriete invoermedium van de gebruiker. Als u om e-mailaanmeldingen vraagt, zorg er dan voor dat het invoerveld groot genoeg is zodat de gebruikers er met één vingerbeweging op kunnen klikken en dat het invoerformulier een flow heeft die de gebruiker de minste wrijving biedt.

3. Houd de pop-upgrootte beperkt

Een bannerpop-up onder aan het scherm die niet de hoofdinhoud van de webpagina bedekt, is een populaire strategie om pop-ups op de landingspagina op te nemen. Omdat het niet de hoofdinhoud van de website dekt die boven de vouw ligt, is het niet in strijd met de specificaties van Google.

Het is ook minder hinderlijk voor de gebruikers dan een modale pop-up over de volledige pagina. De enige uitdaging bij het integreren van deze pop-upstrategie is dat u een beperkte hoeveelheid beschikbare ruimte overhoudt om uw klanten voldoende waarde te bieden om te converteren.

Omdat de pop-up kleiner is, kan deze de aandacht van de gebruiker ontwijken. Bovendien kunnen de kleinere invoervelden een uitdaging vormen voor de gebruikers die zich op uw lijst willen abonneren.

4. Bombardeer de gebruiker niet met pop-ups

Pop-ups die verschijnen zodra de gebruiker op uw webpagina terechtkomt, zijn meteen een afknapper. Neem ze op zo'n manier op dat ze later tijdens het browsen van de gebruiker worden geactiveerd, zodra hij de kans heeft gehad om de inhoud eerst te consumeren. Laat de pop-up niet onmiddellijk of binnen enkele seconden na aankomst van de bezoeker verschijnen.

Een andere haalbare strategie is om de pop-up weer te geven op de tweede pagina die de gebruiker bezoekt. Op deze manier is er geen sprake van overtreding van de richtlijnen van Google en omdat de gebruiker voldoende tijd heeft gehad om waardevolle content te consumeren, is de kans op conversie ook groter.

5. Begrijp de intentie en bied waarde

De pop-ups die waarde bieden, zorgen ervoor dat de gebruiker er vrijwillig op klikt. Dergelijke pop-ups nemen zichzelf op in de reis van de gebruiker via uw mobiele website en resulteren ook in een naadloze gebruikerservaring.

Het begrijpen van de psychologie van de gebruiker en het ontcijferen van de intentie waarmee de gebruiker de webpagina bezoekt, levert u de leads op die u nodig heeft om een ​​overtuigende waardepropositie op te stellen. Er wordt dan een call-to-action-knop op de landingspagina opgenomen in plaats van een pop-up. Als u op de CTA klikt, wordt de pop-up weergegeven.

In tegenstelling tot andere soorten pop-ups waarop de gebruikers uit frustratie klikken (om ze te sluiten) of er per ongeluk op klikken vanwege hun plaatsing, zijn CTA-pop-ups beter geïntegreerd. Omdat de gebruikers er vrijwillig op klikken, is een verbeterde gebruikerservaring gegarandeerd.

Welke strategie u ook kiest, bij het ontwerpen van de pop-ups en de gehele mobiele website als geheel moet rekening worden gehouden met de algehele gebruikerservaring. Het begrijpen van de psychologie van de bezoeker en het tegemoetkomen aan hun behoeften is de sleutel tot zakelijk succes en meer conversies.

Rahul Varshneya is de mede-oprichter en voorzitter van Arkenea. Rahul is gekenmerkt als leider op het gebied van technologie in tal van mediakanalen, zoals onder meer Bloomberg TV, Forbes, HuffPost, Inc.